E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Υπερδνειστερία ζητά προστασία από τη Ρωσία για τον οικονομικό αποκλεισμό της από τη Μολδαβία

Υπερδενιστερία: Το 2006 διεξήχθη δημοψήφισμα στην αυτόνομη περιοχή, στο οποίο το 96,62% του πληθυσμού ψήφισε υπέρ της ένταξης στη Ρωσία

Δημοσίευση 28/2/2024 | 17:09

Η Υπερδνειστερία ζητά προστασία από τη Ρωσία για τον οικονομικό αποκλεισμό της από τη Μολδαβία

Βοήθεια από τη Ρωσία εξαιτίας του οικονομικού αποκλεισμού που έχει υποστεί από τη Μολδαβία ζήτησε η Υπερδνειστερία, όπως αναφέρει ψήφισμα που εγκρίθηκε από το συνέδριο των βουλευτών όλων των επιπέδων του PMR, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ria Novosti.

Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο υποστήριξαν την απόφαση να προσφύγουν στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο και στην Κρατική Δούμα της Ρωσίας με αίτημα να ληφθούν μέτρα για την προστασία της Υπερδνειστερίας ενόψει της πίεσης από τη Μολδαβία και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι περισσότεροι από 220 χιλιάδες Ρώσοι πολίτες ζουν στην αποσχισθείσα από τη Μολδαβία περιοχή.

«Η κρίσιμη κατάσταση απαιτεί επείγουσα και όσο το δυνατόν πιο ενεργή διεθνή παρέμβαση προκειμένου να αποτραπεί η κλιμάκωση των εντάσεων και να αποτραπεί η εξέλιξη της κατάστασης σε κρίση», αναφέρεται στο έγγραφο. Σημειώνει ότι το PMR αντιμετωπίζει άνευ προηγουμένου προκλήσεις και απειλές οικονομικής, κοινωνικής, ανθρωπιστικής και στρατιωτικοπολιτικής φύσης.

Τονίζεται ότι η Μολδαβία «ενέτεινε τη χρήση αποκλεισμού και περιοριστικών μέτρων με στόχο την υπονόμευση του οικονομικού δυναμικού, την καταστροφή των θεμελίων της ανεξαρτησίας και του κράτους και την επιβολή ξένων αξιών».Το Pridnestrovie θα αγωνιστεί για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών και δεν θα εγκαταλείψει την προστασία τους, αφού μόνο η κυριαρχία αποτελεί αναπόσπαστο όρο για την προστασία της ταυτότητας, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών που κατοχυρώνονται στο διεθνές δίκαιο και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών .

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης του PMR, Sergei Obolnik, μιλώντας στο συνέδριο, υπολόγισε τη ζημιά από τον αποκλεισμό σε 100 εκατομμύρια δολάρια. Ο υπουργός Εξωτερικών Vitaly Ignatiev χαρακτήρισε αυτό το συνέδριο μια ευκαιρία να ακουστεί πολύ πέρα ​​από την περιοχή και μια ευκαιρία να δείξουμε την πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει.


Το 2006 διεξήχθη δημοψήφισμα στην αυτόνομη περιοχή, στο οποίο το 96,62% του πληθυσμού ψήφισε υπέρ της ένταξης στη Ρωσία. Ωστόσο, καμία απόφαση δεν ελήφθη από τη Μόσχα εκείνη τη στιγμή.

Η Υπερδνειστερία, της οποίας το 60% των κατοίκων είναι Ρώσοι και Ουκρανοί, επεδίωξε την απόσχιση από τη Μολδαβία ακόμη και πριν από την κατάρρευση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, φοβούμενη ότι η δημοκρατία θα προσχωρούσε στη Ρουμανία στον απόηχο του εθνικισμού. Το 1992, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Κισινάου να λύσει το πρόβλημα με τη βία, η Υπερδνειστερία έγινε ουσιαστικά μια περιοχή πέρα ​​από τον έλεγχό της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανιά: Ασφυκτικός θάνατος βρέφους σε ξενοδοχείο – Συνελήφθησαν οι γονείς

Ελλάδα 22.09.2025
Το πόρισμα του ιατροδικαστή και το χρονικό του περιστατικού

Ντουμπάι, η νέα Μέκκα των influencers – Η άνοδος του OnlyFans και των πολυτελών party

Κόσμος 22.09.2025
Αρκετοί είναι οι influencers με προφίλ στο OnlyFans που μετακομίζουν στο Ντουμπάι

Σοκ: 44χρονος φυγόποινος με καταδίκη 44 ετών πιάστηκε – Η ιστορία πίσω από τη σύλληψη

Ελλάδα 22.09.2025
Ο 44χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από πολυήμερα έρευνα ανδρών του Τμήματος Αναζητήσεων

Ελληνοτουρκική «μάχη» για μπακλαβά, ραβανί και λουκουμάδες ‑ Αντιδράσεις για τη λίστα του Taste Atlas

Κόσμος 22.09.2025
Όπως είναι εμφανές οι Τούρκοι δίνουν εθνοτική διάσταση στις… ζαχαροπλαστικές διαφορές

Χρυσοχοΐδης: Εγκαθιστούμε εξειδικευμένους αστυνομικούς μέσα σε καταυλισμούς Ρομά

Πολιτική 22.09.2025
«Η εντελώς ακατανόητη ανοχή που υπάρχει δεκαετίες, πρέπει να λάβει τέλος» δήλωσε

Πέθανε ο ηθοποιός Βαγγέλης Ζερβόπουλος

Ελλάδα 22.09.2025
Το μήνυμα αποχαιρετισμού του Σπύρου Μπιμπίλα

Η Νίσυρος γίνεται Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO

Ελλάδα 22.09.2025
Ένα ηφαιστειακό «κόσμημα» του Αιγαίου αποκτά διεθνή αναγνώριση

UEFA: Συνεδριάζει για την πιθανή αποβολή του Ισραήλ μετά την ασφυκτική πίεση που δέχεται

Αθλητικά Νέα 22.09.2025
Πιθανό είναι το ενδεχόμενο του αποκλεισμού του Ισραήλ από τις διοργανώσεις της UEFA

Συνελήφθη 29χρονος μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ

Αθλητικά Νέα 22.09.2025
Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής