E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαρία Καρυστιανού: «Πάμε στην Κομισιόν για δικαίωση με 1.300.000 υπογραφές Ελλήνων»

«Ελπίζω να είναι παρούσα η Ούρσουλα Φον Ντερ Λαϊεν»

Δημοσίευση 11/3/2024 | 15:34

Μαρία Καρυστιανού: «Πάμε στην Κομισιόν για δικαίωση με 1.300.000 υπογραφές Ελλήνων»

Στις 18 Μαρτίου η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023» Μαρία Καρυστιανού θα μιλήσει στην Κομισιόν ζητώντας συμπαράσταση για να καταργηθεί η ασυλία των βουλευτών.

Την ώρα που στην Ελλάδα στις 18 Μαρτίου θα γιορτάζονται τα Κούλουμα και η Καθαρά Δευτέρα, η Μαρία Καρυστιανού που έχασε την κόρη της στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύxημα των Τεμπών θα περνά την πόρτα της Κομισιόν για να μιλήσει για το θέμα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023» μιλώντας στο newsbomb.gr είπε ότι θα μαζί της θα έχει και τις υπογραφές 1.300.000 Ελλήνων που υπέγραψαν για την άρση της ασυλίας μέσα απο διαδικτυακή πλατφόρμα.

«Τώρα θα μιλήσουμε στην Κομισιόν, πριν λίγο καιρό είχαμε μιλήσει σε εκδήλωση του LIBE (σ.σ. επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου) που είναι για το κράτος δικαίου) και η υπόθεση μας θεωρήθηκε σοβαρή, ότι πραγματικά υπάρχει θέμα με το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και η Κομισιόν θέλει να πάμε να παρουσιάσουμε το πρόβλημα των Τεμπών. Στη συνέχεια θα ψηφίσουν πάνω σε αυτό εάν θα έχουμε την υποστήριξη τους ή θα ασχοληθεί μόνο η Επιτροπή LIBE με αυτό. Για εμάς είναι ενθαρρυντικό, γιατί υπάρχει κάποιος που σοβαρά μας ακούει, αισθανόμαστε ότι μιλάμε κάπου που ακόμα ισχύουν οι αρχές της Δημοκρατίας, της ισονομίας, όλα αυτά που έχουν πλέον καταλυθεί στη χώρα μας κι ότι θα μπορέσουμε τελικά να πιέσουμε για να αποδοθεί η Δικαιοσύνη και να αλλάξουν τα κακώς κείμενα γενικώς στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά το Σύνταγμα, κατά πόσο μπορεί το κράτος να επεμβαίνει σε αυτά και φυσικά το θέμα της χειραγώγησης της Δικαιοσύνης» είπε στο newsbomb.gr η κ. Καρυστιανού.

Στις αποσκευές της θα κουβαλά και 1.300.000 υπογραφές Ελλήνων που ζητούν να καταργηθεί η ασυλία βουλευτών αλλά και το νόμο περί ασυλίας που ζητούν να αλλάξει και ο οποίος νόμος όπως λέει αντίκειται του Ευρωπαϊκού και επικαλέσθηκε τόσο στα Τέμπη όσο και σε άλλες περιπτώσεις όπου σημειώθηκε θάvατος πολιτών λόγω της κρατικής ανεπάρκειας.

«Θα δώσουμε και τις 1.300.000 υπογραφές και φυσικά θα καταθέσουμε τον νόμο που θέλουμε να αλλάξει (σ.σ. ασυλία βουλευτών) μαζί με τον εφαρμοστικό του νόμο, ο οποίος θα είναι μέσα στα πλαίσια τα ευρωπαϊκά. Οπότε θα έχουμε και την υποστήριξη των Ευρωπαίων πάνω σε αυτό γιατί η Ελλάδα είναι μέρος της Ε.Ε. και οφείλει να ακολουθεί τους κανόνες που διέπουν και τα υπόλοιπα κράτη- μέλη στις βασικές αρχές.

Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται αυτή η ασυλία ακόμα και για εγκλήματα όπως στα Τέμπη και προηγούμενα εγκλήματα που έχουν γίνει και στα οποία υπάρχει θάvατος πολιτών από κρατικές ανεπάρκειες» είπε.

Μαζί με την κ. Καρυστιανού θα παραστεί στην Κομισιόν και ένας ακόμα συγγενής, ο κ. Παύλος Ασλανίδης που έχασε επίσης το παιδί του στα Τέμπη. Η ομιλία θα γίνει ολιγόλεπτη καθώς όπως είπε θα έχουν σταλεί τα υπομνήματα, οι υπογραφές και όλο το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι συγγενείς των θυμάτων και έτσι «θα έχουν όλο το υλικό για να το μελετήσουν οπότε εμείς θα μιλήσουμε λίγα λεπτά για να πούμε τι ζητάμε και γιατί θέλουμε να μας βοηθήσουν».

Όσον αφορά στο εάν θα είναι παρούσα στην ομιλία της, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν η κ. Καρυστινού είπε ότι «δε γνωρίζω, ελπίζω να είναι».

Οι συγγενείς των 57 θυμάτων των Τεμπών συνεχίζουν αδιάκοπα τις έρευνες για να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία και όπως επισήμανε η κ. Καρυστιανού «συνεχίζουμε τις έρευνες, δεν καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημοσκόπηση Alco: «Απογοήτευση και ανασφάλεια» τα κυρίαρχα συναισθήματα των πολιτών

Ελλάδα Χτες
Πώς κρίνουν οι πολίτες τις πολιτικές και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης; Τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης,

Ευάγγελος Βενιζέλος: Πρέπει η χώρα να καταστεί έστω τυπικά διακυβερνήσιμη πριν το Σύνταγμα καταστεί αναθεωρήσιμο

Πολιτική Χτες
«Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό, είναι η βαθιά κρίση αξιοπιστίας των θεσμών και η διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου της Μεταπολίτευσης»

Έκτακτο επίδομα Πάσχα έως 250 ευρώ ‑ Ποιοι θα το λάβουν

Οικονομία Χτες
Έρχεται οικονομική ενίσχυση ενόψει Πάσχα - Θα βασιστεί σε εισοδηματικά κριτήρια η επιλογή των δικαιούχων

Final Four Αθήνα: Στις 11 Φεβρουαρίου ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων ‑ Οι τιμές των εισιτηρίων

Αθλητικά Νέα Χτες
H EuroLeague έκανε γνωστή την ημερομηνία διάθεσης των εισιτηρίων για το Final Four της Αθήνας

Παράθυρο αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή: Την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη η συνάντηση ΗΠΑ ‑ Ιράν για τα πυρηνικά

Κόσμος Χτες
Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα οι πυρηνικές διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον, υπό την πίεση Τουρκίας, Κατάρ και Αιγύπτου

Κυνηγός πυροβολήθηκε κατά λάθος από φίλο του στη Μαγνησία

Ελλάδα Χτες
Είχαν πάει να κυνηγήσουν αγριογούρουνα

Συνελήφθη στο Όσλο ο γιος της πριγκίπισσας Μέτε Μάριτ, λίγο πριν κάτσει στο εδώλιο για υποθέσεις βιασμών

Κόσμος Χτες
Η νέα σύλληψη αφορά κατηγορίες για επίθεση σε γυναίκα, απειλές με μαχαίρι και παραβίαση περιοριστικών όρων

«Γιατί σκότωσες το παιδί μου;»: Σπάραξε η μάνα της Δώρας από το Αγρίνιο

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα έχει χάσει έναν γιο το 2010 σε τροχαίο δυστύχημα και η κόρη της δολοφονήθηκε - Τραγική ειρωνεία σήμερα που ξεκίνησε η δίκη ήταν τα γενέθλια της άτυχης Δώρας

Eurostat: Σχεδόν 1 στους 5 δεν έχει επαρκή θέρμανση στο σπίτι ‑ «Πρωτιά» για Ελλάδα και Βουλγαρία

Κόσμος Χτες
Το 9,2% του πληθυσμού της ΕΕ δυσκολεύεται να κρατήσει το σπίτι του επαρκώς ζεστό

Επίθεση Τραμπ στα Grammys: Ο Επστάιν, η Γροιλανδία και το σχόλιο που τον εξόργισε

Κόσμος Χτες
Ο αμερικανός πρόεδρος απειλεί με μήνυση τον Τρέβορ Νόα για αναφορά στην υπόθεση Έπσταϊν στα Grammy

Υπερχείλισε ο Πηνειός έξω από τη Λάρισα: Πλημμύρισαν αγροτικές εκτάσεις ‑ Βίντεο

Ελλάδα Χτες
Οι έντονες βροχοπτώσεις αύξησαν τη στάθμη του μεγαλύτερου ποταμού της Θεσσαλίας

Ιράν: Συνελήφθη ο σεναριογράφος του πολιτικού θρίλερ «Ένα απλό ατύχημα» ‑ Έχει προταθεί για Όσκαρ

Κόσμος Χτες
Ο Μεχντί Μαχμουντιάν, σεναριογράφος του υποψήφιου για Όσκαρ πολιτικού θρίλερ «Ένα απλό ατύχημα» («It Was Just an Accident»), συνελήφθη στο Ιράν