E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανδρική capsule γκαρνταρόμπα: Όσα χρειάζεται για να είναι λειτουργική

Δημοσίευση 12/3/2024 | 17:44

Ανδρική capsule γκαρνταρόμπα: Όσα χρειάζεται για να είναι λειτουργική

Ποιός είπε ότι η capsule wardrobe είναι μόνο για γυναίκες; Και οι άνδρες μπορούν να αποκομίσουν τα οφέλη της εξίσου, και να σταματήσουν να βυθίζονται στο χάος των αμέτρητων επιλογών. Αν θέλεις να ετοιμάζεσαι γρήγορα κάθε πρωί, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις τί θα φορέσεις και πώς θα το συνδυάσεις, η ντουλάπα-κάψουλα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Ποιά είναι όμως τα κομμάτια εκείνα που πρέπει να έχει μία ανδρική capsule γκαρνταρόμπα προκειμένου να είναι λειτουργική; Συνέχιζε να διαβάζεις για να τα μάθεις όλα!

Παπούτσια

Ας ξεκινήσουμε από κάτω προς τα πάνω και πιο συγκεκριμένα από τα παπούτσια! Όπως και με όλα τα συστατικά της capsule γκαρνταρόμπας, η απάντηση δε βρίσκεται στην ποσότητα, αλλά στην ποιότητα και την ευελιξία. Καλό είναι λοιπόν να έχεις στη ντουλάπα σου ανδρικά παπούτσια για κάθε περίσταση, δηλαδή ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια για τη γυμναστική σου, ένα ζευγάρι sneakers για τη βόλτα σου, ένα ζευγάρι μπότες και ένα ζευγάρι επίσημα παπούτσια για πιο επίσημες περιστάσεις. Ξέροντας ότι για κάθε look που θέλεις να δημιουργήσεις έχεις μόνο μία επιλογή παπουτσιού, θα σου είναι πιο εύκολο να επιλέξεις με σίγουρη επιτυχία!

Παντελόνια

Η επόμενη κατηγορία που θα δούμε είναι τα παντελόνια. Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές κατηγορίες της ντουλάπας-κάψουλας, αφού πρέπει να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα περιστάσεων και στυλ. Οι τύποι παντελονιών που θα πρέπει οπωσδήποτε να έχεις στη ντουλάπα σου είναι δύο παντελόνια chino, το ένα σε μαύρο χρώμα και το άλλο σε μπεζ, τρία τζιν παντελόνια σε σκούρα, μεσαία και ανοιχτή απόχρωση και δύο με τρία υφασμάτινα παντελόνια για το γραφείο.

Πουλόβερ

Τα πουλόβερ είναι ακόμα μία απαραίτητη προσθήκη στην capsule γκαρνταρόμπα! Για τους κρύους μήνες του χειμώνα, θα πρέπει να έχεις στη ντουλάπα σου τέσσερα καλής ποιότητας πουλόβερ σε διάφορα χρώματα και στυλ. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να έχεις δύο πουλόβερ με ζιβάγκο και δύο με κανονική λαιμόκοψη, ώστε να μπορείς να τα φοράς με πουκάμισο από μέσα. Όσο για τα χρώματα, καλό θα είναι να ‘παίξεις’ με ουδέτερα χρώματα, όπως το μαύρο, το σκούρο μπλε, το μπεζ, το λευκό, το καφέ κτλ. Ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας, των μαλλιών και των ματιών σου, μπορείς να επιλέξεις αυτά που σε κολακεύουν και σου αρέσουν περισσότερο!

Πουκάμισα

Ανδρική ντουλάπα-κάψουλα χωρίς πουκάμισα δε γίνεται! Το πουκάμισο είναι ίσως το πιο θεμελιώδες κομμάτι της ανδρικής γκαρνταρόμπας, αφού με αυτό ως βάση μπορούν να χτιστούν τόσο πρωινά, όσο και βραδινά looks. Γι’ αυτό, θα πρέπει να έχεις στη ντουλάπα σου τουλάχιστον τρία πουκάμισα σε κλασική γραμμή. Όσο για τα χρώματα, το λευκό, το γαλάζιο, το μαύρο, το μπεζ και το γκρι είναι οι καλύτερες επιλογές! Κάτι όμως στο οποίο θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη βάση είναι η ποιότητα των πουκαμίσων που θα αγοράσεις: θέλεις να έχουν αντοχή στο χρόνο, όχι μόνο για να μη χρειάζεται να αγοράζεις συνεχώς καινούργια, αλλά και για να αναβαθμίζουν αυτομάτως την κάθε σου εμφάνιση.

T-shirts

Τα t-shirts είναι κάτι ακόμα που δεν πρέπει να λείπει από την ανδρική ντουλάπα, όμως η αλήθεια είναι ότι η σημασία τους υποτιμάται συχνά. Τρία με τέσσερα απλά t-shirts χωρίς έντονα χρώματα, λογότυπα και στάμπες είναι απαραίτητα για τις καθημερινές σου εμφανίσεις. Φυσικά, τα δύο must χρώματα είναι το άσπρο και το μαύρο, όμως καλό είναι να έχεις ακόμα μία επιλογή, όπως το μπλε ή το μπεζ. Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε τα μπλουζάκια σου να είναι κατασκευασμένα από καλής ποιότητας βαμβάκι, το οποίο επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει, τόσο τους χειμερινούς, όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες που ιδρώνεις περισσότερο!

Σακάκια και μπουφάν

Τα σακάκια και τα μπουφάν μπορεί να αφορούν περισσότερο τους πιο κρύους μήνες του χρόνου, όμως αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία των outfits σου. Το ζητούμενο με αυτή την κατηγορία είναι τα κομμάτια που θα έχεις να μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με όλα τα παντελόνια σου. Οπότε, και στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να επιλέξεις ουδέτερα χρώματα που ταιριάζουν το ένα με το άλλο. Ένας καλός αριθμός σακακιών είναι τα δύο: ένα σε σκούρο χρώμα, όπως το μαύρο κι ένα σε ανοιχτό, όπως το μπεζ. Όσο για το μπουφάν, ένα casual είναι αρκετό για τις καθημερινές σου εμφανίσεις κι ένα παλτό ή ημίπαλτο για τις πιο επίσημες περιστάσεις!

 

Η capsule γκαρνταρόμπα είναι ό,τι πρέπει για να έχεις τη ντουλάπα σου σε τάξη και να ετοιμάζεσαι κάθε πρωί σε χρόνο μηδέν. Αν θέλεις κι εσύ να την υιοθετήσεις, δεν έχεις παρά να συγκεντρώσεις όλα τα κομμάτια που μοιραστήκαμε μαζί σου παραπάνω και να ‘παίξεις’ με διάφορους συνδυασμούς, ανάλογα με το στυλ σου!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πασχαλινά κουλουράκια σε 15 λεπτά

Food 03.05.2024
Πως να φτιάξετε σωστά Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα με επαγγελματικό αποτέλεσμα

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Eat + Drink 03.05.2024
Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

Αυτή η παραλλαγή του γαλλικού μανικιούρ είναι τέλεια για την άνοιξη

Style Χτες
Αλλωστε, η ζωή είναι πολύ μικρή για βαρετά νύχια!

Η βιταμίνη που σβήνει τα σημάδια της γήρανσης

Body+Mind Χτες
Νέα έρευνα αλλάζει τα δεδομένα

Xάσε 5 κιλά μέχρι το καλοκαίρι με αυτή την εύκολη διατροφή

Body+Mind Προχτές
Μια αποτελεσματική μέθοδος, η υιοθέτηση ενός ισορροπημένου σχεδίου διατροφής χωρίς υπερβολές

Διαιτολόγος αποκαλύπτει ένα κόλπο για τον έλεγχο της όρεξης

Body+Mind Προχτές
Όταν θέλετε να χάσετε βάρος

Aυτό το παντελόνι χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το πιο δροσερό ανοιξιάτικο στυλ

Style Προχτές
Αυτό είναι το μοναδικό παντελόνι που θα χρειαστείς την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι!

Σε αυτά τα coffee shops θα βρεις το καλύτερο χαρμάνι καφέ

Eat + Drink Προχτές
5 μέρη για τέλειο καφέ στην Αθήνα!