E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξεκινά στις 30 Μαρτίου το «BotriniΆs Project» στον ALPHA με ειδικά επιλεγμένο team

Ένα νέο εστιατόριο στήθηκε για τις ανάγκες της εκπομπής του Έκτορα Μποτρίνι

Δημοσίευση 26/3/2011 | 15:06

Ξεκινά στις 30 Μαρτίου το «BotriniΆs Project» στον ALPHA με ειδικά επιλεγμένο team

Ξεκινά στις 30 Μαρτίου το «BotriniΆs Project» στον ALPHA με ειδικά επιλεγμένο team

Ένα ενδιαφέρον concept κρύβεται πίσω από το νέο πρόγραμμα του ALPHA με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι. Δώδεκα άνθρωποι που ξεκινούν από το μηδέν για να φτάσουν στην κορυφή θα δουλέψουν σε ένα ολοκαίνουριο εστιατόριο που διεκδικεί μία θέση στο γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας. Ο γνωστός σεφ θα αναλάβει να τους καθοδηγήσει και η εξέλιξή τους θα καταγράφεται στο «BotriniΆs Project» που κάνει πρεμιέρα στον ALPHA την Τετάρτη 30 Μαρτίου, στις 21:00.

Πρόκειται για το πρώτο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στην Αθήνα (σε μια εποχή που οι οικονομικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές) ενώ ο ίδιος θα επιβλέψει την εκπαίδευση 12 νέων με μηδενική εμπειρία στην κουζίνα, προκειμένου να το στελεχώσουν. Ο Έκτορας Μποτρίνι δεν επενδύει απλώς σε μία νέα επιχείρηση, αλλά και σε μία απροσδόκητη ομάδα ανθρώπων, εμφυσώντας τους την πεποίθηση ότι μπορούν να καταφέρουν ό,τι επιθυμούν, παρά τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα. Μοιράζεται μαζί τους το πάθος, τον ενθουσιασμό, το δυναμισμό και την τόλμη που τον χαρακτηρίζουν, και τους δίνει αυτό που χρειάζονταν περισσότερο: μία ευκαιρία.

Μέσα από μια σειρά μαθημάτων και δοκιμασιών, οι νέοι αυτοί θα αποκτήσουν γνώσεις, θα δημιουργήσουν, θα πειραματιστούν, θα ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους και θα αναδείξουν τα προσόντα τους. Σε αυτό το τολμηρό του εγχείρημα ο Έκτορας Μποτρίνι έχει ως αρωγό μια ομάδα έμπειρων συνεργατών:

Το ρόλο του καθηγητή θα έχουν ο Παύλος Μανωλάς και ο Πέτρος Καλεβρόσογλου.

Ο Παύλος Μανώλας έχει σπουδάσει χημεία τροφίμων στην Μπολόνια και είναι εξαιρετικός γνώστης της Γαλλικής και της Ιταλικής κουζίνας. Παρακολούθησε σεμινάρια ζαχαροπλαστικής και έχει ειδικευθεί σε θαλασσινά και ζυμαρικά. Εργάστηκε ως σεφ σε πολλά εστιατόρια της Ιταλίας αλλά και της Ελλάδας. Οι διακρίσεις του είναι πολλές και περιλαμβάνουν 2 Χρυσούς Σκούφους καθώς και βραβεία σε διαγωνισμούς μαγειρικής σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η τεράστια παέγια του με 3,5 μέτρα διάμετρο και βάρος 1,85 τόνoυς προτάθηκε για το βραβείο Guiness το 1994. Διδάσκει στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ από τον Οκτώβριο του 2008.

Ο Πέτρος Καλεβρόσογλου, είναι ο πιο νέος καθηγητής της σχολής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Σπούδασε τουριστικά και μαγειρική – ζαχαροπλαστική, ενώ έχει διατελέσει ως σεφ σε γκουρμέ εστιατόρια και μεγάλα ξενοδοχεία της Ελλάδας και όχι μόνο. Η αγάπη του για τη μαγειρική τον έφτασε ως το ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού, όπου παρακολούθησε σεμινάρια γαλλικής κουζίνας.

Βοηθοί σεφ (Sous Chefs) θα είναι ο Θοδωρής Ρουβάς και ο Κωστής  Σβεντζούρης.

Ο Θοδωρής Ρουβάς βρίσκεται στο πλευρό του Έκτορα Μποτρίνι για περισσότερο από δύο χρόνια. Είναι 25 ετών και κατάγεται από την Κέρκυρα. Δούλεψε ως βοηθός σεφ στο ARTΟ2 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα της Θεσσαλονίκης και φυσικά στο Etrusco, στην Κέρκυρα. Αποφοίτησε από σχολή μαγειρικής και από τότε έχει εργαστεί ως βοηθός σεφ σε διάφορα εστιατόρια, μέχρι να γίνει ένας από τους πιστούς βοηθούς του Έκτορα Μποτρίνι.

Ο Κωστής  Σβεντζούρης είναι 28 ετών και κατάγεται από την Αθήνα. Σπούδασε σε σχολή μαγειρικής και μιλάει αγγλικά και ισπανικά. Η επαγγελματική του εμπειρία δεν περιορίζεται μόνο στα ελληνικά σύνορα, καθώς έχει μαθητεύσει και στο εστιατόριο του Martín Berasategui στο San Sebastián στην Ισπανία. Συνεργάζεται με τον Έκτορα Μποτρίνι, ως βοηθός σεφ στο Etrusco, από τον Οκτώβριο του 2008.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δικηγόρος Θοδωρή Μαραντίνη: «Αν η κυρία Χρηστίδου επιθυμεί να εκθέτει τα προσωπικά δεδομένα… ελεύθερα»

Celebrity Stories 06.06.2025
«Η άλλη πλευρά είχε δοκιμάσει πολλές φορές να σταματήσει τον κύριο Μαραντίνη από οποιαδήποτε έκφραση του δικού του βίου»

Βάνα Μπάρμπα: Στο Ηρώδειο μετά το εγκεφαλικό – Δεν μπορούσε να μιλήσει

Celebrity Stories 06.06.2025
Κουνούσε απλώς το κεφάλι της στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου

Μίμης Πλέσσας: «Έτρωγε μόνο αυγά και σοκολάτες», λέει η Λουκίλα Καρρέρ για τον συνθέτη

Tabloid 06.06.2025
Ο Μίμης Πλέσσας προτιμούσε τροφές χωρίς κρέας, ενώ είχε μεγάλη αδυναμία στα αυγά και τις σοκολάτες

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Με ιδιωτικό τζετ από το Ντουμπάι προσγειώθηκε στην Κεφαλονιά

Tabloid 06.06.2025
Στο Αργοστόλι βρίσκεται και η εντυπωσιακή θαλαμηγός του που είναι 118 μέτρα

Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής

Χιούμορ 06.06.2025
Ο Αρκάς στο σημερινό του σκίτσο κάνει ένα ιδιαίτερο καυστικό χιούμο.

Αριελ Κωνσταντινίδη για την εγκυμοσύνη της: Χρησιμοποίησα δανεικό ωάριο και δότη σπέρματος

Tabloid 06.06.2025
Δεν θα ήθελα ποτέ να πάρω ορμόνες ή κάτι εκβιαστικά, για λόγους ευνόητους, πρόσθεσε η ηθοποιός

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι της showbiz

Tabloid 06.06.2025
Έδωσαν τέλος στον αρραβώνα τους μετά από οκτώ χρόνια κοινής πορείας

Κέρκυρα: Το... μπέικον, το κεμπάπ και το Bacardi έφεραν τον «εφιάλτη» σε Βρετανίδα

Παράξενα 06.06.2025
Ήθελε English Breakfast η 69χρονη στο Νησί των Φαιάκων

Αλεξάνδρα Ούστα: «Ήθελα να τελειώσει η συνεργασία μας και μετά να μην ξαναδεί ο ένας τον άλλον»

Tabloid 06.06.2025
«Το ευτύχημα στη δική μας δουλειά είναι ότι αυτό άντε να κρατήσει μια σεζόν και μετά... μην τον είδατε»

Η Μαρία Μενούνος απολαμβάνει τον ελληνικό ήλιο: Δεν υπάρχει τέτοιο συναίσθημα

Tabloid 06.06.2025
H Μαρία Μενούνος πόζαρε στον φωτογραφικό φακό με ένα ανοιχτού χρώματος μπικίνι