E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μυστήριο με την εξαφάνιση του «ρεμπέτη της Αριστοτέλους» – Κανένα ίχνος του εδώ και πέντε μήνες

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/3/2024 | 20:21

Μυστήριο με την εξαφάνιση του «ρεμπέτη της Αριστοτέλους» – Κανένα ίχνος του εδώ και πέντε μήνες

Πέντε μήνες έχουν περάσει από τη μέρα που είδαν για τελευταία φορά τον γνωστό μουσικό της πλατείας Αριστοτέλους και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο που να δείχνει τι έχει συμβεί. «Τον βλέπαμε καθημερινά, έπαιρνε το μπουζουκάκι του, έπαιρνε τον σκύλο του και κατέβαινε προς την Αριστοτέλους», είπε μία γειτόνισσα στην εκπομπή «Live News» του Mega.

Ο Περικλής Τσιαπάνος, έπαιρνε καθημερινά το μπουζούκι του και κατέβαινε στην πλατεία Αριστοτέλους. Σε μία καρέκλα καθόταν και έπαιζε τα αγαπημένα του τραγούδια. Ο κόσμος τον ήξερε, τον αναγνώριζε και σταματούσε να ακούσει τον σκοπό που έπαιζε. «Τον βλέπαμε καθημερινά, άφηνε εδώ και το μπουζούκι του πολλές φορές και ξαφνικά εξαφανίστηκε. Τώρα τι ακριβώς έχει γίνει», προσθέτει.

Ο 47χρονος έπαιζε μουσική καθημερινά για πολλά χρόνια στην πλατεία Αριστοτέλους. Όλοι μιλούν για έναν ήσυχο άνθρωπο που δεν έδινε ποτέ δικαιώματα.

Πέντε μήνες εξαφανισμένος

Ο γνωστός «ρεμπέτης της Θεσσαλονίκης» αγνοείται τους τελευταίους πέντε μήνες. Κανείς δεν γνωρίζει για τυχόν προβλήματα ή διαφορές. Δεν είχε πει ποτέ πως ήθελε να φύγει. «Πολύ καλό παιδί ήταν. Πολύ καλό, ήσυχο. Κάθε μέρα με τον σκύλο του, τον αγαπούσε. Όλοι ρωτούσανε πού είναι ο Περικλής κανένας δεν ήξερε».

Η αγωνία άρχισε να μεγαλώνει όταν βρέθηκε νεκρός ο σκύλος του 47χρονου. Όσοι τον γνωρίζουν, λένε πως δεν πήγαινε πουθενά χωρίς το αγαπημένο του κατοικίδιο. «Ανοίξανε και είδανε το σκυλί σκοτωμένο και αίματα παντού», είπε η γειτόνισσά του.

Τα ερωτήματα πολλά. Οι φίλοι του 47χρονου ανησυχούν για το τι πραγματικά έχει συμβεί. Λένε πως δεν θα έφευγε ποτέ αφήνοντας πίσω τον αγαπημένο του σκύλο.

«Εγώ κάνω κάτι σενάρια τρελά. Ότι κάποιος μπήκε μέσα στο σπίτι, σκότωσε τον σκύλο και τον Περικλή και μου είπαν από την αστυνομία ‘’όχι το σκυλί πέθανε από ασιτία’’. Δεν πιστεύω ότι ο Περικλής άφησε τον σκύλο και έφυγε, όχι».

Έψαχνε να μετακομίσει

Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό έψαχνε σπίτι να μετακομίσει, κάτι που τελικά δεν έκανε, γιατί δεν δέχονταν τον σκύλο στο διαμέρισμα. «Τον αγαπούσε τόσο πολύ τον σκύλο που βρήκε άλλο σπίτι και δεν τον αφήνανε με τον σκύλο και λέει καλύτερα θα μείνω έξω με τον σκύλο παρά χωρίς τον σκύλο».

«Ήταν ήσυχος άνθρωπος, δεν ενοχλούσε κανέναν. Πάντα με τον σκύλο. Και αυτό ήταν που μου έκανε εντύπωση, ότι κάποιος με κατοικίδιο δεν θα το άφηνε ποτέ». «Δεν πήγαινε πουθενά χωρίς τον σκύλο. Ήταν παντού μαζί με τον σκύλο. Ακόμα και εδώ όταν ερχόταν να κουρευτεί, ερχόταν με τον σκύλο».

Εθελοντές, διασώστες ψάχνουν για τον Περικλή εδώ και πέντε μήνες. Δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής, κάτι, που τους ανησυχεί ιδιαίτερα.

«Οι έρευνες συνεχίζονται φυσικά όταν υπάρχει ένας αγνοούμενος, όσο καιρός και να περάσει, για εμάς δεν έχει κλείσει η υπόθεση. Δεν μπορεί να ανοίξει η γη να καταπιεί έναν άνθρωπο», είπε ο πρόεδρος ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμμος.

«Χαρούμενος ήταν, περνούσε τα οικονομικά προβλήματα που είχε», είπε μία φίλη του. Όσο περνάει ο καιρός, η υπόθεση εξαφάνισης εξελίσσεται σε θρίλερ, με τις Αρχές να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επιδόματα: Ποια πληρώνονται αυτή την εβδομάδα

Οικονομία Χτες
Ο «χάρτης» των πληρωμών της εβδομάδας από 16 μέχρι και 20 Φεβρουαρίου

Καιρός: Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες με βροχές και καταιγίδες ‑ Σε «Red Code» 4 περιοχές

Καιρός Χτες
Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται τις επόμενες ώρες σε περιοχές της χώρας - Οδηγίες προστασίας από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Καρυστιανού: «Τοξικολογικές στα παιδιά μας ΔΕΝ έγιναν ‑ Η Εισαγγελέας να κάνει το καθήκον της»

Ελλάδα Χτες
«Αναμένουμε επιτέλους η Εισαγγελέας Λάρισας να κάνει το καθήκον της», τονίζει η Μαρία Καρυστιανού

Ο Youtuber Λόγκαν Πολ πούλησε σπάνια κάρτα Pokémon έναντι 16,5 εκατομμύριων δολαρίων σε δημοπρασία

Κόσμος Χτες
Η δημοπρασία, η οποία έγινε σε livestream, διήρκεσε 42 ημέρες και έληξε τη Δευτέρα

Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντυβάλ

Κόσμος Χτες
Έφυγε σε ηλικία 95 ετών

Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο αδερφές βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους ‑ Τουλάχιστον 4 μέρες ήταν εκεί

Ελλάδα Χτες
Η ειδοποίηση στις Αρχές έγινε από άτομα του περιβάλλοντός τους, με αστυνομικούς να φτάνουν άμεσα στο σημείο

Πέθανε η Ελένη Γλύκατζη ‑ Αρβελέρ στα 99 της χρόνια

Ελλάδα Χτες
Η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ ήταν η πρώτη γυναίκα πρύτανης στη Σορβόνη

Βρέθηκε νεκρός ο 55χρονος που έφυγε από την Χαλκιδική και αγνοούνταν

Ελλάδα Χτες
Τα ίχνη του 55χρονου είχαν εξαφανιστεί από την περασμένη Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου

Μεθυσμένος προκάλεσε χάος σε πτήση της Ryanair, τον απομάκρυνε η αστυνομία (βίντεο)

Κόσμος Χτες
Η πτήση της 12ης Φεβρουαρίου από τη Μαδρίτη με προορισμό την Ίμπιζα καθυστέρησε δύο ώρες μετά την άρνηση του επιβάτη να υπακούσει τις οδηγίες του πληρώματος

Γερμανία: Τραυματισμένος κορμοράνος ζήτησε βοήθεια από νοσοκομείο... χτυπώντας την πόρτα

Κόσμος Χτες
Όλα έγιναν το πρωί της Κυριακής στην Βρέμη, όταν ο κορμοράνος βρέθηκε στο νοσοκομείο Klinikum Links der Weser με ένα αγκίστρι ψαρέματος καρφωμένο στο ράμφος του

Φυλακές Δομοκού: Για ανθρωπoκτovία από πρόθεση παραπέμπεται ο Βούλγαρος εκτελεστής

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε παρουσία του αρχιφύλακα και ακόμα ενός βαρυποινίτη

ΥΠΠΟ: Εμπειρογνώμονες στο Βέλγιο για τη διασταύρωση της γνησιότητας των φωτογραφιών της Καισαριανής

Ελλάδα Χτες
Όπως αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού, υπάρχουν αρκετές νομικές περιπλοκές αναφορικά με τη διεκδίκηση των φωτογραφιών