E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συμβουλές σχέσεων από 7 διάσημα ζευγάρια που αντέχουν στον χρόνο

Κράτα σημειώσεις!

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 19/3/2024 | 00:03

Συμβουλές σχέσεων από 7 διάσημα ζευγάρια που αντέχουν στον χρόνο
Φωτ. αρχείου / envato

Οι σχέσεις είναι ένα κομμάτι της ζωής που θέλει πολλή δουλειά για να πετύχει και να κρατήσει μακροχρόνια. Κι όμως, υπάρχουν ζωντανές αποδείξεις ότι οι πετυχημένες μακροχρόνιες σχέσεις δεν είναι μύθος και μπορούν όχι μόνο να κρατήσουν, αλλά να είναι κι ευτυχισμένες.

Διάσημοι και αγαπημένοι μας celebrities έρχονται να το επιβεβαιώσουν και μάλιστα δίνουν συμβουλές για να το καταφέρουμε όλοι.

Τι είναι λοιπόν αυτό που τους κρατάει ενωμένους με τους/τις συντρόφους τους, που ούτε οι πολλές υποχρεώσεις δεν μπορούν να τους απομακρύνουν; Συνέχισε το scroll down για να μάθεις κι εσύ!

 

Michelle και Barack Obama

Στη διάρκεια των 30 χρόνων γάμου τους, το πρώην Προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ δηλώνει ότι βίωσε καλές και κακές στιγμές και απόλαυσε την κάθε πρόκληση.

«Ο γάμος απαιτεί σκληρή δουλειά. Ακόμα και οι καλύτεροι γάμοι το έχουν ανάγκη, ακόμα κι αν έχεις παντρευτεί την αδελφή ψυχή σου που έχει ελάχιστα ελαττώματα. Το να χτίζεις τη ζωή σου με κάποιον άνθρωπο διαφορετικό από εσένα και να αντιμετωπίζεις όλα τα εμπόδια, τις πληγές, τις χαρές και τον πόνο που φέρνει η ζωή, ε αυτό είναι μια πρόκληση. Μην εγκαταλείπεις, απλά σκέψου ότι βαδίζεις στο ίδιο μονοπάτι που βαδίζουν όλοι. Μπες σε αυτό έτοιμος να δουλέψεις».

 

David και Victoria Beckham

Η οικογένεια Beckham είναι μια από τις πιο γνωστές και πολυσυζητημένες στο Hollywood. Γνωρίστηκαν στο τέλος της δεκαετίας τoυ '90 και ερωτεύτηκαν αστραπιαία. Ο ποδοσφαιριστής είχε δηλώσει τότε πως όταν την είδε από μακριά σκέφτηκε πως «αυτή είναι η σωστή γυναίκα για μένα», ενώ κι εκείνη παραδέχεται πως τον ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή που τον είδε.

«Νομίζω ότι ο γάμος απαιτεί πάντα σκληρή δουλειά. Η οικογένεια σου περιμένει από εσένα να της αφιέρωσεις τον χρόνο σου και φυσικά το αξίζει. Όταν όμως οι συνθήκες είναι δύσκολες, όταν χρειάζεται να ταξιδεύεις συχνά ή να λείπεις από κοντά τους, απαιτείται δουλειά!», έχει δηλώσει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ σε αυστραλιανό τηλεοπτικό σόου.

«Φυσικά και θα κάνεις λάθη μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια και όλοι γνωρίζουμε ότι ο γάμος μπορεί να γίνει μία δύσκολη υπόθεση κατά καιρούς. Εμείς μένουμε μαζί γιατί αγαπάμε ο ένας τον άλλον, γιατί έχουμε τέσσερα υπέροχα παιδιά. Θα περάσεις μία δύσκολη περίοδο στον γάμο σου. Φυσικά και θα περάσεις. Είναι κομμάτι των σχέσεων. Είναι κομμάτι του να έχεις παιδιά. Είναι κομμάτι του να έχεις ευθύνες!», έχει εξομολογηθεί ο Ντέιβιντ Μπέκαμ σε συνέντευξή του, το 2017.

Η Βικτόρια Μπέκαμ έχει παραδεχτεί ότι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι ένας υπέροχος σύζυγός και πατέρας. «Έχω την υποστήριξη ενός καταπληκτικού συζύγου. Είμαστε ισότοιμοι σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις μας στο σπίτι και σε όσα πρέπει να κάνουμε για τα παιδιά μας. Όταν λείπω, ο Ντέιβιντ είναι εκείνος που θα πάρει τα παιδιά από το σχολείο και θα μαγειρέψει».

«Ό,τι κι αν κάνουμε στη ζωή μας περιστρέφεται γύρω από τα παιδιά μας. Τα πάντα τα κάνουμε για εκείνα και για την οικογένεια μας», είπε η Βικτόρια που παραδέχθηκε πως συχνά ο χρόνος, οι επαγγελματικές υποχρεώσεις και η απόσταση δημιουργεί τριγμούς στη σχέση τους, ωστόσο το γεγονός ότι μεταξύ τους υπάρχει μία καλή επικοινωνία που δεν οδηγεί σε παρεξηγήσεις είναι το μεγάλο μυστικό ενός γάμου που μετράει πάνω από 2 δεκαετίες.

 

Beyonce και Jay Z

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει συζητηθεί ως ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της showbiz. Η γνωστή τραγουδίστρια έχει δηλώσει σε συνέντευξή της: «Ήμουν ανεξάρτητη πριν βρω τον σύζυγό μου. Έχουμε μια ειλικρινή σχέση που βασίζεται στα πράγματα στα οποία όλες οι σχέσεις πρέπει να βασίζονται. Σε έναν γάμο δεν έχει σημασία αν είσαι άντρας ή γυναίκα, η αξία σου καθορίζεται από εσένα. Δε χρειάζεται να εξαρτάσαι από κάποιον άλλον για να σου πει τι αξίζεις».

 

Chrissy Teigen και John Legend

View this post on Instagram

A post shared by Just Jared (@justjared)

Τι κάνουν και κρατάνε τόσο «ζεστή» τη σχέση τους; Ο τραγουδιστής έχει υποστηρίξει σε παλιότερη συνέντευξή του ότι πρέπει να δίνετε σημασία στα μικρά πράγματα και να αφιερώνετε χρόνο ο ένας στον άλλον χωρίς να χάνεται ο ρομαντισμός μεταξύ σας. Η σύζυγός του, από την άλλη, έχει συμπληρώσει ότι και ο προσωπικός χρόνος είναι εξίσου σημαντικός, δηλαδή να μπορείτε να νιώσετε ότι λείπετε ο ένας στον άλλον!

 

Goldie Hawn και Kurt Russell

Ένα από τα διασημότερα και πιο αγαπημένα ζευγάρια του Hollywood μετρά πάνω από 30 χρόνια κοινής ζωής. Η Hawn, 74 και ο Russell, 68 λένε ότι η σχέση τους δεν είναι τέλεια, αλλά έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες ενωμένοι.

«Στις ερωτικές σχέσεις, οι άνθρωποι είναι ανυπόμονοι. Δεν ακούν ο ένας τον άλλο. Πρέπει να θέλεις να μείνεις μαζί με τον άλλο και εμείς το θέλουμε πραγματικά. Το να ακούς και να εξελίσσεσαι μαζί με τον άλλον είναι σημαντικό, γιατί συχνά αποκτούμε κακές συνήθειες μέσα στις σχέσεις», λέει η Hawn και συμπληρώνει ότι το να ζουν τη στιγμή τους βοηθά να είναι απόλυτα παρόντες στη σχέση τους.

«Όταν αρχίσαμε να βγαίνουμε, σκέφτηκα «είμαστε τόσο χαρούμενοι, γιατί να χαλάσουμε αυτή την τελειότητα; Θέλω να είμαι μαζί του για πάντα, αλλά αυτό μπορεί και να μη συμβεί, δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψεις αυτά τα πράγματα».

 

Penelope Cruz και Javier Bardem

Παρόλο που η Penélope Cruz και ο Javier Bardem είναι παντρεμένοι 12 χρόνια, έχουν κρατήσει τη σχέση τους και τον γάμο τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι δυο τους γνωρίστηκαν ενώ πρωταγωνιστούσαν στο Jamón Jamón το 1992, αλλά ερωτεύτηκαν όταν συμμετείχαν στην ταινία Vicky Cristina Barcelona το 2008. Παντρεύτηκαν και σήμερα είναι γονείς 2 παιδιών.

Για τη μεταξύ τους σχέση έχουν δηλώσει ότι «Δεν παίρνουμε τους χαρακτήρες που υποδυόμαστε μαζί μας στο σπίτι στο τέλος της ημέρας. Εργαζόμαστε με παρόμοιο τρόπο. Το γεγονός ότι γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον και εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον βοηθάει. Επίσης, στις ταινίες που συνεργαζόμαστε, πληρωνόμαστε το ίδιο και οι δύο».

 

Rita Wilson και Tom Hanks

Αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα, ταιριαστά και μακροβιότερα ζευγάρια του Χόλιγουντ, μιας και μετρούν 34 χρόνια γάμου και συνεχίζουν. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1981 στα γυρίσματα της κωμικής σειράς Bosom Buddies του ABC κι ενώ ο Hanks ήταν ακόμα παντρεμένος με τη γυναίκα που είχε ερωτευτεί στο Γυμνάσιο. Η έλξη του, ωστόσο, για τη Wilson ήταν ακατανίκητη με αποτέλεσμα το 1987 να χωρίσει με τη σύζυγό του και να δημοσιοποιήσει τη σχέση τους. Έναν χρόνο αργότερα οι δυο τους ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου, στην πορεία των χρόνων έγιναν γονείς δύο παιδιών και μέχρι σήμερα ο ένας αποτελεί το μεγαλύτερο στήριγμα του άλλου.

Ποια είναι τα μυστικά τους, σύμφωνα με δηλώσεις που έχουν κάνει κατά καιρούς σε συνεντεύξεις τους;

Υποστηρίξτε ο ένας τον άλλον και στις πιο δύσκολες στιγμές

Όλα αυτά τα χρόνια, το ζευγάρι πέρασε διάφορες δοκιμασίες τις οποίες ξεπέρασε μαζί. Η πιο δύσκολη στιγμή για εκείνους ήταν το 2015, όταν η Γουίλσον διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός είχε εκμυστηρευτεί σε συνέντευξη της ότι φοβόταν πώς θα αντιδράσει ο σύζυγός της και πώς αυτά τα νέα θα επηρεάσουν τη σχέση τους. Αλλά κακώς ανησυχούσε, μιας και ο Χανκς στάθηκε δίπλα της βράχος δείχνοντας όλη του την υποστήριξη και θαυμασμό στη «μάχη» της με την ασθέvεια.

«Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να υποκλιθώ στο κουράγιο της συζύγου μου» είχε πει. Η ηθοποιός ξεπέρασε την ασθέvεια λίγο καιρό μετά.

Επίσης, τον περασμένο Μάρτιο και οι δύο διαγνώστηκαν την ίδια περίοδο με κοροvοϊό και ξεπέρασαν αυτή τη δύσκολη κατάσταση και πάλι μαζί.

Μην παντρευτείς πριν γίνεις 30 ετών

Το ζευγάρι συναντήθηκε για πρώτη φορά το 1985 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Volunteers, όπου ερμήνευσαν τους ερωτευμένους. Οι δυο τους έκαναν σχέση κι εκτός κινηματογραφικών πλατό, αλλά τότε ο Χανκς ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά και η Γουίλσον αρραβωνιασμένη.  Μόλις 3 χρόνια αργότερα, μετά τη σχέση που κράτησαν κρυφή, ο ηθοποιός χώρισε με τη σύζυγό του και έκανε πρόταση στη Γουίλσον.

Σήμερα, ο Χανκς λέει ότι απέτυχε στον πρώτο γάμο επειδή ήταν νέος, παρορμητικός και εργαζόταν όλη την ώρα. Επίσης,  πιστεύει ότι ένας πραγματικός γάμος πρέπει να αποτελεί μια συνειδητή απόφαση και όχι μια παρορμητική. «Μην παντρευτείτε πριν γίνετε 30 χρονών», συμβουλεύει ο ηθοποιός.

Συμμερίσου τα πιστεύω του/της συντρόφου σου

Ο Χανκς ήταν Καθολικός και η Γουίλσον ήταν Ελληνίδα Ορθόδοξη. Επειδή ο ηθοποιός γνώριζε πόσο σημαντική ήταν η θρησκεία για τη σύζυγό του, ασπάστηκε την πίστη της. «Θυσίασα κάτι για τη γυναίκα μου. Η Ρίτα έχει ελληνικές ρίζες και έχει την Ορθόδοξη πίστη. Και ήμουν Καθολικός, οπότε πριν παντρευτώ ασπάστηκα την πίστη της από βαθύ σεβασμό προς την οικογένειά της», έχει πει.

Επίσης, πρόσφατα το ζευγάρι πήρε την ελληνική ιθαγένεια.

Κάνε μικρά, ωραία πράγματα για τον/τη σύντροφό σου

«Βλέπω τη γυναίκα μου ως ερωμένη μου και έχουμε έναν δεσμό που ξεπερνά τις λέξεις όπως η γυναίκα ή η φίλη ή η μητέρα. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτήν. Συχνά αφήνω σημειώματα για αυτήν κοντά στο τηλέφωνο ή κάπου στην κουζίνα. Εύχομαι καλημέρα και τέτοια πράγματα. Γράφω σημειώματα γι ‘αυτήν χρησιμοποιώντας τις παλιές γραφομηχανές που συλλέγω – έχω πάνω από εκατό», έχει αποκαλύψει ο Τομ Χανκς.

Αγάπησε τον/την σύντροφο σου για αυτό που είναι

Ο ηθοποιός συχνά εκφράζει πόσο εκτιμά και θαυμάζει τη γυναίκα του. «Αυτή η γυναίκα με αγάπησε όταν ήμουν λεπτός και με αγάπησε όταν ήμουν παχύς. Με αγάπησε φαλακρό και με αγάπησε με μαλλιά. Αυτή η γυναίκα με αγαπά, το ξέρω. Αυτός είναι ο λόγος που είμαι τυχερός άνθρωπος», έχει πει.

Και τονίζει πως το να αγαπάς τον/την σύντροφό σου για αυτό που είναι, αποτελεί και το «κλειδί» της επιτυχίας σε έναν γάμο.

 

Jessica Biel και Justin Timberlake

«Επικοινωνία, επικοινωνία και… επικοινωνία» η συμβουλή της Jessica Biel για έναν χαρούμενο γάμο! «Είναι πολύ σημαντικό να είσαι ειλικρινής με τον σύντροφό σου, να μπορείς να μοιραστείς τα συναισθήματα και τις ανάγκες σου. Τουλάχιστον, αυτό δουλεύει για εμάς!»

Μία πιο συντηρητική, αλλά αποδεδειγμένα αποτελεσματική συμβουλή, από τον Justin Timberlake: «O απαράβατος κανόνας μου είναι ακόμα κι αν έχετε παντρευτεί, μη σταματάτε να βγαίνετε ραντεβού σαν ζευγάρι». 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι 27.04.2024
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Αυτές είναι οι απαραίτητες πρωτεΐνες και βιταμίνες για το δέρμα σου

Body+Mind 27.04.2024
Ανάλογα τις ανάγκες σου, βάλτα στην καθημερινότητά σου

Tελικά κάθε πότε πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας;

Body+Mind 27.04.2024
Εξαρτάται από κάποιους παράγοντες

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Body+Mind 27.04.2024
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind Χτες
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets Χτες
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink Χτες
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style Χτες
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα Χτες
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Προχτές
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Προχτές
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!