E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ηράκλειο: «Καταπέλτης» η Εισαγγελέας για την 39χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της

Η Εισαγγελέας ανεφερε ότι η κατηγορούμενη έφερε το θύμα στο σημείο που ήθελε

Δημοσίευση 29/2/2024 | 13:46

Ηράκλειο: «Καταπέλτης» η Εισαγγελέας για την 39χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της

«Καταπέλτης» ήταν για την 39χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι στον εν διαστάσει σύζυγό της, η Εισαγγελέας Έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου. Εκείνη, είχε προβεί σε αυτή την πράξη στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου οι δύο είχαν συναντηθεί για ερωτικό ραντεβού.

Πιο συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της 39χρονης όπως κατηγορείται - για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο - ενώ πρότεινε την απαλλαγή της μεν 20χρονης σπουδάστριας, την ενοχή δε, του 46χρονου ταξιτζή, που κατηγορούνται για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Αναλυτικά, η Εισαγγελέας, είπε για την 39χρονη ότι ήταν σε γνώση της το ποινικό παρελθόν του 37χρονου αλλά και της οικογένειάς του, ωστόσο αποδέχτηκε να προχωρήσουν σε σχέση, έκαναν όνειρα και σχέδια, μέχρι που - για τα διάφορα προβλήματα που υπήρχαν, το καλοκαίρι του 2022, λίγους μήνες πριν το συμβάν - είχε ξεκάθαρα συνειδητοποιήσει ότι αυτή η σχέση δεν μπορούσε να μακροημερεύσει.

Όμως, τόνισε η κ. Μεγγέ, ενώ τυπικά υπήρχε διάσπαση στη σχέση τους, ουσιαστικά συνέχιζαν να έχουν και συναισθηματικό δεσμό και ερωτικές επαφές, που γίνονταν κατά κύριο λόγο στο ξενοδοχείο όπου σημειώθηκε το συμβάν σύμφωνα με το cretalive.gr.

Κατά την εισαγγελική κρίση, όπως ειπώθηκε, εκείνο το βράδυ δεν υπήρξε βιασμoς όπως ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη. Η Εισαγγελέας θεωρεί ότι υπήρξε μια ερωτική επαφή με διαφορετικό τρόπο, όχι όμως βιασμoς. Η Εισαγγελέας θεωρεί επίσης ότι όχι τυχαία, 5 μέρες πριν, η 39χρονη είχε παραγγείλει τη συγκεκριμένη ποσότητα θειικού οξέος, χρησιμοποιώντας e-mail του γιου της και τιμολόγια της εταιρείας του πατέρα της.

Έβαλε σε βαζάκι 100 ml του καυστικού υγρού, αδιάλυτα, ενώ όπως εκτίμησε η Εισαγγελέας, δεν αποκλείεται να είχε ζυγίσει την ποσότητα.

Η κ. Μεγγέ ανεφερε ότι η κατηγορούμενη έφερε το θύμα στο σημείο που ήθελε. Τον οδήγησε να κοιμηθεί - η Εισαγγελέας θεωρεί ως βέβαιο ότι ο 37χρονος είχε αποκοιμηθεί με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και την αυτοψία που έγινε και έδειξε ότι το υγρό είχε πέσει στον τοίχο, το κρεβάτι και τα σεντόνια- κόντρα στον ισχυρισμό της 39χρονης για διαπληκτισμό και απόπειρα επίθεσης σε βάρος της αλλά και το ότι πέταξε το υγρό όντας σε άμυνα. Η Εισαγγελέας έδρας, κάθετη, ανέφερε ότι η γυναίκα έφερε τον 37χρονο εκεί που ήθελε και του πέταξε το υγρό, ενώ κοιμόταν, με αποτέλεσμα να τρωθεί η αριστερή πλευρά του προσώπου του. Η ίδια τόνισε ότι αν ήταν όρθιος με επιθετικές διαθέσεις, το υγρό θα τον είχε "βρει" κατά μέτωπο και στον κύριο κορμό, και όχι μόνο στην αριστερή πλευρά.

Θα μπορούσε η πράξη αυτή να επιφέρει το θάνατo; διερωτήθηκε η Εισαγγελέας, σημειώνοντας πως η κατηγορούμενη μπορεί να μην επιδίωκε να τον σκοτώσει, ήταν σε θέση όμως να γνωρίζει ότι η πράξη της θα μπορούσε να επιφέρει και τον θάvατο και αυτό το αποδέχτηκε.

Πραγματικά, τόνισε η Εισαγγελέας, από τύχη δεν είναι vεκρός ο 37χρονος, καθώς από το καυστικό υγρό έχει διαβρωθεί η μυική του μάζα, ενώ αν η 39χρονη έριχνε το υγρό στο κεφάλι ή στο μέρος της καρδιάς, η εξέλιξη θα ήταν τραγική για τον 37χρονο.

«Δεν έχει μετανιώσει»

Ένα άλλο στοιχείο στο οποίο στάθηκε η Εισαγγελέας είναι, όπως είπε η ίδια, ότι η κατηγορούμενη ως και σήμερα δεν έχει μετανιώσει για το κακό που προξένησε. Αν για κάτι έχει μετανιώσει, είπε - και ερωτήθηκε πολλές φορές από την έδρα- είναι που το έπραξε και στερήθηκε την ελευθερία της και τα δυο παιδιά της, όμως για το κακό που προξένησε δεν έχει μετανιώσει.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απουσία του παθόντα, αλλά όπως είπε η Εισαγγελέας, θα προκαλούσε αλγεινή εντύπωση "αν τον βλέπαμε εδώ, καθώς δε θα μπορούσε να διαχειριστεί κι ο ίδιος την παραμόρφωση που έχει υποστεί από το καυστικό υγρό".

Πρόταση για απαλλαγή της 20χρονης

Αναφορικά με την 20χρονη φίλη της 39χρονης, η Εισαγγελέας Έδρας σημείωσε ότι η εμπλοκή της ήταν δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες, με την 2η επικοινωνία μάλιστα να έγινε από το τηλέφωνο της κοπέλας, αν και η ίδια βρισκόταν στο εξωτερικό όπου σπουδάζει. Θεωρεί, δε, η κ. Μεγγέ, ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας της και επειδή δεν είχε γνώση του ποιος είναι ο 37χρονος, θα βοηθούσε μια φίλη της να τα ξαναβρεί με τον άντρα της.

Όσο για τον 46χρονο ταξιτζή η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, θεωρώντας ότι ήξερε ότι εκείνη τη στιγμή φυγάδευε την 39χρονη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στη Σαχάρα: 49 νεκροί από δίψα σε ακινητοποιημένο φορτηγό στο Νίγηρα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο άνδρες κατάφεραν να επιβιώσουν αφού περπάτησαν περισσότερο από 50 χιλιόμετρα μέχρι να βρουν πηγή νερού και ειδοποίησουν τις αρχές

Τραγικό τέλος στις έρευνες για την 11χρονη Λιανά στη Γαλλία: Αναγνωρίστηκε η σορός της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα ίχνη της είχαν χαθεί από την περασμένη Παρασκευή - Έρευνα για απαγωγή, παράνομη κράτηση και δολοφονία ανήλικης

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κρήτη


LIVE Πολιτική Χτες
Μεγάλο ερώτημα εάν θα ανακοινώσει το νέο του κόμμα

Πέθανε ο Γιώργος Σουφλιάς σε ηλικία 85 ετών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Επί σειρά ετών κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ και διεκδικητής της ηγεσίας της το 1996 έναντι του Μιλτιάδη Έβερτ και το 1997 έναντι του Κώστα Καραμανλή

Γήπεδο μπιτς βόλεϊ έγινε η πλατεία Αριστοτέλους

E-Daily 3.Left Χτες
Η Αριστοτέλους μετατρέπεται για όγδοη φορά σε σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση, προσελκύοντας κατοίκους και επισκέπτες που παρακολουθούν από κοντά τους αγώνες

Οι αστροναύτες επέστρεψαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά τις επισκευές για τη διαρροή αέρα

Κόσμος Χτες
Όπως έγινε γνωστό, διορθώθηκε η μία από τις δύο διαρροές

Τα βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό στην Καλλιθέα – Τα χτυπήματα στο κεφάλι με ρόπαλο του μπέιζμπολ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι εικόνες από το σημείο δείχνουν τον νεαρό αιμόφυρτο, με τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι

Πολλαπλό Βιβλίο: Πότε ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής ‑ Τι ισχύει για Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η απόφαση (ΦΕΚ) για τη διαδικασία επιλογής των βιβλίων για το Σχολικό Έτος 2027 - 2028

Reuters: Έρχεται φόρος 15% για τα κρυπτονομίσματα, τι αλλάζει για χιλιάδες επενδυτές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι προβλέπει το σχέδιο - Πώς θα φορολογούνται τα κέρδη των επενδυτών

«Ανάσα» για 350.000 δανειολήπτες: Ο Αρειος Πάγος μειώνει τις δόσεις του νόμου Κατσέλη

Οικονομία Χτες
Η απόφαση οδηγεί σε σημαντικά χαμηλότερες μηνιαίες δόσεις και μειωμένο συνολικό κόστος αποπληρωμής για περίπου 350.000 δανειολήπτες

Νορβηγία: Η πριγκίπισσα Μέτε‑Μάριτ μπήκε σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση πνεύμονα

E-Daily 3.Left Χτες
Η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ πάσχει από πνευμονική ίνωση - Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό της η μεταμόσχευση πρέπει να γίνει το «συντομότερο δυνατό»

Παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα: Τι αλλάζει μετά την Εθνική Δράση και γιατί αφορά κάθε οικογένεια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στόχος της δράσης ήταν να δημιουργηθούν σταθερές βάσεις πρόληψης και να ενισχυθούν καθημερινές συνήθειες που επηρεάζουν τη μελλοντική υγεία των παιδιών