E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κρήτη: Κάθειρξη 8 ετών στην 39χρονη για την επίθεση με βιτριόλι στον εν διαστάσει σύζυγό της

Η 39χρονη κρίθηκε ένοχη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος του 38χρονου τον Οκτώβριο του 2022

Δημοσίευση 29/2/2024 | 17:35

Κρήτη: Κάθειρξη 8 ετών στην 39χρονη για την επίθεση με βιτριόλι στον εν διαστάσει σύζυγό της

Ομόφωνα ένοχη κρίθηκε από το Δικαστήριο, νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης η 39χρονη κατηγορούμενη, για την επίθεση με το βιτριόλι, στον εν διαστάσει σύζυγό της, σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, τον Οκτώβριο του 2022.

Στην 39χρονη επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών, καθώς της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου έντιμου βίου.

Όπως αναφέρει το creta24.gr, η δεύτερη κατηγορούμενη, φίλη της 39χρονης, κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία, ενώ αθώος κρίθηκε και ο τρίτος κατηγορούμενος, οδηγός ταξί, λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία.

Την ενοχή της ζήτησε η εισαγγελέας

Νωρίτερα, την ενοχή της 39χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του πρώην συζύγου της πρότεινε η εισαγγελέας στη δίκη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος του 38χρονου που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2022 σε ξενοδοχείο της πόλης.

Η εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της υποστήριξε πως η κατηγορούμενη είχε κίνητρο να προκαλέσει βλάβη στο θύμα, όπως επίσης και το μέσο και έτσι της καταλόγισε δόλο. Σύμφωνα με όσα είπε, δεν αποδεικνύεται ότι η 39χρονη βρισκόταν σε άμυνα, αφού το θύμα κοιμόταν την ώρα της επίθεσης, ενώ η εξέταση του δοχείου που περιείχε το υγρό έδειξε ότι η ποσότητα θα μπορούσε να επιφέρει βαρύτερα τραύματα στον 38χρονο, ακόμη και τον θάνατο αν το έβρισκε σε διαφορετικό σημείο.

Αναφορικά με τα δύο άτομα που κατηγορούνται για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, για τον ταξιτζή η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος, καθώς οι τηλεφωνικές συνομιλίες πριν και μετά το συμβάν με την 39χρονη δείχνουν πως υπήρξε μεταξύ τους συνεννόηση, ενώ για την 20χρονη φίλη της κατηγορούμενης πρότεινε αν απαλλαχθεί από την κατηγορία.

Η δίκη είχε διακοπεί στις 13 Φεβρουαρίου μετά την απολογία της κατηγορουμένης.

Τι ισχυρίστηκε η 39χρονη στην απολογία της

«Δεν είμαι δολοφόνος, είμαι ενάμιση χρόνο σε σοκ», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων η 39χρονη στην απολογία της.

«Του είπα φεύγω, πάω στην αστυνομία. Αυτό ήταν το λάθος μου», ανέφερε η 39χρονη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, προσθέτοντας πως τότε το θύμα σηκώθηκε να την πιάσει και τότε εκείνη του επιτέθηκε με καυστικό υγρό.

«Δεν επιθυμεί τη δίωξη μου ο Γιώργος, γι’ αυτό δεν είναι κανείς τους εδώ σήμερα. Έχω μιλήσει μαζί του», ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη στην απολογία της.

Το χρονικό της υπόθεσης


Η επίθεση με το βιτριόλι σημειώθηκε τα ξημερώματα της 22ας Οκτωβρίου του 2022, σε δωμάτιο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης.

Η γυναίκα έριξε στον εν διαστάσει τότε σύζυγό της το καυστικό υγρό, το οποίοι σύμφωνα με την επίσημη έκθεση περιείχε «εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση θειικών ανιόντων γεγονός το οποίο συνάδει με την περίπτωση το εν λόγω δείγμα να ήταν πυκνό υδατικό διάλυμα θειικού οξέος».

Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή, επιβιβαζόμενη σε ταξί. Τρεις ημέρες αργότερα, παραδόθηκε στις αρχές τρεις ημέρες μετά.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα και κρίθηκε απαραίτητη η αεροδιακομιδή του στην Αθήνα. Νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Θριάσιο, όπου υποβλήθηκε σε πολλά χειρουργεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανεβαίνει η στάθμη του Πηνειού ‑ Σε αυξημένη επιφυλακή ο Δήμος Λάρισας

Ελλάδα 07.12.2025
Τα θυροφράγματα έχουν κλείσει στο σύνολό τους, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εισροών

Τραγωδία στην Ηλεία: Εργάτης γης στο Καπελέτο έβαλε τέλος στη ζωή του σε θερμοκήπιο

Ελλάδα 07.12.2025
Ο εργάτης εντοπίστηκε νεκρός από άλλους εργάτες μέσα σε θερμοκήπιο

Τρόμος για 3 ανήλικες στο Καματερό: Μεθυσμένος Ινδός τις απείλησε με χαρτοκόπτη

Ελλάδα 07.12.2025
Το συμβάν σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου

Περού: Δύτης έχει «φυσαλίδες αζώτου» στο σώμα εδώ και 11 χρόνια – «Ζω σαν φουσκωμένο μπαλόνι»

Κόσμος 07.12.2025
«Ζω σαν φουσκωμένο μπαλόνι και περιμένω μία λύση», αποκαλύπτει ο Αλεχάντρο Ράμος Μαρτίνες

Πήρε εξιτήριο ο κτηνοτρόφος που κατέρρευσε – «Πέρασε εγκεφαλικό», αναφέρει η γυναίκα του

Ελλάδα 07.12.2025
Αναρρώνει στο σπίτι του, κοντά στην οικογένειά του, ο κτηνοτρόφος που κατέρρευσε όταν είδε το κοπάδι του να θανατώνεται έπειτα από κρούσματα ευλογιάς των προβάτων

Έκπληξη στο Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν άμεσα οι πληρωμές – Δείτε πότε μπαίνουν τα χρήματα!

Οικονομία 07.12.2025
Το επίδομα θέρμανσης δικαιούνται φυσικά πρόσωπα που χρησιμοποιούν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, πέλετ, τηλεθέρμανση ή ηλεκτρική ενέργεια, και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Συντάξεις Ιανουαρίου 2026: Προκαταβολικά οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες καταβολής

Οικονομία 07.12.2025
Νωρίτερα θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι ενόψει των γιορτών

Σε ποια ηλικία είναι οι πιο μοναχικοί άνθρωποι σύμφωνα με νέα έρευνα

Κόσμος 07.12.2025
Η έρευνα έκανε διάκριση μεταξύ της αντιληπτής μοναξιάς, πόσο συχνά κάποιος δηλώνει ότι αισθάνεται μοναξιά ή απομόνωση, και της «πραγματικής μοναξιάς»

Χάος στο αεροδρόμιο Χίθροου: Αγνωστοι ψέκασαν ταξιδιώτες με σπρέι – Μία σύλληψη

Κόσμος 07.12.2025
Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μεγάλης Βρετανίας, έπειτα από ειδοποίηση για βίαιο περιστατικό στον τερματικό σταθμό 3 – Μία σύλληψη

Η εξομολόγηση ενός δολοφόνου που σκότωσε την οικογένειά του: «Έπρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα»

Ελλάδα 07.12.2025
Ένας 27χρονος από την Ουρουγουάη όχι μόνο αφάνισε την οικογένειά του αλλά δήλωσε ευθαρσώς στο δικαστήριο πως «τους μισούσα όλους»

Τα 8 σημεία της Αττικής που θα μπουν πιλοτικά κάμερες έως το τέλος του έτους

Ελλάδα 07.12.2025
Σκοπός του νέου νόμου για την οδική ασφάλεια είναι η αναβάθμιση, η καταγραφή, η βεβαίωση και η είσπραξη τροχονομικών παραβάσεων