E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Χαλάει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Αναλυτικά η πρόγνωση

Δημοσίευση 12/3/2024 | 09:00

Καιρός: Χαλάει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Αστάθεια, καταιγίδες και αυξημένα επίπεδα σκόνης είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού που αναμένονται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μετά την ηλιοφάνεια και τον αίθριο καιρό των τελευταίων ημερών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός σήμερα θα είναι βροχερός σήμερα. Η επιδείνωση του καιρού οφείλεται σε ένα ψυχρό μέτωπο που επηρεάζει την χώρα μας, ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, την Τρίτη, θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, οι ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα πελάγη και η πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα κατά τόπους χαλαζοπτώσεων θα εκδηλωθούν αρχικά στη Θράκη, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Από τις πρωινές ώρες, βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων αναμένονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα δυτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 17, στη Θεσσαλία από 6 έως 20, στην Ήπειρο από 7 έως 16, στη Δυτική Στερεά από 8 έως 15, στην υπόλοιπη Στερεά από 10 έως 20, στην Βορειοδυτική Πελοπόννησο από 11 έως 16, στην υπόλοιπη Πελοπόννησο από 8 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 18, στις Κυκλάδες από 13 έως 20, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 18 και στην Κρήτη από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ όμως μετά το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα πρόσκαιρων, ασθενών βροχών, τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως μετά το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί ίδιας έντασης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές κατά διαστήματα ενώ από το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε η Κάθριν Ο’Χάρα, η μητέρα του Κέβιν από την αγαπημένη ταινία «Μόνος στο Σπίτι»

Κόσμος Χτες
Έφυγε σε ηλικία 71 ετών έχοντας αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με καριέρα που εκτείνεται σε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Βιολάντα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Δύο εκρήξεις μέσα σε 6 δευτερόλεπτα

Ελλάδα Χτες
Nέες αποκαλύψεις φέρνουν στο φως σοβαρές παραλείψεις, αλλά και καταγγελίες για αδιαφορία απέναντι σε προειδοποιητικά σημάδια που –όπως φαίνεται– είχαν εκδηλωθεί πολύ πριν από τη φονική έκρηξη.

«Ο Μπιλ Γκέιτς κόλλησε ΣΜΝ από Ρωσίδες – Έκανε θεραπεία κρυφά από τη Μελίντα»: Αποκαλυπτικά έγγραφα του Έπσταϊν

Κόσμος Χτες
«Μου ζητήθηκε να κάνω πράγματα που ξεπερνούν τα όρια του παράνομου», φέρεται να είπε σύμβουλος του Γκέιτς

Βιολάντα: Το πρόβλημα με τις δεξαμενές και το 2020, η απουσία ελέγχων στις εγκαταστάσεις και η έγκριση επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών

Ελλάδα Χτες
Πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα για τη «Βιολάντα» – Ελλείψεις στους ελέγχους, κανονικά οι επιδοτήσεις

ΔΟΑΕ: Η Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη απειλή στον κόσμο για την πυρηνική ασφάλεια – Συνεδρίασε το Συμβούλιο κυβερνητών

Κόσμος Χτες
Η ρωσική πλευρά επέκρινε τη διεξαγωγή της συνεδρίασης, θεωρώντας ότι «υποκινήθηκε μόνο για πολιτικούς λόγους χωρίς καμιά πραγματική ανάγκη»

Ολυμπιακός: Τιμωρία μιας αγωνιστικής στον Βεζένκοφ για το επεισόδιο με τον Πετρόπουλο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε με μια αγωνιστική τον μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού και με πρόστιμο τον καλαθοσφαιριστή του Κολοσσού

Τραγωδία στη Ρόδο: Στα χέρια του 39χρονου επιλοχία εξερράγη η χειροβομβίδα που σκότωσε τον 19χρονο Ραφαήλ

Ελλάδα Χτες
Εξερράγη στο δεξί χέρι του 39χρονου όπου προκάλεσε τον ακρωτηριασμό του και σε πολύ κοντινή απόσταση από τον 19χρονο όπου η διασπορά των θραυσμάτων τον έπληξε σε όλο του το σώμα, τραυματίζοντας τον θανάσιμα

Τεράστιος Τζόκοβιτς «αποκαθήλωσε» τον Σίνερ και οδεύει στα 38 του προς τον 11ο τίτλο του στο Australian Open

Αθλητικά Νέα Χτες
Μυθική ανατροπή του 38χρονου «Νόλε» επί του Σίνερ και ραντεβού με τον Αλκαράθ στον τελικό - Ο Σέρβος κυνηγά το 25ο Grand Slam

Διαβατήρια: Το ΣτΕ «φρενάρει» τις απορρίψεις λόγω παλιάς ταυτότητας

Ελλάδα Χτες
Η υπόθεση αφορά πολίτη, ο οποίος το 2015 είχε ανανεώσει κανονικά το διαβατήριό του, προσκομίζοντας αστυνομική ταυτότητα που είχε εκδοθεί τον Μάιο του 1972

Αποκάλυψη για την εξαφάνιση της Λόρας, είχε βγάλει εισιτήριο για το εξωτερικό

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛΑΣ πιστεύει ότι βρίσκεται στη Γερμανία

Σε ιδιώτες τα πετρέλαια της Βενεζουέλας για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, νέος νόμος στη σκιά του Τραμπ

Κόσμος Χτες
Η Ροντρίγκες υπέγραψε νόμο για ιδιωτικοποίηση της παραγωγής πετρελαίου, την ώρα που οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις - Το 2006 ο Ούγκο Τσάβες είχε επιβάλει όλα τα μεγάλα έργα της αγοράς πετρελαίου να περνούν στην κρατική PDVSA