E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κρήτη: Κάθειρξη 8 ετών στην 39χρονη για την επίθεση με βιτριόλι στον εν διαστάσει σύζυγό της

Η 39χρονη κρίθηκε ένοχη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος του 38χρονου τον Οκτώβριο του 2022

Δημοσίευση 29/2/2024 | 17:35

Κρήτη: Κάθειρξη 8 ετών στην 39χρονη για την επίθεση με βιτριόλι στον εν διαστάσει σύζυγό της

Ομόφωνα ένοχη κρίθηκε από το Δικαστήριο, νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης η 39χρονη κατηγορούμενη, για την επίθεση με το βιτριόλι, στον εν διαστάσει σύζυγό της, σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, τον Οκτώβριο του 2022.

Στην 39χρονη επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών, καθώς της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου έντιμου βίου.

Όπως αναφέρει το creta24.gr, η δεύτερη κατηγορούμενη, φίλη της 39χρονης, κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία, ενώ αθώος κρίθηκε και ο τρίτος κατηγορούμενος, οδηγός ταξί, λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία.

Την ενοχή της ζήτησε η εισαγγελέας

Νωρίτερα, την ενοχή της 39χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του πρώην συζύγου της πρότεινε η εισαγγελέας στη δίκη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος του 38χρονου που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2022 σε ξενοδοχείο της πόλης.

Η εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της υποστήριξε πως η κατηγορούμενη είχε κίνητρο να προκαλέσει βλάβη στο θύμα, όπως επίσης και το μέσο και έτσι της καταλόγισε δόλο. Σύμφωνα με όσα είπε, δεν αποδεικνύεται ότι η 39χρονη βρισκόταν σε άμυνα, αφού το θύμα κοιμόταν την ώρα της επίθεσης, ενώ η εξέταση του δοχείου που περιείχε το υγρό έδειξε ότι η ποσότητα θα μπορούσε να επιφέρει βαρύτερα τραύματα στον 38χρονο, ακόμη και τον θάνατο αν το έβρισκε σε διαφορετικό σημείο.

Αναφορικά με τα δύο άτομα που κατηγορούνται για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, για τον ταξιτζή η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος, καθώς οι τηλεφωνικές συνομιλίες πριν και μετά το συμβάν με την 39χρονη δείχνουν πως υπήρξε μεταξύ τους συνεννόηση, ενώ για την 20χρονη φίλη της κατηγορούμενης πρότεινε αν απαλλαχθεί από την κατηγορία.

Η δίκη είχε διακοπεί στις 13 Φεβρουαρίου μετά την απολογία της κατηγορουμένης.

Τι ισχυρίστηκε η 39χρονη στην απολογία της

«Δεν είμαι δολοφόνος, είμαι ενάμιση χρόνο σε σοκ», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων η 39χρονη στην απολογία της.

«Του είπα φεύγω, πάω στην αστυνομία. Αυτό ήταν το λάθος μου», ανέφερε η 39χρονη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, προσθέτοντας πως τότε το θύμα σηκώθηκε να την πιάσει και τότε εκείνη του επιτέθηκε με καυστικό υγρό.

«Δεν επιθυμεί τη δίωξη μου ο Γιώργος, γι’ αυτό δεν είναι κανείς τους εδώ σήμερα. Έχω μιλήσει μαζί του», ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη στην απολογία της.

Το χρονικό της υπόθεσης


Η επίθεση με το βιτριόλι σημειώθηκε τα ξημερώματα της 22ας Οκτωβρίου του 2022, σε δωμάτιο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης.

Η γυναίκα έριξε στον εν διαστάσει τότε σύζυγό της το καυστικό υγρό, το οποίοι σύμφωνα με την επίσημη έκθεση περιείχε «εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση θειικών ανιόντων γεγονός το οποίο συνάδει με την περίπτωση το εν λόγω δείγμα να ήταν πυκνό υδατικό διάλυμα θειικού οξέος».

Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή, επιβιβαζόμενη σε ταξί. Τρεις ημέρες αργότερα, παραδόθηκε στις αρχές τρεις ημέρες μετά.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα και κρίθηκε απαραίτητη η αεροδιακομιδή του στην Αθήνα. Νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Θριάσιο, όπου υποβλήθηκε σε πολλά χειρουργεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρεις συλλήψεις για ελιγμούς και κόντρες στην Αττική ‑ Ανέβασαν προκλητικό βίντεο στα social media

Ελλάδα 11.01.2026
Οι οδηγοί είχαν αναδιπλώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας με σκοπό να μην εντοπιστούν από την αστυνομία

Ιράν: Σε κατάσταση «συναγερμού» το Ισραήλ για την πιθανότητα επέμβασης Τραμπ στη χώρα

Κόσμος 11.01.2026
Ο Νετανιάχου και ο Ρούμπιο συζήτησαν το Σάββατο το ενδεχόμενο αμερικανικής επέμβασης στη χώρα, την ίδια ημέρα που ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι «έτοιμες να βοηθήσουν» τους διαδηλωτές

Τραμπ: Ζήτησε «σχέδιο εισβολής» στη Γροιλανδία – Αντιδρούν στρατηγοί

Κόσμος 11.01.2026
Τι αναφέρει ρεπορτάζ της Mail on Sunday σχετικά με τις επιδιώξεις του Ντόναλντ Τραμπ για το νησί της Αρκτικής

Στέφανος Κασσελάκης: «Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας»

Πολιτική 11.01.2026
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών

ΑΑΔΕ: Έξι νέα ψηφιακά «όπλα» κατά της φοροδιαφυγής το 2026

Οικονομία 11.01.2026
Στόχος 72.800 έλεγχοι και πρόσθετα έσοδα 2,5 δισ. ευρώ με Τεχνητή Νοημοσύνη, real-time παρακολούθηση και προληπτικό risk analysis

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τη Βενεζουέλα

Κόσμος 11.01.2026
Το μήνυμα που φέρεται να έστειλε μέσω των δικηγόρων του στον γιο του, Νικολάς Μαδούρο Γκέρα

Ανατροπή στο διπλό φονικό της Φοινικούντας: Κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός ο 22χρονος που δήλωνε συνεργός

Ελλάδα Χτες
Η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Καλαμάτας που χειρίζεται την υπόθεση αποδίδει στον 22χρονο τον ρόλο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας, καθώς φέρεται να ήταν το πρόσωπο που εισήλθε το μοιραίο βράδυ στη σκηνή του εγκλήματος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το είχε αρνηθεί στην πρώτη του απολογία

Τουλάχιστον 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Οι κλήσεις αφορούν κυρίως κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και αντλήσεις υδάτων