E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Kρουαζιερόπλοιο αποκλείστηκε μεσοπέλαγα στο Μαυρίκιο υπό τον φόβο επιδημίας χολέρας

Παίρνουν δείγματα από τους επιβάτες

Δημοσίευση 26/2/2024 | 17:06

Kρουαζιερόπλοιο αποκλείστηκε μεσοπέλαγα στο Μαυρίκιο υπό τον φόβο επιδημίας χολέρας

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία φαίνεται πως αποτελεί το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Dawn, το οποίο βρίσκεται έξω από τον Μαυρίκιο στην Ανατολική Αφρική και οι αρχές του έχουν απαγορεύσει να ελλιμενιστεί.

Ο λόγος είναι ότι οι αρχές στον Μαυρίκιο φοβούνται για το ενδεχόμενο επιδημίας χολέρας με συνέπεια το κρουαζιερόπλοιο να είναι ακινητοποιημένο ανοικτά του λιμανιού Πορτ Λουίς.

Το ίδιο κρουαζιερόπλοιο είχε πλησιάσει το γαλλικό νησί La Réunion, αλλά οι αρχές δεν το άφησαν να πιάσει λιμάνι. To κρουαζιερόπλοιο Norwegian Dawn είχε φύγει από την Μαδαγασκάρη στις 22 Φεβρουαρίου με περισσότερους από 2.000 επιβάτες και περίπου 1000 μέλη πλήρωμα.

Επρόκειτο να πιάσει στο νησί La Réunion, όμως οι υγειονομικές αρχές έκριναν ότι η κατάσταση της υγείας στο πλοίο δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Πρότειναν τους υπεύθυνους του κρουαζιερόπλοιου να κάνει μια ιατρική ομάδα ελέγχους που βέβαια για να πραγματοποιηθούν θα χρειάζονταν πολλές ώρες για να γίνουν.

Μετά, ωστόσο, από τα συμπτώματα που παρουσιάστηκαν σε πολλούς από τους επιβάτες δεν έγινε στάση στο νησί La Réunion και το κρουαζιερόπλοιο πήγε στον Μαυρίκιο.

Η διοίκηση του πλοίου συνεργάζεται με τις αρχές στον Μαυρίκιο και η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε λάβει δείγματα από περίπου 15 επιβάτες που βρίσκονταν σε απομόνωση στο πλοίο. Τα αποτελέσματα των δοκιμών θα είναι διαθέσιμα σε 48 ώρες.

Ένας Ολλανδός επιβάτης που επέβαινε στο πλοίο δήλωσε στο BN DeStem ότι ο καπετάνιος του είπε ότι μπορεί να υπήρχε επιδημία χολέρας στο πλοίο, μιας και τους τελευταίους μήνες κρούσματα χολέρας έχουν εντοπιστεί στη Νότια Αφρική, κυρίως στη Ζάμπια.

«Η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών και ολόκληρης της χώρας είναι υψίστης σημασίας για τις αρχές», ανέφερε εκπρόσωπος του νησιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός στην Κύπρο για drone: Αναχαιτίστηκε και δεύτερο ‑ Έκλεισαν σχολεία, κάτοικοι απομακρύνθηκαν

Κόσμος 02.03.2026
Έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου μετά τις εξελίξεις

Διπλή εικόνα στις αγορές της Ασίας ‑ Απώλειες σε Ιαπωνία, κέρδη στην Κίνα

Οικονομία 02.03.2026
Ποιες μετοχές πλήττονται και ποιες εκτοξεύονται

Νεκρή 17χρονη στον Πειραιά, έπεσε από πέμπτο όροφο πολυκατοικίας

Ελλάδα 02.03.2026
Συνελήφθη η μητέρα της για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Μαρουσάκης: Από το κρύο στην... Ανοιξη

Καιρός 02.03.2026
Πώς θα κυλήσει ο καιρός της εβδομάδας

Φλέγεται η Μέση Ανατολή ‑ Μπαίνει στον πόλεμο και η Χεζμπολάχ

Κόσμος 02.03.2026
Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους περίπου πενήντα χωριών σε όλο τον Λίβανο να απομακρυνθούν «τουλάχιστον 1.000 μέτρα» από κάθε πολυκατοικία ενόψει βομβαρδισμών

Το καθεστώς του Ιράν μπορεί να επιβιώσει, αλλά η Μέση Ανατολή θα αλλάξει για πάντα

Κόσμος 02.03.2026
«Στιγμές που θυμίζουν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης»

«Πνίγηκε» στις ακρίδες η Σαχάρα – Το φαινόμενο που απειλεί καλλιέργειες και κτηνοτροφία

Κόσμος 02.03.2026
Τεράστια σμήνη ακρίδων σκέπασαν δρόμους στη Σαχάρα και προσέκρουαν σε διερχόμενα οχήματα, σε ένα φαινόμενο που αναδεικνύει ξανά τον κίνδυνο για καλλιέργειες και επισιτιστική ασφάλεια στην περιοχή.

Αμερικανικό F‑15 καταρρίφθηκε και συνετρίβη στο Κουβέιτ, δείτε βίντεο

Κόσμος 02.03.2026
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κατάρριψη από φίλια πυρά ενώ το αμερικανικό μαχητικό πετούσε πάνω από το Κουβέιτ στο πλαίσιο επιχείρησης εντοπισμού και κατάρριψης εχθρικών drone

Λαριτζανί: Δεν θα διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ, ο Τραμπ έκανε το «Πρώτα η Αμερική» σε «Πρώτα το Ισραήλ»

Κόσμος 02.03.2026
Η δήλωση του υψηλόβαθμου Ιρανού αξιωματούχου αντικρούει τον χθεσινό ισχυρισμό του Αμερικανού προέδρου ότι η Τεχεράνη «θέλει να μιλήσει»

Ο Τραμπ μιλά για τρεις υποψήφιους για την ηγεσία του Ιράν και προειδοποιεί για περισσότερες αμερικανικές απώλειες

Κόσμος 02.03.2026
Συγκρίνει την Τεχεράνη με τη Βενεζουέλα, κάνει λόγο για 48 νεκρούς Ιρανούς ηγέτες και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής εξουσίας από τον ίδιο τον ιρανικό λαό

Ανατροπή στον Κολωνό: Έψαχνε δομή για κακοποιημένες γυναίκες η έγκυος που πέθανε

Ελλάδα 02.03.2026
Σημειώνεται ότι, όπως προκύπτει από την έρευνα των αρχών, παρόλο που η γυναίκα ήταν έγκυος περίπου πέντε μηνών, δεν φαίνεται να είχε πάει σε νοσοκομείο ή γιατρό για να εξεταστεί