E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αντιδρά η γιαγιά της 12χρονης από τον Κολωνό για την απαλλαγή του Μίχου – «Είναι λάθος»

«Δεν μπορώ να την εξηγήσω αυτήν την πρόταση», σχολίασε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας

Δημοσίευση 16/3/2024 | 19:34

Αντιδρά η γιαγιά της 12χρονης από τον Κολωνό για την απαλλαγή του Μίχου – «Είναι λάθος»

Την πρόταση της Εισαγγελέως να απαλλαγεί από την κατηγορία του βιασμού ο βασικός κατηγορούμενος, Ηλίας Μίχος, στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό σχολίασε η γιαγιά του κοριτσιού.

«Δεν έχω να πω κάτι, είναι λάθος. Τώρα λένε, δεν το αθωώνει απλά έκανε μία πρόταση, η οποία δεν είναι σωστή αυτή η πρόταση» και επέμεινε λέγοντας «δεν είναι σωστό αυτό που έκανε», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Όσον αφορά τη νύφη της που η εισαγγελέας την κρίνει ένοχη για όλες τις κατηγορίες είπε: «Αυτό δεν έχει να πει τίποτα. Δεν έχει καμία απόδειξη και η νύφη δεν είναι ένοχη. Δεν έκανε κάτι τέτοιο στο παιδί της. Είναι αδύνατον».

Για την ψυχολογική κατάσταση του παιδιού και δήλωσε η γιαγιά της: «Πώς θέλετε να είναι με αυτά που βλέπει; Ένα ράκος είναι. Στεναχωριέται, κλαίει, χτυπιέται».

«Δεν μπορώ να την εξηγήσω αυτήν την πρόταση»
Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, μίλησε για το θέμα στην ίδια εκπομπή.

«Η προσωπική μου άποψη είναι πως η συγκεκριμένη πρόταση δεν στηρίζεται πουθενά και είναι απαράδεκτη. Έχουμε μία πρόταση που να αναφέρει να απαλλαχτεί λόγω αμφιβολιών ο βασικός κατηγορούμενος για το αδίκημα του βιασμού. Η άσκηση της ποινικής δίωξης έγινε με αυτό το αδίκημα. Επειδή εξαρχής τα στοιχεία της δικογραφία είχαν διαρρεύσει, θα αναφερθεί πώς έγινε αυτό, η 12χρονη έχει πει πως με τη χρήση όπλων και απειλών βρέθηκε ερωτικά μαζί του. Αυτό είναι καταγεγραμμένο και σε χαρτιά και το βίντεο. Δεν αναφέρθηκε καθόλου σε αυτό, το αγνόησε. Το κομμάτι που η 12χρονη περιγράφει τον βιασμό της δεν το ανέφερε».

«Αυτό που εξόργισε τους πάντες είναι πώς η επειδή η ανήλικη είχε αναφέρει τον βιασμό της ακούγεται “απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό”. Για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για την μαστροπεία, η οποία γίνεται με διάφορου τρόπους και το ένα είναι διευκόλυνση. Αλλά και εδώ δεν στάθηκε στα όσα είπε η 12χρονη. Η 12χρομη έχει δώσει κατάθεση για τους οίκους ανοχής, και δεν έκανε ούτε μία αναφορά σε αυτό. Δεν μπορώ να την εξηγήσω αυτήν την πρόταση, δεν στηρίζεται πουθενά. Τι θα γίνει τώρα; Να μην εκφράσουμε την άποψή μας επειδή είναι εισαγγελέας».

Σε σχέση με την πρόταση για τη μητέρα της 12χρονης ανέφερε:

«Ήρθαν ειδικοί. Η κ. Θεμελή, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, είδε τα βίντεο και κατέθεσε, χωρίς να γνωρίζει τη μητέρα, είπε πώς το παιδί λέει αλήθεια και για την μητέρα. Η ψυχίατρος που είχε οριστεί από την εισαγγελία να παρακολουθεί τη 12χρονη, έδωσε γνωμοδότηση πως η μητέρα δεν ευθύνεται. Το παιδί δεν μπορεί να το πιστέψει κάποιος αλα καρτ. Η μητέρα έπεσε από τα σύννεφα. Το παράλογο ήταν πως η ίδια είπε πάνω από 20 φορές πως το παιδί λέει αλήθεια αλλά στην πρότασή της για την εισαγγελία το παιδί λέει ψέματα. Η προσωπική μου άποψη είναι πως το δικαστήριο δεν θα υιοθετήσει αυτήν την πρόταση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουλάχιστον δέκα νεκροί από τη σφοδρή χιονοκαταιγίδα στις ΗΠΑ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρκετές πολιτείες

Κόσμος 26.01.2026
Περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί

Αποκαλύψεις για τον 46χρονο που σκότωσε τον πατέρα του στη Γλυφάδα: Γιατί έμεινε 4 χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία της μητέρας του

Ελλάδα 26.01.2026
Κάτοικος της περιοχής ειδοποίησε τις Αρχές, καταγγέλλοντας ότι άκουσε κραυγές βοήθειας από το θύμα

Μαρουσάκης: Διαδοχικά κύματα κακοκαιριών θα σαρώσουν τη χώρα ‑ Την Τετάρτη έρχεται νέο

Καιρός 26.01.2026
Οι ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο

Τραμπ για Μινεάπολη: «Ο Πρέτι είχε ένα πολύ επικίνδυνο και απρόβλεπτο όπλο»

Κόσμος 26.01.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στη Wall Street Journal υπαινίχθηκε την απόσυρση των πρακτόρων της ICE από τη Μινεάπολη

Ξέφρενο ράλι για τον χρυσό: «Πάτησε» για πρώτη φορά τα 5.000 δολάρια

Οικονομία 26.01.2026
Σε νεά ιστορικά υψηλά επίπεδα οδήγησε τον χρυσό η τρελή πορεία που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα, σπάζοντας και το φράγμα των 5.000 δολαρίων ανά ουγκιά

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Αυξάνονται τα πρόστιμα 100 ευρώ για τους παραβάτες

Ελλάδα 26.01.2026
Όσοι εξοφλούν το πρόστιμο επί τόπου ή εντός δέκα ημερών από τη βεβαίωσή του θα εξακολουθήσουν να δικαιούνται έκπτωση 50%

Η Ιαπωνία αποχαιρετά τα τελευταία της panda ‑ Επιστρέφουν στην Κίνα εν μέσω τεταμένων σχέσεων

Κόσμος 26.01.2026
Η αποχώρηση της Xiao Xiao και της Lei Lei από την Ιαπωνία, θα αφήσει την χώρα χωρίς πάντα για πρώτη φορά από το 1972

Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ ‑ Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Κόσμος 26.01.2026
Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα ενδέχεται να διαρκέσουν για ημέρες και να επηρεάσουν έως και 180 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή πάνω από τον μισό πληθυσμό των ΗΠΑ

Τέσσερις γυναίκες νεκρές από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της Βιολάντα στα Τρίκαλα

Ελλάδα 26.01.2026
Τραυματίες ακόμη πέντε εργαζόμενοι και ένας πυροσβέστης

«Επανεξετάζουμε τα πάντα» λέει τώρα ο Τραμπ για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 37χρονου

Κόσμος 26.01.2026
Ωστόσο απέφυγε να απαντήσει αν ήταν σωστές οι ενέργειες των πρακτόρων της ICE