E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βασιλιάς Κάρολος: «Πολύ επιθετικός» ο καρκίνος του ‑ O Ουίλιαμ ετοιμάζεται για τη διαδοχή

Η δύσκολη μάχη με τον καρκίνο έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/2/2024 | 18:55

Βασιλιάς Κάρολος: «Πολύ επιθετικός» ο καρκίνος του ‑ O Ουίλιαμ ετοιμάζεται για τη διαδοχή

Αρκετά πιο σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας του Βασιλιά Καρόλου απ' όσο πίστευαν οι γιατροί, σύμφωνα με τον βασιλικό εμπειρογνώμονα και συγγραφέα Τομ Κουίν, όπως αναφέρει η εφημερίδα Mirror.

Ο μονάρχης, σύμφωνα με τον Τομ Γουίν, ήδη προετοιμάζει τον πρωτότοκο γιο του, πρίγκιπα Ουίλιαμ για διάδοχό του, ωστόσο αυτό κρατείται επτασφράγιστο μυστικό από τον δευτερότοκο γιο του, πρίγκιπα Χάρι.

Ο σχεδιασμός της διαδοχής είναι άκρως απόρρητος και κανείς δεν εμπιστεύεται τον Χάρι να συμμετέχει σε αυτόν για τον απλούστατο λόγο ότι, αν νιώσει με οποιονδήποτε τρόπο ότι τον προσβάλλουν ή ότι δεν του δίνουν αυτό που πιστεύει ότι του αξίζει, θα τρέξει κατευθείαν στα μέσα ενημέρωσης, γράφει το σχετικό δημοσίευμα.

«Ο Βασιλιάς Κάρολος γνωρίζει για την κατάσταση της υγείας του. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι στο κατώφλι της διαδοχής. Ο μονάρχης ελπίζει να παραμείνει σε μια σχετικά καλή κατάσταση, ώστε να παραδώσει το στέμμα σε ηλικία 80 ετών. Ωστόσο, ίσως ξεκινήσουν οι διαδικασίες αυτές πολύ νωρίτερα, καθώς η μορφή καρκίνου του είναι πολύ πιο επικίνδυνη και επιθετική απ' όσο πίστευαν οι γιατροί αρχικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Τόμας Κουίν.

Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι «κανείς δεν εμπιστεύεται τον δούκα του Σάσεξ, Χάρι, καθώς στις συνεντεύξεις που δίνει για τη βασιλική οικογένεια είναι όλες υπό μορφή κριτικής, όπως και η βιογραφία του».

Με αφορμή τις δυσοίωνες προβλέψεις των γιατρών σχετικά με την κατάσταση της υγείας του βασιλιά Καρόλου της Βρετανίας, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Mirror, το Μπάκιγχαμ ετοιμάζει τη διάδοχη κατάσταση υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας.

Ο διάδοχος της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ, Κάρολος, υποβλήθηκε σε επέμβαση για υπερπλασία προστάτη στο τέλος του Ιανουαρίου, χωρίς τα βρετανικά ανάκτορα να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του και της ασθένειάς του.

Την ίδια ώρα, ο δούκας του Σάσεξ, Χάρι, φέρεται να είναι πρόθυμος να επιστρέψει προσωρινά στη βασιλική οικογένεια, όσο ο βασιλιάς Κάρολος λαμβάνει θεραπεία για τον καρκίνο.

Ο κοκκινομάλλης δευτερότοκος γιος του Καρόλου είχε δηλώσει ότι σχεδιάζει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από μια σύντομη επίσκεψη στον πατέρα του, στις αρχές του μήνα. Ωστόσο, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, φέρεται να συμβούλευσε τον πατέρα του να μην αφήσει τον αδερφό του να επιστρέψει στην πατρίδα.


Από την πλευρά του, ο βασιλικός συγγραφέας, Τομ Κουίν, είπε στην εφημερίδα Mirror: «Μίλησα με έναν στενό φίλο του Βασιλιά Καρόλου που πιστεύει ότι ακόμα κι αν ο μονάρχης ήθελε να δεχτεί την προσφορά του Χάρι -κάτι που δεν κάνει- δεν πρόκειται να το αποδεχθεί, επειδή δεν το εγκρίνει ο μεγαλύτερος αδερφός του δούκα του Σάσεξ».

Στο μεταξύ, και η «αντάρτισσα» των βρετανικών ανακτόρων, Μέγκαν Μαρκλ, λέγεται ότι είναι αντίθετη στην ιδέα επιστροφής του συζύγου της, Χάρι, στη Γηραιά Αλβιώνα με αφορμή την ασθένεια του πατέρα του», σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κιάτο: Νέα στοιχεία για την 40χρονη που πιάστηκαν τα μαλλιά της σε μηχάνημα εργοστασίου

Ελλάδα 03.04.2026
«Οι γιατροί έδωσαν μεγάλη μάχη στο χειρουργείο»

Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα η 77χρονη που διώκεται για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της

Ελλάδα 03.04.2026
Εις βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

Μυστήριο στην Κοζάνη με νεκρά πρόβατα σε πλαγιά ‑ Αγνωστο πώς θανατώθηκαν

Ελλάδα 03.04.2026
Το σημείο, που παραμένει χαρακτηρισμένο ως καταφύγιο, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις τοπικές αρχές και την κοινωνία

Ανατροπή στον καιρό μέχρι το Πάσχα: Ανοδος της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια

Καιρός 03.04.2026
Μεγάλη Εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες

Η Κούβα δίνει χάρη σε 2.010 φυλακισμένους ενόψει Πάσχα

Κόσμος 03.04.2026
Πρόκειται για «ανθρωπιστική χειρονομία»

Γιάννης Μπρούζος: Πέθανε σε ηλικία 41 ετών ο συγγραφέας του βιβλίου «24 γράμματα στον γιο μου»

Πολιτισμός 03.04.2026
Πώς είχε περιγράψει ο Γιάννης Μπρούζος τη μάχη που έδινε

Βέροια: Κατέληξε ο 7χρονος που τραυματίστηκε παίζοντας σε πάρκο

Ελλάδα 03.04.2026
Την ώρα εκείνη η μητέρα του βρισκόταν στην εκκλησία

Τι ανακοίνωσε ο ιδρυτής της Allwyn στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Οικονομία 03.04.2026
Η Allwyn ξεκινά διαπραγμάτευση νέων μετοχών στο ΧΑ μετά τη συνένωση με τον ΟΠΑΠ, με κεφαλαιοποίηση περίπου €11 δισ.

Τσίπρας για τα capital controls: «Έπρεπε εμείς να κλείσουμε τις τράπεζες την επομένη των εκλογών»

Πολιτική 03.04.2026
Το τρίτο μνημόνιο και τα οικονομικά στοιχεία

Κακοκαιρία Erminio: Ένας νεκρός και τεράστιες καταστροφές σε Αττική και πολλές περιοχές της χώρας ‑ Πότε αναμένεται βελτίωση

Καιρός 03.04.2026
Έντονα φαινόμενα και αφρικανική σκόνη επηρέασαν μεγάλο μέρος της Ελλάδας

Κακοκαιρία Erminio: Πάνω από 1.100 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Ελλάδα Χτες
752 κλήσεις για την Περιφέρεια Αττικής