E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ηράκλειο: «Καταπέλτης» η Εισαγγελέας για την 39χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της

Η Εισαγγελέας ανεφερε ότι η κατηγορούμενη έφερε το θύμα στο σημείο που ήθελε

Δημοσίευση 29/2/2024 | 13:46

Ηράκλειο: «Καταπέλτης» η Εισαγγελέας για την 39χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της

«Καταπέλτης» ήταν για την 39χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι στον εν διαστάσει σύζυγό της, η Εισαγγελέας Έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου. Εκείνη, είχε προβεί σε αυτή την πράξη στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου οι δύο είχαν συναντηθεί για ερωτικό ραντεβού.

Πιο συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της 39χρονης όπως κατηγορείται - για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο - ενώ πρότεινε την απαλλαγή της μεν 20χρονης σπουδάστριας, την ενοχή δε, του 46χρονου ταξιτζή, που κατηγορούνται για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Αναλυτικά, η Εισαγγελέας, είπε για την 39χρονη ότι ήταν σε γνώση της το ποινικό παρελθόν του 37χρονου αλλά και της οικογένειάς του, ωστόσο αποδέχτηκε να προχωρήσουν σε σχέση, έκαναν όνειρα και σχέδια, μέχρι που - για τα διάφορα προβλήματα που υπήρχαν, το καλοκαίρι του 2022, λίγους μήνες πριν το συμβάν - είχε ξεκάθαρα συνειδητοποιήσει ότι αυτή η σχέση δεν μπορούσε να μακροημερεύσει.

Όμως, τόνισε η κ. Μεγγέ, ενώ τυπικά υπήρχε διάσπαση στη σχέση τους, ουσιαστικά συνέχιζαν να έχουν και συναισθηματικό δεσμό και ερωτικές επαφές, που γίνονταν κατά κύριο λόγο στο ξενοδοχείο όπου σημειώθηκε το συμβάν σύμφωνα με το cretalive.gr.

Κατά την εισαγγελική κρίση, όπως ειπώθηκε, εκείνο το βράδυ δεν υπήρξε βιασμoς όπως ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη. Η Εισαγγελέας θεωρεί ότι υπήρξε μια ερωτική επαφή με διαφορετικό τρόπο, όχι όμως βιασμoς. Η Εισαγγελέας θεωρεί επίσης ότι όχι τυχαία, 5 μέρες πριν, η 39χρονη είχε παραγγείλει τη συγκεκριμένη ποσότητα θειικού οξέος, χρησιμοποιώντας e-mail του γιου της και τιμολόγια της εταιρείας του πατέρα της.

Έβαλε σε βαζάκι 100 ml του καυστικού υγρού, αδιάλυτα, ενώ όπως εκτίμησε η Εισαγγελέας, δεν αποκλείεται να είχε ζυγίσει την ποσότητα.

Η κ. Μεγγέ ανεφερε ότι η κατηγορούμενη έφερε το θύμα στο σημείο που ήθελε. Τον οδήγησε να κοιμηθεί - η Εισαγγελέας θεωρεί ως βέβαιο ότι ο 37χρονος είχε αποκοιμηθεί με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και την αυτοψία που έγινε και έδειξε ότι το υγρό είχε πέσει στον τοίχο, το κρεβάτι και τα σεντόνια- κόντρα στον ισχυρισμό της 39χρονης για διαπληκτισμό και απόπειρα επίθεσης σε βάρος της αλλά και το ότι πέταξε το υγρό όντας σε άμυνα. Η Εισαγγελέας έδρας, κάθετη, ανέφερε ότι η γυναίκα έφερε τον 37χρονο εκεί που ήθελε και του πέταξε το υγρό, ενώ κοιμόταν, με αποτέλεσμα να τρωθεί η αριστερή πλευρά του προσώπου του. Η ίδια τόνισε ότι αν ήταν όρθιος με επιθετικές διαθέσεις, το υγρό θα τον είχε "βρει" κατά μέτωπο και στον κύριο κορμό, και όχι μόνο στην αριστερή πλευρά.

Θα μπορούσε η πράξη αυτή να επιφέρει το θάνατo; διερωτήθηκε η Εισαγγελέας, σημειώνοντας πως η κατηγορούμενη μπορεί να μην επιδίωκε να τον σκοτώσει, ήταν σε θέση όμως να γνωρίζει ότι η πράξη της θα μπορούσε να επιφέρει και τον θάvατο και αυτό το αποδέχτηκε.

Πραγματικά, τόνισε η Εισαγγελέας, από τύχη δεν είναι vεκρός ο 37χρονος, καθώς από το καυστικό υγρό έχει διαβρωθεί η μυική του μάζα, ενώ αν η 39χρονη έριχνε το υγρό στο κεφάλι ή στο μέρος της καρδιάς, η εξέλιξη θα ήταν τραγική για τον 37χρονο.

«Δεν έχει μετανιώσει»

Ένα άλλο στοιχείο στο οποίο στάθηκε η Εισαγγελέας είναι, όπως είπε η ίδια, ότι η κατηγορούμενη ως και σήμερα δεν έχει μετανιώσει για το κακό που προξένησε. Αν για κάτι έχει μετανιώσει, είπε - και ερωτήθηκε πολλές φορές από την έδρα- είναι που το έπραξε και στερήθηκε την ελευθερία της και τα δυο παιδιά της, όμως για το κακό που προξένησε δεν έχει μετανιώσει.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απουσία του παθόντα, αλλά όπως είπε η Εισαγγελέας, θα προκαλούσε αλγεινή εντύπωση "αν τον βλέπαμε εδώ, καθώς δε θα μπορούσε να διαχειριστεί κι ο ίδιος την παραμόρφωση που έχει υποστεί από το καυστικό υγρό".

Πρόταση για απαλλαγή της 20χρονης

Αναφορικά με την 20χρονη φίλη της 39χρονης, η Εισαγγελέας Έδρας σημείωσε ότι η εμπλοκή της ήταν δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες, με την 2η επικοινωνία μάλιστα να έγινε από το τηλέφωνο της κοπέλας, αν και η ίδια βρισκόταν στο εξωτερικό όπου σπουδάζει. Θεωρεί, δε, η κ. Μεγγέ, ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας της και επειδή δεν είχε γνώση του ποιος είναι ο 37χρονος, θα βοηθούσε μια φίλη της να τα ξαναβρεί με τον άντρα της.

Όσο για τον 46χρονο ταξιτζή η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, θεωρώντας ότι ήξερε ότι εκείνη τη στιγμή φυγάδευε την 39χρονη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έπεσε το κινητό στο νερό; Ξεχάστε το ρύζι – Τι λένε οι ειδικοί για το σωστό τρόπο αντίδρασης

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Τα πρώτα 60 δευτερόλεπτα είναι καθοριστικά - και οι κινήσεις που κάνετε μπορούν να σώσουν ή να καταστρέψουν οριστικά τη συσκευή σας.

Ο Τσιτσιπάς επέστρεψε στην κορυφή: Πρώτος τίτλος μετά από 17 μήνες στο Γκστάαντ

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Κολινιόν με 2-1 σετ στον τελικό του ATP 250 στην Ελβετία και κατέκτησε τον 13ο τίτλο της καριέρας του.

Σοκαριστικό βίντεο: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τούμπαρε μετά από σύγκρουση με ΙΧ στα Χανιά

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Το ασθενοφόρο μετέφερε ασθενή με ανακοπή - ένας διασώστης τραυματίστηκε με κατάγματα στον θώρακα, ο ασθενής κατέληξε και τα αίτια ερευνά η Τροχαία Χανίων.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Σελίνια της Σαλαμίνας

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις επί τόπου - Οκτώ αεροσκάφη και ελικόπτερο επιχειρούν από αέρος

Ο Μέσι «μίλησε» πριν τον τελικό του Μουντιάλ ‑ το μήνυμα που συγκλόνισε εκατομμύρια

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Ο αρχηγός της Αργεντινής ανάρτησε συγκινητικό μήνυμα λίγες ώρες πριν τον τελικό με την Ισπανία, εστιάζοντας στη διαδρομή της ομάδας και όχι στο τρόπαιο.

Ινδία: Πώς σχεδίασε η σύζυγος τον «τέλειο» θάνατο του άνδρα της με δηλητηριώδες φίδι

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Η 32χρονη Νταμίνι, μαζί με τον εραστή της και δύο γητευτές φιδιών, φέρεται να νάρκωσε τον σύζυγό της και στη συνέχεια άφησε κράιτ να τον δαγκώσει ώστε ο θάνατος να μοιάζει με ατύχημα.

Τελικός Μουντιάλ 2026: Efood και Wolt σταματούν τις παραδόσεις – Από τι ώρα και γιατί

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Οι διανομείς των δύο μεγάλων πλατφορμών κηρύσσουν στάση εργασίας από τις 19:00 έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο 20χρονου συναδέλφου τους.

ΟΠΕΚΕΠΕ – Μητσοτάκης: Υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ στοχοποιήθηκαν και διασύρθηκαν χωρίς να έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον εβδομαδιαίο απολογισμό του έθεσε στο επίκεντρο παρεμβάσεις σε υποδομές, υγεία, ασφάλιση και οικονομία

Η μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση της Ρωσίας από την αρχή του πολέμου: Πάνω από 40 πύραυλοι και 120 drones κατά της Ουκρανίας

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Σφοδρό σφυροκόπημα με στόχο κυρίως την ουκρανική πρωτεύουσα, τουλάχιστον ένας νεκρός και 16 τραυματίες - Το Κίεβο ζητά «συντριπτική πίεση» στη Μόσχα

Τι συμβαίνει με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ‑ τα στοιχεία που προκαλούν ανησυχία

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Πάνω από 125.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί από το 2019, με τον κλάδο να αντιμετωπίζει την πιο βαθιά αναδιάρθρωση των τελευταίων δεκαετιών.

Τραγωδία στα Χανιά: Ασθενοφόρο ανατράπηκε μετά από σύγκρουση με ΙΧ στη λεωφόρο Μουρνιών

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο ασθενής που μεταφερόταν κατέληξε από ανακοπή, ενώ οι δύο διασώστες νοσηλεύονται με τραυματισμούς - η οδηγός του ΙΧ είναι νοσηλεύτρια που επέστρεφε από νυχτερινή βάρδια.

Θεσσαλονίκη: 66χρονος παρουσιάστηκε μόνος του στην Αστυνομία και κατήγγειλε τον εαυτό του για βιασμό

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο άνδρας ομολόγησε ότι βίασε την 60χρονη σύντροφό του μέσα στο διαμέρισμά της και συνελήφθη επί τόπου.