E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κομάντο μπούκαραν στο σπίτι ραδιοφωνικής παραγωγού

Ήταν στόχος αδίστακτης συμμορίας

Δημοσίευση 28/2/2024 | 20:12

Κομάντο μπούκαραν στο σπίτι ραδιοφωνικής παραγωγού

Ένα συνηθισμένο βράδυ μιας ραδιοφωνικής παραγωγού πήρε ασυνήθιστη τροπή, με κομάντο της αστυνομίας να εισβάλουν με προτεταμένα όπλα στο σπίτι της, επειδή είχε γίνει στόχος μια αδίστακτης συμμορίας.

Το περιστατικό αφορά την Kim Komando που είναι διάσημη στις ΗΠΑ και έγινε στις 16 Φεβρουαρίου, περίπου στις 6.30 το απόγευμα, με την ίδια να γράφει σχετικό άρθρο στη New York Post.

«Ο σύζυγός μου και εγώ ετοιμαζόμασταν να φάμε. Ήμασταν στην κουζίνα και μαγειρεύαμε, όταν ακούσαμε ένα δυνατό θόρυβο πάνω από το κεφάλι μας. Βγήκαμε στη βεράντα και δύο ελικόπτερα της αστυνομίας βρίσκονταν πάνω από το κεφάλι μας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Τότε, μέλη της ειδικής ομάδας SWAT μπήκαν στο σπίτι και φώναξαν «ακίνητοι και δεν πυροβολούμε», μέχρι να εξακριβώσουν ότι βρήκαν τους ιδιοκτήτες και δεν ήρθαν αντιμέτωποι με ληστές.

Εφόσον διενεργήθηκε ο απαραίτητος έλεγχος και εντοπίστηκε ένας παρεμβολέας κινητής τηλεφωνίας που δεν ανήκε στους ιδιοκτήτες, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την παραγωγό, πως ήταν στόχος αδίστακτης συμμορίας από τη Λατινική Αμερική και ότι σε λίγη ώρα θα γινόταν ληστεία.

Τελικά, το χτύπημα δεν έγινε ποτέ, αφού η συμμορία παρακολουθούσε τις κινήσεις των αρχών, με αποτέλεσμα να ληστέψει την οικία ενός γείτονα, παίρνοντας 25.000 δολάρια σε μετρητά και τιμαλφή με αξία άνω των 100.000 δολαρίων.

Ο τρόπος δράσης της συμμορίας

Η Kim Komando χαρακτήρισε κινηματογραφική την εμπειρία που βίωσε και πως οι αρχές την ενημέρωσαν διεξοδικά για τον τρόπο δράσης της συγκεκριμένης συμμορίας, αλλά και για τους λόγους που αστυνομικοί μπήκαν απροειδοποίητα σπίτι της.

Σύμφωνα με όσα έγραψε, είναι συμμορία από τη Λατινική Αμερική και στρατολογεί μέλη που δεν έχουν άδεια παραμονής στις ΗΠΑ, ώστε να μην αποτελούν εύκολο στόχο, σε περίπτωση που κάτι στραβώσει.

Έπειτα, παρακολουθούν για καιρό τα υποψήφια θύματα που είναι πλούσιοι και τοποθετούν κρυφά παρεμβολείς στα σπίτια τους, ώστε να απενεργοποιήσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και τα κινητά τηλέφωνα.

Στη συνέχεια, εισβάλλουν χωρίς όπλα και είτε αρπάζουν ό,τι βρουν, είτε κρατούν όμηρο κάποιο άτομο στο σπίτι για να μάθουν το μέρος με τα πολύτιμα αντικείμενα. Μάλιστα, το γεγονός ότι δεν οπλοφορούν, φέρεται να δυσκολεύει το έργο των αρχών, αφού δεν μπορούν να απαγγείλουν βαριές κατηγορίες και σε έξι μήνες είναι ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι συνήθως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κανένα ίχνος του διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Ποροΐων στις Σέρρες, ψάχνουν απαντήσεις στο smartwatch που φορούσε

Ελλάδα Χτες
Κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιντικής, Πυροσβεστική, Αστυνομία, μέλη των εθελοντικών ομάδων της ΕΠΟΜΕΑ, του ΟΦΚΑΘ και του Κυνηγετικού Συλλόγου Ροδόπολης «χτενίζουν» την περιοχή

Ανάλυση New York Times: Γιατί η Ρωσία θα απορρίψει και το νέο σχέδιο των 20 σημείων που ετοίμασαν ΗΠΑ και Ουκρανία

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με τους NYT το Κρεμλίνο εμφανίζεται ενισχυμένο από τις εξελίξεις στο πεδίο και περιορισμένο από τη δυσκολία να «πουλήσει» στο εσωτερικό μια συμφωνία που δεν θα εκλαμβάνεται ως νίκη

Νέα στοιχεία για τις τελευταίες στιγμές του Falcon 50 – Δεχόταν αυξανόμενες παρεμβολές – Hurriyet: Για 30” αποφεύχθηκε μεγαλύτερη τραγωδία

Κόσμος Χτες
Στο φως τα τελευταία 20 λεπτά πριν το αεροπορικό δυστύχημα με θύμα και μία ελληνίδα αεροσυνοδό

Εορταστικό τραπέζι στα μπλόκα έστησαν οι αγρότες το βράδυ των Χριστουγέννων – Φαγητό, μουσική και μήνυμα συνέχισης του αγώνα

Ελλάδα Χτες
Χωρίς να εμποδίζουν την μετακίνηση των εκδρομέων αλλά με τα τρακτέρ παραταγμένα, γιόρτασαν οι αγρότες το βράδυ των Χριστουγέννων

Αλιμος: Κατέρρευσε μάντρα πολυκατοικίας από την έντονη κακοκαιρία, παρασύρθηκαν και αυτοκίνητα

Ελλάδα Χτες
Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι χθες το απόγευμα το ύψος του νερού είχε φτάσει μέχρι και το 1,5 μέτρο και μέσα σε 5 λεπτά παρέσυρε τη μάντρα

Καιρός: Χριστούγεννα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά – Νέα πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα

Καιρός Χτες
Μεγάλη προσοχή απαιτείται τις πρωινές ώρες λόγω του παγετού

Γιατί έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες Παλαιστίνιοι ενώ ισχύει εκεχειρία στη Γάζα;

Κόσμος Προχτές
Ρεπορτάζ των New York Times για την κατάσταση στο έδαφος στη Γάζα και τις απώλειες εκατοντάδων αμάχων

Υπουργείο Παιδείας: Τα 8 νέα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία που θα λειτουργήσουν από το 2026‑2027

Ελλάδα Προχτές
Τα σχολεία θα λειτουργήσουν ως συνδεδεμένα Γυμνάσια και Λύκεια σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας

Τουρκία: Σενάρια δολιοφθοράς – Βάζουν στο κάδρο Ελλάδα και Ισραήλ για την πτώση του Falcon 50

Κόσμος Προχτές
H τουρκική πλευρά εξετάζει το ενδεχόμενο οργανωμένης επίθεσης πίσω από τη συντριβή του λιβυκού αεροσκάφους

Χριστούγεννα 2025: Τα δρομολόγια των ΜΜΜ στην Αθήνα

Ελλάδα Προχτές
Πώς θα κινηθούν μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ και λεωφορεία