E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε αυτό το χωριό ζουν «πραγματικές Ραπουνζέλ»

Εδώ μεγαλώνουν κορίτσια με πολύ μακριά μαλλιά και τ ακόβουν μόνο μια φορά

Δημοσίευση 17/3/2024 | 00:28

Σε αυτό το χωριό ζουν «πραγματικές Ραπουνζέλ»
nextweb studio

Το Huangluo Village είναι ένα παραδοσιακό χωριό που βρίσκεται στην επαρχία Longji της περιοχής Guangxi στην Κίνα. Είναι γνωστό κυρίως για τις γυναίκες του, οι οποίες φημίζονται για τα μακριά, μαύρα μαλλιά τους που φτάνουν έως και πάνω από 2 μέτρα.

Για τη μειονότητα των γυναικών Yao, που ζουν στο χωριό, τα μαλλιά είναι το πιο πολύτιμο κτήμα τους. Ο αρχαίος οικισμός είναι γνωστός σε όλη την Κίνα ως το «Χωριό με τα μακριά μαλλιά» και μάλιστα αναγνωρίζεται από το παγκόσμιο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες ως το «χωριό με τα πιο μακριά μαλλιά στον κόσμο».

Μακραίνουν τα μαύρα μαλλιά τους μήκους έως και 2,1 μέτρα και καταφέρνουν να τα κρατούν δυνατά και υγιή (και απαλλαγμένα από γκρίζες τρίχες) μέχρι τα βαθιά γεράματά τους. Το μυστικό τους; Πλένονται με ρυζόνερο που έχει υποστεί ζύμωση. Αυτό το γαλακτώδες υγρό που μένει από το βράσιμο του ρυζιού. Ήταν το μυστικό για όμορφα μαλλιά για αυτές τις γυναίκες του χωριού καθώς και για τις αυτοκρατορικές πριγκίπισσες στην Ανατολή από την αρχαιότητα.

Για τα θηλυκά της εθνοτικής ομάδας Red Yao, οι μακριές τρίχες σημαίνει μακροζωία και ευημερία, επομένως τα κόβουν μόνο δύο φορές στη διάρκεια της ζωής τους, η μία όταν γίνονται 100 ημερών και η άλλη είναι όταν έρχεται η τελετή ενηλικίωσης στα 18.

Επιπλέον, ο τρόπος που οι γυναίκες τυλίγουν τα μακριά μαλλιά τους, δείχνει την οικογενειακή τους κατάσταση: π.χ. αν τα μαλλιά είναι τυλιγμένα σε κυκλικό δίσκο πάνω από το κεφάλι τους, σημαίνει ότι είναι παντρεμένες αλλά δεν έχουν παιδιά. Αν είναι παντρεμένες με παιδιά, θα φτιάξουν έναν κότσο στο μπροστινό μέρος του τυλιγμένου χτενίσματος – ίσως για να αντιπροσωπεύει ένα μωρό; Τέλος, αν φοράνε ένα φουλάρι γύρω από το κεφάλι τους, με τα μαλλιά τους να παραμένουν κρυμμένα, σημαίνει ότι αναζητάνε έναν σύζυγο, που παραδοσιακά, θα ήταν ο μόνος άντρας που θα είχε το προνόμιο να δει τα μαλλιά τους σε όλη τους την ομορφιά.

Το Huangluo Village έχει γίνει επίσης δημοφιλές τουριστικό προορισμός, καθώς οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον πολιτισμό των Yao, να απολαύσουν τα παραδοσιακά τραγούδια και χορούς τους, και να γνωρίσουν το εκπληκτικό τοπίο των ορεινών τοπίων της περιοχής Longji. Επιπλέον, το Huangluo Village προσφέρει στους επισκέπτες μια ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής και τις παραδόσεις μιας αρχαίας κοινότητας που διατηρείται ζωντανή μέσα από τους αιώνες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι 27.04.2024
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Αυτές είναι οι απαραίτητες πρωτεΐνες και βιταμίνες για το δέρμα σου

Body+Mind 27.04.2024
Ανάλογα τις ανάγκες σου, βάλτα στην καθημερινότητά σου

Tελικά κάθε πότε πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας;

Body+Mind 27.04.2024
Εξαρτάται από κάποιους παράγοντες

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Body+Mind 27.04.2024
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind Χτες
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets Χτες
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink Χτες
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style Χτες
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα Χτες
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Προχτές
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Προχτές
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!