E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Που βρίσκεται ο «Δράκος», Κυριάκος Παπαχρόνης, 42 χρόνια μετά τα άγρια εγκλήματά του

Καταδικάστηκε για ανθρωποκτονίες, βιασμούς, βομβιστικές ενέργειες, εκτροχιασμό τρένου και πυρπόληση στρατιωτικού αεροδρομίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/3/2024 | 11:32

Που βρίσκεται ο «Δράκος», Κυριάκος Παπαχρόνης, 42 χρόνια μετά τα άγρια εγκλήματά του

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης, που με την εγκληματική του δράση πάγωσε το πανελλήνιο πριν 42 χρόνια, έμεινε στην ιστορία ως ο διαβόητος «Δράκος της Δράμας». Τόνοι μελάνης χύθηκαν για τις πράξεις του και έμεινε φυλακισμένος για περίπου δυο δεκαετίες.

Ο άνδρας που βίαζε, σκότωνε και σκορπούσε τον τρόμο αποφυλακίστηκε το 2004 και σήμερα δηλώνει μετανιωμένος για τις πράξεις του, στο πλευρό της αγαπημένης του γυναίκας, Λίνας, την οποία αρραβωνιάστηκε και στη συνέχεια παντρεύτηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Παπαχρόνης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και ζει απομονωμένος με τη σύζυγό του, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και την κατακραυγή του κόσμου.

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης παλιότερα αλλά και πρόσφατα με την αγαπημένη του:

papaxronis-lina-1

papaxronis-lina-2

papaxronis-lina-3

Η ιστορία του Κυριάκου Παπαχρόνη που ξεκίνησε να σκοτώνει γιατί τον προσέβαλε μια ιερόδουλη και επηρεαζόταν από τον ήχο των τακουνιών

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης άρχισε να απασχολεί τις Αρχές από την ηλικία των 19 ετών υπηρετώντας ως Έφεδρος Αξιωματικός στην 5η μοίρα των ΛΟΚ της Δράμας.

Ο νεαρός τότε Κυριάκος κινείται μεταξύ Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης. Κάνει άγριες δολοφονίες γυναικών, βομβιστικές επιθέσεις σε αεροδρόμια και θα του αποδώσουν το προσωνύμιο, με το οποίο έμεινε στα χρονικά ως ο «Δράκος της Δράμας».

Έχοντας ως σύμμαχο το βαθύ σκοτάδι της νύκτας επέλεγε τα θύματά του και έχοντας ως προκάλυψη την στρατιωτική στολή πραγματοποιούσε τα εγκλήματά του. Ο ίδιος είχε αποδώσει την εμμονή του με τη θυματοποίηση του γυναικείου φύλου στην πρώτη φορά που επισκέφθηκε έναν οίκο ανοχής, όταν ήταν 13 ετών. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Παπαχρόνη, η ιερόδουλη με την οποία ήρθε σε επαφή του μίλησε ειρωνικά και προσέβαλε τον ανδρισμό του στον υπέρτατο βαθμό με αποτέλεσμα να επηρεαστεί αρνητικά ώστε να αποφασίσει να προχωρήσει σε πράξεις σκληρής εκδίκησης προς το γυναικείο φύλο.

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης συλλαμβάνεται τον Δεκέμβριο του 1982 από την ασφάλεια Δράμας και καταδικάζεται για δύο ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως, έναν βιασμό, δύο απόπειρες βιασμού, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, πέντε βομβιστικές ενέργειες, έναν εκτροχιασμό τρένου και για μια πυρπόληση στρατιωτικού αεροδρομίου.

Καταδικάζεται δις εις θάνατον, αλλά η ποινή μετατρέπεται σε ισόβια και 22χρονια αργότερα ο Κυριάκος Παπαχρόνης είναι και πάλι ελεύθερος.

Κατά την απολογία του όπως αναφέρουν οι εφημερίδες της εποχής, έχει παραδεχτεί ότι αν δεν τον έπιαναν, θα συνέχιζε την εγκληματική του δράση απέναντι στις γυναίκες στις οποίες έτρεφε ιδιαίτερο μίσος, το οποίο μετατρεπόταν σε ικανοποίηση όπως έλεγε κάθε φορά που τις χτυπούσε. Προχωρούσε σε πράξεις βίας και δολοφονίας επηρεαζόμενος και από τον ήχο που προερχόταν από τα τακούνια που φορούσαν τα θύματά του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου εκείνης της περιόδου όταν ο Κυριάκος Παπαχρόνης οδηγήθηκε στον ανακριτή αμέσως μετά τη σύλληψή του έσπασε τη σιωπή του και τα ομολόγησε όλα.

Το τελευταίο κατά σειρά θύμα του ήταν μια γυναίκα την οποία χτύπησε με στιλέτο στο πρόσωπο και χάρη σε αυτήν οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν γρήγορα στη σύλληψή του.

Ολα αυτά τα χρόνια ο Κυριάκος Παπαχρόνης που παρέμενε στη φυλακή δεχόταν γράμματα από γυναίκες που δήλωναν τρελά ερωτευμένες μαζί του.

Ο «Δράκος της Δράμας» έπειτα από 21 ολοκληρα χρόνια και 6 μήνες έκανε αίτηση αποφυλάκισης και τον Δεκέμβριο του 2004 σε ηλικία 44ετών αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους. Μετανιωμένος πλέον ο «Δράκος της Δράμας» για τις δολοφονίες και τους βιασμούς που διέπραξε,περνάει το υπόλοιπο της ζωή του με την αγαπημένη του γυναίκα, τη Λίνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλλιθέα: Η συγκλονιστική στιγμή που ένοικος φλεγόμενου σπιτιού πήδηξε από το μπαλκόνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η 75χρονη πήδηξε από το μπαλκόνι κατόπιν παρότρυνσης περαστικών και διασώθηκε χωρίς σοβαρό τραυματισμό.

Σοκ στην Κύπρο: Δύο παιδιά 8 και 10 ετών βρέθηκαν νεκρά, κλειδωμένα μέσα σε αυτοκίνητο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες Φέρεται να είχαν αφεθεί για αρκετές ώρες μέσα στο όχημα χωρίς επίβλεψη

Λιβαδειά: Σπαραγμός από τον σύζυγο της 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα – «Αν υπάρχει αμέλεια, θα το φτάσω μέχρι τέλους»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η 35χρονη γέννησε ένα υγιές αγοράκι, αλλά λίγες ώρες μετά τον τοκετό κατέληξε εξαιτίας σοβαρών επιπλοκών

Το άδοξο τέλος του «Αίολος Κεντέρης»: Η στιγμή που καταλήγει σε διαλυτήριο της Τουρκίας για παλιοσίδερα, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ταχύπλοο που άλλαξε την ακτοπλοΐα και πήρε το όνομά του από τον χρυσό Ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη, ρυμουλκήθηκε στο τελευταίο του ταξίδι με προορισμό την παράλια πόλη Αλί Αγά, έξω από τη Σμύρνη

Νέο εντυπωσιακό βίντεο του Παναθηναϊκού από τα έργα στον Βοτανικό: «Βήμα‑βήμα προς το σπίτι»

Αθλητικά Νέα Χτες
Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Inside the Build» με τίτλο «Step by Step Towards Home», αποκαλύπτονται οι κερκίδες του νέου γηπέδου που σταδιακά παίρνουν μορφή και οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους

Φωτιά στην Καλλιθέα: Ο γιος του ηλικιωμένου ζευγαριού έσπασε σε κλάματα ‑ φοβόταν ότι οι γονείς του είχαν πάθει κακό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με ένα μικρόσωμο σκυλί αγκαλιά και απαρηγόρητος, ο γιος έφτασε στη συμβολή Αριστείδου και Αγίων Πάντων όπου φλεγόταν το κτίριο

«Βράζουν» στις Βρυξέλλες με την Ούρσουλα: Κλιματισμός στο κτήριο της Κομισιόν μόνο στα γραφεία της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για «επιστροφή στη φεουδαρχία» κατηγορούν την Ευρωπαία Επίτροπο οι εργαζόμενοι

Φωτιά τώρα σε διώροφο κτίριο στην Καλλιθέα, γυναίκα πήδηξε από το μπαλκόνι για να σωθεί, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Επιχειρούν 24 πυροσβέστες με οχτώ οχήματα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή - Αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι μέσα στο κτίριο

«Εγώ ζήτησα από την Τζάκρη να παραιτηθεί» λέει ο Κασσελάκης και δηλώνει ότι πλέον οι Δημοκράτες κινούνται στο φιλελεύθερο κέντρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Και επίσημα επήλθε το πολιτικό διαζύγιο Κασσελάκη - Τζάκρη - Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema ο πρόεδρος των Δημοκρατών είχε ζητήσει εδώ και ημέρες από την αντιπρόεδρό του να παραιτηθεί

Δύο συλλήψεις για τον αυτοπυροβολισμό της 43χρονης στο Σκοπευτήριο Μαλεβιζίου – «Το είχε προσχεδιάσει» λέει ο εκπαιδευτής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Υπό εξέταση το προσωρινό δελτίο αθλητικής ιδιότητας της γυναίκας – Διατάχθηκε γραφολογική πραγματογνωμοσύνη για την υπογραφή

Πυρκαγιά σε δάσος στο Αμμόνι Κορινθίας – Επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες

Ελλάδα Χτες
Εξήντα δύο πυροσβέστες, επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης

Υπό έλεγχο η φωτιά σε ξενοδοχείο στην πλατεία Κάνιγγος ‑ Ξεκίνησε από ηλεκτρικό πατίνι που εξερράγη

Ελλάδα Χτες
Συντονισμένες προσπάθειες για τον ασφαλή απεγκλωβισμό των ενοίκων - 40χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με εγκαύματα στα άκρα