E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες σήμερα ‑ Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Νέα επιδείνωση από την Πέμπτη

Δημοσίευση 26/2/2024 | 08:25

Καιρός: Καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες σήμερα ‑ Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Ισχυρή βροχόπτωση άρχισε να πλήττει λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής πολλές περιοχές της Αττικής. Όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι η εβδομάδα ξεκίνησε με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί ανατολικά και θα επηρεάσει την Ελλάδα έως και το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ τα έντονα φαινόμενα που ξεκίνησαν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Τη Δευτέρα (26-02-24)
α. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά), την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), τις Κυκλάδες, την Κρήτη (κυρίως στα νότια), την Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στην Εύβοια και τις Σποράδες με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
β. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη (27-02-24)
α. Τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Κακοκαιρία εξπρές, λεει ο Καλλιάνος

Για κακοκαιρία εξπρές μίλησε ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, με βροχές που θα χτυπήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος είπε ότι «θα είναι μια κακοκαιρία εξπρές, διάρκειας 24 ωρών το πολύ. Μην περιμένουμε δηλαδή ιδιαίτερη διάρκεια σε αυτό το κύμα της κακοκαιρίας. Ωστοσό σημείωσε «θα είναι μια κακοκαιρία που θα καταφέρει να δώσει βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο και από την Γάβδο μέχρι τον Έβρο.

Όσον αφορά στην Αττική, «φαίνεται περίπου στις μεταμεσονύχτιες ώρες ότι θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές του νομού Αττικής», σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα πρόκειται για γενικευμένα φαινόμενα. «Χρειάζεται μια κάποια εγρήγορση σε περίπτωση εκδήλωσης ισχυρών φαινομένων, ας περιορίσουμε λίγο τις μετακινήσεις μας. Δεν θα έρθει κάτι ακραίο. Θα είναι μια μεταβολή του καιρού συνηθισμένη για την εποχή μας.

Πρόσκαιρη βελτίωση την Δευτέρα, νέες καταιγίδες από τη Πέμπτη

«Πρόσκαιρη βελτίωση περιμένουμε από το απόγευμα της Δευτέρας, Πρόσκαιρη όμως διότι περιμένουμε νέα επιδείνωση από την Πέμπτη πάλι με βροχες και καταιγίδες το διήμερο Πέμπτη- Παρασκευή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Βαθιά σοκαρισμένη» η Κίνα: «Η ενέργεια των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο»

Κόσμος 03.01.2026
«Η Κίνα είναι βαθιά σοκαρισμένη και καταδικάζει έντονα τη χρήση βίας από τις ΗΠΑ εναντίον μιας κυρίαρχης χώρας και τη χρήση βίας εναντίον του προέδρου μιας χώρας»

Η αντίδραση της Ρωσίας στις εξελίξεις στη Βενεζουέλα

Κόσμος 03.01.2026
Η Βενεζουέλα είναι ο κύριος σύμμαχος της Ρωσίας στη Λατινική Αμερική, αν και η Μόσχα δεν προσφέρει βοήθεια στο Καράκας

«Φραστική ενόχληση» ελληνικού εμπορικού από τουρκικό πολεμικό στο Αιγαίο

Ελλάδα 03.01.2026
Το τουρκικό πολεμικό πλοίο προέβη σε «αναγνώριση» του ελληνικού εμπορικού, το οποίο πλέει επί ημέρες στην περιοχή

Πώς εντόπισαν οι ΗΠΑ τον Μαδούρο: Η πηγή της CIA στην Κυβέρνηση της Βενεζουέλας και τα 50 εκατομμύρια της επικήρυξης

Κόσμος 03.01.2026
Η επιτήρηση γινόταν μέσω στόλου μη επανδρωμένων, χαμηλής παρατηρησιμότητας drones, τα οποία εξασφάλιζαν σχεδόν συνεχή κάλυψη πάνω από τη Βενεζουέλα

Νέες δηλώσεις Τραμπ: Παρακολουθούσα την επιχείρηση σε πραγματικό χρόνο

Κόσμος 03.01.2026
Επανήλθε με περισσότερες λεπτομέρειες ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο Νικολάς Μαδούρο συνελήφθη ενώ κοιμόταν ‑ Τον έσυραν με τη σύζυγό από το κρεβάτι

Κόσμος 03.01.2026
Στο φως λεπτομέρειες από την αμερικανική επιχείρηση σύλληψης του ζεύγους Μαδούρο

Εντοπίστηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ανω Ποροΐων, Κώστας Γκίνης

Ελλάδα 03.01.2026
Βρέθηκε κρυμμένο σε πεύκα το αυτοκίνητό του

Πιλότος της Air India απομακρύνθηκε από πτήση επειδή τα είχε «τσούξει»

Κόσμος 03.01.2026
Ένας πιλότος της Air India υπό την επήρεια αλκοόλ απομακρύνθηκε από πτήση λίγο πριν την απογείωση.

Ποιοι θα δουν αυξήσεις στους μισθούς τους την νέα χρονιά

Οικονομία 03.01.2026
Μειώνονται οι κρατήσεις φόρου εισοδήματος

Περιόρισαν τις αγορές τους στα απαραίτητα οι καταναλωτές ‑ Σε ποια προϊόντα ξόδεψαν τα περισσότερα

Οικονομία 03.01.2026
Οριακή άνοδος σε σχέση με πέρυσι καταγράφηκε κατά την εορταστική περίοδο στον τζίρο που είδαν οι επιχειρηματίες

Έκλεψαν αστακούς αξίας 400.000 δολαρίων

Κόσμος 03.01.2026
Οδηγός παρίστανε τον νόμιμο μεταφορέα