E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες σήμερα ‑ Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Νέα επιδείνωση από την Πέμπτη

Δημοσίευση 26/2/2024 | 08:25

Καιρός: Καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες σήμερα ‑ Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Ισχυρή βροχόπτωση άρχισε να πλήττει λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής πολλές περιοχές της Αττικής. Όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι η εβδομάδα ξεκίνησε με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί ανατολικά και θα επηρεάσει την Ελλάδα έως και το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ τα έντονα φαινόμενα που ξεκίνησαν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Τη Δευτέρα (26-02-24)
α. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά), την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), τις Κυκλάδες, την Κρήτη (κυρίως στα νότια), την Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στην Εύβοια και τις Σποράδες με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
β. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη (27-02-24)
α. Τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Κακοκαιρία εξπρές, λεει ο Καλλιάνος

Για κακοκαιρία εξπρές μίλησε ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, με βροχές που θα χτυπήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος είπε ότι «θα είναι μια κακοκαιρία εξπρές, διάρκειας 24 ωρών το πολύ. Μην περιμένουμε δηλαδή ιδιαίτερη διάρκεια σε αυτό το κύμα της κακοκαιρίας. Ωστοσό σημείωσε «θα είναι μια κακοκαιρία που θα καταφέρει να δώσει βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο και από την Γάβδο μέχρι τον Έβρο.

Όσον αφορά στην Αττική, «φαίνεται περίπου στις μεταμεσονύχτιες ώρες ότι θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές του νομού Αττικής», σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα πρόκειται για γενικευμένα φαινόμενα. «Χρειάζεται μια κάποια εγρήγορση σε περίπτωση εκδήλωσης ισχυρών φαινομένων, ας περιορίσουμε λίγο τις μετακινήσεις μας. Δεν θα έρθει κάτι ακραίο. Θα είναι μια μεταβολή του καιρού συνηθισμένη για την εποχή μας.

Πρόσκαιρη βελτίωση την Δευτέρα, νέες καταιγίδες από τη Πέμπτη

«Πρόσκαιρη βελτίωση περιμένουμε από το απόγευμα της Δευτέρας, Πρόσκαιρη όμως διότι περιμένουμε νέα επιδείνωση από την Πέμπτη πάλι με βροχες και καταιγίδες το διήμερο Πέμπτη- Παρασκευή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκαριστικό βίντεο: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τούμπαρε μετά από σύγκρουση με ΙΧ στα Χανιά

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Το ασθενοφόρο μετέφερε ασθενή με ανακοπή - ένας διασώστης τραυματίστηκε με κατάγματα στον θώρακα, ο ασθενής κατέληξε και τα αίτια ερευνά η Τροχαία Χανίων.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Σελίνια της Σαλαμίνας

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις επί τόπου - Οκτώ αεροσκάφη και ελικόπτερο επιχειρούν από αέρος

Ο Μέσι «μίλησε» πριν τον τελικό του Μουντιάλ ‑ το μήνυμα που συγκλόνισε εκατομμύρια

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Ο αρχηγός της Αργεντινής ανάρτησε συγκινητικό μήνυμα λίγες ώρες πριν τον τελικό με την Ισπανία, εστιάζοντας στη διαδρομή της ομάδας και όχι στο τρόπαιο.

Ινδία: Πώς σχεδίασε η σύζυγος τον «τέλειο» θάνατο του άνδρα της με δηλητηριώδες φίδι

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Η 32χρονη Νταμίνι, μαζί με τον εραστή της και δύο γητευτές φιδιών, φέρεται να νάρκωσε τον σύζυγό της και στη συνέχεια άφησε κράιτ να τον δαγκώσει ώστε ο θάνατος να μοιάζει με ατύχημα.

Τελικός Μουντιάλ 2026: Efood και Wolt σταματούν τις παραδόσεις – Από τι ώρα και γιατί

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Οι διανομείς των δύο μεγάλων πλατφορμών κηρύσσουν στάση εργασίας από τις 19:00 έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο 20χρονου συναδέλφου τους.

ΟΠΕΚΕΠΕ – Μητσοτάκης: Υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ στοχοποιήθηκαν και διασύρθηκαν χωρίς να έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον εβδομαδιαίο απολογισμό του έθεσε στο επίκεντρο παρεμβάσεις σε υποδομές, υγεία, ασφάλιση και οικονομία

Η μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση της Ρωσίας από την αρχή του πολέμου: Πάνω από 40 πύραυλοι και 120 drones κατά της Ουκρανίας

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Σφοδρό σφυροκόπημα με στόχο κυρίως την ουκρανική πρωτεύουσα, τουλάχιστον ένας νεκρός και 16 τραυματίες - Το Κίεβο ζητά «συντριπτική πίεση» στη Μόσχα

Τι συμβαίνει με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ‑ τα στοιχεία που προκαλούν ανησυχία

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Πάνω από 125.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί από το 2019, με τον κλάδο να αντιμετωπίζει την πιο βαθιά αναδιάρθρωση των τελευταίων δεκαετιών.

Τραγωδία στα Χανιά: Ασθενοφόρο ανατράπηκε μετά από σύγκρουση με ΙΧ στη λεωφόρο Μουρνιών

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο ασθενής που μεταφερόταν κατέληξε από ανακοπή, ενώ οι δύο διασώστες νοσηλεύονται με τραυματισμούς - η οδηγός του ΙΧ είναι νοσηλεύτρια που επέστρεφε από νυχτερινή βάρδια.

Θεσσαλονίκη: 66χρονος παρουσιάστηκε μόνος του στην Αστυνομία και κατήγγειλε τον εαυτό του για βιασμό

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο άνδρας ομολόγησε ότι βίασε την 60χρονη σύντροφό του μέσα στο διαμέρισμά της και συνελήφθη επί τόπου.

Ιράν εναντίον ΗΠΑ: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην αμερικανική βάση στην Ιορδανία

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Η CENTCOM επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο Αμερικανών στρατιωτικών από ιρανική πυραυλική επίθεση, ενώ οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέα αεροπορικά πλήγματα εναντίον του Ιράν.

Καύσωνας 4 ημερών: Ποιες περιοχές θα «καούν» με 43 βαθμούς και πότε έρχεται η ανάσα δροσιάς

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Η κορύφωση της ζέστης αναμένεται Δευτέρα και Τρίτη, με τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα να «χτυπούν» κόκκινο, ενώ από την Πέμπτη το θερμόμετρο θα πέσει κατά 8–10 βαθμούς.