E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Χαλάει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Αναλυτικά η πρόγνωση

Δημοσίευση 12/3/2024 | 09:00

Καιρός: Χαλάει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Αστάθεια, καταιγίδες και αυξημένα επίπεδα σκόνης είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού που αναμένονται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μετά την ηλιοφάνεια και τον αίθριο καιρό των τελευταίων ημερών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός σήμερα θα είναι βροχερός σήμερα. Η επιδείνωση του καιρού οφείλεται σε ένα ψυχρό μέτωπο που επηρεάζει την χώρα μας, ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, την Τρίτη, θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, οι ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα πελάγη και η πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα κατά τόπους χαλαζοπτώσεων θα εκδηλωθούν αρχικά στη Θράκη, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Από τις πρωινές ώρες, βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων αναμένονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα δυτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 17, στη Θεσσαλία από 6 έως 20, στην Ήπειρο από 7 έως 16, στη Δυτική Στερεά από 8 έως 15, στην υπόλοιπη Στερεά από 10 έως 20, στην Βορειοδυτική Πελοπόννησο από 11 έως 16, στην υπόλοιπη Πελοπόννησο από 8 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 18, στις Κυκλάδες από 13 έως 20, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 18 και στην Κρήτη από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ όμως μετά το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα πρόσκαιρων, ασθενών βροχών, τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως μετά το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί ίδιας έντασης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές κατά διαστήματα ενώ από το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ο Διάβολος είναι νεκρός»: Μυστήριο με τον θάνατο του διοικητή της Μπασίτζ που μισούσαν εκατομμύρια Ιρανοί

Κόσμος 12.03.2026
Αν και ο Ασαντολάχ Μπαντφάρ θεωρείται νεκρός, υπάρχει σύγχυση ως προς το πώς έχασε τη ζωή του - Ως επικεφαλής της παραστρατιωτική οργάνωσης θεωρείται υπεύθυνος για την αιματηρή καταστολή των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων

O Ντουπλάντις αποθεώνει τον Καραλή: Πηδάει τόσο ψηλά που κανείς δεν έχει φτάσει, εκτός από εμένα

Αθλητικά Νέα 12.03.2026
Ίσως κάνω παγκόσμιο ρεκόρ, είπε γελώντας ο Μανόλο

Ελληνόκτητο το ένα από τα δύο δεξαμενόπλοια που χτυπήθηκαν στον Περσικό

Κόσμος 12.03.2026
Το Ιράκ «δείχνει» το Ιράν, ένας νεκρός και 38 διασωθέντες

Τροχαίο στη Βούλα: Νεκρή η 58χρονη οδηγός ταξί που συγκρούστηκε με ΙΧ στην παραλιακή

Ελλάδα 12.03.2026
Η άτυχη γυναίκα κατέληξε στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε - Ελαφρά τραυματίας ο 24χρονος οδηγός του ΙΧ

Συναγερμός από το FBI: Το Ιράν ετοιμάζει μαζικές επιθέσεις στο Λος Αντζελες με drones

Κόσμος Χτες
Η ενημέρωση του FBI προσέθετε ότι «δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για τον χρόνο, τη μέθοδο, τον στόχο ή τους δράστες της φερόμενης επίθεσης»

Στενά του Ορμούζ: Βίντεο ντοκουμέντο από επίθεση σε ταϊλανδέζικο φορτηγό πλοίο

Κόσμος Χτες
Το πλοίο χτυπήθηκε περίπου 11 ναυτικά μίλια βόρεια του Ομάν, με την πρόσκρουση να προκαλεί πυρκαγιά στο κατάστρωμα

Θρήνος στη Λάρισα: Εντοπίστηκε νεκρή 54χρονη γυναίκα

Ελλάδα Χτες
Οι Αρχές αστυνομία και ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της

Τραμπ για Ιράν: Τους χτυπήσαμε πιο σκληρά από ό,τι έχει χτυπηθεί ποτέ χώρα – Δεν έχουμε τελειώσει

Κόσμος Χτες
Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο

Θεσσαλονίκη: 10χρονο παιδί υπέστη καρδιακή ανακοπή σε κολυμβητήριο

Ελλάδα Χτες
Χάρη στην άμεση και συντονισμένη παρέμβαση των διασωστών, το παιδί επανήλθε και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Κορονοϊός: Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η πραγματική προέλευση του ίσως δεν είναι αυτή που πιστεύαμε

Κόσμος Χτες
Τα πρώτα περιστατικά της νόσου καταγράφηκαν στα τέλη του 2019 στην κινεζική πόλη Wuhan, κοντά σε μια μεγάλη αγορά θαλασσινών και ζωντανών ζώων

ΔΟΕ: Γιατί χρησιμοποίησε το «μπαζούκα» των 400 εκατ. βαρελιών πετρελαίου

Ελλάδα Χτες
Οι αγορές παρέμειναν απαθείς, τουλάχιστον προς το παρόν, στην ανακοίνωση του ΔΟΕ

Τροχαίο στην Εύβοια: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων, δύο τραυματίες

Ελλάδα Χτες
Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο επιβαίνοντες