E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη και ποιοι Γεροβασίλη ενόψει εσωκομματικών ‑ Τα δύο στρατόπεδα

Στο Συνέδριο αναδείχθηκε και μια νέα τάση υπέρ της ανάγκης αναβολής των εσωκομματικών εκλογών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/2/2024 | 09:37

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη και ποιοι Γεροβασίλη ενόψει εσωκομματικών ‑ Τα δύο στρατόπεδα

Σε νέα εσωκομματική αναμέτρηση οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς το γάντι που πέταξε ο Στέφανος Κασσελάκης σε όσους τον αμφισβητούν λέγοντας «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», το σήκωσε ηΟλγα Γεροβασίλη δηλώνοντας «παρούσα».

Τα δύο στρατόπεδα έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την σφοδρή - όπως προμηνύεται - σύγκρουση ενώ ήδη αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη παίρνουν θέση στην σκακιέρα. Μόνη διέξοδος για την σχεδόν διαλυτική περιδίνηση στην οποία εισέρχεται άμεσα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση ειναι τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα να κάνουν ένα βήμα πίσω έως τις ευρωεκλογές. Η πρόταση για ακύρωση - ή αναβολή - της εσωκομματικής αναμέτρησης διακινήθηκε αρχικά από απλούς συνέδρους για να υιοθετηθεί στην πορεία από στελέχη της λεγόμενης πρώτης γραμμής. Πάντως, για την ώρα η διάταξη δυνάμεων έχει ως εξής:

Με τον Στέφανο Κασσελάκη

Στο πλευρό του Στέφανο Κασσελάκη βρίσκονται οι βουλευτές: Ευάγγελος Αποστολάκης (Επικρατείας), Νίκος Παππάς (Νότιος τομέας Αθήνας), Ραλλία Χρηστίδου (Νότιος τομέας Αθήνας), Ρανια Θρασκιά (Α’ Θεσσαλονίκη), Πέτρος Παππάς (Κιλκίς), Καλλιόπη Βέττα (Κοζάνης), Βασίλης Κόκκαλης (Λάρισας), Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος (Μαγνησίας), Θεοδώρα Τζάκρη (Πέλλας), Κυριακή Μάλαμα (Χαλκιδικής) η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη, ο πρόεδρος του Συνεδρίου Πάνος Ρήγας, οι πρώην βουλευτές Νατάσσα Γκαρά και Μάριος Κατσής καθώς και οι Νίκος Καρανίκας και Θανάσης Οικονόμου

Με την Ολγα Γεροβασίλη:

Η βουλευτής Άρτας και αντιπρόεδρος της Βουλής έχει την υποστήριξη του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Επίσης, η υποψηφιότητα Γεροβασίλη υποστηρίζεται από τους βουλευτές: Αθηνά Λίνου (Βόρειος Τομέας Αθήνας), Κατερίνα Νοτοπούλου (Α Θεσσαλονίκης), Μαρίνα Κοντοτόλη (Τρικάλων), από τους πρώην βουλευτές Γιάννη Ραγκούση, Κώστα Ζαχαριάδη, Αλέκο Φλαμπουράρη και Χρήστο Σπίρτζη από τον αναπληρωτή γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη και τους Διονύση Τεμπονέρα και Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Υπέρ αναβολής

Οι οριακές εργασίες του Συνεδρίου ανέδειξε και μια νέα τάση υπέρ της ανάγκης αναβολής των εσωκομματικών εκλογών. Η πρόταση εκδηλώθηκε αρχικά από απλά μέλη αλλά στην συνέχεια εκφράστηκε από στελέχη της λεγόμενης “πρώτης γραμμής”. Υπέρ της διακοπής κάθε συζήτησης για εσωκομματική αναμέτρηση προκειμένου το κόμμα να επικεντρωθεί στις επικείμενες ευρωεκλογές τοποθετήθηκαν: ο επικεφαλής της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος και ο βουλευτής Όθων Ηλιόπουλος (Επικρατείας).

Την ακύρωση της νέας εσωκομματικής αναμέτρησης και την απόσυρση της υποψηφιότητας Γεροβασίλη ζήτησε και ο Παύλος Πολακης με ανάρτηση του το βράδυ του Σαββάτου. Ο βουλευτής Χανίων χαρακτήρισε «άκαιρη» και «λαθος» την παρέμβαση Τσίπρα κρατώντας αποστάσεις απ τον πρώην πρωθυπουργό ωστόσο ανάλογες αποστάσεις κρατά και απ τον κ Κασσελακη υπογραμμίζοντας πως «κανείς δεν έχει λευκή επιταγή, όλοι θα κριθούμε στις ευρωεκλογές». Παράλληλα, ρίχνει και προειδοποιητική βολή προς εκείνους που απεργάζονται σχέδια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα της κεντροαριστεράς λέγοντας “Οποιος σχεδιάζει επι χαρτου ,συνενώσεις ηττημένων και τραυματισμένων μετά τις ευρωεκλογές είναι απλά ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ!!”

Υπέρ της συγκεκριμένης λύσης φέρονται να είναι και οι βουλευτές Ανδρέας Παναγιωτόπουλος (Αχαϊας), Νίνα Κασιμάτη (Β’ Πειραιά).

Προβληματισμένοι και αμέτοχοι

Τέλος, υπάρχουν και οι βουλευτές που για την ώρα δεν έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση. Η κυρία Ρένα Δούρου φαίνεται πως είναι πιο κοντά στην υποψηφιότητα Κασσελάκη, ο Κώστας Μπάρκας και ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος πιο κοντά στην υποψηφιότητα Γεροβασίλη ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η στάση των βουλευτών Γιώτας Πούλου, Χρήστου Γιαννούλη, Μίλτου Ζαμπάρα και Γιώργου Ψυχογιού.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρένα Δούρου: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Ελλάδα 29.04.2024
Η πρώτη δήλωση της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση για το Μάτι

Ποινές έως 111 έτη για το Μάτι, αλλά εξαγοράσιμες: Φυγαδεύτηκαν οι κατηγορούμενοι

Ελλάδα 29.04.2024
Απογοήτευση των συγγενών μετά την ανακοίνωση των ποινών - Το δικαστήριο μετέτρεψε τις ποινές σε χρηματικές προς 10 ευρώ ημερησίως

Πάσχα: Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων

Ελλάδα 29.04.2024
Αναχωρούν για τα νησιά, αυξημένη η κινητικότητα στο λιμάνι του Πειραιά

Προσποιήθηκε τον υπάλληλο του ΥΠΟΙΚ και απέσπασε από ιδιοκτήτη καφέ 2.000 ευρώ

Ελλάδα 29.04.2024
Ο δράστης συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες Κυριακή στην Τούμπα, στη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που παρέλαβε το συμφωνηθέν ποσό από τον παθόντα

Μπόνους παραγωγικότητας για τους δημόσιους υπαλλήλους ‑ Τι προβλέπει

Ελλάδα 29.04.2024
Θα είναι οι προϊστάμενοι εκείνοι που θα ανάβουν στους υπαλλήλους τους το πράσινο φως για το μπόνους παραγωγικότητας

Φωτιά στο Μάτι: Οργή για την απόφαση του δικαστηρίου από τους συγγενείς των θυμάτων

Ελλάδα 29.04.2024
«Έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φυλακή! Όλοι αθώοι; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη»

«Μπλόκο» στην υποβολή χιλιάδων φορολογικών δηλώσεων ‑ Τι πρέπει να κάνετε

Οικονομία 29.04.2024
Χιλιάδες δηλώσεις που είναι προσυμπληρωμένες από την ΑΑΔΕ, μπλοκάρονται από το σύστημα και δεν εκκαθαρίζονται

Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: Ένοχοι 6 κατηγορούμενοι

Ελλάδα 29.04.2024
Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Μαρούσι: Αναζητείται ο δράστης του φονικού έξω από μπαρ ‑ Βίντεο από τη συμπλοκή και τις πρώτες βοήθειες στο θύμα

Ελλάδα 29.04.2024
Τι προηγήθηκε της εν ψυχρώ εκτέλεσης και τι εξετάζει η αστυνομία