E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κομάντο μπούκαραν στο σπίτι ραδιοφωνικής παραγωγού

Ήταν στόχος αδίστακτης συμμορίας

Δημοσίευση 28/2/2024 | 20:12

Κομάντο μπούκαραν στο σπίτι ραδιοφωνικής παραγωγού

Ένα συνηθισμένο βράδυ μιας ραδιοφωνικής παραγωγού πήρε ασυνήθιστη τροπή, με κομάντο της αστυνομίας να εισβάλουν με προτεταμένα όπλα στο σπίτι της, επειδή είχε γίνει στόχος μια αδίστακτης συμμορίας.

Το περιστατικό αφορά την Kim Komando που είναι διάσημη στις ΗΠΑ και έγινε στις 16 Φεβρουαρίου, περίπου στις 6.30 το απόγευμα, με την ίδια να γράφει σχετικό άρθρο στη New York Post.

«Ο σύζυγός μου και εγώ ετοιμαζόμασταν να φάμε. Ήμασταν στην κουζίνα και μαγειρεύαμε, όταν ακούσαμε ένα δυνατό θόρυβο πάνω από το κεφάλι μας. Βγήκαμε στη βεράντα και δύο ελικόπτερα της αστυνομίας βρίσκονταν πάνω από το κεφάλι μας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Τότε, μέλη της ειδικής ομάδας SWAT μπήκαν στο σπίτι και φώναξαν «ακίνητοι και δεν πυροβολούμε», μέχρι να εξακριβώσουν ότι βρήκαν τους ιδιοκτήτες και δεν ήρθαν αντιμέτωποι με ληστές.

Εφόσον διενεργήθηκε ο απαραίτητος έλεγχος και εντοπίστηκε ένας παρεμβολέας κινητής τηλεφωνίας που δεν ανήκε στους ιδιοκτήτες, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την παραγωγό, πως ήταν στόχος αδίστακτης συμμορίας από τη Λατινική Αμερική και ότι σε λίγη ώρα θα γινόταν ληστεία.

Τελικά, το χτύπημα δεν έγινε ποτέ, αφού η συμμορία παρακολουθούσε τις κινήσεις των αρχών, με αποτέλεσμα να ληστέψει την οικία ενός γείτονα, παίρνοντας 25.000 δολάρια σε μετρητά και τιμαλφή με αξία άνω των 100.000 δολαρίων.

Ο τρόπος δράσης της συμμορίας

Η Kim Komando χαρακτήρισε κινηματογραφική την εμπειρία που βίωσε και πως οι αρχές την ενημέρωσαν διεξοδικά για τον τρόπο δράσης της συγκεκριμένης συμμορίας, αλλά και για τους λόγους που αστυνομικοί μπήκαν απροειδοποίητα σπίτι της.

Σύμφωνα με όσα έγραψε, είναι συμμορία από τη Λατινική Αμερική και στρατολογεί μέλη που δεν έχουν άδεια παραμονής στις ΗΠΑ, ώστε να μην αποτελούν εύκολο στόχο, σε περίπτωση που κάτι στραβώσει.

Έπειτα, παρακολουθούν για καιρό τα υποψήφια θύματα που είναι πλούσιοι και τοποθετούν κρυφά παρεμβολείς στα σπίτια τους, ώστε να απενεργοποιήσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και τα κινητά τηλέφωνα.

Στη συνέχεια, εισβάλλουν χωρίς όπλα και είτε αρπάζουν ό,τι βρουν, είτε κρατούν όμηρο κάποιο άτομο στο σπίτι για να μάθουν το μέρος με τα πολύτιμα αντικείμενα. Μάλιστα, το γεγονός ότι δεν οπλοφορούν, φέρεται να δυσκολεύει το έργο των αρχών, αφού δεν μπορούν να απαγγείλουν βαριές κατηγορίες και σε έξι μήνες είναι ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι συνήθως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Καρυστιανού δηλώνει αποφασισμένη: «Πάμε για κάτι πολύ μεγάλο» – «Καμία συνεργασία με το παλιό πολιτικό σύστημα»

Ελλάδα Χτες
«Στις εκλογές πρέπει να υπάρχει εναλλακτική που να είναι 100% διαφορετική απ` όλες τις υπόλοιπες», είπε

Πέθανε ο ηθοποιός Αντονι Γκίρι σε ηλικία 78 ετών

Κόσμος Χτες
Ο ηθοποιός ήταν γνωστός για την συμμετοχή του στη σειρά General Hospital στην οποία υποδύθηκε τον Λουκ Σπένσερ

Σημαντική αλλαγή έρχεται στις συναλλαγές με κάρτες: Θα κάνουμε αναλήψεις χρημάτων ακόμη κι από τα σούπερ μάρκετ

Οικονομία Χτες
Δεν θα υπάρχει χρέωση ενώ παράλληλα θα μειωθεί η εξάρτηση από τα ΑΤΜ – Ήδη η MasterCard εφαρμόζει την πρακτική αυτή σε άλλες χώρες

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή ίσως να μην είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική Χτες
Τι αναφέρει ο Πέτρο Κουσουλό στην εκπομπή «Αποκαλύψεις»

Walled Off Hotel: Το ξενοδοχείο του Banksy στη Βηθλεέμ επαναλειτουργεί με μήνυμα ειρήνης

Πολιτισμός Χτες
Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το τείχος στη Δυτική Όχθη, είχε μείνει κλειστό μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και τον πολέμο που ακολούθησε στη Γάζα

Δεκαπέντε κρατούμενοι βρέθηκαν νεκροί σε φυλακή του Ισημερινού

Κόσμος Χτες
Ένα μακάβριο περιστατικό συνέβη στη φυλακή Λιτοράλ του Γουαγιακίλ

«Ουρανία Α»: Το αλιευτικό ιδιοκτησίας του «Έλληνα Εσκομπάρ» με τους 3 τόνους κοκαΐνης

Κόσμος Χτες
Το αλιευτικό «Ουρανία Α», που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και φορτώθηκε στον Ατλαντικό, ανήκει στον φερόμενο ως «Έλληνα Εσκομπάρ»

Η καλύτερη τοιχογραφία του κόσμου βρίσκεται στην Καλαμάτα και είναι για τη Μαρία Κάλας

Πολιτισμός Χτες
Σύμφωνα με τη διαδικτυακή πλατφόρμα Street Art Cities

Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του Βαγγέλη Μαρινάκη, Ειρήνη

Ελλάδα Χτες
Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη, στον Αγιο Νικόλαο, στον Πειραιά

«Δύσκολες» οι συνομιλίες στο Βερολίνο: «Πετάνε το μπαλάκι» στο Κίεβο για το εδαφικό

Κόσμος Χτες
Οι ΗΠΑ επιμένουν για απόσυρση της Ουκρανίας από την περιοχή του Ντόνετσκ

Κρήτη: «Να μην έχει καταλήξει, φοβάμαι», λέει ο πατέρας του 33χρονου ιατρού που αγνοείται

Ελλάδα Χτες
Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές αλλά και στους συγγενείς του 33χρονου γιατρού, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την περασμένη Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου, από την περιοχή κατοικίας του στην Κρήτη