E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διασωληνωμένος με μηνιγγίτιδα ο 20χρονος φοιτητής στην Πάτρα

Τον βρήκαν με πυρετό και εξανθήματα οι γονείς του

Δημοσίευση 6/3/2024 | 09:03

Διασωληνωμένος με μηνιγγίτιδα ο 20χρονος φοιτητής στην Πάτρα

Ο φοιτητής παραμένει διασωληνωμένος με μηνιγγίτιδα στην Πάτρα, με τους δικούς του ανθρώπους να αγωνιούν. Οι γιατροί περιμένουν τα αποτελέσματα των νέων εξετάσεων…

Ο 20χρονος φοιτητής στην Πάτρα, παραμένει διασωληνωμένος σε εντατική νοσοκομείου με μηνιγγίτιδα. Τον μετέφεραν οι γονείς του, που τον είχαν εντοπίσει σε κακή κατάσταση με πυρετό και εξανθήματα. Οι γιατροί διαπίστωσαν πως η κατάστασή του ήταν σοβαρή και αποφάσισαν να τον μεταφέρουν από το νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» στο Πανεπιστημιακό, όπου συνεχίζεται η νοσηλεία του. Είναι το τρίτο κρούσμα τους τελευταίους μήνες, με τις Αρχές να βρίσκονται σε διαρκή συναγερμό. Στόχος πέρα από τη βελτίωση της υγείας του 20χρονου, είναι να διαπιστωθεί και ο τρόπος που νόσησε.

Πρόκειται για φοιτητή του πανεπιστημίου της πόλης, τον οποίο εντόπισαν οι γονείς του στο σπίτι του σε δυσχερή κατάσταση, με πυρετό και εξανθήματα. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» σε σοβαρή κατάσταση και κατόπιν διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Πάτρα, όπου νοσηλεύεται σε ΜΕΘ διασωληνωμένος.

Με αφορμή και το νέο περιστατικό ο Διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας είπε πως θα έρθει σε επικοινωνία με τις πρυτανικές Αρχές για να δουν σε ποιες ενέργειες θα προβούν.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας που εντοπίζεται σε φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών το τελευταίο διάστημα.

Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στα μέσα Ιανουαρίου του 2024 σε πρωτοετή φοιτητή του τμήματος Ναυπηγών, στα τέλη Φεβρουαρίου νόσησε φοιτήτρια του Μαθηματικού κατά τη διάρκεια των καταλήψεων και τώρα είναι άρρωστος ο 20χρονος φοιτητής

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο pelop.gr ο Μάρκος Μαραγκός, καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, ο φοιτητής μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» με υψηλό πυρετό και εξάνθημα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκό, πρόκειται για περίπτωση, που μοιάζει πολύ με το αντίστοιχο της φοιτήτριας του Τμήματος Μαθηματικών που είχε μεταφερθεί πριν από λίγες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο: Μπαράζ σεισμικών δονήσεων στη Νάπολη

Κόσμος 21.05.2024
Στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι

Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση Λονδίνο ‑ Σιγκαπούρη

Κόσμος 21.05.2024
Ένα άτομο έχασε τη ζωή του από έντονες αναταράξεις κατά τη διάρκεια πτήσης από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με το BBC

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Τους έπεσαν καδρόνια στο κεφάλι την ώρα που περπατούσαν ‑ Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Ελλάδα 21.05.2024
Οι δυο γυναίκες περπατούσαν στο κέντρο όταν έπεσαν επάνω τους καδρόνια

Ναυάγιο στην Πύλο: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες ‑ Αθώοι οι 9 επιζήσαντες

Ελλάδα 21.05.2024
Η απόφαση έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από το συγκεντρωμένο πλήθος

Δεκάδες ροζ φλαμίνγκο στην Ινδία σκοτώθηκαν σε σύγκρουση με αεροπλάνο

Κόσμος 21.05.2024
«Είναι η πρώτη φορά που τόσο μεγάλος αριθμός φλαμίνγκο χτυπήθηκε έτσι»

Λαμία: Κατέρρευσε και πέθανε 40χρονος στρατιωτικός

Ελλάδα 21.05.2024
Ο άτυχος άνδρας αθλούνταν με συναδέλφους του

Ασμα αλ Ασαντ: Η σύζυγος του Σύρου προέδρου διαγνώστηκε με λευχαιμία

Κόσμος 21.05.2024
Η πρώτη κυρία της Συρίας, Ασμα αλ Ασαντ, διαγνώστηκε με λευχαιμία, ανακοίνωσε η συριακή προεδρία, σχεδόν πέντε χρόνια αφότου είχε αναρρώσει πλήρως από τον καρκίνο του μαστού.

Ποτάμι θρήνου στο Ιράν στην κηδεία του Εμπραχίμ Ραϊσί

Κόσμος 21.05.2024
Οι Ιρανοί αποτίουν φόρο τιμής στον πρόεδρο Ραϊσί

Κιλκίς: Ανατροπή με την άγρια δολοφονία ‑ Ο 54χρονος σκότωσε τον ληστή του

Ελλάδα 21.05.2024
Ο 54χρονος όπως και άτομα που ήταν μαζί με το 45χρονο θύμα συνελήφθησαν