E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαρία Καρυστιανού: «Πάμε στην Κομισιόν για δικαίωση με 1.300.000 υπογραφές Ελλήνων»

«Ελπίζω να είναι παρούσα η Ούρσουλα Φον Ντερ Λαϊεν»

Δημοσίευση 11/3/2024 | 15:34

Μαρία Καρυστιανού: «Πάμε στην Κομισιόν για δικαίωση με 1.300.000 υπογραφές Ελλήνων»

Στις 18 Μαρτίου η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023» Μαρία Καρυστιανού θα μιλήσει στην Κομισιόν ζητώντας συμπαράσταση για να καταργηθεί η ασυλία των βουλευτών.

Την ώρα που στην Ελλάδα στις 18 Μαρτίου θα γιορτάζονται τα Κούλουμα και η Καθαρά Δευτέρα, η Μαρία Καρυστιανού που έχασε την κόρη της στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύxημα των Τεμπών θα περνά την πόρτα της Κομισιόν για να μιλήσει για το θέμα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023» μιλώντας στο newsbomb.gr είπε ότι θα μαζί της θα έχει και τις υπογραφές 1.300.000 Ελλήνων που υπέγραψαν για την άρση της ασυλίας μέσα απο διαδικτυακή πλατφόρμα.

«Τώρα θα μιλήσουμε στην Κομισιόν, πριν λίγο καιρό είχαμε μιλήσει σε εκδήλωση του LIBE (σ.σ. επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου) που είναι για το κράτος δικαίου) και η υπόθεση μας θεωρήθηκε σοβαρή, ότι πραγματικά υπάρχει θέμα με το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και η Κομισιόν θέλει να πάμε να παρουσιάσουμε το πρόβλημα των Τεμπών. Στη συνέχεια θα ψηφίσουν πάνω σε αυτό εάν θα έχουμε την υποστήριξη τους ή θα ασχοληθεί μόνο η Επιτροπή LIBE με αυτό. Για εμάς είναι ενθαρρυντικό, γιατί υπάρχει κάποιος που σοβαρά μας ακούει, αισθανόμαστε ότι μιλάμε κάπου που ακόμα ισχύουν οι αρχές της Δημοκρατίας, της ισονομίας, όλα αυτά που έχουν πλέον καταλυθεί στη χώρα μας κι ότι θα μπορέσουμε τελικά να πιέσουμε για να αποδοθεί η Δικαιοσύνη και να αλλάξουν τα κακώς κείμενα γενικώς στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά το Σύνταγμα, κατά πόσο μπορεί το κράτος να επεμβαίνει σε αυτά και φυσικά το θέμα της χειραγώγησης της Δικαιοσύνης» είπε στο newsbomb.gr η κ. Καρυστιανού.

Στις αποσκευές της θα κουβαλά και 1.300.000 υπογραφές Ελλήνων που ζητούν να καταργηθεί η ασυλία βουλευτών αλλά και το νόμο περί ασυλίας που ζητούν να αλλάξει και ο οποίος νόμος όπως λέει αντίκειται του Ευρωπαϊκού και επικαλέσθηκε τόσο στα Τέμπη όσο και σε άλλες περιπτώσεις όπου σημειώθηκε θάvατος πολιτών λόγω της κρατικής ανεπάρκειας.

«Θα δώσουμε και τις 1.300.000 υπογραφές και φυσικά θα καταθέσουμε τον νόμο που θέλουμε να αλλάξει (σ.σ. ασυλία βουλευτών) μαζί με τον εφαρμοστικό του νόμο, ο οποίος θα είναι μέσα στα πλαίσια τα ευρωπαϊκά. Οπότε θα έχουμε και την υποστήριξη των Ευρωπαίων πάνω σε αυτό γιατί η Ελλάδα είναι μέρος της Ε.Ε. και οφείλει να ακολουθεί τους κανόνες που διέπουν και τα υπόλοιπα κράτη- μέλη στις βασικές αρχές.

Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται αυτή η ασυλία ακόμα και για εγκλήματα όπως στα Τέμπη και προηγούμενα εγκλήματα που έχουν γίνει και στα οποία υπάρχει θάvατος πολιτών από κρατικές ανεπάρκειες» είπε.

Μαζί με την κ. Καρυστιανού θα παραστεί στην Κομισιόν και ένας ακόμα συγγενής, ο κ. Παύλος Ασλανίδης που έχασε επίσης το παιδί του στα Τέμπη. Η ομιλία θα γίνει ολιγόλεπτη καθώς όπως είπε θα έχουν σταλεί τα υπομνήματα, οι υπογραφές και όλο το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι συγγενείς των θυμάτων και έτσι «θα έχουν όλο το υλικό για να το μελετήσουν οπότε εμείς θα μιλήσουμε λίγα λεπτά για να πούμε τι ζητάμε και γιατί θέλουμε να μας βοηθήσουν».

Όσον αφορά στο εάν θα είναι παρούσα στην ομιλία της, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν η κ. Καρυστινού είπε ότι «δε γνωρίζω, ελπίζω να είναι».

Οι συγγενείς των 57 θυμάτων των Τεμπών συνεχίζουν αδιάκοπα τις έρευνες για να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία και όπως επισήμανε η κ. Καρυστιανού «συνεχίζουμε τις έρευνες, δεν καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Οικονομία 07.03.2026
Δόσεις, εκπτώσεις και τι πρέπει να προσέξετε

Τι θα γίνει με τις τράπεζες σε περίπτωση πολέμου

Οικονομία 07.03.2026
Τα πιθανά σενάρια σε περίπτωση πολεμικής κρίσης και ο μεγαλύτερος κίνδυνος

Ενταση με τηλεοπτικό συνεργείο στη Βηρυτό: `Δεν θέλουν οι άνθρωποι να είμαστε εδώ`

Κόσμος 07.03.2026
Η σύνδεση κόπηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Καύσιμα: Στα 2 ευρώ ήδη η βενζίνη – Τι φταίει τελικά για τις αυξήσεις

Οικονομία 07.03.2026
Τα καύσιμα ανεβαίνουν με ταχύτητα λόγω του πολέμου στο Ιράν – Ακραίες τιμές στα νησιά – Τα αίτια

Λάρισα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες με «χρυσές λίρες»

Ελλάδα 07.03.2026
Κέρδη πάνω από 1 εκατ. ευρώ - Πως δρούσαν;

Ημαθία: Λύκοι κόβουν βόλτες έξω από σπίτια, φτάνουν ακόμα και μέσα στην Αλεξάνδρεια

Ελλάδα 07.03.2026
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό

Κρίση στον ΕΟΔΥ: Παραιτήθηκε το Επιστημονικό Συμβούλιο

Ελλάδα 07.03.2026
Καταγγελία για βιαιοπραγία κατά του προέδρου

Τρίπολη ‑ θάνατος αστυνομικού: Ο σύζυγός της και τα παιδιά ήταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος

Ελλάδα 07.03.2026
Οι Αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ο θανάσιμος τραυματισμός της γυναίκας, η οποία φέρεται να έβαλε η ίδια τέλος στη ζωή της

Φρίκη στην Αχαΐα: Πρώην μαιευτήρας έβγαζε γυμνές φωτογραφίες τα εγγόνια του

Ελλάδα 07.03.2026
Είχε βίντεο με σeξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Ενεργειακό «σοκ» από τον πόλεμο στον Περσικό Κόλπο: Αυξήσεις σε βενζίνη και diesel

Οικονομία 07.03.2026
Φόβοι ότι το πετρέλαιο θα ξεπεράσει τα 100 δολάρια

Δύο αδέρφια βασάνιζαν τη μητέρα τους, την άφησαν να πεθάνει, έκρυψαν το θάνατό της και έπαιρναν δάνεια στο όνομά της

Κόσμος 07.03.2026
Η άτυχη γυναίκα είχε εξαφανιστεί από το 2022 και το έγκλημα αποκαλύφθηκε το 2026 - Πώς οι γιοι κατάφεραν να αποπροσανατολίσουν τις αρχές

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ασημένιος στον τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μπακού

Αθλητικά Νέα 07.03.2026
«Ο Λευτέρης Πετρούνιας για άλλη μια φορά γέμισε όλους τους Έλληνες με υπερηφάνεια»