E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

PetCity και ΙΕΚ ΣΒΙΕ: Από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας

Δημιουργούνται άμεσα 100 νέες θέσεις εργασίας

Δημοσίευση 5/3/2024 | 21:32

PetCity και ΙΕΚ ΣΒΙΕ: Από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας
Μαρία Στογιάννου, Γιάννης Γαβριηλίδης, Νίκος Καστρινάκης

Τα Pet City, ο κορυφαίος pet specialty retailer στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΣΒΙΕ, την πρώτη σχολή επαγγελμάτων υγείας στην Ελλάδα, ανακοινώνουν την αρχή μιας νέας πρωτοποριακής εποχής στη φροντίδα των ζώων συντροφιάς.

Μαζί επιδιώκουν να θέσουν νέα πρότυπα στον τομέα της φροντίδας και της περιποίησης των ζώων, συνδέοντας έμπρακτα την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, κάτω από μία κοινή στέγη. Ενώνοντας τις δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και της επιστημονικής κατάρτισης, τα Pet City ενσωματώνουν καινοτόμες πρακτικές και υπηρεσίες στα καταστήματά τους, ενώ ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία στους απόφοιτους του ΙΕΚ ΣΒΙΕ να ασκηθούν σε πραγματικά περιστατικά και να εργαστούν σε ένα δυναμικό και αναπτυσσόμενο περιβάλλον.

Νίκος Καστρινάκης, Γενικός Διευθυντής ΙΕΚ ΣΒΙΕ & Γιάννης Γαβριηλίδης Διευθύνων Σύμβουλος Pet City Group

Στο πλαίσιο αυτής της ισχυρής συνεργασίας, στόχος είναι η προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, μέσω ενός οικοσυστήματος που περιλαμβάνει κτηνιατρικές και καλλωπιστικές υπηρεσίες, το οποίο αποτελεί βασικό πυλώνα του στρατηγικού πλάνου των Pet City για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος απόλυτης εμπειρίας φροντίδας και ευζωίας, τόσο για τα κατοικίδια ζώα όσο και για τους pet parents.

Η πολιτική ανάπτυξης του οικοσυστήματος αυτού υπογραμμίζει την αξία της συνεχούς εξέλιξης και της ποιοτικής εκπαίδευσης, διαμορφώνοντας το μέλλον της εταιρικής φιλοσοφίας και της φροντίδας των ζώων. Έτσι, δημιουργείται ένα δίκτυο υπηρεσιών που θα καλύπτει πανελλαδικά τις ανάγκες των κατοικιδίων και των κηδεμόνων τους. Το οικοσύστημα αυτό των υπηρεσιών, με την υπογραφή Pet City, στοχεύει στο να προσφέρει μία ολιστική λύση για τη φροντίδα των ζώων συντροφιάς, διασφαλίζοντας ακόμα υψηλότερο επίπεδο επαγγελματισμού και τη μέγιστη προσοχή σε κάθε ανάγκη τους.

Νίκος Καστρινάκης, Γενικός Διευθυντής ΙΕΚ ΣΒΙΕ, Μαρία Στογιάννου, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Προγράμματος, Αξιωματικός Κτηνίατρος του Πολεμικού Ναυτικού, DVM, MSc, Γιάννης Γαβριηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Pet City Group, Βαρβάρα Σκούρτη, Διευθύντρια Μάρκετινγκ Pet City Group, Ελισάβετ Τσάπου, Διευθύντρια Κέντρου Διά Βίου Μάθησης ΣΒΙΕ, Σωτηρία Γαβριηλίδου, Υποδιευθύντρια ΙΕΚ ΣΒΙΕ

Για την πρακτική εφαρμογή αυτού του εγχειρήματος, τα Pet City, στο πλαίσιο του επενδυτικού τους πλάνου ύψους 40 εκ. ευρώ, έχουν ήδη προχωρήσει στη δημιουργία σημείων με υπηρεσίες grooming και κτηνιατρείων, και μέχρι το τέλος του 2024 θα έχουν φτάσει τα 40 σημεία συνολικά. Παράλληλα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία 2 υπερσύγχρονα εκπαιδευτικά κέντρα εντός των καταστημάτων Pet City, όπου θα υποδεχτούν από τον Απρίλιο τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, και σύντομα θα λειτουργήσουν άλλα 2, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας. Για να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών Grooming και των Κτηνιατρείων δημιουργούνται σε πρώτο χρόνο 100 νέες θέσεις εργασίας.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Γιάννη Γαβριηλίδη, Διευθύνων Σύμβουλος Pet City Group


Το ΙΕΚ ΣΒΙΕ, με την πολυετή και βαθιά γνώση στις σπουδές του τομέα υγείας, ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς, δημιούργησε 2 εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών υψηλής ζήτησης, με επίκεντρο τα αντικείμενα της φροντίδας και του καλλωπισμού των ζώων συντροφιάς.
Το πρώτο από αυτά, το πιστοποιημένο, ταχύρρυθμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Βοηθός Κτηνιάτρου & Φροντιστής Ζώων Συντροφιάς", αναδεικνύεται ως πρωτοπόρο στον κλάδο. Υποστηριζόμενο από την πρώτη Σχολή Υγείας στην Ελλάδα και τον Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ACTA), το πρόγραμμα εγγυάται μια ολοκληρωμένη επιμόρφωση, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις του επαγγέλματος, με την αξιοποίηση υπερσύγχρονων υποδομών και εξοπλισμού, μέσα από 180 ώρες θεωρίας και 120 ώρες πρακτικής άσκησης.

Παράλληλα, το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Pet Grooming ("Kαλλωπισμός Ζώων Συντροφιάς"), που φέρει τη σφραγίδα των δύο κορυφαίων οργανισμών, είναι ένα 4μηνο πρόγραμμα, σχεδιασμένο σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, το οποίο αναπτύσσεται μέσα από 40 ώρες θεωρίας και 80 ώρες πρακτικής άσκησης. Οι καταρτιζόμενοι έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του δικτύου Pet City, υπό την επίβλεψη senior groomers, αναπτύσσοντας γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για τους σύγχρονους επαγγελματίες του κλάδου.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Νίκου Καστρινάκη, Γενικός Διευθυντής ΙΕΚ ΣΒΙΕ

Ο Γιάννης Γαβριηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Pet City Group, επισήμανε ότι «Η στρατηγική αυτή συνεργασία με το ΙΕΚ ΣΒΙΕ έχει ως αποτέλεσμα, για πρώτη φορά, να συνδεθεί επί της ουσίας και στην πράξη η εκπαίδευση, η επιστημονική κατάρτιση με την αγορά εργασίας κάτω από μια κοινή στέγη φροντίδας, με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και προστιθέμενης αξίας.»

Επιπρόσθετα, ο Νίκος Καστρινάκης, Γενικός Διευθυντής του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, δήλωσε ότι «Είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με τα Pet City, τον ηγέτη στον τομέα της φροντίδας ζώων συντροφιάς στην Ελλάδα. Αυτή η πρωτοβουλία είναι κάτι περισσότερο από μια απλή συνεργασία είναι μια επιβεβαίωση της διαχρονικής μας δέσμευσης για ποιοτική εκπαίδευση και εξέλιξη των αποφοίτων μας σε περιζήτητους επαγγελματίες του κλάδου.»

Σε μια εποχή όπου η συνεχής εξέλιξη και επαγγελματική ανάπτυξη αποτελούν βασικούς πυλώνες για την καριέρα των νέων, η συνεργασία μεταξύ της Pet City και του ΙΕΚ ΣΒΙΕ ξεχωρίζει ως ένα καινοτόμο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Οι καταρτιζόμενοι των δύο φορέων εντάσσονται σε ένα δυναμικό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς πρόγραμμα, που προσφέρει, όχι μόνο τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης στα Pet City, αλλά και την προοπτική εργασίας σε έναν ηγετικό όμιλο του κλάδου με την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Gajah The Secret Island: Επιστρέφει δυναμικά στην αθηναϊκή σκηνή με νέο μενού και νέα φιλοσοφία

Better life 16.06.2025
Η αγαπημένη όαση της Αθήνας, το Gajah The Secret Island, επέστρεψε δυναμικά και πιο ανανεωμένο από ποτέ, την Τρίτη 27 Μαΐου

Release Athens 2025: Avenged Sevenfold, Palaye Royale σε μια βραδιά ‑ δυναμίτη!

Better life 12.06.2025
To recap μιας καταπληκτική εμφάνισης!

Κλέλια & Εμμανουήλ: Μια αληθινή φιλία, πολλές στιγμές Fridays™ – «Το ζεις και με το παραπάνω»

Better life 11.06.2025
Αυτή η αυθεντική σχέση γίνεται η καρδιά της καμπάνιας!

Λάμψη και πολιτισμός στο 11ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

Better life 11.06.2025
Μερικά από τα πιο λαμπρά αστέρια του παγκόσμιου χορού θα βρίσκονται στο ιστορικό Θέατρο Δόρα Στράτου από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου 2025

Παρουσίαση προγράμματος πρώιμης παιδικής παρέμβασης ΕΛΕΠΑΠ

Δράσεις 11.06.2025
Μία νέα αρχή για τον παιδικό εγκέφαλο, για να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να αποκτήσει νέες δυνατότητες

Το Rakuten Viber λανσάρει νέες λειτουργίες για ενίσχυση της ανακάλυψης τοπικών επιχειρήσεων

Tech 10.06.2025
Με στόχο τη βελτίωση της επικοινωνίας στην Ελλάδα

Οι νικητές των Βραβείων και των Τιμητικών Διακρίσεων στο HR Community Conference & Awards 2025

Better life 08.06.2025
Η τελετή έκλεισε με την απονομή βραβείων

Η ΑΜΣΤΕΛ έδωσε το σύνθημα για το φετινό καλοκαίρι, με μια αυθεντική συναυλιακή εμπειρία

Better life 08.06.2025
Με κεντρικό μήνυμα το «Πάμε στα μεγαλύτερα live του καλοκαιριού», η ΑΜΣΤΕΛ συνεχίζει να εμπνέει τους λάτρεις της μουσικής

«Μαγευτικές Μελωδίες από τη Μεγάλη Οθόνη», στο The Ellinikon Experience Park!

Better life 08.06.2025
Στις 11 Ιουνίου ζήστε μια διαφορετική βραδιά αφιερωμένη στον ελληνικό κινηματογράφο

Το Microsoft Copilot, ο AI σύντροφός σας, τώρα στο Viber!

Tech 08.06.2025
Το Copilot είναι ένας AI σύντροφος που δημιούργησε η Microsoft, τώρα διαθέσιμος στο Viber

Βροντερό παρών από χιλιάδες συμμετέχοντες στο Run Bike Care 2025

Δράσεις 02.06.2025
Ένα εκκωφαντικό μήνυμα κατά του καρκίνου!