Ξεκινά στις 30 Μαρτίου το «BotriniΆs Project» στον ALPHA με ειδικά επιλεγμένο team
Ένα νέο εστιατόριο στήθηκε για τις ανάγκες της εκπομπής του Έκτορα Μποτρίνι
Δημοσίευση 26/3/2011 | 15:06

Ένα ενδιαφέρον concept κρύβεται πίσω από το νέο πρόγραμμα του ALPHA με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι. Δώδεκα άνθρωποι που ξεκινούν από το μηδέν για να φτάσουν στην κορυφή θα δουλέψουν σε ένα ολοκαίνουριο εστιατόριο που διεκδικεί μία θέση στο γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας. Ο γνωστός σεφ θα αναλάβει να τους καθοδηγήσει και η εξέλιξή τους θα καταγράφεται στο «BotriniΆs Project» που κάνει πρεμιέρα στον ALPHA την Τετάρτη 30 Μαρτίου, στις 21:00.
Πρόκειται για το πρώτο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στην Αθήνα (σε μια εποχή που οι οικονομικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές) ενώ ο ίδιος θα επιβλέψει την εκπαίδευση 12 νέων με μηδενική εμπειρία στην κουζίνα, προκειμένου να το στελεχώσουν. Ο Έκτορας Μποτρίνι δεν επενδύει απλώς σε μία νέα επιχείρηση, αλλά και σε μία απροσδόκητη ομάδα ανθρώπων, εμφυσώντας τους την πεποίθηση ότι μπορούν να καταφέρουν ό,τι επιθυμούν, παρά τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα. Μοιράζεται μαζί τους το πάθος, τον ενθουσιασμό, το δυναμισμό και την τόλμη που τον χαρακτηρίζουν, και τους δίνει αυτό που χρειάζονταν περισσότερο: μία ευκαιρία.
Μέσα από μια σειρά μαθημάτων και δοκιμασιών, οι νέοι αυτοί θα αποκτήσουν γνώσεις, θα δημιουργήσουν, θα πειραματιστούν, θα ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους και θα αναδείξουν τα προσόντα τους. Σε αυτό το τολμηρό του εγχείρημα ο Έκτορας Μποτρίνι έχει ως αρωγό μια ομάδα έμπειρων συνεργατών:
Το ρόλο του καθηγητή θα έχουν ο Παύλος Μανωλάς και ο Πέτρος Καλεβρόσογλου.
Ο Παύλος Μανώλας έχει σπουδάσει χημεία τροφίμων στην Μπολόνια και είναι εξαιρετικός γνώστης της Γαλλικής και της Ιταλικής κουζίνας. Παρακολούθησε σεμινάρια ζαχαροπλαστικής και έχει ειδικευθεί σε θαλασσινά και ζυμαρικά. Εργάστηκε ως σεφ σε πολλά εστιατόρια της Ιταλίας αλλά και της Ελλάδας. Οι διακρίσεις του είναι πολλές και περιλαμβάνουν 2 Χρυσούς Σκούφους καθώς και βραβεία σε διαγωνισμούς μαγειρικής σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η τεράστια παέγια του με 3,5 μέτρα διάμετρο και βάρος 1,85 τόνoυς προτάθηκε για το βραβείο Guiness το 1994. Διδάσκει στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ από τον Οκτώβριο του 2008.
Ο Πέτρος Καλεβρόσογλου, είναι ο πιο νέος καθηγητής της σχολής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Σπούδασε τουριστικά και μαγειρική – ζαχαροπλαστική, ενώ έχει διατελέσει ως σεφ σε γκουρμέ εστιατόρια και μεγάλα ξενοδοχεία της Ελλάδας και όχι μόνο. Η αγάπη του για τη μαγειρική τον έφτασε ως το ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού, όπου παρακολούθησε σεμινάρια γαλλικής κουζίνας.
Βοηθοί σεφ (Sous Chefs) θα είναι ο Θοδωρής Ρουβάς και ο Κωστής Σβεντζούρης.
Ο Θοδωρής Ρουβάς βρίσκεται στο πλευρό του Έκτορα Μποτρίνι για περισσότερο από δύο χρόνια. Είναι 25 ετών και κατάγεται από την Κέρκυρα. Δούλεψε ως βοηθός σεφ στο ARTΟ2 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα της Θεσσαλονίκης και φυσικά στο Etrusco, στην Κέρκυρα. Αποφοίτησε από σχολή μαγειρικής και από τότε έχει εργαστεί ως βοηθός σεφ σε διάφορα εστιατόρια, μέχρι να γίνει ένας από τους πιστούς βοηθούς του Έκτορα Μποτρίνι.
Ο Κωστής Σβεντζούρης είναι 28 ετών και κατάγεται από την Αθήνα. Σπούδασε σε σχολή μαγειρικής και μιλάει αγγλικά και ισπανικά. Η επαγγελματική του εμπειρία δεν περιορίζεται μόνο στα ελληνικά σύνορα, καθώς έχει μαθητεύσει και στο εστιατόριο του Martín Berasategui στο San Sebastián στην Ισπανία. Συνεργάζεται με τον Έκτορα Μποτρίνι, ως βοηθός σεφ στο Etrusco, από τον Οκτώβριο του 2008.