E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέμπη: «Νίκο τον Χρήστο μας» ‑ Τα τελευταία λόγια της Αθηνάς πριν τον θάνατό της

Ο σύζυγός της, ο οποίος ήταν μαζί της λίγα λεπτά πριν τη σύγκρουση των τρένων, ραγίζει καρδιές με την ανάρτησή του: Δεν πρόλαβα να σε χορτάσω αγάπη μου, Αθηνούλα μου, διαμάντι μου

Δημοσίευση 28/2/2024 | 10:31

Τέμπη: «Νίκο τον Χρήστο μας» ‑ Τα τελευταία λόγια της Αθηνάς πριν τον θάνατό της

Μνήμες πόνου και ανείπωτης θλίψης γεννούν οι μαρτυρίες επιζήσαντων και συγγενών θυμάτων από την τραγωδία με τους 57 νεκρούς από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη στις 23:22 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Μια από τις συγκλονιστικές ιστορίες ήταν αυτή της 34χρονης Αθηνάς Κατσάρα, η οποία ήταν στο μοιραίο Intercity με τον σύζυγό της, Νίκο, ο οποίος τραυματίστηκε στη μοιραία σύγκρουση και νοσηλεύτηκε. Η άτυχη Αθηνά, η οποία ήταν το πρώτο θύμα της τραγωδίας που κηδεύτηκε, άφησε πίσω της τον 3χρονο σήμερα γιο της Χρήστο.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στην Κατερίνη και είχε ενωθεί με τα δεσμά του γάμου από το 2019. Λίγο πριν τη σύγκρουση το ζευγάρι δεν ήταν μαζί, αφού ο σύζυγος της βρισκόταν στη τουαλέτα του βαγονιού.

Όπως λέει στο voria.gr ο σύζυγός της, Νίκος, η τελευταία κουβέντα που άκουσε από τη σύζυγό του ήταν για το παιδί τους: Νίκο τον Χρήστο μας

«Θυμάμαι πολύ καλά όλες τις στιγμές μας στο τρένο του θανάτου. Πέντε λεπτά νωρίτερα ήμασταν στο κυλικείο, γυρίσαμε και καθίσαμε στις θέσεις μας, δεν πέρασαν πολλά λεπτά και όλα μαύρισαν. Η τελευταία της κουβέντα ήταν “Νίκο τον Χρήστο μας“, λες και ήξερε ότι θα φύγει και γω θα μείνω… Όπως βρέθηκα καρφωμένος πάνω σε μια λαμαρίνα, τσιμπιόμουν για να δω αν αυτό που ζούσα εκείνη τη στιγμή ήταν εφιάλτης ή πραγματικότητα… Άκουγα φωνές που λέγανε "καιγόμαστε" και φωνές που λέγαν "θα γίνει έκρηξη". Μία κοπέλα ήταν περικυκλωμένη από φωτιά, και να μου ζητάει βοήθεια και να μην μπορώ να τη βοηθήσω και να της ζητάω συγγνώμη, να μην έχεις δύναμη να κουνηθείς και να βλέπεις το κλαδί με τη φωτιά να πέφτει πάνω στον ώμο… Ο Θεός με βοήθησε και έκανα 6-7 βήματα και έφυγα από το σημείο όπου πλησίαζε η φωτιά… Όσο περνούσε η ώρα οι φωνές λιγόστευαν και τώρα στο λέω με δάκρυα στα μάτια γιατί κατάλαβα γιατί λιγόστευαν. Όχι επειδή απεγκλωβίστηκαν, αλλά επειδή κάηκαν ζωντανοί πολλές από αυτές τις ψυχούλες, είμαι σίγουρος…» περιγράφει ο σύζυγος της 34χρονης.

Ο ίδιος σε μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram έγραψε για τη σύζυγό του «δεν πρόλαβα να σε χορτάσω αγάπη μου, διαμάντι μου, ούτε ο Χρήστος μας», «αυτή η ζωή δεν μας φέρθηκε , δεν μου φέρθηκε καλά Αθηνούλα μου»

Όλη η ανάρτηση του Νίκου, του συζύγου της Αθηνάς

«Δεν πρόλαβα να σε χορτάσω αγάπη μου , Αθηνούλα μου , διαμάντι μου … Ούτε ο Χρήστος μας …. Πολλά αναπάντητα <<γιατί>> …πολλές <<νεκρές>> καλημέρες , πολλές <<νεκρές>> καληνύχτες , πολλά άδεια κρεβάτια , πολλούς εφιάλτες , εφιάλτες πραγματικότητας … πλησιάζει εκείνο το καταραμένο βράδυ που μπήκαμε στο τρένο του θανάτου , στο τρένο που 12 λεπτά φλέρταρε με τον θάνατο σας , τόσα όνειρα χαμένα , τόσα χαμογελα ματωμένα , απο την απόλυτη ευτυχία στην απόλυτη δυστυχία … Αυτή η ζωή δεν μας φέρθηκε , δεν μου φέρθηκε καλά Αθηνούλα μου , εύχομαι όμως όταν ξανά ανταμώσουμε , γιατί θα ξανά ανταμώσουμε , να με τραβήξεις προς τα επάνω εκεί που είσαι στην Άνω Ιερουσαλήμ και να ζήσουμε σε εκείνη την ζωή που όλα είναι όμορφα , στην αιωνιότητα … ΣΑΓΑΠΩ , ΣΑΓΑΠΑΜΕ».

Τα πρώτα γενέθλιά του Χρήστου χωρίς τη μητέρα του

Ο σύζυγος της Αθήνας είχε συγκλονίσει και με την ανάρτησή του πριν από 20 ημέρες με αφορμή τα γενέθλια του γιου που είχαν αποκτήσει γράφοντας στη λεζάντα της φωτογραφίας με το μικρό αγόρι να έχει σηκωθεί στις μύτες για να δει τις φωτογραφίες της μητέρας του «ξέρω ότι κάθε μέρα κάθε στιγμή που με κοιτάς στα μάτια , θα ήθελες να σε κοιτάνε τα μάτια της μαμάς σου που τόσο έλαμπαν όταν σε κοιτούσαν»

Η ανάρτηση με τον μικρό Χρήστο

Ξέρω ότι σήμερα θα ήθελες να είναι και η μαμά σου εδώ να σου τραγουδάμε το γενέθλιο τραγούδι και να περιμένεις πως και πως να κάνεις <<φου>> το κεράκι σου …Ξέρω ότι κάθε μέρα κάθε στιγμή που με κοιτάς στα μάτια , θα ήθελες να σε κοιτάνε τα μάτια της μαμάς σου που τόσο έλαμπαν όταν σε κοιτούσαν , ξέρω επίσης ότι η ανιδιοτελής αγάπη της μάνας δεν συγκρίνεται με τίποτα στον κόσμο και αυτό θα είναι το παντοτινό κενό σου …. Ξέρω ότι μπορώ να σου προσφέρω τα πάντα απλόχερα αλλά όχι την μαμά σου … Επίσης ξέρω ότι αν δεν ήσουν εσύ ίσως να μην υπήρχα και γω σήμερα … Ξέρω ότι θα κάνω τα πάντα για να είμαι βράχος δίπλα σου για μια ζωή … Χρόνια πολλά έρωτα της μαμάς και του μπαμπά …. ΣΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΤΑΚΟ ΜΑΣ , ΤΙΤΟ ΜΑΣ , ΑΘΗΝΟΔΩΡΕ ΜΑΣ…!!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επιδόματα: Ποια πληρώνονται αυτή την εβδομάδα

Οικονομία Χτες
Ο «χάρτης» των πληρωμών της εβδομάδας από 16 μέχρι και 20 Φεβρουαρίου

Καιρός: Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες με βροχές και καταιγίδες ‑ Σε «Red Code» 4 περιοχές

Καιρός Χτες
Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται τις επόμενες ώρες σε περιοχές της χώρας - Οδηγίες προστασίας από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Καρυστιανού: «Τοξικολογικές στα παιδιά μας ΔΕΝ έγιναν ‑ Η Εισαγγελέας να κάνει το καθήκον της»

Ελλάδα Χτες
«Αναμένουμε επιτέλους η Εισαγγελέας Λάρισας να κάνει το καθήκον της», τονίζει η Μαρία Καρυστιανού

Ο Youtuber Λόγκαν Πολ πούλησε σπάνια κάρτα Pokémon έναντι 16,5 εκατομμύριων δολαρίων σε δημοπρασία

Κόσμος Χτες
Η δημοπρασία, η οποία έγινε σε livestream, διήρκεσε 42 ημέρες και έληξε τη Δευτέρα

Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντυβάλ

Κόσμος Χτες
Έφυγε σε ηλικία 95 ετών

Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο αδερφές βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους ‑ Τουλάχιστον 4 μέρες ήταν εκεί

Ελλάδα Χτες
Η ειδοποίηση στις Αρχές έγινε από άτομα του περιβάλλοντός τους, με αστυνομικούς να φτάνουν άμεσα στο σημείο

Πέθανε η Ελένη Γλύκατζη ‑ Αρβελέρ στα 99 της χρόνια

Ελλάδα Χτες
Η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ ήταν η πρώτη γυναίκα πρύτανης στη Σορβόνη

Βρέθηκε νεκρός ο 55χρονος που έφυγε από την Χαλκιδική και αγνοούνταν

Ελλάδα Χτες
Τα ίχνη του 55χρονου είχαν εξαφανιστεί από την περασμένη Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου

Μεθυσμένος προκάλεσε χάος σε πτήση της Ryanair, τον απομάκρυνε η αστυνομία (βίντεο)

Κόσμος Χτες
Η πτήση της 12ης Φεβρουαρίου από τη Μαδρίτη με προορισμό την Ίμπιζα καθυστέρησε δύο ώρες μετά την άρνηση του επιβάτη να υπακούσει τις οδηγίες του πληρώματος

Γερμανία: Τραυματισμένος κορμοράνος ζήτησε βοήθεια από νοσοκομείο... χτυπώντας την πόρτα

Κόσμος Χτες
Όλα έγιναν το πρωί της Κυριακής στην Βρέμη, όταν ο κορμοράνος βρέθηκε στο νοσοκομείο Klinikum Links der Weser με ένα αγκίστρι ψαρέματος καρφωμένο στο ράμφος του

Φυλακές Δομοκού: Για ανθρωπoκτovία από πρόθεση παραπέμπεται ο Βούλγαρος εκτελεστής

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε παρουσία του αρχιφύλακα και ακόμα ενός βαρυποινίτη

ΥΠΠΟ: Εμπειρογνώμονες στο Βέλγιο για τη διασταύρωση της γνησιότητας των φωτογραφιών της Καισαριανής

Ελλάδα Χτες
Όπως αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού, υπάρχουν αρκετές νομικές περιπλοκές αναφορικά με τη διεκδίκηση των φωτογραφιών