E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βασιλιάς Κάρολος: «Πολύ επιθετικός» ο καρκίνος του ‑ O Ουίλιαμ ετοιμάζεται για τη διαδοχή

Η δύσκολη μάχη με τον καρκίνο έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/2/2024 | 18:55

Βασιλιάς Κάρολος: «Πολύ επιθετικός» ο καρκίνος του ‑ O Ουίλιαμ ετοιμάζεται για τη διαδοχή

Αρκετά πιο σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας του Βασιλιά Καρόλου απ' όσο πίστευαν οι γιατροί, σύμφωνα με τον βασιλικό εμπειρογνώμονα και συγγραφέα Τομ Κουίν, όπως αναφέρει η εφημερίδα Mirror.

Ο μονάρχης, σύμφωνα με τον Τομ Γουίν, ήδη προετοιμάζει τον πρωτότοκο γιο του, πρίγκιπα Ουίλιαμ για διάδοχό του, ωστόσο αυτό κρατείται επτασφράγιστο μυστικό από τον δευτερότοκο γιο του, πρίγκιπα Χάρι.

Ο σχεδιασμός της διαδοχής είναι άκρως απόρρητος και κανείς δεν εμπιστεύεται τον Χάρι να συμμετέχει σε αυτόν για τον απλούστατο λόγο ότι, αν νιώσει με οποιονδήποτε τρόπο ότι τον προσβάλλουν ή ότι δεν του δίνουν αυτό που πιστεύει ότι του αξίζει, θα τρέξει κατευθείαν στα μέσα ενημέρωσης, γράφει το σχετικό δημοσίευμα.

«Ο Βασιλιάς Κάρολος γνωρίζει για την κατάσταση της υγείας του. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι στο κατώφλι της διαδοχής. Ο μονάρχης ελπίζει να παραμείνει σε μια σχετικά καλή κατάσταση, ώστε να παραδώσει το στέμμα σε ηλικία 80 ετών. Ωστόσο, ίσως ξεκινήσουν οι διαδικασίες αυτές πολύ νωρίτερα, καθώς η μορφή καρκίνου του είναι πολύ πιο επικίνδυνη και επιθετική απ' όσο πίστευαν οι γιατροί αρχικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Τόμας Κουίν.

Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι «κανείς δεν εμπιστεύεται τον δούκα του Σάσεξ, Χάρι, καθώς στις συνεντεύξεις που δίνει για τη βασιλική οικογένεια είναι όλες υπό μορφή κριτικής, όπως και η βιογραφία του».

Με αφορμή τις δυσοίωνες προβλέψεις των γιατρών σχετικά με την κατάσταση της υγείας του βασιλιά Καρόλου της Βρετανίας, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Mirror, το Μπάκιγχαμ ετοιμάζει τη διάδοχη κατάσταση υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας.

Ο διάδοχος της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ, Κάρολος, υποβλήθηκε σε επέμβαση για υπερπλασία προστάτη στο τέλος του Ιανουαρίου, χωρίς τα βρετανικά ανάκτορα να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του και της ασθένειάς του.

Την ίδια ώρα, ο δούκας του Σάσεξ, Χάρι, φέρεται να είναι πρόθυμος να επιστρέψει προσωρινά στη βασιλική οικογένεια, όσο ο βασιλιάς Κάρολος λαμβάνει θεραπεία για τον καρκίνο.

Ο κοκκινομάλλης δευτερότοκος γιος του Καρόλου είχε δηλώσει ότι σχεδιάζει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από μια σύντομη επίσκεψη στον πατέρα του, στις αρχές του μήνα. Ωστόσο, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, φέρεται να συμβούλευσε τον πατέρα του να μην αφήσει τον αδερφό του να επιστρέψει στην πατρίδα.


Από την πλευρά του, ο βασιλικός συγγραφέας, Τομ Κουίν, είπε στην εφημερίδα Mirror: «Μίλησα με έναν στενό φίλο του Βασιλιά Καρόλου που πιστεύει ότι ακόμα κι αν ο μονάρχης ήθελε να δεχτεί την προσφορά του Χάρι -κάτι που δεν κάνει- δεν πρόκειται να το αποδεχθεί, επειδή δεν το εγκρίνει ο μεγαλύτερος αδερφός του δούκα του Σάσεξ».

Στο μεταξύ, και η «αντάρτισσα» των βρετανικών ανακτόρων, Μέγκαν Μαρκλ, λέγεται ότι είναι αντίθετη στην ιδέα επιστροφής του συζύγου της, Χάρι, στη Γηραιά Αλβιώνα με αφορμή την ασθένεια του πατέρα του», σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βιολάντα: Απολογείται ξανά ο ιδιοκτήτης για την φονική έκρηξη – Έξω από το δικαστήριο και οι εργαζόμενοι ως ένδειξη συμπαράστασης

Ελλάδα 18.02.2026
Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων καταγγέλλει πως η συγκέντρωση από τους εργαζόμενους έγινε μετά από παρέμβαση της εργοδοσίας

Αλλαγές στο Messenger: Τι σημαίνει η κατάργηση των desktop εκδόσεων για τους χρήστες

Tech + Science 18.02.2026
Στροφή στη «συγκέντρωση» υπηρεσιών από την Meta - Αντιδρούν οι χρήστες - Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Τέμπη: Πλήρης αποζημίωση στους τραυματίες από τον ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες που δεν συνταγογραφούνται

Ελλάδα 18.02.2026
Αποζημίωση 100% ακόμη και για υπηρεσίες και ιατροτεχνολογικά προϊόντα που δεν συνταγογραφούνται, ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ

Φωτιά τώρα σε επιχείρηση αλουμινίου στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

Ελλάδα 18.02.2026
Δυνάμεις πυρόσβεσης βρίσκονται στην περιοχή

Καθαρά Δευτέρα 2026: Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα

Ελλάδα 18.02.2026
Αναλυτικός οδηγός για το ωράριο λειτουργίας την Καθαρά Δευτέρα 2026

Συγγρού: Ανοιξε τρύπα στη μεσαία λωρίδα στο ρεύμα προς παραλία – Νερά πετάγονται από τον δρόμο

Ελλάδα 18.02.2026
Η καθίζηση έγινε λίγο μετά το ύψος του Νέου Κόσμου

Συγκλονίζει η σύζυγος του Λάνθιμου, Αριάν Λαμπέτ: «Έχω υποστεί δύο βιασμούς στην εφηβεία μου»

Κόσμος 18.02.2026
Η βραβευμένη ηθοποιός και σκηνοθέτις μίλησε ανοιχτά για τους βιασμούς και τις σeξουαλικές παρενοχλήσεις που έχει υποστεί

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός ασθενοφόρου που οδηγούσε μεθυσμένος

Ελλάδα 18.02.2026
Πρόκειται για 41χρονο, ο οποίος οδηγούσε ασθενοφόρο ιδιωτικής εταιρείας

Δημογραφικό: Οι 4 περιοχές της Ελλάδας που «σβήνουν»

Ελλάδα 18.02.2026
Στα όρια της επιβίωσης 4 περιοχές της χώρας που είδαν δραματική συρρίκνωση του πληθυσμού τους - 1,26 παιδιά ανά γυναίκα στην Ελλάδα, που έχει την 7η χειρότερη επίδοση στην ΕΕ

Τόμι Λι Τζόουνς: Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου της κόρης του που είχε βρεθεί νεκρή σε πολυτελές ξενοδοχείο

Κόσμος 18.02.2026
Η Βικτόρια Τζόουνς είχε εντοπιστεί νεκρή τον Ιανουάριο στο Σαν Φρανσίσκο