E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα πιο νόστιμα street food μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας

Θα θέλεις να πηγαίνεις ξανά και ξανά!

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 27/2/2024 | 10:57

Τα πιο νόστιμα street food μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας
Facebook Γαλιάντρα

Tο street food πάντα είχε την τιμητική του για πολλούς και διάφορους λόγους: το βρίσκεις εύκολα αρχικά! Δε χρειάζεται να κλείσεις τραπέζι. Είναι value for money και ξέρεις πάντα ότι θα φας καλά σε cosy και παρεΐστικο κλίμα χωρίς περιττές επισημότητες. Πού θα φας το καλύτερο street food στο κέντρο της Αθήνας;

Γαλιάντρα

Για βαρελίσια μπίρα με αναβαθμισμένο φαγητό καντίνας από τη Γωγώ Δελογιάννη, λειτουργεί κρυμμένη πίσω από μια διατηρητέα πρόσοψη του Μεταξουργείου και σερβίρει σε βαρέλια που λειτουργούν ως τραπέζια μπέργκερ, vegan ριγκατόνι ραγού, καλοφτιαγμένο «βρόμικο», τα signature κεφτεδάκια της σεφ και παγωτό μηχανής.

 

Black Salami

Το Black Salami, το micro-bakery στα Εξάρχεια, φτιαγμένο από την ομάδα του διάσημου Philos Athens, στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Μεθώνης, έχει ξετρελάνει το αθηναϊκό κοινό. Ο λόγος; Αφράτα ψωμάκια, φοκάτσιες, flatbread, πίτες, αλλά και brunch σε street εκδοχή και φυσικά, σάντουιτς με ποιοτικά τυριά και αλλαντικά, όπως αυτό με παστράμι Νέας Υόρκης, πεκορίνο, τουρσί, λάχανο και καρότο.

 

Feyrouz

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @feyrouz_athens

Από τα πλέον αγαπημένα street food μαγαζιά με λιβανέζικη κουζίνα. Λαχματζούν, πεϊνιρλί και σούπες (που μπορείς να πάρεις μαζί σου σε χάρτινο κύπελλο), ό,τι και να διαλέξεις, θα σε κερδίσει, αφού όσοι έχουν φάει εκεί, λένε πώς σίγουρα θα το ξαναδοκίμαζαν.

 

Falafellas

Αν σου αρέσει το φαλάφελ, τότε σίγουρα αξίζει να περιμένεις στην ουρά που σχηματίζεται κάθε μέρα για να το δοκιμάσεις. Όσοι έχουν φάει υποστηρίζουν ότι είναι από τα καλύτερα στην Αθήνα! Πρωταγωνιστές, τα φαλάφελ τσέπης ή γίγας σε αραβική πίτα μαζί με δροσερή σος γιαουρτιού ή καυτερή σάλτσα, ταχίνι και φρέσκα λαχανικά. Εξαιρετικές και οι δύο τους σαλάτες, (ταμπουλέ και χούμους), αλλά και τα κεφτεδάκια τους.

 

Eatery Μπαϊρακτάρης

Δε γινόταν να μη βάλουμε στη λίστα το εθνικό μας φαγητό, το σουβλάκι! Όπως πολύ σωστά κατάλαβες ήδη από το όνομα του καταστήματος, το Eatery συνδέεται με τον θρυλικό Μπαϊρακτάρη στο Μοναστηράκι. Για την ακρίβεια, αποτελεί το νέο εγχείρημα της οικογένειας του Σπύρου Μπαϊρακτάρη, που επαναπροσδιορίζει την έννοια της πίτας. Την ίδια στιγμή, βάζει στο πιάτο μεσογειακές γεύσεις, ψητά στα κάρβουνα αλλά και vegetarian επιλογές, που σου δίνουν τον πιο γευστικό λόγο να αναζητήσεις μία θέση στα τραπεζάκια της πλατείας Αγίας Ειρήνης, ακόμη και από νωρίς το πρωί. Εδώ οι πίτες είναι χειροποίητες, φτιαγμένες με δικής τους συνταγή που δίνει ένα ωραίο και αφράτο αποτέλεσμα και ψήνονται καθημερινά εντός του καταστήματος, ανοίγουν σαν φάκελος και γεμίζουν με απολαυστικούς συνδυασμούς υλικών. Για να πάρεις μια γεύση, στο Eatery Μπαϊρακτάρης θα βρεις Breakfast Pita με ομελέτα φούρνου, καπνιστό μπέικον, χαλούμι ψητό, ντομάτα και βασιλικό για να ξεκινήσεις δυναμικά τη μέρα σου.

 

Guerilla Chef Burger

Σεφ και ιδιοκτήτης του ο Fahd Kassem. Αυτός είναι ο Guerilla Chef και ίσως τον γνωρίζεις ήδη από τα food festivals που έχει λάβει μέρος ή από το food truck του ή το λιβανέζικο πρωινό που σέρβιρε στο six dogs. Όλα όμως αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Στο σήμερα έχουμε ένα μοναδικό burger project, το Guerilla Chef Burgers, το οποίο σερβίρει μόνο ένα burger, με αφράτο χρυσαφένιο ψωμάκι, ποιοτικό λεπτό μπιφτέκι που το αγκαλιάζει, λιωμένο τυρί και κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα. Τόσο απλό και τόσο νόστιμο!

 

 

Ancho Mexican Grill

Δε γίνεται να λείπει από τη λίστα μας ένα καλό μεξικάνικο για όσους προτιμούν αυτή την κουζίνα. Το γνωρίσαμε στα άλλα τρία καταστήματά του σε Χαλάνδρι, Κηφισιά και Γλυφάδα, αλλά μπορούμε να το βρούμε και στην οδό Αιόλου 25. Εκεί σε περιμένει μια Do It Yourself εμπειρία. Αρχικά, διαλέγεις τη βάση που επιθυμείς μέσα από διάφορες επιλογές όπως nachos, chimichangas και burrito bowls και φυσικά την αγαπημένη τριάδα της Tex-Mex κουζίνας -tacos, burritos και quesadillas. Στη συνέχεια, επιλέγεις τη γέμισή σου ανάλογα με τη διάθεση και τις προτιμήσεις σου. Θα βρεις σιγομαγειρεμένο για ώρες μοσχάρι barbacoa, χοιρινό carnitas με chipotle paste, χειροποίητο χοιρινό γύρο Al Pastor, chicken asada αλλά και spicy shrimps που μπορείς μάλιστα να συνδυάσεις και με κρέας για μια surf ‘n turf εμπειρία. Σειρά έχουν τα extras και οι salsas.

 

Choureal

Για όσους προτιμούν το γλυκό, δε γίνεται να μη συμπεριλάβουμε ένα αγαπημένο γλυκοπωλείο στη λίστα μας. Το Choureal αν δεν το ξέρεις ήδη, έχει το καλύτερο προφιτερόλ-κόλαση! Είναι ολόφρεσκο, και φτιάχνεται πάντα μπροστά σου με ό,τι υλικά διαλέξεις εσύ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

8 παλιά νεοκλασικά της Αθήνας που είναι μπαρ ή καφετέριες

Urban 28.04.2024
Mέρη που πας για καφέ ή ποτό και έχουν την αίγλη της παλιάς Αθήνας!

Τι θα δούμε αυτό το ΣΚ στο Horrorant Film Festival

Exodos Χτες
Το 9ο Horrorant Film Festival φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος του

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink Προχτές
Όλα είναι πεντανόστιμα!

Ανακοίνωση προβολών Horrorant Film Festival 2024!

Σινεμά 25.04.2024
ΕΛΙΖΕαπό 18/04 έως 28/047

Πού θα φας πεντανόστιμα νηστίσιμα γλυκά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 23.04.2024
Υπάρχουν επιλογές για κεράσματα την περίοδο της Σαρακοστής κι όχι μόνο

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Τα 5+1 πιο ινσταγκραμικά καφέ της Αθήνας

Eat + Drink 17.04.2024
Ό,τι πρέπει για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες για το Instagram στην παραμυθένια τους διακόσμηση!

Μικροσκοπικά ουζερί για θαλασσινά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 16.04.2024
Ζέστη, ήλιος και διάθεση για εξόδους!

7 εναλλακτικά εστιατόρια για ένα ρομαντικό ραντεβού

Eat + Drink 12.04.2024
Επειδή δεν είναι εύκολο να βρεις το τέλειο μέρος για ραντεβού, σου βρήκαμε εμείς τα καλύτερα!