E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

70χρονος έχει φάει πάνω από 34.000 μπέργκερ και δεν έχει χοληστερίνη – «Πολλοί πίστευαν ότι θα πέθαινα», λέει

Μια τρελή ιστορία που έγινε ντοκιμαντέρ

Δημοσίευση 5/3/2024 | 12:40

70χρονος έχει φάει πάνω από 34.000 μπέργκερ και δεν έχει χοληστερίνη – «Πολλοί πίστευαν ότι θα πέθαινα», λέει

Ένας άντρας κατάφερε να φάει περισσότερα από 34.000 Big Mac από τα McDonald’s στη ζωή του και μάλιστα καταρρίπτοντας το δικό του ρεκόρ.

Ο Don Gorske, 70 ετών, μεγάλωσε τον θρύλο του στο Guinness World Records για τα περισσότερα μπέργκερ Big Mac που καταναλώθηκαν ποτέ από κάποιον, καθώς έφαγε 728 επιπλέον Big Mac κατά τη διάρκεια του 2023. Πλέον έχει καταναλώσει συνολικά 34.128 Big Mac.

«Οι άνθρωποι που με έχουν παρακολουθήσει να τρώω Big Mac συχνά σχολιάζουν ότι μοιάζω σαν να τρώω μπέργκερ για πρώτη φορά», είπε ο Gorske.

Ένα Big Mac, το οποίο αποτελείται από δύο μπιφτέκια μοσχαρίσιου κρέατος, σάλτσα Big Mac, τουρσιά, μαρούλι, κρεμμύδι και αμερικάνικο τυρί, τοποθετημένα σε ψωμί με σουσάμι, περιέχει 590 θερμίδες.
Παραδόξως, ο συνταξιούχος σωφρονιστικός υπάλληλος δεν είχε προβλήματα υγείας από την κατανάλωση όλων αυτών των μπέργκερ.

«Πολλοί πίστευαν ότι θα είχα πεθάνει μέχρι τώρα, αλλά αντ’ αυτού είμαι κάτοχος του ρεκόρ για 24η χρονιά, ένας από τους μακροβιότερους κατόχους ρεκόρ Γκίνες, οπότε αυτό είναι πολύ ωραίο για μένα», είπε.

«Από σεβασμό στη μητέρα μου, από το 1973 έως το 1981, έτρωγα ένα γεύμα χωρίς Big Mac την ημέρα, επειδή ανησυχούσε για την υγεία μου. Την 1η Απριλίου 1981, μου επέτρεψε να αθετήσω αυτή την υπόσχεση όταν είπε: «Αφού δεν σε έχουν σκοτώσει μέχρι τώρα, συνέχισε».

Για να παραμείνει υγιής, περπατούσε έξι μίλια την ημέρα και δεν έτρωγε τις πατάτες που συνόδευαν την παραγγελία του.

«Είμαι υγιής σαν άλογο. Ζυγίζω 86 κιλά και η χοληστερόλη μου είναι 165», είπε ο Gorske, από το Fond du Lac του Ουισκόνσιν, στη «The Post» το 2018.

Σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ, τα επίπεδα κάτω των 200 θεωρούνται καλά επίπεδα χοληστερόλης.

Ο Gorske κέρδισε για πρώτη φορά τον τίτλο των ρεκόρ Γκίνες το 1999.

Έφαγε το πρώτο του Big Mac πριν από σχεδόν 52 χρόνια, τον Μάιο του 1972. «Εκείνη τη στιγμή, είπα: “Μάλλον θα τα τρώω αυτά για το υπόλοιπο της ζωής μου”. Πέταξα τα χάρτινα περιτυλίγματα στο πίσω κάθισμα και άρχισα να τα μετράω από την πρώτη μέρα», είπε στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες.

Από εκείνη την ημέρα που άλλαξε τη ζωή του, ο Gorske κρατάει αρχείο με κάθε Big Mac που έχει φάει, κρατώντας ακόμα και όλα τα κουτιά και τις αποδείξεις.

Είναι τόσο γνωστός στα McDonald’s της περιοχής του που έχουν και μια φωτογραφία του στον τοίχο, ενώ μάλιστα έκανε πρόταση γάμου στη γυναίκα του Mary στο πάρκινγκ.

Ο Gorske ξεκίνησε να τρώει εννέα Big Mac την ημέρα, αλλά τώρα τα μείωσε σε δύο: ένα για μεσημεριανό και ένα για δείπνο.

Από τότε που συνταξιοδοτήθηκε σταμάτησε να οδηγεί καθημερινά μέχρι τα McDonald’s και αντ’ αυτού τα αγοράζει σε παρτίδες δύο φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με την εταιρεία τήρησης αρχείων, ο Gorske θα φάει ένα φρέσκο Big Mac όταν παραλάβει την παραγγελία του και θα ψήσει τα υπόλοιπα στο σπίτι του όταν πεινάει.

Παραλείπει το πρωινό και, εκτός από τα Big Mac, τρώει μόνο μικρά σνακ το βράδυ, όπως παγωτό, μπάρες με φρούτα ή πατατάκια. Επίσης λατρεύει τον αστακό, αλλά δεν τον έχει φάει για περισσότερα από 28 χρόνια.

Τα διατροφικά κατορθώματα του Gorske παρουσιάστηκαν στο ντοκιμαντέρ Morgan Spurlock του 2004 «Super Size Me».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ κατά Ιράν: Ο νταής της Μέσης Ανατολής είναι νεκρός, χρειάστηκαν πολύ χρόνο να διαπραγματευτούν και θα πληρώσουν το τίμημα

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
«Ο στρατός τους είναι ένα απόλυτο χάος. Το Ιράν είναι μόνο λόγια και καθόλου πράξεις» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social - Παράλληλα, μίλησε για τον «αποτελεσματικό ναυτικό αποκλεισμό» των ΗΠΑ που έχει φέρει το Ιράν στα όρια της κατάρρευσης

Προφυλακίστηκε ο 30χρονος Σουδανός για τη φρικτή επίθεση σε άνδρα στο Μπέλφαστ – Το θύμα έχασε το αριστερό του μάτι

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισής του με εγγύηση - Δράστης και θύμα έμεναν στην ίδια πολυκατοικία

Έρχεται η «Ανακαίνιση Κατοικίας» στις 15 Ιουνίου ‑ Χρηματοδότηση έως 36.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Σύμφωνα με τον Νίκο Παπαθανάση σε πέντε ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα για την «Ανακαίνιση κατοικίας» και όπως υπολογίζεται, θα ανακαινιστούν περίπου 25.000 σπίτια

Συνταγματική Αναθεώρηση: Συγκροτήθηκε η Επιτροπή ‑ Γιατί δόθηκε προθεσμία δύο μηνών

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Αρχίζει η διαδικασία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Πληθωρισμός Μαΐου στο 5,2% – Έντονες ανατιμήσεις σε καύσιμα, κρέας και ενοίκια

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Σε υψηλά επίπεδα παραμένει ο δείκτης πληθωρισμού στην Ελλάδα

Συνελήφθη για διπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση ο Ιταλός στο Αίγιο

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Από την πρώτη στιγμή ο 65χρονος είχε υποπέσει σε αντιφάσεις κατά την εξέτασή του

Εκρήξεις στη νήσο Κεσμ: Τι λέει το Ιράν για τα αμερικανικά πλήγματα και πώς αντέδρασε

Κόσμος 10.06.2026
Το ιρανικό ΥΠΕΞ κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα την κατάρριψη Apache για να πλήξουν στόχους στο νότιο Ιράν, ενώ οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν αντίποινα κατά αμερικανικών βάσεων στην περιοχή.

Αρκάνσας: Μετεωρολόγος συνέχισε να μεταδίδει έκτακτο δελτίο καιρού, ενώ είχε ξεσπάσει πυρκαγιά

E-Daily 3.Left 10.06.2026
Ο μετεωρολόγος εξήγησε ότι δεν επικρατούσαν ιδανικές συνθήκες για ζωντανή μετάδοση, αλλά έπρεπε να συνεχίσει το δελτίο προς το συμφέρον των τηλεθεατών

Λαγοκέφαλος στον Σαρωνικό: Τι πρέπει να ξέρετε για το επικίνδυνο ψάρι που «εισέβαλε» στα ελληνικά νερά

E-Daily 3.Left 10.06.2026
Δεκάδες θάνατοι και επιθέσεις σε ανθρώπους έχουν καταγραφεί στη Μεσόγειο από το δηλητηριώδες ψάρι, η παρουσία του οποίου εξαπλώνεται ραγδαία και στις ελληνικές θάλασσες.

Ισχυρό El Niño πλησιάζει: Όλες οι ενδείξεις «φωνάζουν» ότι ο πλανήτης ετοιμάζεται να «βράσει»

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Ο Μάιος κατατάχθηκε ως ο δεύτερος θερμότερος στα χρονικά – Αυξημένη ανησυχία για το επερχόμενο El Niño που απειλεί να εκτινάξει τις παγκόσμιες θερμοκρασίες

Ακαθάριστα οικόπεδα: Πότε λήγει η προθεσμία και πόσο είναι τα πρόστιμα

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Μέχρι τις 15 Ιουνίου η προθεσμία καθαρισμού οικοπέδων - Αναλυτικά η διαδικασία και οι κυρώσεις για τους παραβάτες

Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης: Οι αλλαγές που φέρνει για την Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Οι διαπραγματεύσεις με τρίτες χώρες και ο ρόλος της Ελλάδας