E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο γιατρός Χαυτούρας που έδωσε την άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ επιστρέφει στα καθήκοντά του

Υπενθυμίζεται πως ο επιθεωρητής Λάρισας του ΟΣΕ, πήρε αναρρωτική άδεια 30 ημερών, μια μέρα μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/3/2024 | 10:19

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο γιατρός Χαυτούρας που έδωσε την άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ επιστρέφει στα καθήκοντά του

Στα καθήκοντά του στη νευροχειρουργική κλινική του γενικού νοσοκομείου Βόλου επιστρέφει ο Νίκος Χαυτούρας, ο οποίος είχε τεθεί σε αργία, καθώς φέρεται να ενέκρινε την πολυήμερη αναρρωτική άδεια στον -προφυλακισμένο σήμερα για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών- επιθεωρητή του ΟΣΕ.

Το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Λάρισας έκανε δεκτή την προσφυγή του νευροχειρουργού και ακύρωσε την απόφαση περί αργίας του, λόγω -σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας του Βόλου Εφημερίδα «Ελευθερία»- παραβίασης «της αρχής της μεροληψίας».

Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. με τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, τέθηκε εκτός ψηφοδελτίου με το οποίο ήταν υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας) και νυν περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας με την παράταξη της κ. Ελευθερίας Τζανακούλη, όπως είναι γνωστό τέθηκε σε αργία από τα καθήκοντά του, στις 7 Μαρτίου του 2023, καθώς φέρεται ότι, την επομένη της σιδηροδρομικής τραγωδίας, ο 62χρονος επιθεωρητής του ΟΣΕ από το Βόλο, απευθύνθηκε στη Νευροχειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Βόλου όπου, επικαλούμενος πρόβλημα υγείας, ζήτησε και έλαβε αναρρωτική άδεια 30 ημερών.

Ο κ. Χαυτούρας είχε αρνηθεί τότε την κατηγορία και με δηλώσεις του στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, παρέπεμψε σε άλλον γιατρό, αλλά η αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή είχε προκαλέσει την παρέμβαση του τότε υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ζήτησε τη διερεύνηση της καταγγελίας, ενώ με την ολοκλήρωση της ΕΔΕ και με απόφαση της διοίκησης του Γ.Ν. Βόλου, ο νευροχειρουργός τέθηκε σε αργία ενός έτους.

Υπενθυμίζεται, συνεχίζει το δημοσεύμα, της εφημερίδας, πως ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ. Φώτ. Σερέτης ανέθεσε την ΕΔΕ στον διοικητή του Γ.Ν. Βό- λου, Ιωάν. Ντόκο, ο οποίος την παρέπεμψε με το ερώτημα της αργίας στον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 5ης ΥΠΕ και διοικητή παράλληλα της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, Φώτ. Σερέτη, ο οποίος συμφώνησε με την αργία, με τον διοικητή του Γ.Ν. Βόλου να θέτει τον νευροχειρουργό σε αργία. Ο κ. Χαυτούρας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, με το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Λάρισας να ακυρώνει την απόφαση του διοικητή του Γ.Ν. Βόλου καλώντας τη διοίκηση να προβεί στις νόμιμες ενέργειες. .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν την ανιψιά και την εγγονή του Κασέμ Σουλεϊμανί

Κόσμος Χτες
Συνελήφθησαν αφού ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο ακύρωσε το καθεστώς μόνιμης διαμονής τους

Συγκλονίζει ο Μιρτσέα Λουτσέσκου: Ζήτησε από τον γιο του, Ραζβάν, εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου του ΠΑΟΚ

Αθλητικά Νέα Χτες
«Κόκαλο» έμεινε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όταν άκουσε τον πατέρα του στο τηλέφωνο, να του ζητάει δύο εισιτήρια και την κατάκτηση του Κυπέλλου, μετά τα πέντε στεντ και τον απινιδωτή, που του τοποθετήθηκαν την Παρασκευή

Κασίμπασα: Το γκολ της χρονιάς, από τον τερματοφύλακα Ανδρέα Γιαννιώτη, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Γκολ ποίημα από τον 33χρονο Έλληνα τερματοφύλακα, σε έναν αγώνα επιβίωσης για την παραμονή της ομάδας του, στην κατηγορία

Πάτρα: Ημίγυμνος άνδρας απειλούσε περαστικούς με αντικείμενο

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο

Τραμπ: Τελεσίγραφο 48 ωρών στο Ιράν – «Ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως»

Κόσμος Χτες
Απέφυγε να αναφερθεί στον δεύτερο αγνοούμενο πιλότο

Εορταστικό ωράριο των καταστημάτων ‑ Πώς θα λειτουργήσουν

Ελλάδα Χτες
Μάλιστα αύριο Κυριακή των Βαίων θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

«Τσουχτερές» οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι ‑ Αυξήσεις ακόμα και 40%

Οικονομία Χτες
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι καταναλωτές για το φετινό πασχαλινό τραπέζι. Πώς κινούνται οι τιμές.

Κυριακή Γρίβα: «Η δολοφονία του παιδιού μου ανέδειξε ότι δεν υπάρχει προστασία από την αστυνομία» λέει η μητέρα της

Ελλάδα Χτες
Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τη νύχτα που η Κυριακή Γρίβα άφησε την τελευταία της πνοή

Αφέθηκε ελεύθερη η Ιωάννα Τούνη

Ελλάδα Χτες
Είχε συλληφθεί έπειτα από μήνυση για βίντεο που ανέβασε με καταδικασθέντα για το revenge ρorn

Τραγωδία στην Κόρινθο: Κατέρρευσε μπαλκόνι και σκότωσε γυναίκα – Τραυματίστηκαν τα παιδιά της

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα φέρεται να εγκλωβίστηκε κάτω από τον όγκο των δομικών υλικών και του τσιμέντου.