E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Σε ποιες περιοχές προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Από την Τρίτη τα έντονα φαινόμενα θα εξασθενήσουν

Δημοσίευση 26/2/2024 | 15:14

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία περιορίζονται βαθμιαία σήμερα Δευτέρα (26-2-2024) τα έντονα φαινόμενα στην Ανατολική νησιωτική χώρα, επηρεάζοντας τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και από αύριο το πρωί θα εξασθενήσουν. Τα καιρικά φαινόμενα θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:


Τη Δευτέρα (26-02-24) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα), τις ανατολικές Κυκλάδες, την Ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη (27-02-24) τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι το πρωί στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Βροχές στην Αττική μέχρι το απόγευμα, η κακοκαιρία θα αποδυναμωθεί προς τα Δωδεκάνησα

Στην Αττική τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν, θα παρουσιάσουν όμως σημαντική εξασθένηση από το απόγευμα. Οι βροχές και οι καταιγίδες στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές και είναι πιθανό να συνοδεύονται από σημαντικά ύψη βροχής και χαλαζοπτώσεις.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει σχετικά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα:

«- Το επιφανειακό και το ανώτερο χαμηλό που βρίσκονται περίπου στην ίδια θέση στο Νότιο Ιόνιο (βαροτροπική διάταξη των συστημάτων) κινούνται αργά ανατολικά, εισέρχονται στο Αιγαίο και βαθμιαία εξασθενούν.
- Τις βραδυνές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα, όπως αναφέρεται και στο έκτακτο δελτίο και από αύριο το πρωί τα φαινόμενα και εκεί θα εξασθενήσουν».

Ισχυρή βροχόπτωση άρχισε να πλήττει λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής πολλές περιοχές της Αττικής. Όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι η εβδομάδα ξεκίνησε με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί ανατολικά και θα επηρεάσει την Ελλάδα έως και το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ τα έντονα φαινόμενα που ξεκίνησαν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Έρχεται νέα επιδείνωση από Πέμπτη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια η κακοκαιρία θα πλήξει μέχρι Δευτέρα μεσημέρι: Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία, Αττική, νησιά Αργοσαρωνικού νότια Εύβοια, Λάρισα, Μαγνησία, Πιερία Χαλκιδική, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Ανατολικό Αιγαίο (από Χίο και νοτιότερα).

Δευτέρα Μεσημέρι με Τρίτη πρωί: Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Ανατολικό Αιγαίο (από Χίο και νοτιότερα).

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του αναμένεται νέα επιδείνωση Πέμπτη 29/2 -Παρασκευή 1/3 με βροχές και νοτιάδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οδηγός χωρίς δίπλωμα παραβίασε STOP και συγκρούστηκε με όχημα – Ακρωτηριάστηκε 53χρονη εργαζόμενη στην Κάτω Αχαΐα

Ελλάδα Χτες
Ο 63χρονος οδηγός του ΙΧ παραβίασε το STOP και συγκρούστηκε με όχημα του «Βοήθεια στο Σπίτι» - Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε την 53χρονη

Πέθανε ο Μάικλ Μάντσεν

Κόσμος Χτες
Στη σπουδαία καριέρα του, που ξεπέρασε τα 40 χρόνια, ο Μάικλ Μάντσεν συμμετείχε σε δεκάδες ταινίες

Μαίνεται η φωτιά στην Ιεράπετρα: Διάσπαρτες εστίες σε Φέρμα, Αχλιά και Κουτσουνάρι

Ελλάδα Χτες
Στην περιοχή που πλήττεται από την πυρκαγιά για περισσότερες από 24ωρες επιχειρούν 230 πυροσβέστες, 13 ομάδες πεζοπόρων, 46 οχήματα και δέκα εναέρια μέσα που θα συνεχίσουν να κάνουν ρίψεις νερού μέχρι πριν νυχτώσει

«Κόλαφος» ο Ιβανίσεβιτς για Τσιτσιπά: «Δεν έχω ξαναδεί πιο αγύμναστο παίκτη...»

Αθλητικά Νέα Χτες
O νέος προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά με λίγα λόγια εξήγησε σε μέσο της Σερβίας την πτώση του Έλληνα τενίστα

Φωτιά στη Ραφήνα: «Δύσκολες οι επόμενες ώρες» – 51 πολίτες απομακρύνθηκαν την τελευταία στιγμή

Ελλάδα Χτες
«Οι επόμενες ώρες θα είναι πολύ δύσκολες», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, για τη μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Αττική

Όλα τα πλοία με προορισμό τη Ραφήνα θα πηγαίνουν στο Λαύριο μέχρι νεωτέρας λόγω της φωτιάς

Ελλάδα Χτες
Λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή αποφασίστηκε να μην δέσουν πλοία στο λιμάνι

Φωτιά στη Ραφήνα: Πυκνός μαύρος καπνός έφτασε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Δύσκολη η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας, με τους πυκνούς καπνούς από την πυρκαγιά να έχουν φτάσει έως το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας

Την κυνηγούσε με ψαλίδι στους δρόμους της Αμαλιάδας και την κάρφωσε στην πλάτη

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη η δράστιδα - Αφού αποπειράθηκε να κόψει τα μαλλιά της νεαρής της κάρφωσε το ψαλίδι στην πλάτη

Αποφυλακίζονται Παναγιώταρος και Παππάς

Ελλάδα Χτες
Τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί οροί της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα

Φωτιά στη Ραφήνα – Μήνυμα του 112 – Κλειστή η Μαραθώνος

Ελλάδα Χτες
Η φωτιά ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι - Είναι κοντά σε σπίτια