E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αντιδρά η γιαγιά της 12χρονης από τον Κολωνό για την απαλλαγή του Μίχου – «Είναι λάθος»

«Δεν μπορώ να την εξηγήσω αυτήν την πρόταση», σχολίασε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας

Δημοσίευση 16/3/2024 | 19:34

Αντιδρά η γιαγιά της 12χρονης από τον Κολωνό για την απαλλαγή του Μίχου – «Είναι λάθος»

Την πρόταση της Εισαγγελέως να απαλλαγεί από την κατηγορία του βιασμού ο βασικός κατηγορούμενος, Ηλίας Μίχος, στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό σχολίασε η γιαγιά του κοριτσιού.

«Δεν έχω να πω κάτι, είναι λάθος. Τώρα λένε, δεν το αθωώνει απλά έκανε μία πρόταση, η οποία δεν είναι σωστή αυτή η πρόταση» και επέμεινε λέγοντας «δεν είναι σωστό αυτό που έκανε», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Όσον αφορά τη νύφη της που η εισαγγελέας την κρίνει ένοχη για όλες τις κατηγορίες είπε: «Αυτό δεν έχει να πει τίποτα. Δεν έχει καμία απόδειξη και η νύφη δεν είναι ένοχη. Δεν έκανε κάτι τέτοιο στο παιδί της. Είναι αδύνατον».

Για την ψυχολογική κατάσταση του παιδιού και δήλωσε η γιαγιά της: «Πώς θέλετε να είναι με αυτά που βλέπει; Ένα ράκος είναι. Στεναχωριέται, κλαίει, χτυπιέται».

«Δεν μπορώ να την εξηγήσω αυτήν την πρόταση»
Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, μίλησε για το θέμα στην ίδια εκπομπή.

«Η προσωπική μου άποψη είναι πως η συγκεκριμένη πρόταση δεν στηρίζεται πουθενά και είναι απαράδεκτη. Έχουμε μία πρόταση που να αναφέρει να απαλλαχτεί λόγω αμφιβολιών ο βασικός κατηγορούμενος για το αδίκημα του βιασμού. Η άσκηση της ποινικής δίωξης έγινε με αυτό το αδίκημα. Επειδή εξαρχής τα στοιχεία της δικογραφία είχαν διαρρεύσει, θα αναφερθεί πώς έγινε αυτό, η 12χρονη έχει πει πως με τη χρήση όπλων και απειλών βρέθηκε ερωτικά μαζί του. Αυτό είναι καταγεγραμμένο και σε χαρτιά και το βίντεο. Δεν αναφέρθηκε καθόλου σε αυτό, το αγνόησε. Το κομμάτι που η 12χρονη περιγράφει τον βιασμό της δεν το ανέφερε».

«Αυτό που εξόργισε τους πάντες είναι πώς η επειδή η ανήλικη είχε αναφέρει τον βιασμό της ακούγεται “απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό”. Για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για την μαστροπεία, η οποία γίνεται με διάφορου τρόπους και το ένα είναι διευκόλυνση. Αλλά και εδώ δεν στάθηκε στα όσα είπε η 12χρονη. Η 12χρομη έχει δώσει κατάθεση για τους οίκους ανοχής, και δεν έκανε ούτε μία αναφορά σε αυτό. Δεν μπορώ να την εξηγήσω αυτήν την πρόταση, δεν στηρίζεται πουθενά. Τι θα γίνει τώρα; Να μην εκφράσουμε την άποψή μας επειδή είναι εισαγγελέας».

Σε σχέση με την πρόταση για τη μητέρα της 12χρονης ανέφερε:

«Ήρθαν ειδικοί. Η κ. Θεμελή, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, είδε τα βίντεο και κατέθεσε, χωρίς να γνωρίζει τη μητέρα, είπε πώς το παιδί λέει αλήθεια και για την μητέρα. Η ψυχίατρος που είχε οριστεί από την εισαγγελία να παρακολουθεί τη 12χρονη, έδωσε γνωμοδότηση πως η μητέρα δεν ευθύνεται. Το παιδί δεν μπορεί να το πιστέψει κάποιος αλα καρτ. Η μητέρα έπεσε από τα σύννεφα. Το παράλογο ήταν πως η ίδια είπε πάνω από 20 φορές πως το παιδί λέει αλήθεια αλλά στην πρότασή της για την εισαγγελία το παιδί λέει ψέματα. Η προσωπική μου άποψη είναι πως το δικαστήριο δεν θα υιοθετήσει αυτήν την πρόταση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε ξανά στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του φιλικού Δανία‑Ουκρανία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Δανός μέσος, πέντε χρόνια μετά το σοκαριστικό σκηνικό στο Euro 2020, έπεσε στο χορτάρι κατά τη διάρκειας του φιλικού με την Ουκρανία

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρώτη μετά την εκεχειρία, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι πύραυλοι στόχευσαν τα βόρεια της χώρας, σε αντίποινα για τις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Μεγάλη έκπληξη στο Diamond League Στοκχόλμης: Ο Ντουπλάντις έμεινε 2ος στην έδρα του ‑ Δεν πέρασε τα 6μ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Σουηδός πρωταθλητής γνώρισε την πρώτη του ήττα σε αγώνα μετά από τρία χρόνια και 40 συνεχόμενες νίκες

Νέα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό: «Χτυπήσαμε κέντρα διοίκησης τρομοκρατών»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Λιβανικά κρατικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο προκαταρκτικός απολογισμός ανέρχεται σε δύο νεκρούς και 11 τραυματίες

Αστυνομικοί έσωσαν άνδρα που ήταν έτοιμος να πηδήξει από τον 6ο όροφο – Συγκλονιστικό βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Ακουσε με, όλα θα πάνε καλά – για το καλό σου είμαστε εδώ», φέρεται να είπε ένας από τους δύο αστυνομικούς που επενέβησαν

Εύβοια: Σοκαριστικό βίντεο από το εσωτερικό σπιτιού που «τραυματίστηκε» από τον σεισμό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ρωγμές και αποκολλήσεις τοίχων στο εσωτερικό κατοικίας

Βρήκε ρωμαϊκό δαχτυλίδι του 297 μ.Χ. με τη θεά Νίκη στη λάσπη και ξεχρέωσε το σπίτι του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το σπάνιο χρυσό κόσμημα με τη θεά Νίκη και οι εκατοντάδες αρχαίοι θησαυροί που γλίτωσαν από το άροτρο

Δεύτερη καλύτερη παραλία στον κόσμο είναι ελληνική – Τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά

E-Daily 3.Left Χτες
Οι 50 κορυφαίες παραλίες του πλανήτη για το 2026 ανακοινώθηκαν – και η Ελλάδα ξεχωρίζει

Ποιος είναι ο άνθρωπος που «εξευτέλισε» τον Κορυδαλλό δύο φορές με ελικόπτερο

E-Daily 3.Left Χτες
Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη κινηματογραφική απόδραση, ο Βασίλης Παλαιοκώστας παραμένει ασύλληπτος με επικήρυξη ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η Lego λανσάρει σετ της Σαγράδα Φαμίλια με 12.060 τεμάχια ‑ το μεγαλύτερο στην ιστορία της

E-Daily 3.Left Χτες
Η μινιατούρα της διάσημης βασιλικής θα φτάνει τα 62 εκατοστά σε ύψος και θα διατίθεται προς 799,99 δολάρια (περίπου 695 ευρώ)

Εύβοια: Τρεις ισχυρές δονήσεις με επίκεντρο το Προκόπι – 10 μετασεισμοί, κατολισθήσεις και ζημιές σε Προκόπι και Δαφνούσα

Ελλάδα Χτες
Σε Προκόπι και Δαφνούσα καταγράφηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές και κατολισθήσεις, με αποκλεισμούς στο οδικό δίκτυο και κατάρρευση παλαιού κτίσματος

Αίγιο: Σύλληψη καταζητούμενου της Ίντερπολ – Είχε δολοφονήσει Έλληνα στην Αυστραλία το 1999

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 55χρονος έφερε ερυθρά αγγελία της Interpol, όμως η αλλαγή ονόματος και η μετακόμισή του σε άλλη ήπειρο καθιστούσαν τον εντοπισμό του ιδιαίτερα δύσκολο για τις Αρχές