E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Σε ποιες περιοχές προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Από την Τρίτη τα έντονα φαινόμενα θα εξασθενήσουν

Δημοσίευση 26/2/2024 | 15:14

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία περιορίζονται βαθμιαία σήμερα Δευτέρα (26-2-2024) τα έντονα φαινόμενα στην Ανατολική νησιωτική χώρα, επηρεάζοντας τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και από αύριο το πρωί θα εξασθενήσουν. Τα καιρικά φαινόμενα θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:


Τη Δευτέρα (26-02-24) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα), τις ανατολικές Κυκλάδες, την Ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη (27-02-24) τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι το πρωί στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Βροχές στην Αττική μέχρι το απόγευμα, η κακοκαιρία θα αποδυναμωθεί προς τα Δωδεκάνησα

Στην Αττική τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν, θα παρουσιάσουν όμως σημαντική εξασθένηση από το απόγευμα. Οι βροχές και οι καταιγίδες στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές και είναι πιθανό να συνοδεύονται από σημαντικά ύψη βροχής και χαλαζοπτώσεις.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει σχετικά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα:

«- Το επιφανειακό και το ανώτερο χαμηλό που βρίσκονται περίπου στην ίδια θέση στο Νότιο Ιόνιο (βαροτροπική διάταξη των συστημάτων) κινούνται αργά ανατολικά, εισέρχονται στο Αιγαίο και βαθμιαία εξασθενούν.
- Τις βραδυνές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα, όπως αναφέρεται και στο έκτακτο δελτίο και από αύριο το πρωί τα φαινόμενα και εκεί θα εξασθενήσουν».

Ισχυρή βροχόπτωση άρχισε να πλήττει λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής πολλές περιοχές της Αττικής. Όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι η εβδομάδα ξεκίνησε με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί ανατολικά και θα επηρεάσει την Ελλάδα έως και το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ τα έντονα φαινόμενα που ξεκίνησαν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Έρχεται νέα επιδείνωση από Πέμπτη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια η κακοκαιρία θα πλήξει μέχρι Δευτέρα μεσημέρι: Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία, Αττική, νησιά Αργοσαρωνικού νότια Εύβοια, Λάρισα, Μαγνησία, Πιερία Χαλκιδική, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Ανατολικό Αιγαίο (από Χίο και νοτιότερα).

Δευτέρα Μεσημέρι με Τρίτη πρωί: Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Ανατολικό Αιγαίο (από Χίο και νοτιότερα).

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του αναμένεται νέα επιδείνωση Πέμπτη 29/2 -Παρασκευή 1/3 με βροχές και νοτιάδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Ελλάδα Χτες
Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα Χτες
«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ελλάδα Χτες
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Κώστας Γκίνης: Με το σταυρό στο στόμα βρέθηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Πορόιας

Ελλάδα Χτες
Τραγικό φινάλε στην εξαφάνιση του 45χρονου άνδρα

Παράλυση στα ελληνικά αεροδρόμια ‑ Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις των επιβατών

Ελλάδα Χτες
Πολλοί επιβάτες να ταλαιπωρούνται και να αναζητούν διευκρινίσεις για τα δικαιώματά τους