E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες σήμερα ‑ Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Νέα επιδείνωση από την Πέμπτη

Δημοσίευση 26/2/2024 | 08:25

Καιρός: Καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες σήμερα ‑ Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Ισχυρή βροχόπτωση άρχισε να πλήττει λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής πολλές περιοχές της Αττικής. Όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι η εβδομάδα ξεκίνησε με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί ανατολικά και θα επηρεάσει την Ελλάδα έως και το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ τα έντονα φαινόμενα που ξεκίνησαν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Τη Δευτέρα (26-02-24)
α. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά), την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), τις Κυκλάδες, την Κρήτη (κυρίως στα νότια), την Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στην Εύβοια και τις Σποράδες με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
β. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη (27-02-24)
α. Τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Κακοκαιρία εξπρές, λεει ο Καλλιάνος

Για κακοκαιρία εξπρές μίλησε ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, με βροχές που θα χτυπήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος είπε ότι «θα είναι μια κακοκαιρία εξπρές, διάρκειας 24 ωρών το πολύ. Μην περιμένουμε δηλαδή ιδιαίτερη διάρκεια σε αυτό το κύμα της κακοκαιρίας. Ωστοσό σημείωσε «θα είναι μια κακοκαιρία που θα καταφέρει να δώσει βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο και από την Γάβδο μέχρι τον Έβρο.

Όσον αφορά στην Αττική, «φαίνεται περίπου στις μεταμεσονύχτιες ώρες ότι θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές του νομού Αττικής», σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα πρόκειται για γενικευμένα φαινόμενα. «Χρειάζεται μια κάποια εγρήγορση σε περίπτωση εκδήλωσης ισχυρών φαινομένων, ας περιορίσουμε λίγο τις μετακινήσεις μας. Δεν θα έρθει κάτι ακραίο. Θα είναι μια μεταβολή του καιρού συνηθισμένη για την εποχή μας.

Πρόσκαιρη βελτίωση την Δευτέρα, νέες καταιγίδες από τη Πέμπτη

«Πρόσκαιρη βελτίωση περιμένουμε από το απόγευμα της Δευτέρας, Πρόσκαιρη όμως διότι περιμένουμε νέα επιδείνωση από την Πέμπτη πάλι με βροχες και καταιγίδες το διήμερο Πέμπτη- Παρασκευή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μάτι: Ρίγη συγκίνησης στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 104 θύματα ‑ 8 χρόνια από την εθνική τραγωδία

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Συγγενείς, επιζώντες και εκπρόσωποι της Πολιτείας απέτισαν φόρο τιμής στους νεκρούς της καταστροφικής πυρκαγιάς

Λάρισα: Φωτιά σε διαμέρισμα – Στο νοσοκομείο άνδρας με εγκαύματα

Ελλάδα 23.07.2026
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στο κέντρο της Λάρισας

Σταύρος Γεωργίου: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος του καθ` ομολογίαν δολοφόνου του

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Οδηγήθηκε σε ανακριτή και έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα

Ηράκλειο Κρήτης: Νεκρή βρέθηκε 55χρονη μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής

Τραμπ: «Εξετάζω μαζική επίθεση κατά του Ιράν – Είμαι έτοιμος να ξαναρχίσω τον πόλεμο»

Ελλάδα 23.07.2026
Αμερικανοί αξιωματούχοι διευκρινίζουν ότι δεν έχουν εκδοθεί νέες εντολές προς τις ένοπλες δυνάμεις και δεν υπάρχει καθορισμένο χρονοδιάγραμμα

Νεκρή γυναίκα στην Ανω Σύρο – Βρέθηκε μαχαιρωμένη

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα άτομο που φέρεται να σχετίζεται με την υπόθεση έχει τεθεί υπό κράτηση

Έκρηξη σε εργοστάσιο στα Χανιά ‑ Με σοβαρά εγκαύματα ο ιδιοκτήτης

Ελλάδα 23.07.2026
Η έκρηξη σημειώθηκε σε εργαστήριο που δραστηριοποιείται στην επισκευή πολυεστερικών σκαφών

Χειροπέδες σε 64χρονη γιαγιά: Έκλεβε λίρες και κοσμήματα από τον εγγονό της

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Γιαγιά στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη επειδή φέρεται να έκλεψε χρυσές λίρες και κοσμήματα από τον 31χρονο εγγονό της.

Ζάκυνθος: Στη ΜΕΘ διασωληνωμένος ασθενής με ύποπτα σύμπτωμα λεπτοσπείρωσης

Ελλάδα 23.07.2026
Εστάλησαν δείγματα στο ΑΧΕΠΑ για εργαστηριακή επιβεβαίωση

Στη Θεσσαλονίκη ο Τολιόπουλος για να υπογράψει στον Αρη, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα 23.07.2026
Φωτογραφήθηκε με φίλους της ομάδας στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», αλλά δεν έκανε καμία δήλωση, καθώς πρέπει να ανακοινωθεί από την ΚΑΕ

Ρεκόρ πτωχεύσεων και μαζικές απολύσεις: Ανησυχητικά σήματα για την οικονομία της Γερμανίας

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Χρόνια αστάθειας για τη γερμανική οικονομία - η προβλεπόμενη ανάκαμψη για φέτος αναμένεται να φέρει μόλις μικρή ανάπτυξη