E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες σήμερα ‑ Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Νέα επιδείνωση από την Πέμπτη

Δημοσίευση 26/2/2024 | 08:25

Καιρός: Καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες σήμερα ‑ Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Ισχυρή βροχόπτωση άρχισε να πλήττει λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής πολλές περιοχές της Αττικής. Όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι η εβδομάδα ξεκίνησε με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί ανατολικά και θα επηρεάσει την Ελλάδα έως και το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ τα έντονα φαινόμενα που ξεκίνησαν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Τη Δευτέρα (26-02-24)
α. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά), την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), τις Κυκλάδες, την Κρήτη (κυρίως στα νότια), την Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στην Εύβοια και τις Σποράδες με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
β. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη (27-02-24)
α. Τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Κακοκαιρία εξπρές, λεει ο Καλλιάνος

Για κακοκαιρία εξπρές μίλησε ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, με βροχές που θα χτυπήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος είπε ότι «θα είναι μια κακοκαιρία εξπρές, διάρκειας 24 ωρών το πολύ. Μην περιμένουμε δηλαδή ιδιαίτερη διάρκεια σε αυτό το κύμα της κακοκαιρίας. Ωστοσό σημείωσε «θα είναι μια κακοκαιρία που θα καταφέρει να δώσει βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο και από την Γάβδο μέχρι τον Έβρο.

Όσον αφορά στην Αττική, «φαίνεται περίπου στις μεταμεσονύχτιες ώρες ότι θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές του νομού Αττικής», σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα πρόκειται για γενικευμένα φαινόμενα. «Χρειάζεται μια κάποια εγρήγορση σε περίπτωση εκδήλωσης ισχυρών φαινομένων, ας περιορίσουμε λίγο τις μετακινήσεις μας. Δεν θα έρθει κάτι ακραίο. Θα είναι μια μεταβολή του καιρού συνηθισμένη για την εποχή μας.

Πρόσκαιρη βελτίωση την Δευτέρα, νέες καταιγίδες από τη Πέμπτη

«Πρόσκαιρη βελτίωση περιμένουμε από το απόγευμα της Δευτέρας, Πρόσκαιρη όμως διότι περιμένουμε νέα επιδείνωση από την Πέμπτη πάλι με βροχες και καταιγίδες το διήμερο Πέμπτη- Παρασκευή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπή με το Fuel Pass: Αλλάζει ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων μετά το μπλοκάρισμα

Οικονομία 06.04.2026
Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για όλους τους πολίτες έως τέλη Απριλίου

Ιστορική στιγμή: Το Artemis II έφτασε εκεί που δεν κατάφερε το Apollo 13

Tech + Science 06.04.2026
Η αποστολή στη Σελήνη Artemis II ξεπέρασε την μέγιστη απόσταση από τη Γη που πέτυχε το Apollo 13 το 1970

Ένα κυνήγι πασχαλινών αυγών με τραγικό τέλος: Δέντρο καταπλάκωσε μητέρες και παιδιά που συμμετείχαν στο έθιμο – Τρεις νεκροί

Κόσμος 06.04.2026
Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή προκάλεσαν την πτώση μιας μελιάς ύψους 30 μέτρων

Κωνσταντοπούλου για δίκη των Τεμπών: Οι συνθήκες μοιάζουν με εκείνες της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ελλάδα 06.04.2026
Κωνσταντοπούλου για δίκη των Τεμπών: Οι συνθήκες μοιάζουν με εκείνες της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Θρίλερ στην Παιανία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας με ταινία στο λαιμό μέσα σε χαντάκι

Ελλάδα 06.04.2026
Η αστυνομία προχώρησε σε αυτοψία και συλλογή στοιχείων στο σημείο

Το Ιράν απορρίπτει την εκεχειρία – Θα συνέχιζα τον πόλεμο για το πετρέλαιο, θα βγάζαμε λεφτά, λέει ο Τραμπ

Κόσμος 06.04.2026
«Οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί τώρα είναι πολύ πιο λογικοί από τους τρελούς που είχαμε στην πρώτη και τη δεύτερη φάση»

Πέθανε η ηθοποιός Πάρη Λεβέντη

Ελλάδα 06.04.2026
«Μετά από διασταυρώσεις πολλών ημερών ήρθε το θλιβερό νέο», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας

Αερογέφυρα ζωής για 6χρονο κοριτσάκι: Αγώνας δρόμου του ΕΚΑΒ από την Κεφαλονιά στον Αραξο

Ελλάδα 06.04.2026
Το κοριτσάκι θα μεταφερθεί στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, όπου θα συνεχιστεί η εξειδικευμένη αντιμετώπιση της κατάστασής του

Καιρός: «Καλοκαίρι» έως τη Μεγάλη Τετάρτη, «φθινόπωρο» έως το Μεγάλο Σάββατο με βροχές και «βουτιά» της θερμοκρασίας

Καιρός 06.04.2026
Έως και το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος, αλλά από το βράδυ της ίδιας ημέρας και έως το Μεγάλο Σάββατο θα χαλάσει

Σάλος σε σούπερ μάρκετ: Απέλυσαν υπάλληλο που πήγε να σταματήσει κλέφτη

Ελλάδα 06.04.2026
Ο ίδιος περιέγραψε την εξέλιξη ως «σοκαριστική»