E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κύπρος: Νέο βίντεο από το μοναστήρι των σκανδάλων ‑ Μοναχοί χτυπούν με ζώνη γυναίκα στη Μονή

Ουρλιαχτά, φωνές, κλωτσιές και χτυπήματα με ζώνη - Με αυτόν τον τρόπό προσπαθούσαν να διώξουν μια καθαρίστρια από τη Μονή - Δείτε το βίντεο

Δημοσίευση 14/3/2024 | 09:11

Κύπρος: Νέο βίντεο από το μοναστήρι των σκανδάλων ‑ Μοναχοί χτυπούν με ζώνη γυναίκα στη Μονή

Eνα ακόμα βίντεο από τη Μονή του Οσίου Αββακούμ εντείνει τις ανησυχίες και τα ερωτηματικά ως προς το τι συνέβαινε επί χρόνια στο μοναστήρι, για το οποίο αποκαλύπτονται καθημερινώς νέα στοιχεία.

Στο βίντεο που μετέδωσε ο τηλεοπτικός Σταθμός Σίγμα, φαίνονται δύο μοναχοί να λογομαχούν με γυναίκα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν εθελόντρια καθαρίστρια.

Ο ένας μοναχός ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα είναι ο ηγούμενος Νεκτάριος προσπαθεί να την διώξει, ενώ ο άλλος προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα. Φωνές και ουρλιαχτά συνθέτουν το σκηνικό της λογομαχίας με την καθαρίστρια να προσπαθεί να ηρεμήσει την κατάσταση, ενώ ο ηγούμενος είναι σε έξαλλη κατάσταση και της λέει διαρκώς να φύγει.

Κάποια στιγμή ο ένας μοναχός αφού ουρλιάζει, έριξε τη γυναίκα στο έδαφος και ξεκινά να την χτυπάει. Αργότερα η γυναίκα σηκώνεται και ο μοναχός επιστρέφει για να την διώξει με την απειλή του μιας ζώνης. Τότε η γυναίκα παίρνει τον δρόμο της εξόδου κουτσαίνοντας από τα χτυπήματα, αλλά ο μοναχός την χτυπά βίαια με την ζώνη.

Το εν λόγω βίντεο αποτελεί μέρος των τεκμηρίων που έχει στα χέρια της τόσο η ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου, όσο και η αστυνομία που διεξάγει δύο διαφορετικές έρευνες.

Οι καταγγελίες στο μοναστήρι της Κύπρου

Oι καταγγελίες που έγιναν για τα σeξουαλικά για και τις οικονομικές ατασθαλίες στο Μοναστήρι Οσίου Αββακούμ στη Κύπρο αφορούν τον Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο και τον Αρχιμανδρίτη Πορφύριο.

Όταν οι φήμες που αφορούσαν το τι γινόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες, άρχισαν να μετατρέπονται σε κουτσομπολιό, έγινε αιφνιδιαστική έρευνα από τον οικείο Μητροπολίτη και παραλήφθηκαν τα βίντεο. Όταν οι Μοναχοί αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούσαν να διαψεύσουν τα όσα είχαν καταγραφεί ζήτησαν να αποσχηματιστούν.

Ωστόσο το σκάνδαλο δεν αφορούσε μόνο τις σeξουαλικές συνευρέσεις αλλά το σύνολο της λειτουργίας της Μονής.

Συχνά συνέβαιναν «θαύματα» με εικόνες να δακρύζουν και να στάζουν μύρο... οδηγώντας χιλιάδες ευκολόπιστους στο Μοναστήρι για να προσκυνήσουν και να το ενισχύσουν οικονομικά, αφήνοντας και τάματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Τα «θαύματα» στη Μονή συχνά προβάλλονταν από βίντεο στο YouTube ενώ οι Μοναχοί είχαν έντονη δραστηριότητα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά και παρουσία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Τα τάματα και οι εισπράξεις στο παγκάρι από τους χιλιάδες ανθρώπους που επισκέπτονταν στο Μοναστήρι αναζητούνται καθώς διαπιστώθηκε ότι οι δύο μοναχοί είχαν φυλάξει στο κελί τους μεγάλα ποσά σε μετρητά που υπολογίζονται στο €1.000.000, αλλά και χρυσαφικά και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς με μεγάλα ποσά καταθέσεων ενώ είχαν «επενδύσει» και στην αγορά διαμερισμάτων στον Πειραιά και στη Κύπρο. Τα διαμερίσματα τα χρησιμοποιούσαν οι Μοναχοί για δική τους χρήση.

Η υπόθεση δεν έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία και η έρευνα γίνεται εντός της Εκκλησίας.

Τα περί ηθικού και σeξουαλικού σκανδάλου, στη Μονή Οσίου Αββακούμ, επιβεβαίωσε ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, Χρήστος Ευσταθίου, μιλώντας στον Αντέννα Κύπρου. Επιβεβαίωσε και ότι το θέμα θα τεθεί αύριο ενώπιον της Ιεράς Συνόδου η οποία αναμένεται να λάβει απόφαση για καθαίρεση των δύο μοναχών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θάνατος 30χρονου επιβάτη σε πτήση από Λάρνακα προς Μάντσεστερ: Έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Η αστυνομία ανέφερε ότι διερευνά αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο άνδρας είχε συμπεριφερθεί επιθετικά, διαταράσσοντας την τάξη κατά τη διάρκεια της πτήσης, και ότι ο πιλότος είχε ζητήσει προτεραιότητα προσγείωσης

Μουντιάλ 2026: Το μυστήριο του ρολογιού και το αίτημα της Τουρκίας για επανάληψη

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Η Τουρκία ζήτησε επανάληψη του αγώνα με την Παραγουάη λόγω επεισοδίου με τον διαιτητή και το ρολόι, αλλά η FIFA απέρριψε το αίτημα

Βίντεο ντοκουμέντο: Η πτώση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου ‑ Κολύμπησαν για να σωθούν οι χειριστές

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
O χειριστής και ο συγκυβερνήτης που επέβαιναν στο ελικόπτερο είναι καλά στην υγεία τους

Πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο Μέτσοβο

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Εν ζωή οι δύο επιβαίνοντες

Ο Μπιλ Γκέιτς λέει ότι μόνο αυτά τα τέσσερα επαγγέλματα θα επιβιώσουν από την Τεχνητή Νοημοσύνη

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί τη λέξη-κλειδί των τελευταίων 12 μηνών, με τη ραγδαία εξάπλωσή της τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στις επιχειρήσεις να έχει ήδη σημαντικό αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κόσμο

Απίστευτο: Ξεκίνησαν δεήσεις σε εκκλησίες για τους λαγοκέφαλους στις ελληνικές θάλασσες

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Κληρικοί του παλαιού ημερολογίου σε Αττική και Εύβοια προσεύχονται για να σταματήσει η εξάπλωση του εισβολικού είδους

results.it.minedu.gov.gr: Βγήκαν οι βαθμολογίες για τις Πανελλαδικές 2026

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας και με SMS η ενημέρωση των υποψηφίων - Ανοίγει ο δρόμος για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου

Φριχτός θάνατος για δύο φίλες που περπατούσαν σε διάβαση πεζών: Αυτοκίνητο τις χτύπησε και τις εγκατέλειψε

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
«Δεν ξέρω αν ήταν μεθυσμένος, αλλά πάντως πάτησε το γκάζι και αυτό είναι το αποτέλεσμα»

Ψάχνουν το κίνητρο του εγκλήματος στην Καλλιθέα: Δεν φαίνεται να υπάρχει οπαδικό υπόβαθρο, κανείς δεν έχει αναζητήσει το θύμα ως τώρα

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Αν και αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι πρόκειται για επεισόδιο με οπαδικό υπόβαθρο, το σενάριο αυτό απομακρύνεται καθώς δράστης και θύμα φορούσαν μπλούζα της ίδιας ομάδας

Έγκλημα στο κοσμοπολίτικο Ντουμπάι: Influencer δολοφόνησε τον σύντροφό της ‑ Αντιμέτωπη με εκτέλεση!

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Η Μπρουκ Τζορτζ, 23 ετών, πρώην υπάλληλος καταστήματος της John Lewis από το Γκρέιβσεντ, κατηγορείται ότι σκότωσε έναν 26χρονο επίσης Βρετανό με μαχαίρι κουζίνας