E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

John Belushi: Τι έγινε την νύχτα του θανάτου του ηθοποιού από το Blues Brothers;

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/3/2024 | 00:04

John Belushi: Τι έγινε την νύχτα του θανάτου του ηθοποιού από το Blues Brothers;
@Universal Studios

Στις 5 Μαρτίου 1982, ο John Belushi πέθανε μόλις στα 33 του μετά από ένεση ηρωίνης και κοκαΐνης στο Chateau Marmont, ένα γοτθικό ξενοδοχείο που δεσπόζει πάνω από το διάσημο Sunset Strip του Δυτικού Χόλιγουντ. Αν και ο θάνατος του John Belushi σηματοδότησε το απότομο τέλος της καριέρας του ως ηθοποιού, κωμικού και μουσικού, δεν ήταν έκπληξη για όσους τον γνώριζαν καλύτερα.

Η κινηματογραφίστρια και στενή φίλη του, Penny Marshall, γνώριζε πολύ καλά για τη χρήση ναρκωτικών του Belushi, λέγοντας στο Hollywood Reporter, «Ορκίζομαι, πως περπατούσες στο δρόμο μαζί του και οι άνθρωποι του έδιναν ναρκωτικά. Και μετά θα τα έπαιρνε όλα».

Δυστυχώς, σχεδόν όλοι όσοι γνώριζαν καλά τον Belushi μπορούσαν να δουν ξεκάθαρα την καθοδική του πορεία στα χρόνια που προηγήθηκαν του θανάτου του. Ενώ η άμεση αιτία του θανάτου του John Belushi μπορεί να ήταν το «speedball», ο συνδυασμός δηλαδή κοκαΐνης και ηρωίνης που πήρε εκείνο το βράδυ στο Λος Άντζελες, η αλήθεια είναι ότι αυτό το τραγικό τέλος είχε ξεκινήσει καιρό.

Η άνοδός του και η επιτυχία ως κωμικός είχε πράγματι ένα τίμημα και ο Belushi άρχισε να κάνει κατάχρηση κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών για να αντιμετωπίσει τις ανασφάλειές του και τις πολλές ώρες που δούλευε στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Η μεγάλη του εξάρτηση από τα ναρκωτικά επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του The Blues Brothers. «Είχαμε έναν προϋπολογισμό στην ταινία για την κοκαΐνη στα νυχτερινά γυρίσματα», είπε ο Aykroyd στο Vanity Fair το 2012. «Στον John, απλώς του άρεσε αυτό που έκανε. Κάπως τον έφερνε στη ζωή τη νύχτα, είχε αυτό το συναίσθημα υπερδύναμης όπου αρχίζεις να μιλάς, να συνομιλείς και να πιστεύεις ότι μπορείς να λύσεις όλα τα προβλήματα του κόσμου».

Η κατάχρηση ναρκωτικών του Belushi συνέχισε να ξεφεύγει από τον έλεγχο καθώς απογοητεύτηκε με την ανταπόκριση του κοινού στις επόμενες δύο ταινίες του, τις Continental Divide και Neighbors.

Στις 28 Φεβρουαρίου 1982, ο Belushi έκανε check in στο Bungalow 3 στο Chateau Marmont. Λίγα είναι γνωστά για τις κινήσεις του για τις επόμενες δύο μέρες. Ωστόσο, η μαρτυρία του συγγραφέα του Saturday Night Live, Nelson Lyon, έριξε φως στις τελευταίες ώρες του Belushi. Ο Lyon κατέθεσε ότι στις 2 Μαρτίου, ο Belushi εμφανίστηκε στο σπίτι του με την Cathy Smith, μια Καναδή έμπορο ναρκωτικών που γνώρισε στα γυρίσματα του SNL.

Σύμφωνα με τη Lyon, η Smith έκανε ένεση και στους δύο άνδρες με κοκαΐνη πέντε φορές εκείνη την ημέρα. Στη συνέχεια είδε την Smith και τον Belushi στις 4 Μαρτίου όταν έφτασαν στο σπίτι του. Η Smith έκανε ένεση στον Belushi με ναρκωτικά στο σπίτι του Lyon τρεις ή τέσσερις φορές. Αργότερα το ίδιο βράδυ, οι τρεις τους συνάντησαν τον ηθοποιό Robert De Niro στο On the Rox, ένα κλαμπ για διασημότητες στο Sunset Strip. Σύμφωνα με αναφορές, ο Belushi δεν έφτασε ποτέ στο κλαμπ, προφανώς έμεινε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του όλη τη νύχτα, ενώ ο De Niro προσπαθούσε να τον καλοπιάσει μέσω τηλεφώνου.

Το πρωί της 5ης Μαρτίου η Smith τον οδήγησε στο ξενοδοχείο και ο τόσο ο De Niro και όσο και ο Robin Williams πέρασαν για μια σύντομη επίσκεψη, κάνοντας χρήση κοκαΐνης. Όλοι έφυγαν εκτός από τον Belushi και την Smith.

Η Smith ανέφερε αργότερα ότι, θορυβημένη από τον ήχο της αναπνοής του, ξύπνησε τον Belushi περίπου στις 9:30 π.μ. και τον ρώτησε αν ήταν καλά. «Μην με αφήνεις μόνο μου», απάντησε εκείνος. Εκείνη αντίθετα, έφυγε λίγο μετά τις 10 το πρωί για να κάνει κάποιες δουλειές.

Γύρω στο μεσημέρι, ο personal trainer του Belushi, Bill Wallace, έφτασε στο μπανγκαλόου και άνοιξε με το κλειδί του. Είδε ότι ο Belushi δεν ανταποκρινόταν, ο Wallace προσπάθησε να του δώσει πρώτες βοήθειες αλλά δεν τα κατάφερε. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Belushi διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός.

Η Smith επέστρεψε στο Chateau Marmont μερικές ώρες αργότερα και συνελήφθη, ανακρίθηκε και αφέθηκε ελεύθερη. Ο ιατροδικαστής της κομητείας του Λος Άντζελες, έδειξε ως αιτία θανάτου του John Belushi στην οξεία δηλητηρίαση από κοκαΐνη και ηρωίνη. Ο Δρ Michael Baden, πρώην επικεφαλής ιατροδικαστής της Νέας Υόρκης, κατέθεσε αργότερα ότι αν ο Belushi δεν ναρκωτικά, δεν θα είχε πεθάνει από άλλα αίτια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα ‑ Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα

Ιστορικά 28.04.2024
Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή 28.04.2024
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά 28.04.2024
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά 28.04.2024
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories 28.04.2024
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες

Stories 28.04.2024
Ο πόλεμος των φύλων στη Νότια Κορέα

Η ηθοποιός Jean Spangler εξαφανίστηκε μια νύχτα. Το μόνο που βρήκαν ήταν ένα σημείωμα

Πρόσωπα 28.04.2024
Η περίπτωση της Jean Spangler, της επίδοξης ηθοποιού που εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη το 1949

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική Χτες
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή Χτες
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά Χτες
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός