E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eurovision 2024: Ανατροπή στη ψηφοφορία

Η αλλαγή στον τρόπο ψηφοφορίας που θα φέρει εκπλήξεις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/3/2024 | 16:03

Eurovision 2024: Ανατροπή στη ψηφοφορία

Ιστορικά, η διαδικασία ψηφοφορίας επέτρεπε στους τηλεθεατές να ψηφίσουν την αγαπημένη τους συμμετοχή μόνο μετά την ολοκλήρωση όλων των εμφανίσεων

Σε ρυθμούς Eurovision αρχίζει να μπαίνει σταδιακά η Γηραιά Ήπειρος. Οι χώρες παρουσιάζουν τα τραγούδια, με τα οποία θα ταξιδέψουν στο Μάλμε της Σουηδίας, οι Eurofans στοιχηματίζουν για τον νικητή του διαγωνισμού και όλοι μετρούν αντίστροφα για τον πρώτο ημιτελικό στις 7 Μαΐου 2024.

Εν τω μεταξύ, οι υπεύθυνοι της Eurovision παρουσίασαν μια σημαντική αναμόρφωση του συστήματος ψηφοφορίας για τον επερχόμενο τελικό.

Ιστορικά, η διαδικασία ψηφοφορίας επέτρεπε στους τηλεθεατές να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους συγκροτήματα μόνο μετά την ολοκλήρωση όλων των εμφανίσεων, τόσο στους ημιτελικούς όσο και στον τελικό.

Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν την εμπειρία των θεατών, οι ιθύνοντες του διαγωνισμού εισήγαγαν μια νέα προσέγγιση για φέτος.

Από την έναρξη του σόου η ψηφοφορία

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, η ψηφοφορία θα ξεκινήσει με την έναρξη του σόου, επιτρέποντας στους θαυμαστές να υποστηρίξουν τα αγαπημένα τους acts καθ’ όλη τη διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεων.

Αυτή η σημαντική αλλαγή έχει σχεδιαστεί για να μετριάσει την προκατάληψη που συνδέεται με τη σειρά των διαγωνιζόμενων και να συμπυκνώσει τη συνολική διάρκεια του σόου, εξασφαλίζοντας μια πιο δυναμική και ελκυστική εμπειρία για τους θεατές σε όλο τον κόσμο.

«Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία να εμπλακούν οι θεατές από την αρχή»

Επιπλέον, σε μια κίνηση για την παγκοσμιοποίηση της εμπειρίας της Eurovision, οι θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, θα έχουν πλέον την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη διαδικασία ψηφοφορίας. Συγκεκριμένα, θα τους δοθεί ένα 24ωρο περιθώριο για να ψηφίσουν πριν από κάθε ένα από τα τρία ζωντανά σόου.

«Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία να εμπλακούν οι θεατές από την αρχή», εξήγησε η εκτελεστική παραγωγός της Eurovision, Ebba Adielsson, τονίζοντας την επιθυμία που υπήρχε να επιτραπεί στον κόσμο να ψηφίζει άμεσα τις αγαπημένες του ερμηνείες.

Αντλώντας έμπνευση από τον εθνικό τελικό της Σουηδίας, το «Melodifestivalen», το οποίο εφάρμοσε με επιτυχία μια παρόμοια διαδικασία ψηφοφορίας, η Eurovision στοχεύει να ενθαρρύνει νωρίτερα και ευρύτερα τη συμμετοχή των θεατών.

Η Adielsson υπογράμμισε επίσης το όφελος για τους διεθνείς θεατές, οι οποίοι δεν θα χρειάζεται πλέον να προσαρμόζουν δραματικά το πρόγραμμά τους για να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Επιπλέον, οι διοργανωτές αποκάλυψαν ότι οι Big Five (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), μαζί με τη διοργανώτρια Σουηδία, που παραδοσιακά εξασφάλιζαν θέσεις στον τελικό λόγω της σημαντικής οικονομικής συνεισφοράς τους στο διαγωνισμό, θα παρουσιάσουν τώρα τις συμμετοχές τους κατά τη διάρκεια των ημιτελικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατερίνα Καινούργιου: «Μεγάλα ονόματα της τηλεόρασης δεν θα ανανεώσουν, θα αφανιστεί η δουλειά μας»

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Τοποθέτηση για τις ραγδαίες μειώσεις στους προϋπολογισμούς των τηλεοπτικών εκπομπών έκανε η Κατερίνα Καινούργιου

Φαίη Σκορδά: Αποκάλυψε στον «αέρα» του Buongiorno πότε θα γίνει ο γάμος της

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Η Φαίη Σκορδά σήμερα, 15 Ιουνίου στο τέλος της εκπομπής Buongiorno του MEGA ξάφνιασε τους συνεργάτες της και απάντησε για τον γάμο της

Shaya: Μου κόστισε όταν διαλύθηκαν οι «Hi 5», ήταν καταπληκτικά τραγούδια και είχαν νόημα

E-Daily 3.Left 15.06.2026
«Μου λείπανε οι άλλες τέσσερις κοπέλες γύρω μου» συμπλήρωσε η Shaya

Επέστρεψε στο Happy Day η Τίνα Μεσσαροπούλου: «Ο Γιώργος Μυλωνάκης είναι όρθιος»

E-Daily 3.Left 15.06.2026
«Είναι μέρα χαράς σήμερα και είπα δεν θα κλάψω, αλλά με το που μπήκα μου καρφώθηκε η ημέρα που έφυγα σφαίρα από αυτή την καρέκλα»

Αλέξης Γεωργούλης: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πήγε στον γάμο της Δανάης Μπάρκα και του Φάνη Μπότση

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Αυτός είναι ο λόγος που ο Αλέξης Γεωργούλης δεν πήγε στον γάμο της Δανάης Μπάρκα και του Φάνη Μπότση. Τι είπε στην κάμερα;

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου παρενέβη στον Γιώργο Λιάγκα: «Δε σταματάς να βοηθήσεις άλλες εκπομπές ούτε με μία δήλωση

E-Daily 3.Left 15.06.2026
«Έχω δώσει φέτος έξι δηλώσεις στην εκπομπή σου, έχεις κάνει 2 συνδέσεις με το ραδιόφωνο και δε σταματάς να βοηθήσεις άλλες τηλεοπτικές εκπομπές ούτε με μία δήλωση».

YFSF: Νικητής ο Κωνσταντίνος Μαγκλάρας ως Μητροπάνος

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Η έκπληξη του Μιχάλη Ρέππα και η εμφάνιση του Γρηγόρη Αρναούτογλου

Ξάνθη: Γαμπρός κόλλησε στο ασανσέρ με πέντε φίλους του πηγαίνοντας στην εκκλησία, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Έξι άτομα μπήκαν σε ένα ασανσέρ με αποτέλεσμα να... μείνουν - Φώναξαν την πυροσβεστική να τους απεγκλωβίσει

Η Μπιάνκα Σενσόρι πήγε σχεδόν γuμνή σε συναυλία του Κάνιε Γουέστ

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Κάποια στιγμή, μάλιστα, γύρισε πλάτη στις φωτογραφικές μηχανές για να δουν όλοι και την πίσω πλευρά

Κατερίνα Λάσπα: Στο σπίτι μου δεν πρόκειται να μπει αρσενικό, αν...

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Tι προυπόθεση έβαλε η παρουσιάστρια

Το τραγούδι που έγραψε η μητέρα της άλλαξε τα πάντα: Η άγνωστη ιστορία πίσω από την εκτόξευση της Σελίν Ντιόν

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Πριν κατακτήσει τον κόσμο, ήταν ένα κορίτσι από πολύτεκνη οικογένεια - και ένας άνθρωπος πίστεψε στο ταλέντο της περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο