E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αντιδρά η γιαγιά της 12χρονης από τον Κολωνό για την απαλλαγή του Μίχου – «Είναι λάθος»

«Δεν μπορώ να την εξηγήσω αυτήν την πρόταση», σχολίασε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας

Δημοσίευση 16/3/2024 | 19:34

Αντιδρά η γιαγιά της 12χρονης από τον Κολωνό για την απαλλαγή του Μίχου – «Είναι λάθος»

Την πρόταση της Εισαγγελέως να απαλλαγεί από την κατηγορία του βιασμού ο βασικός κατηγορούμενος, Ηλίας Μίχος, στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό σχολίασε η γιαγιά του κοριτσιού.

«Δεν έχω να πω κάτι, είναι λάθος. Τώρα λένε, δεν το αθωώνει απλά έκανε μία πρόταση, η οποία δεν είναι σωστή αυτή η πρόταση» και επέμεινε λέγοντας «δεν είναι σωστό αυτό που έκανε», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Όσον αφορά τη νύφη της που η εισαγγελέας την κρίνει ένοχη για όλες τις κατηγορίες είπε: «Αυτό δεν έχει να πει τίποτα. Δεν έχει καμία απόδειξη και η νύφη δεν είναι ένοχη. Δεν έκανε κάτι τέτοιο στο παιδί της. Είναι αδύνατον».

Για την ψυχολογική κατάσταση του παιδιού και δήλωσε η γιαγιά της: «Πώς θέλετε να είναι με αυτά που βλέπει; Ένα ράκος είναι. Στεναχωριέται, κλαίει, χτυπιέται».

«Δεν μπορώ να την εξηγήσω αυτήν την πρόταση»
Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, μίλησε για το θέμα στην ίδια εκπομπή.

«Η προσωπική μου άποψη είναι πως η συγκεκριμένη πρόταση δεν στηρίζεται πουθενά και είναι απαράδεκτη. Έχουμε μία πρόταση που να αναφέρει να απαλλαχτεί λόγω αμφιβολιών ο βασικός κατηγορούμενος για το αδίκημα του βιασμού. Η άσκηση της ποινικής δίωξης έγινε με αυτό το αδίκημα. Επειδή εξαρχής τα στοιχεία της δικογραφία είχαν διαρρεύσει, θα αναφερθεί πώς έγινε αυτό, η 12χρονη έχει πει πως με τη χρήση όπλων και απειλών βρέθηκε ερωτικά μαζί του. Αυτό είναι καταγεγραμμένο και σε χαρτιά και το βίντεο. Δεν αναφέρθηκε καθόλου σε αυτό, το αγνόησε. Το κομμάτι που η 12χρονη περιγράφει τον βιασμό της δεν το ανέφερε».

«Αυτό που εξόργισε τους πάντες είναι πώς η επειδή η ανήλικη είχε αναφέρει τον βιασμό της ακούγεται “απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό”. Για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για την μαστροπεία, η οποία γίνεται με διάφορου τρόπους και το ένα είναι διευκόλυνση. Αλλά και εδώ δεν στάθηκε στα όσα είπε η 12χρονη. Η 12χρομη έχει δώσει κατάθεση για τους οίκους ανοχής, και δεν έκανε ούτε μία αναφορά σε αυτό. Δεν μπορώ να την εξηγήσω αυτήν την πρόταση, δεν στηρίζεται πουθενά. Τι θα γίνει τώρα; Να μην εκφράσουμε την άποψή μας επειδή είναι εισαγγελέας».

Σε σχέση με την πρόταση για τη μητέρα της 12χρονης ανέφερε:

«Ήρθαν ειδικοί. Η κ. Θεμελή, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, είδε τα βίντεο και κατέθεσε, χωρίς να γνωρίζει τη μητέρα, είπε πώς το παιδί λέει αλήθεια και για την μητέρα. Η ψυχίατρος που είχε οριστεί από την εισαγγελία να παρακολουθεί τη 12χρονη, έδωσε γνωμοδότηση πως η μητέρα δεν ευθύνεται. Το παιδί δεν μπορεί να το πιστέψει κάποιος αλα καρτ. Η μητέρα έπεσε από τα σύννεφα. Το παράλογο ήταν πως η ίδια είπε πάνω από 20 φορές πως το παιδί λέει αλήθεια αλλά στην πρότασή της για την εισαγγελία το παιδί λέει ψέματα. Η προσωπική μου άποψη είναι πως το δικαστήριο δεν θα υιοθετήσει αυτήν την πρόταση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη που «θάβεται» κάτω από το χιόνι

Κόσμος Χτες
Η Νέα Υόρκη αντιμέτωπη με μία από τις ισχυρότερες χιονοθύελλες των τελευταίων ετών

Γκετοποίηση καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Γαστούνης μετά τον άγριο ξυλοδαρμό περιπτερά και του γιου του από ομάδα 20 Ρομά

Ελλάδα Χτες
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των εμπόρων και τη συμμετοχή δημοτικής αρχής και Αστυνομίας

Φόβοι για νέο κύκλο αίματος στο Μεξικό μετά την εξόντωση του «Ελ Μέντσο» – Ακυρώθηκαν πτήσεις και ποδοσφαιρικοί αγώνες

Κόσμος Χτες
Ο ισχυρότερος βαρόνος ναρκωτικών της χώρας σκοτώθηκε σε επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων στον αγροτικό δήμο Ταπάλπα

Σκοτ Ρίτερ: Πώς οι ΗΠΑ ξεγελούν το Ιράν ‑ Η συγκέντρωση δυνάμεων δεν γίνεται παρά για να επιτεθούν

Κόσμος Χτες
Στρατηγικό λάθος της Τεχεράνης οι συνομιλίες, λέει ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ

Κούλουμα παντού: Σαρακοστιανά κεράσματα, μουσική και χορός από τον λόφο Φιλοπάππου μέχρι τον Λαγκαδά – Όλες οι εκδηλώσεις

Ελλάδα Χτες
Τα υπαίθρια «τραπέζια» θα περιμένουν τους δημότες για να χαρούν την ημέρα και τα παιδιά για να πετάξουν ψηλά τον χαρταετό τους

Καθαρά Δευτέρα: Για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής ο κόσμος σήμερα στη Βαρβάκειο, «τσιμπημένες» οι τιμές σε σχέση με πέρυσι

Ελλάδα Χτες
«Η αγορά έχει σχεδόν ξεπουλήσει, λίγα πράγματα έχουν μείνει» δηλώνει ο πρόεδρος της ιχθυαγοράς της Βαρβακείου - Ποια σούπερ μάρκετ θα είναι κλειστά και ποια θα λειτουργήσουν σήμερα Καθαρά Δευτέρα

Στις φλόγες το Μεξικό μετά τον θάνατο του βαρώνου ναρκωτικών «Ελ Μέντσο» – Επιθέσεις και χάος σε πολλές πολιτείες

Κόσμος Χτες
Η φερόμενη εξουδετέρωση του Νεμέσιο Οσεγέρα Σερβάντες πυροδοτεί κύμα βίας - O ρόλος αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στην επιχείρηση

Αίγιο: 47χρονος πυροβόλησε ανήλικους επειδή έκαναν φασαρία

Ελλάδα Προχτές
Ο 47χρονος έχει ομολογήσει την πράξη του

Φωτιά στα Σπάτα: Επεκτάθηκε και σε διπλανό κτίριο ‑ Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Ελλάδα Προχτές
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε αποθηκευτικό χώρο γνωστής αλυσίδας αθλητικών ειδών

Έβρος: Πλημμύρισαν περισσότερα από 100.000 στρέμματα ‑ Ακατάλληλο το νερό

Ελλάδα Προχτές
Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου παραμένει σε κατάσταση κινητοποίησης «RED CODE»

Αστυνομικοί της Σκότλαντ Γιαρντ παρείχαν ασφάλεια σε πάρτι του Επστάιν με παρόντα τον Αντριου το 2010

Κόσμος Προχτές
Σε αίτημα για σχολιασμό των σημερινών δημοσιευμάτων, η Σκότλαντ Γιαρντ απάντησε ότι δεν υπάρχει περαιτέρω σχόλιο