E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κομάντο μπούκαραν στο σπίτι ραδιοφωνικής παραγωγού

Ήταν στόχος αδίστακτης συμμορίας

Δημοσίευση 28/2/2024 | 20:12

Κομάντο μπούκαραν στο σπίτι ραδιοφωνικής παραγωγού

Ένα συνηθισμένο βράδυ μιας ραδιοφωνικής παραγωγού πήρε ασυνήθιστη τροπή, με κομάντο της αστυνομίας να εισβάλουν με προτεταμένα όπλα στο σπίτι της, επειδή είχε γίνει στόχος μια αδίστακτης συμμορίας.

Το περιστατικό αφορά την Kim Komando που είναι διάσημη στις ΗΠΑ και έγινε στις 16 Φεβρουαρίου, περίπου στις 6.30 το απόγευμα, με την ίδια να γράφει σχετικό άρθρο στη New York Post.

«Ο σύζυγός μου και εγώ ετοιμαζόμασταν να φάμε. Ήμασταν στην κουζίνα και μαγειρεύαμε, όταν ακούσαμε ένα δυνατό θόρυβο πάνω από το κεφάλι μας. Βγήκαμε στη βεράντα και δύο ελικόπτερα της αστυνομίας βρίσκονταν πάνω από το κεφάλι μας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Τότε, μέλη της ειδικής ομάδας SWAT μπήκαν στο σπίτι και φώναξαν «ακίνητοι και δεν πυροβολούμε», μέχρι να εξακριβώσουν ότι βρήκαν τους ιδιοκτήτες και δεν ήρθαν αντιμέτωποι με ληστές.

Εφόσον διενεργήθηκε ο απαραίτητος έλεγχος και εντοπίστηκε ένας παρεμβολέας κινητής τηλεφωνίας που δεν ανήκε στους ιδιοκτήτες, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την παραγωγό, πως ήταν στόχος αδίστακτης συμμορίας από τη Λατινική Αμερική και ότι σε λίγη ώρα θα γινόταν ληστεία.

Τελικά, το χτύπημα δεν έγινε ποτέ, αφού η συμμορία παρακολουθούσε τις κινήσεις των αρχών, με αποτέλεσμα να ληστέψει την οικία ενός γείτονα, παίρνοντας 25.000 δολάρια σε μετρητά και τιμαλφή με αξία άνω των 100.000 δολαρίων.

Ο τρόπος δράσης της συμμορίας

Η Kim Komando χαρακτήρισε κινηματογραφική την εμπειρία που βίωσε και πως οι αρχές την ενημέρωσαν διεξοδικά για τον τρόπο δράσης της συγκεκριμένης συμμορίας, αλλά και για τους λόγους που αστυνομικοί μπήκαν απροειδοποίητα σπίτι της.

Σύμφωνα με όσα έγραψε, είναι συμμορία από τη Λατινική Αμερική και στρατολογεί μέλη που δεν έχουν άδεια παραμονής στις ΗΠΑ, ώστε να μην αποτελούν εύκολο στόχο, σε περίπτωση που κάτι στραβώσει.

Έπειτα, παρακολουθούν για καιρό τα υποψήφια θύματα που είναι πλούσιοι και τοποθετούν κρυφά παρεμβολείς στα σπίτια τους, ώστε να απενεργοποιήσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και τα κινητά τηλέφωνα.

Στη συνέχεια, εισβάλλουν χωρίς όπλα και είτε αρπάζουν ό,τι βρουν, είτε κρατούν όμηρο κάποιο άτομο στο σπίτι για να μάθουν το μέρος με τα πολύτιμα αντικείμενα. Μάλιστα, το γεγονός ότι δεν οπλοφορούν, φέρεται να δυσκολεύει το έργο των αρχών, αφού δεν μπορούν να απαγγείλουν βαριές κατηγορίες και σε έξι μήνες είναι ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι συνήθως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γρίπη των πτηνών εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο πιο απρόσμενο μέρος της Ευρώπης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η παγκόσμια εξάπλωση της γρίπης των πτηνών έχει ήδη προκαλέσει ευρεία ανησυχία μεταξύ κυβερνήσεων και παραγωγών πουλερικών

Le Monde: «Παράθυρο» επιστροφής θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Λούβρο ανοίγει νέα γαλλική νομοθεσία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τη νέα γαλλική νομοθεσία επιτρέπεται η επιστροφή θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Λούβρο, υποστηρίζει σε άρθρο της στη Monde η δικηγόρος Κατερίνα Τιτή

Πάτρα: «Φώναζα `πάρτε τα λεφτά και αφήστε μου τα χαρτιά`» λέει η αθλήτρια Ανδριάνα Φωτακοπούλου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Και ενώ πήγαινα προς τον καταυλισμό, σταματώ. Μπροστά μου βλέπω 50 – 60 Ρομά και λέω ‘ώπα, δεν θα σε βρούνε ποτέ εδώ’» περιγράφει η πρώην πρωταθλήτρια στίβου

«Δεν είχαμε ιδέα»: Το κανόνι από τον «Καλό, τον Κακό και τον Ασχημο» βρέθηκε σε μουσείο της Ισπανίας

E-Daily 3.Left Χτες
Πρόκειται για το κανόνι που χρησιμοποιείται σε μία από τις πιο γνωστές σκηνές της ταινίας, όταν ο χαρακτήρας του Κλιντ Ίστγουντ ανάβει ατάραχος το φυτίλι με το πούρο του για να σταματήσει τον Τούκο (Ίλαϊ Γουάλακ)

Παραλήρημα της Αγκυρας για την γενοκτονία των Ποντίων: Η Ελλάδα διαστρεβλώνει τα γεγονότα, εσείς σφάξατε Τούρκους στην Τριπολιτσά

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται την ιστορία για πολιτικό όφελος και να αναγνωρίσουν τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον Τούρκων και άλλων εθνοτικών ομάδων» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση

X: Περιορίζει τους χρήστες χωρίς μπλε τικ σε 50 δημοσιεύσεις την ημέρα

Κόσμος Χτες
Οι οι επικριτές αυτού του περιορισμού προειδοποιούν ότι μια τέτοια αλλαγή ενδέχεται να οδηγήσει σε μαζικότερη αποχώρηση χρηστών

Καρκίνος: Κοινό φάρμακο για το άσθμα ίσως βοηθά στην αντιμετώπιση επιθετικών μορφών του

Tech + Science Χτες
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Cancer

Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων ‑ Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Ελλάδα Χτες
Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών με την ίδια εργασιακή θέση

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έκανε μήνυση σε Κουσουλό και Γεωργιάδη – Για ποιο λόγο

E-Daily 3.Left Χτες
Πληρεξούσιος δικηγόρος κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων κατά της Αννας Καρακίτσου, του Πέτρου Κουσουλού, του Χαράλαμπου Κούτρα και του Αδωνι Γεωργιάδη

Μήνυση Καρυστιανού και Αυγερινού σε Καραχάλιο, μετά τις αναφορές περί «εντολής ίδρυσης κόμματος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Καταγγέλλουν το Νίκο Καραχάλιο για «ψευδείς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς»