E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αντιδρά η γιαγιά της 12χρονης από τον Κολωνό για την απαλλαγή του Μίχου – «Είναι λάθος»

«Δεν μπορώ να την εξηγήσω αυτήν την πρόταση», σχολίασε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας

Δημοσίευση 16/3/2024 | 19:34

Αντιδρά η γιαγιά της 12χρονης από τον Κολωνό για την απαλλαγή του Μίχου – «Είναι λάθος»

Την πρόταση της Εισαγγελέως να απαλλαγεί από την κατηγορία του βιασμού ο βασικός κατηγορούμενος, Ηλίας Μίχος, στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό σχολίασε η γιαγιά του κοριτσιού.

«Δεν έχω να πω κάτι, είναι λάθος. Τώρα λένε, δεν το αθωώνει απλά έκανε μία πρόταση, η οποία δεν είναι σωστή αυτή η πρόταση» και επέμεινε λέγοντας «δεν είναι σωστό αυτό που έκανε», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Όσον αφορά τη νύφη της που η εισαγγελέας την κρίνει ένοχη για όλες τις κατηγορίες είπε: «Αυτό δεν έχει να πει τίποτα. Δεν έχει καμία απόδειξη και η νύφη δεν είναι ένοχη. Δεν έκανε κάτι τέτοιο στο παιδί της. Είναι αδύνατον».

Για την ψυχολογική κατάσταση του παιδιού και δήλωσε η γιαγιά της: «Πώς θέλετε να είναι με αυτά που βλέπει; Ένα ράκος είναι. Στεναχωριέται, κλαίει, χτυπιέται».

«Δεν μπορώ να την εξηγήσω αυτήν την πρόταση»
Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, μίλησε για το θέμα στην ίδια εκπομπή.

«Η προσωπική μου άποψη είναι πως η συγκεκριμένη πρόταση δεν στηρίζεται πουθενά και είναι απαράδεκτη. Έχουμε μία πρόταση που να αναφέρει να απαλλαχτεί λόγω αμφιβολιών ο βασικός κατηγορούμενος για το αδίκημα του βιασμού. Η άσκηση της ποινικής δίωξης έγινε με αυτό το αδίκημα. Επειδή εξαρχής τα στοιχεία της δικογραφία είχαν διαρρεύσει, θα αναφερθεί πώς έγινε αυτό, η 12χρονη έχει πει πως με τη χρήση όπλων και απειλών βρέθηκε ερωτικά μαζί του. Αυτό είναι καταγεγραμμένο και σε χαρτιά και το βίντεο. Δεν αναφέρθηκε καθόλου σε αυτό, το αγνόησε. Το κομμάτι που η 12χρονη περιγράφει τον βιασμό της δεν το ανέφερε».

«Αυτό που εξόργισε τους πάντες είναι πώς η επειδή η ανήλικη είχε αναφέρει τον βιασμό της ακούγεται “απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό”. Για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για την μαστροπεία, η οποία γίνεται με διάφορου τρόπους και το ένα είναι διευκόλυνση. Αλλά και εδώ δεν στάθηκε στα όσα είπε η 12χρονη. Η 12χρομη έχει δώσει κατάθεση για τους οίκους ανοχής, και δεν έκανε ούτε μία αναφορά σε αυτό. Δεν μπορώ να την εξηγήσω αυτήν την πρόταση, δεν στηρίζεται πουθενά. Τι θα γίνει τώρα; Να μην εκφράσουμε την άποψή μας επειδή είναι εισαγγελέας».

Σε σχέση με την πρόταση για τη μητέρα της 12χρονης ανέφερε:

«Ήρθαν ειδικοί. Η κ. Θεμελή, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, είδε τα βίντεο και κατέθεσε, χωρίς να γνωρίζει τη μητέρα, είπε πώς το παιδί λέει αλήθεια και για την μητέρα. Η ψυχίατρος που είχε οριστεί από την εισαγγελία να παρακολουθεί τη 12χρονη, έδωσε γνωμοδότηση πως η μητέρα δεν ευθύνεται. Το παιδί δεν μπορεί να το πιστέψει κάποιος αλα καρτ. Η μητέρα έπεσε από τα σύννεφα. Το παράλογο ήταν πως η ίδια είπε πάνω από 20 φορές πως το παιδί λέει αλήθεια αλλά στην πρότασή της για την εισαγγελία το παιδί λέει ψέματα. Η προσωπική μου άποψη είναι πως το δικαστήριο δεν θα υιοθετήσει αυτήν την πρόταση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με μηνύσεις απειλεί η δασκάλα από το Λουτράκι που κατήγγειλε τον 6χρονο μαθητή για θωπεία

Ελλάδα Χτες
Η 55χρονη εικαστικός παραμένει εκτός σχολείων μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ

Κυρανάκης: Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ φταίνε τα μπλόκα και οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Πολιτική Χτες
Προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών εναντίον των δυναμικών αγροτικών κινητοποιήσεων που η κυβέρνηση αντιμετώπισε με αστυνομική βία.

«Φραπές»: Θα πάω στην Εξεταστική, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα – Θα τρέχουν πολλοί

Ελλάδα Χτες
Ο Γιώργος Ξυλούρης ή «Φραπές», αφού έγινε «λαγός» στην Εξεταστική, τώρα απειλεί με «αποκαλύψεις» στις 11 Δεκεμβρίου - «Όλα νόμιμα» επιμένει για τα λαχεία ο Ανδρέας Στρατάκης ή «Χασάπης»

Χαλκιδική: Νεκρός 79χρονος που καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου

Ελλάδα Χτες
Ο άτυχος άνδρας δε φαίνεται να ήταν επαγγελματίας υλοτόμος, αλλά να επιχείρησε να κόψει ξύλα για προσωπική χρήση

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την χώρα από Τετάρτη ‑ «Χαμηλό που μπορεί να είναι επικίνδυνο»

Καιρός Χτες
Ποιες ημέρες θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία και η Αττική

Θεσσαλονίκη: Έφτασε στην πόλη η Ολυμπιακή Φλόγα – Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή Φλόγα

Σάλος στη Νότια Κορέα: Χάκαραν χιλιάδες κάμερες ασφαλείας για υλικό «ερωτικής εκμετάλλευσης»

Κόσμος Χτες
Περισσότερες από 120.000 κάμερες ασφαλείας (IP), που συνδέονται με το διαδίκτυο, έγιναν στόχος δραστών - Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα

Η Αθήνα αντιμετωπίζει τη χειρότερη λειψυδρία τριών δεκαετιών μετά τη μεγάλη μείωση αποθεμάτων νερού

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τις νεότερες μετρήσεις, ο Μόρνος έχει χάσει περισσότερο από το 40% των αποθεμάτων του σε διάστημα δύο ετών!

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί στραγγιστό γιαούρτι που περιείχε ακατάλληλη ουσία

Ελλάδα Χτες
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι

Έλληνες χόρεψαν συρτάκι στην Αγία Σοφία ‑ «Πρόκληση και προσβολή» βλέπουν οι Τούρκοι

Κόσμος Χτες
Πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αρχικά πως το βίντεο επρόκειτο για προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Αυτή είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για αγορά εξοχικής κατοικίας

Κόσμος Χτες
Έρευνα αποκάλυψε ποια χώρα προτιμούν οι Βρετανοί για την αγορά εξοχικής κατοικίας