E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eurovision 2024: Ανατροπή στη ψηφοφορία

Η αλλαγή στον τρόπο ψηφοφορίας που θα φέρει εκπλήξεις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/3/2024 | 16:03

Eurovision 2024: Ανατροπή στη ψηφοφορία

Ιστορικά, η διαδικασία ψηφοφορίας επέτρεπε στους τηλεθεατές να ψηφίσουν την αγαπημένη τους συμμετοχή μόνο μετά την ολοκλήρωση όλων των εμφανίσεων

Σε ρυθμούς Eurovision αρχίζει να μπαίνει σταδιακά η Γηραιά Ήπειρος. Οι χώρες παρουσιάζουν τα τραγούδια, με τα οποία θα ταξιδέψουν στο Μάλμε της Σουηδίας, οι Eurofans στοιχηματίζουν για τον νικητή του διαγωνισμού και όλοι μετρούν αντίστροφα για τον πρώτο ημιτελικό στις 7 Μαΐου 2024.

Εν τω μεταξύ, οι υπεύθυνοι της Eurovision παρουσίασαν μια σημαντική αναμόρφωση του συστήματος ψηφοφορίας για τον επερχόμενο τελικό.

Ιστορικά, η διαδικασία ψηφοφορίας επέτρεπε στους τηλεθεατές να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους συγκροτήματα μόνο μετά την ολοκλήρωση όλων των εμφανίσεων, τόσο στους ημιτελικούς όσο και στον τελικό.

Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν την εμπειρία των θεατών, οι ιθύνοντες του διαγωνισμού εισήγαγαν μια νέα προσέγγιση για φέτος.

Από την έναρξη του σόου η ψηφοφορία

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, η ψηφοφορία θα ξεκινήσει με την έναρξη του σόου, επιτρέποντας στους θαυμαστές να υποστηρίξουν τα αγαπημένα τους acts καθ’ όλη τη διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεων.

Αυτή η σημαντική αλλαγή έχει σχεδιαστεί για να μετριάσει την προκατάληψη που συνδέεται με τη σειρά των διαγωνιζόμενων και να συμπυκνώσει τη συνολική διάρκεια του σόου, εξασφαλίζοντας μια πιο δυναμική και ελκυστική εμπειρία για τους θεατές σε όλο τον κόσμο.

«Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία να εμπλακούν οι θεατές από την αρχή»

Επιπλέον, σε μια κίνηση για την παγκοσμιοποίηση της εμπειρίας της Eurovision, οι θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, θα έχουν πλέον την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη διαδικασία ψηφοφορίας. Συγκεκριμένα, θα τους δοθεί ένα 24ωρο περιθώριο για να ψηφίσουν πριν από κάθε ένα από τα τρία ζωντανά σόου.

«Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία να εμπλακούν οι θεατές από την αρχή», εξήγησε η εκτελεστική παραγωγός της Eurovision, Ebba Adielsson, τονίζοντας την επιθυμία που υπήρχε να επιτραπεί στον κόσμο να ψηφίζει άμεσα τις αγαπημένες του ερμηνείες.

Αντλώντας έμπνευση από τον εθνικό τελικό της Σουηδίας, το «Melodifestivalen», το οποίο εφάρμοσε με επιτυχία μια παρόμοια διαδικασία ψηφοφορίας, η Eurovision στοχεύει να ενθαρρύνει νωρίτερα και ευρύτερα τη συμμετοχή των θεατών.

Η Adielsson υπογράμμισε επίσης το όφελος για τους διεθνείς θεατές, οι οποίοι δεν θα χρειάζεται πλέον να προσαρμόζουν δραματικά το πρόγραμμά τους για να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Επιπλέον, οι διοργανωτές αποκάλυψαν ότι οι Big Five (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), μαζί με τη διοργανώτρια Σουηδία, που παραδοσιακά εξασφάλιζαν θέσεις στον τελικό λόγω της σημαντικής οικονομικής συνεισφοράς τους στο διαγωνισμό, θα παρουσιάσουν τώρα τις συμμετοχές τους κατά τη διάρκεια των ημιτελικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έλλη Κοκκίνου: «Έπαθα αναιμία από την αφαγία, ήμουν με τέσσερα νεκταρίνια την ημέρα»

Tabloid 28.11.2025
Η εξομολόγηση της ερμηνεύτριας για την περιπέτεια με την υγεία της

Το TikTok τρελάθηκε: Μπορούν οι 18χρονοι σήμερα να γράψουν μήνυμα στο Nokia 3310;

Social 28.11.2025
Ένα viral βίντεο στο TikTok αποκαλύπτει το χάσμα ανάμεσα στη Gen Z και την… αρχαία τέχνη του να γράφεις γρήγορα μηνύματα στο Nokia 3310

Η Τάμτα εμφανίστηκε με ανδρικό στέρνο στα MadWalk: «Θέλω να νιώθουν άβολα»

Tabloid 28.11.2025
«Κάνω απλά αυτό που μου αρέσει, χωρίς πολλή σκέψη και χωρίς να υπολογίσω αν θα αρέσει ή όχι», είπε η τραγουδίστρια

Εβαλε τα κλάματα η Τούνη: «Αν εγώ δεν έχω δικαιωθεί 8 χρόνια, φανταστείτε τι ζουν άλλες κοπέλες»

Tabloid 28.11.2025
«Έχει βιαστεί ο ψυχισμός μου, εύχομαι να βάλω μια τελεία», δήλωσε η γνωστή influencer για την υπόθεση revenge ρorn με θύμα την ίδια

Αρκάς: Πεντακόσιοι κάτοικοι, χίλιοι επιδοτούμενοι – Θαύμα ή ελληνική στατιστική;

Χιούμορ 28.11.2025
Ο Προφήτης ρίχνει την ατάκα της χρονιάς

Έλενα Χριστοπούλου: «Ερωτεύτηκα παράφορα τον κολλητό μου όταν έφυγα απ’ τη σχέση, τον κυνήγησα»

TV Buzz 28.11.2025
Η αιφνιδιαστική αποκάλυψη on air και η ατάκα του Γιώργου Λάγιου

Snik: Η πρώτη ανάρτηση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της συντρόφου του με τον υπέρηχο

Tabloid 28.11.2025
O Snik έκανε την πρώτη του ανάρτηση μετά την χαρμόσυνη ανακοίνωση

Stranger Things: «Σελίδες επί σελίδων κατηγοριών» ‑ Η καταγγελία της Millie Bobby Brown

Tabloid 28.11.2025
Μιλά πρώτη φορά για τον David Harbour μετά τις κατηγορίες-βόμβα