E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εξάρχεια: Το παρελθόν των Σομαλών – Γνώριμοι των Αρχών, πρώην φιλοξενούμενοι σε δομές

Προβληματισμό για τα αντανακλαστικά των αρμόδιων υπηρεσιών προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για το παρελθόν των δύο Σομαλών.

Δημοσίευση 13/3/2024 | 08:16

Εξάρχεια: Το παρελθόν των Σομαλών – Γνώριμοι των Αρχών, πρώην φιλοξενούμενοι σε δομές

Οι δύο Σομαλοί, αφού λήστεψαν νεαρή στα Εξάρχεια επιχείρησαν να τη βιάσουν ενώ η αγριότητα τους ήταν απερίγραπτη καθώς είχαν σχεδιάσει να ξεριζώσουν τα δόντια της 35χρονης σε περίπτωση που εντόπισαν κάποιο χρυσό.

Και οι δύο είναι γνώριμοι των αρχών

Ο 20χρονος που συνελήφθη είχε διαπράξει άλλη μια ληστεία αυτή τη φορά με μαχαίρι στον Άγιο Παντελεήμονα ενώ το ποινικό του παρελθόν έχει κλοπές και διαρρήξεις. Οι άνδρες της Ασφάλειας Εξαρχείων μετά την καταγγελία του θύματος και αξιοποιώντας πληροφορίες για τη δράση του, άρχισαν να τον αναζητούν στους δρόμους της παρανομίας στο κέντρο της Αθήνας. Όσοι τον γνώριζαν ανέφεραν στους αστυνομικούς πως είναι γνωστός με το παρατσούκλι "μαχαιροβγάλτης" και πως πρόκειται για έναν αδίστακτο άνδρα από την Σομαλία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το 2022 έμενε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στην Καλλιθέα και τότε είχε αποκαλυφθεί τα πρώτα δείγματα της παραβατικής του συμπεριφοράς. Το είδε σκάσει από τη δομή τουλάχιστον 7 φορές.

Η δομή δήλωνε εξαφάνιση, η αστυνομία τον αναζητούσε και ο αλλοδαπός μπαινόβγαινε στη δομή όποτε ήθελε κι έκανε ότι ήθελε .

Μόλις ενηλικιώθηκε αναζήτησε μια θέση στις εγκληματικές ομάδες. Τα ίδια βήματα ακολούθησε και ο συνεργός του, 18 ετών. Ο άνδρας που αναζητά η αστυνομία το 2022 φιλοξενούνταν σε δομή ανηλίκων στον Άγιο Παντελεήμονα. Τότε ήταν 16 ετών. Το 2023 η δομή δηλώνει την εξαφάνισή του, η αστυνομία και τελικά τον εντοπίζει στις 17 Ιανουαρίου του 2024. Είχε παραβιάσει την είσοδο του ταμείου Αεροπορικής Άμυνας στην οδό Σωκράτους. Είχε βάλει δικό του λουκέτο και κοιμόταν σε δωμάτιο του ισογείου ενώ στην κατοχή του είχε κι ένα κλεμμένο ποδήλατο.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ενώ είχαν συλληφθεί και ενώ έβλεπαν οι αρχές ότι ήταν αδίστακτοι δεν απελάθηκαν;

Δε θα μπορούσαν να απελαθούν γιατί ενώ συνελήφθησαν από τις αρχές και οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης η οποία αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους με όρους, εκκρεμούσε σε βάρος τους και το δικαστήριο, άρα δεν μπορούσαν να φύγουν από τη χώρα.

Επίσης πρόκειται για υπηκόους Σομαλίας, η χώρας μας δεν έχει διακρατική συμφωνία με την Σομαλία άρα δεν θα μπορούσαν οι αστυνομικοί να προχωρήσουν στην απέλαση τους καθώς η Σομαλία δεν θα τους δεχόταν πίσω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια καλεί τον Τραμπ να αποζημιώσει τους Αμερικανούς μετά την ακύρωση των δασμών

Κόσμος Χτες
Κάθε δολάριο που αφαιρέθηκε παράνομα πρέπει να καταβληθεί αμέσως, με τους τόκους. Να επιστρέψεις τα χρήματα» τόνισε ο Γκάβιν Νιούσομ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η μπόρα στην Αττική

Καιρός Χτες
Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Έκπτωτος πρίγκιπας Αντριου: Οι λόγοι που ο Ουίλιαμ μπορεί να αισθάνεται «απελευθερωμένος» με την σύλληψη του θείου του

Κόσμος Χτες
Το παρασκήνιο της ρήξης ανάμεσα στον πρίγκιπα της Ουαλίας και τον Αντριου, η «σιδηρά» στάση του βασιλιά Καρόλου και η επόμενη μέρα για τη βρετανική μοναρχία

Δασμοί Τραμπ: Ελπίδες για παγκόσμια οικονομική «ανάσα» μετά το «άκυρο» του Ανώτατου Δικαστηρίου στις ΗΠΑ

Οικονομία Χτες
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι γενικευμένοι δασμοί δεν είχαν νόμιμη βάση, ανοίγοντας δρόμο για ανατροπή στο εμπορικό κόστος και για επιστροφές δασμών εκατοντάδων δισ. δολαρίων

Βίντεο‑ντοκουμέντο από το φονικό στον Δομοκό δείχνει αρχιφύλακα και εκτελεστή πριν και μετά το έγκλημα

Ελλάδα Χτες
Το βιντεοληπτικό υλικό που εξετάζουν οι Αρχές για τη δολοφονία στις Φυλακές Δομοκού

Δημοσιογράφος της DW συνελήφθη στην Τουρκία για «προσβολή κατά του προέδρου»

Κόσμος Χτες
Ποιος είναι ο Alican Uludağ - Τον συνέλαβαν 30 αστυνομικοί, μεταδίδει η Deutsche Welle

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας: Μποτιλιαρισμένος ο Κηφισός, 30λεπτες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Ελλάδα Χτες
Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Υλίκης - Πληρότητες 100% στα δρομολόγια για Πάτρα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού

Ισχυρό πλήγμα στον Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακυρώνει δασμούς του

Κόσμος Χτες
Το γεγονός προκαλεί εντύπωση, καθώς πέρυσι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τάχθηκε επανειλημμένα υπέρ του Προέδρου σε μια σειρά έκτακτων αποφάσεων για τη μετανάστευση, την απόλυση των επικεφαλής ανεξάρτητων οργανισμών και τις βαθιές περικοπές στις κρατικές δαπάνες.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Απέσυρε την αγωγή εις βάρος του Μίνου Μάτσα για την επιμέλεια των παιδιών

Πολιτική Χτες
Η Υπουργός Τουρισμού παραιτήθηκε από τη δικαστική διεκδίκηση της επιμέλειας που είχε καταθέσει τον Ιανουάριο

Καισαριανή: Η πρώτη δήλωση του Βέλγου συλλέκτη για τις φωτογραφίες: «Ανακουφισμένος που τελείωσαν όλα»

Ελλάδα Χτες
Ανέφερε ότι υπάρχει λύση στο τραπέζι με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις φωτογραφίες

Πέθανε η δημοσιογράφος Ντέπυ Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

Ελλάδα Χτες
Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 11:30 η κηδεία της Ντέπυς Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

ΗΠΑ: Αεροδρόμιο θα πάρει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ

Κόσμος Χτες
Μετονομάζεται σε «Ντόναλντ Τραμπ» το αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς μετά από έγκριση των αρχών της Φλόριντα