E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αντιδρά η γιαγιά της 12χρονης από τον Κολωνό για την απαλλαγή του Μίχου – «Είναι λάθος»

«Δεν μπορώ να την εξηγήσω αυτήν την πρόταση», σχολίασε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας

Δημοσίευση 16/3/2024 | 19:34

Αντιδρά η γιαγιά της 12χρονης από τον Κολωνό για την απαλλαγή του Μίχου – «Είναι λάθος»

Την πρόταση της Εισαγγελέως να απαλλαγεί από την κατηγορία του βιασμού ο βασικός κατηγορούμενος, Ηλίας Μίχος, στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό σχολίασε η γιαγιά του κοριτσιού.

«Δεν έχω να πω κάτι, είναι λάθος. Τώρα λένε, δεν το αθωώνει απλά έκανε μία πρόταση, η οποία δεν είναι σωστή αυτή η πρόταση» και επέμεινε λέγοντας «δεν είναι σωστό αυτό που έκανε», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Όσον αφορά τη νύφη της που η εισαγγελέας την κρίνει ένοχη για όλες τις κατηγορίες είπε: «Αυτό δεν έχει να πει τίποτα. Δεν έχει καμία απόδειξη και η νύφη δεν είναι ένοχη. Δεν έκανε κάτι τέτοιο στο παιδί της. Είναι αδύνατον».

Για την ψυχολογική κατάσταση του παιδιού και δήλωσε η γιαγιά της: «Πώς θέλετε να είναι με αυτά που βλέπει; Ένα ράκος είναι. Στεναχωριέται, κλαίει, χτυπιέται».

«Δεν μπορώ να την εξηγήσω αυτήν την πρόταση»
Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, μίλησε για το θέμα στην ίδια εκπομπή.

«Η προσωπική μου άποψη είναι πως η συγκεκριμένη πρόταση δεν στηρίζεται πουθενά και είναι απαράδεκτη. Έχουμε μία πρόταση που να αναφέρει να απαλλαχτεί λόγω αμφιβολιών ο βασικός κατηγορούμενος για το αδίκημα του βιασμού. Η άσκηση της ποινικής δίωξης έγινε με αυτό το αδίκημα. Επειδή εξαρχής τα στοιχεία της δικογραφία είχαν διαρρεύσει, θα αναφερθεί πώς έγινε αυτό, η 12χρονη έχει πει πως με τη χρήση όπλων και απειλών βρέθηκε ερωτικά μαζί του. Αυτό είναι καταγεγραμμένο και σε χαρτιά και το βίντεο. Δεν αναφέρθηκε καθόλου σε αυτό, το αγνόησε. Το κομμάτι που η 12χρονη περιγράφει τον βιασμό της δεν το ανέφερε».

«Αυτό που εξόργισε τους πάντες είναι πώς η επειδή η ανήλικη είχε αναφέρει τον βιασμό της ακούγεται “απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό”. Για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για την μαστροπεία, η οποία γίνεται με διάφορου τρόπους και το ένα είναι διευκόλυνση. Αλλά και εδώ δεν στάθηκε στα όσα είπε η 12χρονη. Η 12χρομη έχει δώσει κατάθεση για τους οίκους ανοχής, και δεν έκανε ούτε μία αναφορά σε αυτό. Δεν μπορώ να την εξηγήσω αυτήν την πρόταση, δεν στηρίζεται πουθενά. Τι θα γίνει τώρα; Να μην εκφράσουμε την άποψή μας επειδή είναι εισαγγελέας».

Σε σχέση με την πρόταση για τη μητέρα της 12χρονης ανέφερε:

«Ήρθαν ειδικοί. Η κ. Θεμελή, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, είδε τα βίντεο και κατέθεσε, χωρίς να γνωρίζει τη μητέρα, είπε πώς το παιδί λέει αλήθεια και για την μητέρα. Η ψυχίατρος που είχε οριστεί από την εισαγγελία να παρακολουθεί τη 12χρονη, έδωσε γνωμοδότηση πως η μητέρα δεν ευθύνεται. Το παιδί δεν μπορεί να το πιστέψει κάποιος αλα καρτ. Η μητέρα έπεσε από τα σύννεφα. Το παράλογο ήταν πως η ίδια είπε πάνω από 20 φορές πως το παιδί λέει αλήθεια αλλά στην πρότασή της για την εισαγγελία το παιδί λέει ψέματα. Η προσωπική μου άποψη είναι πως το δικαστήριο δεν θα υιοθετήσει αυτήν την πρόταση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αργεντινή ‑ Πράσινο Ακρωτήρι 3‑2 παρ. (1‑1 κ.δ.): Πρόκριση με... κόπο και ψυχή στο στόμα

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Αυτογκόλ έκρινε την πρόκριση - Οι Αφρικανοί έγραψαν ιστορία ακόμα και στην ήττα

Λαοθάλασσα στην Τεχεράνη: Σε λαϊκό προσκύνημα ο Χαμενεΐ ενώπιον 20 εκατομμυρίων πιστών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Σε λαϊκό προσκύνημα στην Τεχεράνη η σορός του Αλί Χαμενεΐ. Κλίμα οργής, συνθήματα εκδίκησης και αναμονή για 20 εκατομμύρια πιστούς.

Η στιγμή που ένοπλοι εισβάλλουν στο σπίτι της δημοσιογράφου που απήγαγαν στο Μεξικό ‑ Βρέθηκε νεκρή μετά από 15 μερες

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Καλυμμένοι με κουκούλες και όπλα - Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και τέσσερις δημοτικοί αστυνομικοί

Σπαρακτική σκηνή στο Μαϊάμι: Ο Nούνο Ντα Κόστα και ο γιος του κλαίνε μαζί μετά τον αποκλεισμό από την Αργεντινή ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο επιθετικός του Πράσινου Ακρωτηρίου μοιράστηκε μία συγκινητική στιγμή με τον μικρό γιο του μετά το τέλος της πορείας στο Μουντιάλ

Αφροδίτη Νέστορα: Το πρώτο μήνυμα μετά τον θάνατο της μητέρας της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Με το μήνυμά της αυτό, η κ. Νέστορα θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια τους πολίτες για τα αμέτρητα μηνύματα αγάπης, συμπαράστασης και ενδιαφέροντος

Διπλώματα οδήγησης: Ξανά στο τραπέζι οι ψηφιακές εξετάσεις που έμειναν 5 χρόνια στα χαρτιά

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Αλλη μία απόπειρα να εφαρμόσει τον νόμο που η ίδια ψήφισε το 2021 για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών κάνει η κυβέρνηση

Καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι σήμερα ‑ ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα, με μικρή πτώση θερμοκρασίας και μέγιστες έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών