E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Που βρίσκεται ο «Δράκος», Κυριάκος Παπαχρόνης, 42 χρόνια μετά τα άγρια εγκλήματά του

Καταδικάστηκε για ανθρωποκτονίες, βιασμούς, βομβιστικές ενέργειες, εκτροχιασμό τρένου και πυρπόληση στρατιωτικού αεροδρομίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/3/2024 | 11:32

Που βρίσκεται ο «Δράκος», Κυριάκος Παπαχρόνης, 42 χρόνια μετά τα άγρια εγκλήματά του

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης, που με την εγκληματική του δράση πάγωσε το πανελλήνιο πριν 42 χρόνια, έμεινε στην ιστορία ως ο διαβόητος «Δράκος της Δράμας». Τόνοι μελάνης χύθηκαν για τις πράξεις του και έμεινε φυλακισμένος για περίπου δυο δεκαετίες.

Ο άνδρας που βίαζε, σκότωνε και σκορπούσε τον τρόμο αποφυλακίστηκε το 2004 και σήμερα δηλώνει μετανιωμένος για τις πράξεις του, στο πλευρό της αγαπημένης του γυναίκας, Λίνας, την οποία αρραβωνιάστηκε και στη συνέχεια παντρεύτηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Παπαχρόνης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και ζει απομονωμένος με τη σύζυγό του, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και την κατακραυγή του κόσμου.

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης παλιότερα αλλά και πρόσφατα με την αγαπημένη του:

papaxronis-lina-1

papaxronis-lina-2

papaxronis-lina-3

Η ιστορία του Κυριάκου Παπαχρόνη που ξεκίνησε να σκοτώνει γιατί τον προσέβαλε μια ιερόδουλη και επηρεαζόταν από τον ήχο των τακουνιών

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης άρχισε να απασχολεί τις Αρχές από την ηλικία των 19 ετών υπηρετώντας ως Έφεδρος Αξιωματικός στην 5η μοίρα των ΛΟΚ της Δράμας.

Ο νεαρός τότε Κυριάκος κινείται μεταξύ Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης. Κάνει άγριες δολοφονίες γυναικών, βομβιστικές επιθέσεις σε αεροδρόμια και θα του αποδώσουν το προσωνύμιο, με το οποίο έμεινε στα χρονικά ως ο «Δράκος της Δράμας».

Έχοντας ως σύμμαχο το βαθύ σκοτάδι της νύκτας επέλεγε τα θύματά του και έχοντας ως προκάλυψη την στρατιωτική στολή πραγματοποιούσε τα εγκλήματά του. Ο ίδιος είχε αποδώσει την εμμονή του με τη θυματοποίηση του γυναικείου φύλου στην πρώτη φορά που επισκέφθηκε έναν οίκο ανοχής, όταν ήταν 13 ετών. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Παπαχρόνη, η ιερόδουλη με την οποία ήρθε σε επαφή του μίλησε ειρωνικά και προσέβαλε τον ανδρισμό του στον υπέρτατο βαθμό με αποτέλεσμα να επηρεαστεί αρνητικά ώστε να αποφασίσει να προχωρήσει σε πράξεις σκληρής εκδίκησης προς το γυναικείο φύλο.

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης συλλαμβάνεται τον Δεκέμβριο του 1982 από την ασφάλεια Δράμας και καταδικάζεται για δύο ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως, έναν βιασμό, δύο απόπειρες βιασμού, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, πέντε βομβιστικές ενέργειες, έναν εκτροχιασμό τρένου και για μια πυρπόληση στρατιωτικού αεροδρομίου.

Καταδικάζεται δις εις θάνατον, αλλά η ποινή μετατρέπεται σε ισόβια και 22χρονια αργότερα ο Κυριάκος Παπαχρόνης είναι και πάλι ελεύθερος.

Κατά την απολογία του όπως αναφέρουν οι εφημερίδες της εποχής, έχει παραδεχτεί ότι αν δεν τον έπιαναν, θα συνέχιζε την εγκληματική του δράση απέναντι στις γυναίκες στις οποίες έτρεφε ιδιαίτερο μίσος, το οποίο μετατρεπόταν σε ικανοποίηση όπως έλεγε κάθε φορά που τις χτυπούσε. Προχωρούσε σε πράξεις βίας και δολοφονίας επηρεαζόμενος και από τον ήχο που προερχόταν από τα τακούνια που φορούσαν τα θύματά του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου εκείνης της περιόδου όταν ο Κυριάκος Παπαχρόνης οδηγήθηκε στον ανακριτή αμέσως μετά τη σύλληψή του έσπασε τη σιωπή του και τα ομολόγησε όλα.

Το τελευταίο κατά σειρά θύμα του ήταν μια γυναίκα την οποία χτύπησε με στιλέτο στο πρόσωπο και χάρη σε αυτήν οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν γρήγορα στη σύλληψή του.

Ολα αυτά τα χρόνια ο Κυριάκος Παπαχρόνης που παρέμενε στη φυλακή δεχόταν γράμματα από γυναίκες που δήλωναν τρελά ερωτευμένες μαζί του.

Ο «Δράκος της Δράμας» έπειτα από 21 ολοκληρα χρόνια και 6 μήνες έκανε αίτηση αποφυλάκισης και τον Δεκέμβριο του 2004 σε ηλικία 44ετών αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους. Μετανιωμένος πλέον ο «Δράκος της Δράμας» για τις δολοφονίες και τους βιασμούς που διέπραξε,περνάει το υπόλοιπο της ζωή του με την αγαπημένη του γυναίκα, τη Λίνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ψηφιακή ένταξη ηλικιωμένων και ΑμεΑ: Τι προσφέρει το νέο πρόγραμμα και πώς να υποβάλετε αίτηση

Ελλάδα 25.02.2026
Το έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού

Κτηνοτρόφος στην Κρήτη έβαψε... κόκκινα τα πρόβατά του για να μην του τα κλέψουν

Ελλάδα 25.02.2026
Η εικόνα με τα κόκκινα πρόβατα δύσκολα περνά απαρατήρητη

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου στην Αθήνας επειδή έτρωγε στο τιμόνι

Ελλάδα 25.02.2026
Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι -με τα γόνατά του- και παράλληλα να τρώει το φαγητό του

Κυψέλη: Βίντεο με τον 64χρονο να δέρνει τη μητέρα των 25χρονων ΑμεΑ όταν τον έπιασε στα «πράσα»

Ελλάδα 25.02.2026
Το βίντεο προκαλεί αποτροπιασμό και σφίξιμο στο στομάχι, με την άτυχη γυναίκα, να έχει καταλάβει πλέον την νοσηρή δράση του 64χρονου και να παθαίνει σοκ μόλις συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί

Σκύρος: Διέγνωσαν πνευμονία σε 46χρονο και πέθανε από ανακοπή λίγη ώρα αργότερα

Ελλάδα 25.02.2026
Όπως καταγγέλλεται από τους συγγενείς του, η γιατρός φέρεται να μην ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον ασθενή, διέγνωσε πνευμονία και του έδωσε φάρμακα

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Ελλάδα 25.02.2026
Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τρία αδήλωτα όπλα και φόβοι για αντίποινα

Ελλάδα 25.02.2026
Οι αστυνομικές Αρχές έχουν λάβει μέριμνα τόσο για το σπίτι του όσο και για την επιχείρησή του

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Πολιτική 25.02.2026
Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Συντάξιμη στο διπλάσιο η «μάχιμη πενταετία» για όλους τους ένστολους

Ελλάδα 25.02.2026
Ποιες υπηρεσίες αναγνωρίζονται, πόσο και πότε

Κυψέλη: Με κλειδιά μπήκε στο σπίτι ο επίδοξος βιαστής ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Ελλάδα 25.02.2026
Σε βίντεο καταγράφεται και η στιγμή που φτάνει η μητέρα και αντικρίζει τη φρίκη