E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ηράκλειο: «Καταπέλτης» η Εισαγγελέας για την 39χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της

Η Εισαγγελέας ανεφερε ότι η κατηγορούμενη έφερε το θύμα στο σημείο που ήθελε

Δημοσίευση 29/2/2024 | 13:46

Ηράκλειο: «Καταπέλτης» η Εισαγγελέας για την 39χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της

«Καταπέλτης» ήταν για την 39χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι στον εν διαστάσει σύζυγό της, η Εισαγγελέας Έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου. Εκείνη, είχε προβεί σε αυτή την πράξη στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου οι δύο είχαν συναντηθεί για ερωτικό ραντεβού.

Πιο συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της 39χρονης όπως κατηγορείται - για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο - ενώ πρότεινε την απαλλαγή της μεν 20χρονης σπουδάστριας, την ενοχή δε, του 46χρονου ταξιτζή, που κατηγορούνται για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Αναλυτικά, η Εισαγγελέας, είπε για την 39χρονη ότι ήταν σε γνώση της το ποινικό παρελθόν του 37χρονου αλλά και της οικογένειάς του, ωστόσο αποδέχτηκε να προχωρήσουν σε σχέση, έκαναν όνειρα και σχέδια, μέχρι που - για τα διάφορα προβλήματα που υπήρχαν, το καλοκαίρι του 2022, λίγους μήνες πριν το συμβάν - είχε ξεκάθαρα συνειδητοποιήσει ότι αυτή η σχέση δεν μπορούσε να μακροημερεύσει.

Όμως, τόνισε η κ. Μεγγέ, ενώ τυπικά υπήρχε διάσπαση στη σχέση τους, ουσιαστικά συνέχιζαν να έχουν και συναισθηματικό δεσμό και ερωτικές επαφές, που γίνονταν κατά κύριο λόγο στο ξενοδοχείο όπου σημειώθηκε το συμβάν σύμφωνα με το cretalive.gr.

Κατά την εισαγγελική κρίση, όπως ειπώθηκε, εκείνο το βράδυ δεν υπήρξε βιασμoς όπως ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη. Η Εισαγγελέας θεωρεί ότι υπήρξε μια ερωτική επαφή με διαφορετικό τρόπο, όχι όμως βιασμoς. Η Εισαγγελέας θεωρεί επίσης ότι όχι τυχαία, 5 μέρες πριν, η 39χρονη είχε παραγγείλει τη συγκεκριμένη ποσότητα θειικού οξέος, χρησιμοποιώντας e-mail του γιου της και τιμολόγια της εταιρείας του πατέρα της.

Έβαλε σε βαζάκι 100 ml του καυστικού υγρού, αδιάλυτα, ενώ όπως εκτίμησε η Εισαγγελέας, δεν αποκλείεται να είχε ζυγίσει την ποσότητα.

Η κ. Μεγγέ ανεφερε ότι η κατηγορούμενη έφερε το θύμα στο σημείο που ήθελε. Τον οδήγησε να κοιμηθεί - η Εισαγγελέας θεωρεί ως βέβαιο ότι ο 37χρονος είχε αποκοιμηθεί με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και την αυτοψία που έγινε και έδειξε ότι το υγρό είχε πέσει στον τοίχο, το κρεβάτι και τα σεντόνια- κόντρα στον ισχυρισμό της 39χρονης για διαπληκτισμό και απόπειρα επίθεσης σε βάρος της αλλά και το ότι πέταξε το υγρό όντας σε άμυνα. Η Εισαγγελέας έδρας, κάθετη, ανέφερε ότι η γυναίκα έφερε τον 37χρονο εκεί που ήθελε και του πέταξε το υγρό, ενώ κοιμόταν, με αποτέλεσμα να τρωθεί η αριστερή πλευρά του προσώπου του. Η ίδια τόνισε ότι αν ήταν όρθιος με επιθετικές διαθέσεις, το υγρό θα τον είχε "βρει" κατά μέτωπο και στον κύριο κορμό, και όχι μόνο στην αριστερή πλευρά.

Θα μπορούσε η πράξη αυτή να επιφέρει το θάνατo; διερωτήθηκε η Εισαγγελέας, σημειώνοντας πως η κατηγορούμενη μπορεί να μην επιδίωκε να τον σκοτώσει, ήταν σε θέση όμως να γνωρίζει ότι η πράξη της θα μπορούσε να επιφέρει και τον θάvατο και αυτό το αποδέχτηκε.

Πραγματικά, τόνισε η Εισαγγελέας, από τύχη δεν είναι vεκρός ο 37χρονος, καθώς από το καυστικό υγρό έχει διαβρωθεί η μυική του μάζα, ενώ αν η 39χρονη έριχνε το υγρό στο κεφάλι ή στο μέρος της καρδιάς, η εξέλιξη θα ήταν τραγική για τον 37χρονο.

«Δεν έχει μετανιώσει»

Ένα άλλο στοιχείο στο οποίο στάθηκε η Εισαγγελέας είναι, όπως είπε η ίδια, ότι η κατηγορούμενη ως και σήμερα δεν έχει μετανιώσει για το κακό που προξένησε. Αν για κάτι έχει μετανιώσει, είπε - και ερωτήθηκε πολλές φορές από την έδρα- είναι που το έπραξε και στερήθηκε την ελευθερία της και τα δυο παιδιά της, όμως για το κακό που προξένησε δεν έχει μετανιώσει.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απουσία του παθόντα, αλλά όπως είπε η Εισαγγελέας, θα προκαλούσε αλγεινή εντύπωση "αν τον βλέπαμε εδώ, καθώς δε θα μπορούσε να διαχειριστεί κι ο ίδιος την παραμόρφωση που έχει υποστεί από το καυστικό υγρό".

Πρόταση για απαλλαγή της 20χρονης

Αναφορικά με την 20χρονη φίλη της 39χρονης, η Εισαγγελέας Έδρας σημείωσε ότι η εμπλοκή της ήταν δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες, με την 2η επικοινωνία μάλιστα να έγινε από το τηλέφωνο της κοπέλας, αν και η ίδια βρισκόταν στο εξωτερικό όπου σπουδάζει. Θεωρεί, δε, η κ. Μεγγέ, ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας της και επειδή δεν είχε γνώση του ποιος είναι ο 37χρονος, θα βοηθούσε μια φίλη της να τα ξαναβρεί με τον άντρα της.

Όσο για τον 46χρονο ταξιτζή η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, θεωρώντας ότι ήξερε ότι εκείνη τη στιγμή φυγάδευε την 39χρονη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί ‑ Ποιοι θα δουν έως και 450 ευρώ στους λογαριασμούς τους

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Αφορολόγητη και ακατάσχετη η ενίσχυση, δεν συμψηφίζεται με οφειλές και δεν προσμετράται στα εισοδηματικά κριτήρια για άλλες παροχές - Πώς θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Θεσσαλονίκη: Συνταξιούχος αστυνομικός στο εδώλιο για δηλητηρίαση αδέσποτων γατών με φόλες

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φόνο ζώου συντροφιάς κατά συρροή και σε απόπειρα, με χρήση δηλητηριώδους ουσίας

Θύμα άγριας επίθεσης φύλακας στο Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Οι ελλείψεις σε προσωπικό βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων και οι αφόρητες συνθήκες κράτησης που επικρατούν δοκιμάζουν του κρατούμενους

Μάρω Κοντού: Νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική του Αττικού Νοσοκομείου

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Η ηθοποιός παρακολουθείται παράλληλα από πνευμονολόγους λόγω πνευμονολογικού προβλήματος που αντιμετωπίζει

Γνωστός αθλητής BASE Jumping σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια άλματος – Είχε εμφανιστεί στο Super Bowl του 2012 με τη Μαντόνα

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Το BASE Jumping, γνωστό και ως άλμα βάσης, είναι extreme sport στο οποίο ο αθλητής πηδά με αλεξίπτωτο ή πετά με wingsuit από καθορισμένο ύψος, όπως κτίριο ή βράχο

Συντριβή βομβαρδιστικού B‑52 στην Καλιφόρνια: Η μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία από το 1982 ‑ 8 νεκροί

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Το B-52 Stratofortress εκτελούσε προγραμματισμένη δοκιμαστική πτήση όταν κατέπεσε

Γυναικοκτονία στη Δράμα: Την χτύπησε με σιδερόβεργα και μετά της κατάφερε μαχαιριές στην πλάτη

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Ο 16χρονος γιος της βρήκε τη μητέρα του αιμόφυρτη και κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Σήμερα (16/06) διενεργείται ιατροδικαστική εξέταση και στους δύο.

Μουντιάλ 2026: Τέσσερις ισοπαλίες στη 5η ημέρα – Όλα τα γκολ και οι εκπλήξεις στα αμερικανικά γήπεδα

Αθλητικά Νέα 16.06.2026
Το Πράσινο Ακρωτήρι σταμάτησε την Ισπανία, η Σαουδική Αραβία πήρε βαθμό από την Ουρουγουάη και τέσσερις ισοπαλίες σημάδεψαν τη βραδιά

Ναύπλιο: Η άγνωστη ιστορία της νοσηλεύτριας που κατέρρευσε και πέθανε – Είχε χάσει το παιδί της

Ελλάδα 16.06.2026
Συγκλονιστικό περιστατικό με θύμα μια 55χρονη νοσηλεύτρια στο Ναύπλιο

Τραγωδία στην Εύβοια: 21χρονη έχασε τη ζωή της από τσίμπημα σφήκας

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Το ιατρικό προσωπικό αγωνίστηκε επί ώρες για να την ανασύρει, χωρίς αποτέλεσμα