E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βασιλιάς Κάρολος: «Πολύ επιθετικός» ο καρκίνος του ‑ O Ουίλιαμ ετοιμάζεται για τη διαδοχή

Η δύσκολη μάχη με τον καρκίνο έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/2/2024 | 18:55

Βασιλιάς Κάρολος: «Πολύ επιθετικός» ο καρκίνος του ‑ O Ουίλιαμ ετοιμάζεται για τη διαδοχή

Αρκετά πιο σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας του Βασιλιά Καρόλου απ' όσο πίστευαν οι γιατροί, σύμφωνα με τον βασιλικό εμπειρογνώμονα και συγγραφέα Τομ Κουίν, όπως αναφέρει η εφημερίδα Mirror.

Ο μονάρχης, σύμφωνα με τον Τομ Γουίν, ήδη προετοιμάζει τον πρωτότοκο γιο του, πρίγκιπα Ουίλιαμ για διάδοχό του, ωστόσο αυτό κρατείται επτασφράγιστο μυστικό από τον δευτερότοκο γιο του, πρίγκιπα Χάρι.

Ο σχεδιασμός της διαδοχής είναι άκρως απόρρητος και κανείς δεν εμπιστεύεται τον Χάρι να συμμετέχει σε αυτόν για τον απλούστατο λόγο ότι, αν νιώσει με οποιονδήποτε τρόπο ότι τον προσβάλλουν ή ότι δεν του δίνουν αυτό που πιστεύει ότι του αξίζει, θα τρέξει κατευθείαν στα μέσα ενημέρωσης, γράφει το σχετικό δημοσίευμα.

«Ο Βασιλιάς Κάρολος γνωρίζει για την κατάσταση της υγείας του. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι στο κατώφλι της διαδοχής. Ο μονάρχης ελπίζει να παραμείνει σε μια σχετικά καλή κατάσταση, ώστε να παραδώσει το στέμμα σε ηλικία 80 ετών. Ωστόσο, ίσως ξεκινήσουν οι διαδικασίες αυτές πολύ νωρίτερα, καθώς η μορφή καρκίνου του είναι πολύ πιο επικίνδυνη και επιθετική απ' όσο πίστευαν οι γιατροί αρχικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Τόμας Κουίν.

Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι «κανείς δεν εμπιστεύεται τον δούκα του Σάσεξ, Χάρι, καθώς στις συνεντεύξεις που δίνει για τη βασιλική οικογένεια είναι όλες υπό μορφή κριτικής, όπως και η βιογραφία του».

Με αφορμή τις δυσοίωνες προβλέψεις των γιατρών σχετικά με την κατάσταση της υγείας του βασιλιά Καρόλου της Βρετανίας, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Mirror, το Μπάκιγχαμ ετοιμάζει τη διάδοχη κατάσταση υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας.

Ο διάδοχος της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ, Κάρολος, υποβλήθηκε σε επέμβαση για υπερπλασία προστάτη στο τέλος του Ιανουαρίου, χωρίς τα βρετανικά ανάκτορα να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του και της ασθένειάς του.

Την ίδια ώρα, ο δούκας του Σάσεξ, Χάρι, φέρεται να είναι πρόθυμος να επιστρέψει προσωρινά στη βασιλική οικογένεια, όσο ο βασιλιάς Κάρολος λαμβάνει θεραπεία για τον καρκίνο.

Ο κοκκινομάλλης δευτερότοκος γιος του Καρόλου είχε δηλώσει ότι σχεδιάζει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από μια σύντομη επίσκεψη στον πατέρα του, στις αρχές του μήνα. Ωστόσο, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, φέρεται να συμβούλευσε τον πατέρα του να μην αφήσει τον αδερφό του να επιστρέψει στην πατρίδα.


Από την πλευρά του, ο βασιλικός συγγραφέας, Τομ Κουίν, είπε στην εφημερίδα Mirror: «Μίλησα με έναν στενό φίλο του Βασιλιά Καρόλου που πιστεύει ότι ακόμα κι αν ο μονάρχης ήθελε να δεχτεί την προσφορά του Χάρι -κάτι που δεν κάνει- δεν πρόκειται να το αποδεχθεί, επειδή δεν το εγκρίνει ο μεγαλύτερος αδερφός του δούκα του Σάσεξ».

Στο μεταξύ, και η «αντάρτισσα» των βρετανικών ανακτόρων, Μέγκαν Μαρκλ, λέγεται ότι είναι αντίθετη στην ιδέα επιστροφής του συζύγου της, Χάρι, στη Γηραιά Αλβιώνα με αφορμή την ασθένεια του πατέρα του», σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σία Κοσιώνη: Νοσηλεύεται για δεύτερη ημέρα στη ΜΕΘ με πνευμονία

Ελλάδα 25.01.2026
Οι τελευταίες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της γνωστής δημοσιογράφου

Γρίπη Α: Ανησυχία για την επικίνδυνη υποπαραλλαγή Κ ‑ «Μπορεί και τα μικρά παιδιά να κινδυνέψουν»

Ελλάδα 25.01.2026
Σημαντική πίεση ασκούν στο ΕΣΥ τα αυξημένα περιστατικά γρίπης και εποχικών ιώσεων, με τα παιδιατρικά νοσοκομεία να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή

Ιδιωτικός τομέας: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στον μισθό τους τις επόμενες ημέρες

Οικονομία 25.01.2026
Σε ισχύ οι αλλαγές στην άμεση φορολογία

Μινεάπολη: Νέο βίντεο από τη στιγμή του θανάσιμου πυροβολισμού του Αλεξ Πρέτι

Οικονομία 25.01.2026
Το αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ισχυρίζεται πως ο Πρέτι πλησίασε τον ομοσπονδιακό πράκτορα κρατώντας όπλο

Νεκρός άνδρας σε πορτ παγκάζ αυτοκινήτου στη Γλυφάδα ‑ Συνελήφθη ο γιος του, είχε σκοτώσει και τη μητέρα του το 2014

Ελλάδα 25.01.2026
Σκότωσε με μαχαίρι τον πατέρα του - Ο 46χρονος γιος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Με δασμούς 100% απειλεί τον Καναδά ο Τραμπ ‑ «Η Κίνα θα φάει την χώρα ζωντανή»

Κόσμος Χτες
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό

Νέο σοκ στη Μινεάπολη: Πυρά ομοσπονδιακών πρακτόρων κατά πολίτη

Κόσμος Χτες
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «αρρωστημένη»

Νέα φωτό από Τραμπ για τη Γροιλανδία με έναν πιγκουίνο: «Λάθος ημισφαίριο!»

Κόσμος Χτες
Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίζεται να κατευθύνεται προς μια παγωμένη οροσειρά

Η Σία Κοσιώνη νοσηλεύεται στην εντατική με πνευμονία

Ελλάδα Χτες
Η δημοσιογράφος ένιωσε αδιαθεσία με προβλήματα στην αναπνοή της

Γλυφάδα: Έργα του ΔΕΔΔΗΕ «δείχνει» ο Δήμαρχος για τις καταστροφές ‑ Τι απαντά ο Διαχειριστής

Ελλάδα Χτες
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ

Βριλήσσια: Η στιγμή που ο άνδρας παρασύρει την υπάλληλο των ΕΛΤΑ ‑ Διαφώνησαν για ένα δέμα

Ελλάδα Χτες
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή