E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

7 μαγαζιά στην Αθήνα για μεζέ και ούζο τη Καθαρά Δευτέρα

Διάλεξε και κλείσε το τραπέζι σου!

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 14/3/2024 | 11:17

7 μαγαζιά στην Αθήνα για μεζέ και ούζο τη Καθαρά Δευτέρα
Instagram Ο Ηπειρώτης

Ο επίλογος του εορτασμού των Αποκριών γράφεται την Καθαρά Δευτέρα. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις τελειώνουν με τα κούλουμα και το πέταγμα του χαρταετού. Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και προστάζει θαλασσομεζέδες, νηστίσιμες αλοιφές, όσπρια, σαλάτες και πολλές τηγανητές πατάτες. Και επειδή όλα αυτά θέλουν και το κάτι τις τους να τα συνοδεύσεις, τι καλύτερο από ένα δροσερό ποτήρι ούζο, τσίπουρο ή ρακή;

Για αυτό κι εμείς σου προτείνουμε μερικά από τα πιο όμορφα μαγαζιά στην Αττική για να γιορτάσεις αυτή τη μέρα, πετώντας το χαρταετό σου!

 

Ο Ηπειρώτης

Θέλεις να συνδυάσεις εξαιρετικό θαλασσινό φαγητό, καλές τιμές και θέα το κύμα; Τι καλύτερο από τον "Ηπειρώτη" στο Πόρτο Ράφτη! Πατροπαράδοτη ψαροταβέρνα που «μυρίζει» θάλασσα, στήνει τα τραπέζια του πάνω στο κύμα και μας σερβίρει εξαιρετικό ντόπιο ψάρι και όλους τους θησαυρούς του Αιγαίου! 
Εκτός από κλασικές συνταγές, όστρακα και ψαρομεζέδες, εδώ θα γευτείς και την καλύτερη γαριδομακαρονάδα που έχεις φάει ποτέ χωρίς περιττά λάδια, ενώ μην ξεχάσει να ζητήσεις και το εξαιρετικό μυδοπίλαφο! Χταποδάκι, μυδοπίλαφο, μύδια αχνιστά, γαρίδες, σαρδέλα ψητή, βακαλάος αλλά και φρέσκα ψάρια όπως μπαρμπούνια, λιθρίνια, τσιπούρες, καλαμάρια είναι μερικές μόνο από τις πολλές επιλογές του καταλόγου που μπορείς να επιλέξεις.

Λεωφ. Γ. Γρέγου 73, Πόρτο Ράφτη 190 03

Καραβίδας

Ο Καραβίδας καμαρώνει ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια στη Νέα Ιωνία και έχει τόσο τους φανατικούς θαμώνες όσο και τα διάφορα γαστρονομικά βραβεία του να επιβεβαιώνουν την κατάταξή του αυτή. Με σημαία του καταλόγου την ψαρόσουπα, το μενού του Καραβίδα “χτενίζει” τις θάλασσες και αποκαλύπτει τις πιο λαχταριστές νοστιμιές τους. Καβουροσαλάτα, λαδοτύρι σαγανάκι, αχινοσαλάτα, κριθαρότο με γαρίδες, ο must γαύρος μαρινάτος και άλλες πολλές προτάσεις σε ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά πλαισιώνουν το εξαιρετικό τσίπουρο του Καραβίδα και προσφέρουν εγγυημένη απόλαυση.

Δεμιρδεσίου 89, Νέα Ιωνία 142 33

 

Τραβόλτα

Μια ιδιαίτερη ψαροταβέρνα, που όσοι είναι λάτρεις ψαριών και θαλασσινών, αξίξει να την επισκεφτούν! Ένα διαφορετικό κοντοσούβλι που μυρίζει θάλασσα, ταλιατέλες με μελάνι, εξαιρετική ταραμοσαλάτα, όστρακα, διάφορα θαλασσινά στο τηγάνι και στα κάρβουνα, σπετσοφάι με λουκάνικο σουπιάς, τραχανάς θαλασσινών και πολλά άλλα πεντανόστιμα πιάτα, εξασφαλίζουν ένα υπέροχο καθαροδευτεριάτικο τραπέζι. Στα συν του, τα αποστάγματα από πολλές περιοχές της Ελλάδας, μια πολύ καλή επιλογή κρασιών και μια μπίρα φτιαγμένη ειδικά για να συνοδεύει το φαγητό τους, που έχει ανάμεσα στα συστατικά της και νερό αχινού!

Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι 121 32

 

Μαρίδα

Η Μαρίδα είναι καλή αφορμή για παραλιακή εξόρμηση. Ξεκίνησε από το ‘30, ως στέκι κυνηγών και με τα χρόνια έγινε ένα οικογενειακό ψαροεστιατόριο με μπαλκονάκι που βλέπει θάλασσα. Πατάτες τηγανητές, φρέσκο, άψογα τηγανισμένο καλαμαράκι όλο γλύκα, μαρίδα τηγανητή είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που ξεχωρίζουμε, μαζί με τα  μαραθοπιτάκια που φτιάχνουν οι ίδιοι από την αρχή, όπως και τα μυζηθροπιτάκια.

64,5 χλμ. παραλιακη Αθηνών - Σουνίου, Λεγραινά, Σούνιο 195 00

 

Ιθάκη

Κατεβαίνοντας προς την παραλία, και πιο συγκεκριμένα στη Βουλιαγμένη, θα συναντήσεις την Ιθάκη, ένα παραθαλάσσιο εστιατόριο με ειδυλλιακή θέα και ιδιαίτερη αισθητική, που φέρνει το καλοκαίρι λίγο πιο νωρίς. Παρέα με τον ήχο του κύματος που σκάει και ένα τοπίο γεμάτο δέντρα, αν επιλέξεις την Ιθάκη για την Καθαροδευτεριάτικη έξοδό σου θα συνδυάσεις το μαγευτικό τοπίο με τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, σε γευστικούς συνδυασμούς-κράματα παράδοσης και σύγχρονων γαστρονομικών προτάσεων.

Απόλλωνος 28, Βουλιαγμένη 16671

 

Ο Θαλασσινός

 

Η οικογενειακή ψαροταβέρνα που λειτουργεί πάνω από 30 χρόνια στην άλλοτε γειτονιά του Ιππόδρομου και νυν του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στην κουζίνα φτιάχνουν ταραμοσαλάτα, που έχει στο πλάι της λίγο γουασάμπι, μια πλούσια χορτόπιτα με φύλλο ανοιγμένο στο χέρι και σκορδοπιτάκια με γαρίδα. Κάνουν όμως και τηγανητά μύδια με καρυδοσκορδαλιά, σουπιές στιφάδο και σουπιές με σπανάκι και μάραθο, όπως και γίγαντες στον φούρνο με καλαμάρι. Αυτόν τον καιρό επανέρχεται πάντα κι η γάμπαρη στον ταβά, μια συνταγή της Εύης Βουτσινά με την οποία συνεργάστηκαν κάποτε – στρώνεται στο ταψί με πατάτα, σκόρδο, λάδι λεμόνι και μαϊντανό.

Λυσικράτους 32, Καλλιθέα 176 74

 

Το Νησί

Ένα πολύ όμορφο και οικονομικά προσιτό μαγαζί που ξέρεις πως αν το επισκεφτείς θα περάσεις καλά, θα φας νόστιμο φαγητό, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις πολλά.
Μεγάλη ποικιλία από πιάτα θαλασσινών, μεζέδες σε συνοδεία από ούζο, κρασί, τσίπουρο και, κυρίως, γευστικά πιάτα, όπως γαρίδα τηγανιά, μύδια τηγανητά, μυδοπίλαφο, σαρδέλες ψητές, σε περιμένουν, ενώ από το μενού δε λείπουν φρέσκες σαλάτες και παραδοσιακά ορεκτικά, όπως χταποδοκεφτέδες και γαύρος μαρινάτος. 

Ιδιαίτερη μνεία στις μακαρονάδες, με τη γαριδομακαρονάδα αλλά και τη μακαρονάδα «Το νησί» (λιγκουίνι με χταπόδι, γαρίδες, καλαμάρι, μύδια και σάλτσα της επιλογής σας, συνοδεύεται από τριμμένη παρμεζάνα) να αποτελούν την καλύτερη επιλογή. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και το κριθαρότο με θαλασσινά που θα κερδίσει και τον πιο απαιτητικό! 

Λεωφ. Πεντέλης 108, Βριλήσσια 152 38

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι θα δούμε αυτό το ΣΚ στο Horrorant Film Festival

Exodos 27.04.2024
Το 9ο Horrorant Film Festival φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος του

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink Χτες
Όλα είναι πεντανόστιμα!

Ανακοίνωση προβολών Horrorant Film Festival 2024!

Σινεμά Προχτές
ΕΛΙΖΕαπό 18/04 έως 28/047

Πού θα φας πεντανόστιμα νηστίσιμα γλυκά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 23.04.2024
Υπάρχουν επιλογές για κεράσματα την περίοδο της Σαρακοστής κι όχι μόνο

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Τα 5+1 πιο ινσταγκραμικά καφέ της Αθήνας

Eat + Drink 17.04.2024
Ό,τι πρέπει για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες για το Instagram στην παραμυθένια τους διακόσμηση!

Μικροσκοπικά ουζερί για θαλασσινά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 16.04.2024
Ζέστη, ήλιος και διάθεση για εξόδους!

7 εναλλακτικά εστιατόρια για ένα ρομαντικό ραντεβού

Eat + Drink 12.04.2024
Επειδή δεν είναι εύκολο να βρεις το τέλειο μέρος για ραντεβού, σου βρήκαμε εμείς τα καλύτερα!

Η γειτονιά της Αθήνας που αποθεώνουν τα ξένα περιοδικά

Urban 11.04.2024
Συνδυάζει αβίαστα τη διαχρονική κομψότητα με τη σύγχρονη αίσθηση

#JobDay Δήμων Ωραιοκάστρου ‑ Δέλτα

Urban 09.04.2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ17/04