E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαρία Καρυστιανού: «Πάμε στην Κομισιόν για δικαίωση με 1.300.000 υπογραφές Ελλήνων»

«Ελπίζω να είναι παρούσα η Ούρσουλα Φον Ντερ Λαϊεν»

Δημοσίευση 11/3/2024 | 15:34

Μαρία Καρυστιανού: «Πάμε στην Κομισιόν για δικαίωση με 1.300.000 υπογραφές Ελλήνων»

Στις 18 Μαρτίου η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023» Μαρία Καρυστιανού θα μιλήσει στην Κομισιόν ζητώντας συμπαράσταση για να καταργηθεί η ασυλία των βουλευτών.

Την ώρα που στην Ελλάδα στις 18 Μαρτίου θα γιορτάζονται τα Κούλουμα και η Καθαρά Δευτέρα, η Μαρία Καρυστιανού που έχασε την κόρη της στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύxημα των Τεμπών θα περνά την πόρτα της Κομισιόν για να μιλήσει για το θέμα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023» μιλώντας στο newsbomb.gr είπε ότι θα μαζί της θα έχει και τις υπογραφές 1.300.000 Ελλήνων που υπέγραψαν για την άρση της ασυλίας μέσα απο διαδικτυακή πλατφόρμα.

«Τώρα θα μιλήσουμε στην Κομισιόν, πριν λίγο καιρό είχαμε μιλήσει σε εκδήλωση του LIBE (σ.σ. επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου) που είναι για το κράτος δικαίου) και η υπόθεση μας θεωρήθηκε σοβαρή, ότι πραγματικά υπάρχει θέμα με το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και η Κομισιόν θέλει να πάμε να παρουσιάσουμε το πρόβλημα των Τεμπών. Στη συνέχεια θα ψηφίσουν πάνω σε αυτό εάν θα έχουμε την υποστήριξη τους ή θα ασχοληθεί μόνο η Επιτροπή LIBE με αυτό. Για εμάς είναι ενθαρρυντικό, γιατί υπάρχει κάποιος που σοβαρά μας ακούει, αισθανόμαστε ότι μιλάμε κάπου που ακόμα ισχύουν οι αρχές της Δημοκρατίας, της ισονομίας, όλα αυτά που έχουν πλέον καταλυθεί στη χώρα μας κι ότι θα μπορέσουμε τελικά να πιέσουμε για να αποδοθεί η Δικαιοσύνη και να αλλάξουν τα κακώς κείμενα γενικώς στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά το Σύνταγμα, κατά πόσο μπορεί το κράτος να επεμβαίνει σε αυτά και φυσικά το θέμα της χειραγώγησης της Δικαιοσύνης» είπε στο newsbomb.gr η κ. Καρυστιανού.

Στις αποσκευές της θα κουβαλά και 1.300.000 υπογραφές Ελλήνων που ζητούν να καταργηθεί η ασυλία βουλευτών αλλά και το νόμο περί ασυλίας που ζητούν να αλλάξει και ο οποίος νόμος όπως λέει αντίκειται του Ευρωπαϊκού και επικαλέσθηκε τόσο στα Τέμπη όσο και σε άλλες περιπτώσεις όπου σημειώθηκε θάvατος πολιτών λόγω της κρατικής ανεπάρκειας.

«Θα δώσουμε και τις 1.300.000 υπογραφές και φυσικά θα καταθέσουμε τον νόμο που θέλουμε να αλλάξει (σ.σ. ασυλία βουλευτών) μαζί με τον εφαρμοστικό του νόμο, ο οποίος θα είναι μέσα στα πλαίσια τα ευρωπαϊκά. Οπότε θα έχουμε και την υποστήριξη των Ευρωπαίων πάνω σε αυτό γιατί η Ελλάδα είναι μέρος της Ε.Ε. και οφείλει να ακολουθεί τους κανόνες που διέπουν και τα υπόλοιπα κράτη- μέλη στις βασικές αρχές.

Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται αυτή η ασυλία ακόμα και για εγκλήματα όπως στα Τέμπη και προηγούμενα εγκλήματα που έχουν γίνει και στα οποία υπάρχει θάvατος πολιτών από κρατικές ανεπάρκειες» είπε.

Μαζί με την κ. Καρυστιανού θα παραστεί στην Κομισιόν και ένας ακόμα συγγενής, ο κ. Παύλος Ασλανίδης που έχασε επίσης το παιδί του στα Τέμπη. Η ομιλία θα γίνει ολιγόλεπτη καθώς όπως είπε θα έχουν σταλεί τα υπομνήματα, οι υπογραφές και όλο το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι συγγενείς των θυμάτων και έτσι «θα έχουν όλο το υλικό για να το μελετήσουν οπότε εμείς θα μιλήσουμε λίγα λεπτά για να πούμε τι ζητάμε και γιατί θέλουμε να μας βοηθήσουν».

Όσον αφορά στο εάν θα είναι παρούσα στην ομιλία της, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν η κ. Καρυστινού είπε ότι «δε γνωρίζω, ελπίζω να είναι».

Οι συγγενείς των 57 θυμάτων των Τεμπών συνεχίζουν αδιάκοπα τις έρευνες για να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία και όπως επισήμανε η κ. Καρυστιανού «συνεχίζουμε τις έρευνες, δεν καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο αρχηγός του στρατού της Ουγκάντας ισχυρίζεται ότι είναι 14% Έλληνας και συγγενής του Μεγάλου Αλεξάνδρου

E-Daily 3.Left Χτες
Νέα εκκεντρική δημοσίευση του στρατηγού Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα στο X: αυτοανακηρύσσεται «συγγενής» του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Κάρολος για Χάρι και Μέγκαν: Μια μόνο φράση στο Κογκρέσο τους «τελείωσε»

E-Daily 3.Left Χτες
Η «κίνηση ματ» του βασιλιά στην Ουάσιγκτον που κλείνει οριστικά κάθε αμφισβήτηση

Τουρκικό Airbus A400M προς Λιβύη: Πέταξε 700 επιπλέον χιλιόμετρα για να αποφύγει το FIR Αθηνών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η πτήση που παράκαμψε τον πιο σύντομο δρόμο προς τη Λιβύη

Ελλάδα στον ΟΗΕ: Απάντησε στην Τουρκία για τα «Τουρκικά Στενά»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αναπ. Μόνιμος Αντιπρόσωπος Ιωάννης Σταματέκος υπενθύμισε ότι η ορθή ορολογία βάσει της Σύμβασης του Μοντρέ είναι απλώς «τα Στενά»

iOS 27: Ποια νέα AI εργαλεία ετοιμάζει η Apple για τις φωτογραφίες σας

E-Daily 3.Left Χτες
Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, το iOS 27 θα φέρει ειδική ενότητα AI επεξεργασίας στην εφαρμογή Φωτογραφίες, με παρουσίαση στο WWDC στις 8 Ιουνίου 2026.

Ο Τραμπ απορρίπτει την ιρανική πρόταση: Ο ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν θα παραμείνει μέχρι τη συμφωνία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να άρει τον αποκλεισμό πριν από νέα πυρηνική συμφωνία, προειδοποιώντας ότι η ιρανική οικονομία και οι ενεργειακές υποδομές «ασφυκτιούν

Σύνταξη από ΗΠΑ και Γερμανία λάμβανε ο 89χρονος, είχε απορριφθεί το αίτημα να αναγνωριστούν ένσημά του στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 89χρονος που σήμερα εισέβαλε διαδοχικά στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού και στο Πρωτοδικείο στη Λουκάρεως είχε κάνει αίτηση στο τμήμα διεθνών συντάξεων καθώς είχε εργαστεί στο εξωτερικό ως μετανάστης, αλλά δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για σύνταξη και από την Ελλάδα

Επίθεση ΗΠΑ στη… φέτα: Γιατί την προστατεύετε; Δεν υπάρχει μέρος με… το όνομα «Φέτα» στην Ευρώπη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Ελλάδα είχε κερδίσει τις δικαστικές μάχες το 2002 και το 2005

Ιαπωνία: Τουρίστες χάνουν τη μνήμη τους και «ξυπνούν» με άδειους λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τουρίστες «πληρώνουν» ακριβά τη νυχτερινή διασκέδαση στην Ιαπωνία και την επόμενη δεν θυμούνται τίποτα

Τι λέει η κόρη του 89χρονου «πιστολέρο»: «Για μένα ήταν ένας ξένος από μικρή ‑ Χαλούσε πολλά λεφτά σε μάγια»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι ανέφερε η κόρη του 89χρονου για την σχέση που διατηρούσαν

Rafale κατά ιρανικού drone Shaded: Το εντυπωσιακό βίντεο του γαλλικού υπουργείου Αμυνας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα γαλλικά μαχητικά συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των drones Shahed του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στους ουρανούς της Μέσης Ανατολής