E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαρία Καρυστιανού: «Πάμε στην Κομισιόν για δικαίωση με 1.300.000 υπογραφές Ελλήνων»

«Ελπίζω να είναι παρούσα η Ούρσουλα Φον Ντερ Λαϊεν»

Δημοσίευση 11/3/2024 | 15:34

Μαρία Καρυστιανού: «Πάμε στην Κομισιόν για δικαίωση με 1.300.000 υπογραφές Ελλήνων»

Στις 18 Μαρτίου η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023» Μαρία Καρυστιανού θα μιλήσει στην Κομισιόν ζητώντας συμπαράσταση για να καταργηθεί η ασυλία των βουλευτών.

Την ώρα που στην Ελλάδα στις 18 Μαρτίου θα γιορτάζονται τα Κούλουμα και η Καθαρά Δευτέρα, η Μαρία Καρυστιανού που έχασε την κόρη της στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύxημα των Τεμπών θα περνά την πόρτα της Κομισιόν για να μιλήσει για το θέμα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023» μιλώντας στο newsbomb.gr είπε ότι θα μαζί της θα έχει και τις υπογραφές 1.300.000 Ελλήνων που υπέγραψαν για την άρση της ασυλίας μέσα απο διαδικτυακή πλατφόρμα.

«Τώρα θα μιλήσουμε στην Κομισιόν, πριν λίγο καιρό είχαμε μιλήσει σε εκδήλωση του LIBE (σ.σ. επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου) που είναι για το κράτος δικαίου) και η υπόθεση μας θεωρήθηκε σοβαρή, ότι πραγματικά υπάρχει θέμα με το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και η Κομισιόν θέλει να πάμε να παρουσιάσουμε το πρόβλημα των Τεμπών. Στη συνέχεια θα ψηφίσουν πάνω σε αυτό εάν θα έχουμε την υποστήριξη τους ή θα ασχοληθεί μόνο η Επιτροπή LIBE με αυτό. Για εμάς είναι ενθαρρυντικό, γιατί υπάρχει κάποιος που σοβαρά μας ακούει, αισθανόμαστε ότι μιλάμε κάπου που ακόμα ισχύουν οι αρχές της Δημοκρατίας, της ισονομίας, όλα αυτά που έχουν πλέον καταλυθεί στη χώρα μας κι ότι θα μπορέσουμε τελικά να πιέσουμε για να αποδοθεί η Δικαιοσύνη και να αλλάξουν τα κακώς κείμενα γενικώς στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά το Σύνταγμα, κατά πόσο μπορεί το κράτος να επεμβαίνει σε αυτά και φυσικά το θέμα της χειραγώγησης της Δικαιοσύνης» είπε στο newsbomb.gr η κ. Καρυστιανού.

Στις αποσκευές της θα κουβαλά και 1.300.000 υπογραφές Ελλήνων που ζητούν να καταργηθεί η ασυλία βουλευτών αλλά και το νόμο περί ασυλίας που ζητούν να αλλάξει και ο οποίος νόμος όπως λέει αντίκειται του Ευρωπαϊκού και επικαλέσθηκε τόσο στα Τέμπη όσο και σε άλλες περιπτώσεις όπου σημειώθηκε θάvατος πολιτών λόγω της κρατικής ανεπάρκειας.

«Θα δώσουμε και τις 1.300.000 υπογραφές και φυσικά θα καταθέσουμε τον νόμο που θέλουμε να αλλάξει (σ.σ. ασυλία βουλευτών) μαζί με τον εφαρμοστικό του νόμο, ο οποίος θα είναι μέσα στα πλαίσια τα ευρωπαϊκά. Οπότε θα έχουμε και την υποστήριξη των Ευρωπαίων πάνω σε αυτό γιατί η Ελλάδα είναι μέρος της Ε.Ε. και οφείλει να ακολουθεί τους κανόνες που διέπουν και τα υπόλοιπα κράτη- μέλη στις βασικές αρχές.

Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται αυτή η ασυλία ακόμα και για εγκλήματα όπως στα Τέμπη και προηγούμενα εγκλήματα που έχουν γίνει και στα οποία υπάρχει θάvατος πολιτών από κρατικές ανεπάρκειες» είπε.

Μαζί με την κ. Καρυστιανού θα παραστεί στην Κομισιόν και ένας ακόμα συγγενής, ο κ. Παύλος Ασλανίδης που έχασε επίσης το παιδί του στα Τέμπη. Η ομιλία θα γίνει ολιγόλεπτη καθώς όπως είπε θα έχουν σταλεί τα υπομνήματα, οι υπογραφές και όλο το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι συγγενείς των θυμάτων και έτσι «θα έχουν όλο το υλικό για να το μελετήσουν οπότε εμείς θα μιλήσουμε λίγα λεπτά για να πούμε τι ζητάμε και γιατί θέλουμε να μας βοηθήσουν».

Όσον αφορά στο εάν θα είναι παρούσα στην ομιλία της, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν η κ. Καρυστινού είπε ότι «δε γνωρίζω, ελπίζω να είναι».

Οι συγγενείς των 57 θυμάτων των Τεμπών συνεχίζουν αδιάκοπα τις έρευνες για να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία και όπως επισήμανε η κ. Καρυστιανού «συνεχίζουμε τις έρευνες, δεν καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αστυνομία της Καλιφόρνιας για τον άστεγο ηθοποιό του Nickelodeon, Τάιλορ Τσέις: Του προσφέρεται συνεχώς βοήθεια αλλά την αρνείται

Κόσμος 31.12.2025
«Έχει φτάσει πολύ κοντά στο να την αποδεχτεί, όμως το τελικό βήμα πρέπει να γίνει από τον ίδιο και μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί»

Κιριμπάτι: Η νησιωτική χώρα του Ειρηνικού υποδέχθηκε πρώτη το 2026

Κόσμος 31.12.2025
Τα νησιωτικά συμπλέγματα του Ειρηνικού Ωκεανού υποδέχονται ήδη το 2026

Από τον Πάπα Φραγκίσκο στον Ντέιβιντ Λιντς: Οι προσωπικότητες που έφυγαν από τη ζωή το 2025

Κόσμος 31.12.2025
Από θρησκευτικούς ηγέτες με παγκόσμια επιρροή έως εμβληματικούς δημιουργούς της τέχνης και του κινηματογράφου, το 2025 σημαδεύτηκε από την απώλεια μεγάλων προσωπικοτήτων

Επεισοδιακές ληστείες στην Αθήνα: Ανδρας προσποιήθηκε τον αστυνομικό και λήστεψε αλλοδαπό

Ελλάδα 31.12.2025
Τέσσερις ξυλοκόπησαν 23χρονο για το κινητό και τα παπούτσια του

Γεωργιάδης: Τα μπλόκα δεν γίνονται για αγροτικά θέματα αλλά για να πέσει η κυβέρνηση

Ελλάδα 31.12.2025
Ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι τα περισσότερα αιτήματα έχουν ικανοποιηθεί και κάνει λόγο για καθαρά πολιτική πράξη με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία

«Τραβήξτε την πρίζα» – Η δραματική προειδοποίηση του «νονού» της τεχνητής νοημοσύνης

Tech + Science 31.12.2025
Ο Καναδός επιστήμονας υπολογιστών εξέφρασε την ανησυχία ότι τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης παρουσιάζουν σημάδια αυτοσυντήρησης

Λαζαρίδης: Δεν χρωστάμε τίποτα στους αγρότες, αδιανόητο η κυβέρνηση να τους καλεί σε διάλογο και να αρνούνται

Ελλάδα 31.12.2025
Σημείωσε ότι υπάρχουν συνδικαλιστές που ζητούν τον διάλογο και τραμπουκίζονται από κάποιους άλλους

Νεβάδα: Αυτοκίνητο… απογειώνεται και η οδηγός εκτινάσσεται σε πισίνα – Δείτε βίντεο

Κόσμος 31.12.2025
Η στιγμή που αυτοκίνητο συγκρούεται σε τοίχο αυλής, απογειώνεται και εκτινάσσει τον οδηγό σε ιδιωτική πισίνα, στο Λας Βέγκας

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την παραμονή Πρωτοχρονιάς, δείτε τα τελευταία δρομολόγια σε Μετρό και Τραμ

Ελλάδα 31.12.2025
Δείτε ποιες αλλαγές ισχύουν για τα λεωφορεία και τρόλεϊ τις ημέρες αργίας και τις πρώτες ημέρες του νέου έτους

Το Μπουένος Αιρες «βυθίστηκε» στο σκοτάδι λόγω βλάβης – Πάνω από 40.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Κόσμος 31.12.2025
Μπλακ άουτ σε γειτονιά του Μπουένος Αιρες λόγω βλάβης σε υποσταθμό ρεύματος