E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Daily Star: Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ζει και… βασιλεύει στην Κούβα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα θέλει να πάψει να θεωρείται νεκρός

Δημοσίευση 28/2/2024 | 20:48

Daily Star: Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ζει και… βασιλεύει στην Κούβα

Μια πηγή του Κρεμλίνου επικαλείται η βρετανική Daily Star, η οποία υποστηρίζει ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο πρώην επικεφαλής της μισθοφορικής Wagner και γνωστός με το παρατσούκλι «σεφ του Πούτιν» δεν πέθανε στο αεροπορικό δυστύχημα αλλά ζει στην Κούβα.

Ο Πριγκόζιν ήταν ένας από τους 10 νεκρούς του αεροπορικού δυστυχήματος του Embraer Legacy 600, σε πτήση από την Αγία Πετρούπολη για τη Μόσχα, μέσα στο 2023. Οι φήμες γύρω από το δυστύχημα ήθελαν μια έκρηξη εντός του αεροσκάφους να έχει προηγηθεί της συντριβής του, με το Κρεμλίνο να επιβεβαιώνει επίσημα τον θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν που λίγο καιρό πριν είχε επιχειρήσει μια «έφοδο» της Wagner σε διάφορα σημεία της Ρωσίας που άγγιξε το όριο του πραξικοπήματος, κάνοντας έξαλλο τον Πούτιν.

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται η Daily Star, στην Κούβα βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο γραμματέας του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους φιλικών στη Ρωσία χωρών.

Εκεί όμως σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα συναντούσε και τον Γεβγκένι Πριγκόζιν που δεν θέλει πια να θεωρείται νεκρός σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσπαθώντας να τον μεταπείσει. Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει ότι το συγκεκριμένο ραντεβού δεν έγινε τελικά ποτέ, καθώς ο Πριγκόζιν φέρεται να αισθάνθηκε εκτεθειμένος και έφυγε από την Κούβα για να προστατευθεί.

«Ευλόγως, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος επισήμως θεωρείται νεκρός, δεν θέλει να γίνει όντως τέτοιος. Ο Πατρούσεφ ήταν δυσαρεστημένος για την ακύρωση του ραντεβού. Ήλπιζε ότι θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση ώστε να καταλάβει τα σχέδια του άλλοτε επικεφαλής της Wagner, αλλά και να τον πείσει πως είναι πάντα πιο ασφαλές να βρίσκεται υπό έλεγχο» φέρεται να αναφέρει η πηγή που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κορινθία: Ακρωτηριάστηκε 19χρονος και 24χρονος τραυματίστηκε στο μάτι από το έθιμο της «σαΐτας»

Ελλάδα 12.04.2026
Δύο νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την αναβίωση του εθίμου της «σαΐτας» στο Βέλο Κορινθίας το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου

Τον δολοφόνησε και τον πέταξε από γέφυρα σε ρεματιά: Συνελήφθη 42χρονος για τον θάνατο του 64χρονου στην Ευκαρπία

Ελλάδα 12.04.2026
H σορός έφερε συντριπτικές κακώσεις στο κεφάλι, ενώ από την νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε ότι αυτές προήλθαν από θλών όργανο - Εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη ο κατηγορούμενος

Βραζιλία: Καρέ‑καρέ η στιγμή που καρχαρίας αρπάζει από το πόδι τουρίστρια μόλις βουτά στη θάλασσα, δείτε βίντεο

Κόσμος 12.04.2026
Μια χαλαρή βουτιά μετατράπηκε σε εφιάλτη για 36χρονη τουρίστρια στη Βραζιλία, όταν καρχαρίας της άρπαξε το πόδι λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στη θάλασσα

Σύρος: Σε σοβαρή κατάσταση 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας

Ελλάδα 12.04.2026
Το παιδί επιχείρησε να σηκώσει το φίδι από το έδαφος κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας την Μεγάλη Παρασκευή.

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα ‑ Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος βροχής

Καιρός 12.04.2026
Ανοιξιάτικες συνθήκες με θερμοκρασίες έως 21 βαθμούς στη χώρα, αλλά τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια.

Τι έγινε στον Νέο Κόσμο κατά την Ανάσταση ‑ Μπλόκο στο επικίνδυνο έθιμο με μολότοφ

Ελλάδα 12.04.2026
Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και κατάσχεσε μολότοφ, με τρεις συλλήψεις και επτά προσαγωγές στην περιοχή της Λαγουμιτζή.

Ποιο πρόγραμμα ακολουθούν τα ΜΜΜ την εορταστική περίοδο ‑ Τι αλλάζει σε μετρό, λεωφορεία και τραμ

Ελλάδα 12.04.2026
Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε τις τροποποιήσεις των δρομολογίων για όλη την περίοδο του Πάσχα με μειωμένη συχνότητα και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Ελλάδα Χτες
Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Πάσχα Χτες
Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Κόσμος Χτες
Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Ελλάδα Χτες
Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.