E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Που βρίσκεται ο «Δράκος», Κυριάκος Παπαχρόνης, 42 χρόνια μετά τα άγρια εγκλήματά του

Καταδικάστηκε για ανθρωποκτονίες, βιασμούς, βομβιστικές ενέργειες, εκτροχιασμό τρένου και πυρπόληση στρατιωτικού αεροδρομίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/3/2024 | 11:32

Που βρίσκεται ο «Δράκος», Κυριάκος Παπαχρόνης, 42 χρόνια μετά τα άγρια εγκλήματά του

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης, που με την εγκληματική του δράση πάγωσε το πανελλήνιο πριν 42 χρόνια, έμεινε στην ιστορία ως ο διαβόητος «Δράκος της Δράμας». Τόνοι μελάνης χύθηκαν για τις πράξεις του και έμεινε φυλακισμένος για περίπου δυο δεκαετίες.

Ο άνδρας που βίαζε, σκότωνε και σκορπούσε τον τρόμο αποφυλακίστηκε το 2004 και σήμερα δηλώνει μετανιωμένος για τις πράξεις του, στο πλευρό της αγαπημένης του γυναίκας, Λίνας, την οποία αρραβωνιάστηκε και στη συνέχεια παντρεύτηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Παπαχρόνης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και ζει απομονωμένος με τη σύζυγό του, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και την κατακραυγή του κόσμου.

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης παλιότερα αλλά και πρόσφατα με την αγαπημένη του:

papaxronis-lina-1

papaxronis-lina-2

papaxronis-lina-3

Η ιστορία του Κυριάκου Παπαχρόνη που ξεκίνησε να σκοτώνει γιατί τον προσέβαλε μια ιερόδουλη και επηρεαζόταν από τον ήχο των τακουνιών

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης άρχισε να απασχολεί τις Αρχές από την ηλικία των 19 ετών υπηρετώντας ως Έφεδρος Αξιωματικός στην 5η μοίρα των ΛΟΚ της Δράμας.

Ο νεαρός τότε Κυριάκος κινείται μεταξύ Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης. Κάνει άγριες δολοφονίες γυναικών, βομβιστικές επιθέσεις σε αεροδρόμια και θα του αποδώσουν το προσωνύμιο, με το οποίο έμεινε στα χρονικά ως ο «Δράκος της Δράμας».

Έχοντας ως σύμμαχο το βαθύ σκοτάδι της νύκτας επέλεγε τα θύματά του και έχοντας ως προκάλυψη την στρατιωτική στολή πραγματοποιούσε τα εγκλήματά του. Ο ίδιος είχε αποδώσει την εμμονή του με τη θυματοποίηση του γυναικείου φύλου στην πρώτη φορά που επισκέφθηκε έναν οίκο ανοχής, όταν ήταν 13 ετών. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Παπαχρόνη, η ιερόδουλη με την οποία ήρθε σε επαφή του μίλησε ειρωνικά και προσέβαλε τον ανδρισμό του στον υπέρτατο βαθμό με αποτέλεσμα να επηρεαστεί αρνητικά ώστε να αποφασίσει να προχωρήσει σε πράξεις σκληρής εκδίκησης προς το γυναικείο φύλο.

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης συλλαμβάνεται τον Δεκέμβριο του 1982 από την ασφάλεια Δράμας και καταδικάζεται για δύο ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως, έναν βιασμό, δύο απόπειρες βιασμού, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, πέντε βομβιστικές ενέργειες, έναν εκτροχιασμό τρένου και για μια πυρπόληση στρατιωτικού αεροδρομίου.

Καταδικάζεται δις εις θάνατον, αλλά η ποινή μετατρέπεται σε ισόβια και 22χρονια αργότερα ο Κυριάκος Παπαχρόνης είναι και πάλι ελεύθερος.

Κατά την απολογία του όπως αναφέρουν οι εφημερίδες της εποχής, έχει παραδεχτεί ότι αν δεν τον έπιαναν, θα συνέχιζε την εγκληματική του δράση απέναντι στις γυναίκες στις οποίες έτρεφε ιδιαίτερο μίσος, το οποίο μετατρεπόταν σε ικανοποίηση όπως έλεγε κάθε φορά που τις χτυπούσε. Προχωρούσε σε πράξεις βίας και δολοφονίας επηρεαζόμενος και από τον ήχο που προερχόταν από τα τακούνια που φορούσαν τα θύματά του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου εκείνης της περιόδου όταν ο Κυριάκος Παπαχρόνης οδηγήθηκε στον ανακριτή αμέσως μετά τη σύλληψή του έσπασε τη σιωπή του και τα ομολόγησε όλα.

Το τελευταίο κατά σειρά θύμα του ήταν μια γυναίκα την οποία χτύπησε με στιλέτο στο πρόσωπο και χάρη σε αυτήν οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν γρήγορα στη σύλληψή του.

Ολα αυτά τα χρόνια ο Κυριάκος Παπαχρόνης που παρέμενε στη φυλακή δεχόταν γράμματα από γυναίκες που δήλωναν τρελά ερωτευμένες μαζί του.

Ο «Δράκος της Δράμας» έπειτα από 21 ολοκληρα χρόνια και 6 μήνες έκανε αίτηση αποφυλάκισης και τον Δεκέμβριο του 2004 σε ηλικία 44ετών αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους. Μετανιωμένος πλέον ο «Δράκος της Δράμας» για τις δολοφονίες και τους βιασμούς που διέπραξε,περνάει το υπόλοιπο της ζωή του με την αγαπημένη του γυναίκα, τη Λίνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το «φαινόμενο» της ελληνικής πάλης: Ποιος είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γιώργος Κουγιουμτσίδης

Αθλητικά Νέα 16.09.2025
Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης δεν κρύβει ότι ο μεγάλος του στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Όρκες βυθίζουν τουριστικό σκάφος στην Πορτογαλία

Κόσμος 16.09.2025
Δείτε το τρομακτικό συμβάν

Φρίκη στις φυλακές της Κύπρου: Κατάδικοι βίαζαν συγκρατούμενό τους και έβγαζαν βίντεο

Ελλάδα 16.09.2025
Το βίντεο δείχνει τον κατάδικο να είναι γονατισμένος πάνω σε κουβέρτα στο πάτωμα κελιού, με έναν εκ των συγκρατουμένων του που κατονομάστηκε ως βιαστής, να του κρατά το κεφάλι και να τον υποχρεώνει σε στοματικό σeξ

Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Πολιτική 16.09.2025
O πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ

Ευλογιά των αιγοπροβάτων: «Αν δεν πετύχουν τα μέτρα για τον περιορισμό της θα πάμε σε lockdown»

Ελλάδα 16.09.2025
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστος Κέλλας

Απειλές από Τούρκο οπαδό στη γυναίκα του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένειά σου»

Αθλητικά Νέα 16.09.2025
Η γυναίκα του Greek Freak όμως αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το μήνυμα και να εκθέσει δημόσια τον αποστολέα του

Τραγωδία στην Ελούντα: Κατέρρευσε εργαζόμενος ξενοδοχειακής μονάδας

Ελλάδα 16.09.2025
Αναστάτωση σε ξενοδοχείο της Ελούντας με έναν υπάλληλο security να εντοπίζεται νεκρός

Λάρισα: Παιδάκι ξέφυγε από την προσοχή της δασκάλας και περιπλανιόταν στο δρόμο μόνο του

Ελλάδα 16.09.2025
Λαχτάρα για τους γονείς του 7χρονου στην Λάρισα

«Βόμβα» στην υπόθεση της Μαντλίν Μακάν: «Η Μαντλίν ήταν παραγγελία»

Κόσμος 16.09.2025
Έχουν περάσει 18 χρόνια από την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν και ακόμα τα στοιχεία που υπάρχουν, δεν επαρκούν για τη λύση της υπόθεσης

10.000 κενά με το καλημέρα: Οργή εκπαιδευτικών για την κατάσταση στα σχολεία

Ελλάδα 16.09.2025
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη εξαπολύουν οι εκπαιδευτικοί

Οι αλλαγές που φέρνει σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες η ηλεκτρονική τιμολόγηση

Οικονομία 16.09.2025
Σε δύο φάσεις η υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου - Τα κίνητρα και τα «ψιλά γράμματα»