E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οριστικό: Τέλη Απριλίου θα ανοίξει και πάλι το ΟΑΚΑ

Μετά την αφαίρεση των πολυκαρβονικών φύλλων του Στεγάστρου Καλατράβα δεν θα υπάρχει κανένας κίνδυνος, σύμφωνα με το υπουργείο Αθλητισμού

Δημοσίευση 23/2/2024 | 11:12

Οριστικό: Τέλη Απριλίου θα ανοίξει και πάλι το ΟΑΚΑ

Την πλήρη λειτουργία του ΟΑΚΑ στα τέλη Απριλίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Αθλητισμού διαβεβαιώνοντας ότι έπειτα από τη σχετική έκθεση που παρέλαβε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος το κεντρικό στάδιο στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών θα είναι απόλυτα ασφαλές προς χρήση περί τα τέλη Απριλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός παρέδωσε την 3η Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης, στην οποία επιτρέπεται το άνοιγμα του ΟΑΚΑ μετά την ολοκλήρωση της αφαίρεσης των πολυκαρβονικών στελεχών και αφού εγκατασταθεί υπερσύγχρονο σύστημα επιτήρησης της στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα.

Την έκθεση παρέδωσε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργος Στασινός, στον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση. Το συμπέρασμα που προκύπτει από αυτή είναι πως μετά την αφαίρεση των πολυκαρβονικών φύλλων του Στεγάστρου Καλατράβα, δεν θα υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Όπως έχει αναφέρει σε δηλώσεις του και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι εργασίες απομάκρυνσης των πολυκαρβονικών φύλλων αναμένεται εκτός απροόπτου να ολοκληρωθούν μέσα στην άνοιξη, προκειμένου στα τέλη Απριλίου το Στέγαστρο να είναι απολύτως λειτουργικό.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Αθλητισμού για την επαναλειτουργία του ΟΑΚΑ

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την επαναλειτουργία του κεντρικού Σταδίου του ΟΑΚΑ, το οποίο είχε αναστείλει τη λειτουργία του εξαιτίας της έκθεσης που το καθιστούσε επισφαλές, λόγω της κατάστασης του στεγάστρου. Η 3η Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης που λάβαμε από τα χέρια του κ. Στασινού, προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, μας επιτρέπει να δώσουμε το εμβληματικό Στάδιο προς χρήση.

»Ευχαριστώ θερμά τον κ. Στασινό και τους επιστήμονες του ΤΕΕ για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της Κυβέρνησης. Επιλήφθηκαν, ως θεσμικοί εταίροι και πλέον ειδικοί, του πολύ δύσκολου εγχειρήματος της εξομάλυνσης της πραγματικά πολύ δυσάρεστης κατάστασης που προσωρινά –ευτυχώς- βιώσαμε με την αναστολή λειτουργίας του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου του ΟΑΚΑ. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε στην αναβάθμιση του Ολυμπιακού Συγκροτήματος, πάντα έχοντας ως πρόταγμά μας την ασφάλεια», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

«Υπενθυμίζεται ότι το ΟΑΚΑ έχει ήδη ενταχθεί στα Έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και από το όποιο αντλεί 57 εκατ. για την επισκευή, συντήρηση και τη βελτίωση των υφιστάμενων δομών του. Επιπλέον, και σύμφωνα με την αύξηση της ετήσιας χρηματόδοτησης στο σύνολο των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων της χώρας, που έφτασε ακόμα και στο +150%, εγκρίθηκαν 7,5 εκατ. ευρώ που θα κατευθυνθούν για την κατασκευή ενός ακόμα πολυδύναμου κλειστού γυμναστηρίου μέσα στον ευρύτερο χώρο του ΟΑΚΑ, ώστε να εξυπηρετηθούν πάγιες ανάγκες των Ομοσπονδιών, ενώ ήδη έχει ήδη αλλάξει μορφή το Κλειστό Προπονητήριο του Στίβου και διεξάγονται έργα αναμόρφωσης και στα ανοιχτά βοηθητικά γήπεδα (Κ1-Κ2).

»Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσει και 4η Έκθεση των ορισμένων από το ΤΕΕ εμπειρογνωμόνων, μετά την ολοκλήρωση της νέας αποτίμησης και την αλληλεπίδραση με το υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης – ενοργάνωσης», αναφέρεται παράλληλα στην ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Το χειρότερο ξεκίνημα της Νότιας Αμερικής εδώ και 52 χρόνια

E-Daily 3.Left 16.06.2026
Προβληματισμός για την εικόνα των ομάδων της

Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τήνος και Αλόννησος

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου, η Τήνος και η Αλόννησος τίθενται για τους επόμενους τρεις μήνες σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω λειψυδρίας.

Επίδομα αδείας: Τι αλλάζει μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού ‑ Πότε θα καταβληθεί

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Πότε πληρώνεται το επίδομα αδείας και πώς υπολογίζεται

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πότε λήγει η προθεσμία για την έκπτωση 3%

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Βήμα-βήμα η διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης

Ο Σταύρος Φλώρος συγκλονίζει: Έκανα χειρουργείο που είχε σοβαρή επιπλοκή, είχα εσωτερική αιμορραγία

E-Daily 3.Left 16.06.2026
«Πέρασα την πιο δύσκολη βδομάδα της αποκατάστασής μου μέχρι στιγμής», είπε ακόμα, αναφέροντας ότι χρειάστηκε να κάνει και δεύτερο χειρουργείο

Έρχεται καύσωνας στην Ελλάδα; ‑ Η πρόγνωση Κολυδά

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Η πρόγνωση του μετεωρολόγου για τις επόμενες ημέρες

Τι να κάνετε αν σας δαγκώσει λαγοκέφαλος: Οι τέσσερις οδηγίες από τον Ερυθρό Σταυρό, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Αν και το δάγκωμα του λαγοκέφαλου δεν είναι τοξικό, μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραύμα - Επικίνδυνη είναι και η κατανάλωση του ψαριού, καθώς περιέχει ισχυρή νευροτοξίνη

Τουρισμός για Όλους 2026: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για voucher έως €600 – Όσα αλλάζουν φέτος

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Δείτε όσα αλλάζουν στον φετινό κύκλο του προγράμματος – Οι δικαιούχοι και τα ποσά της επιδότησης

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον 63χρονο καθηγητή που κατηγορείται ότι θώπευσε 8χρονη σε πάρκο

Ελλάδα 16.06.2026
Ο 63χρονος που αρνείται τις κατηγορίες, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης

Τέσσερα χρόνια φυλακή στoν Σουηδό «Πέλικο» που εξέδωσε τη σύζυγό του σε περισσότερους από 100 άνδρες

Κόσμος 16.06.2026
Ο άνδρας κρίθηκε ένοχος για «διακεκριμένη μαστροπεία», καθώς και για απόπειρα βιασμού, επίθεση και απειλές σχετικά με γεγονότα που εκτείνονται σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών

Πολωνία: Δολοφονήθηκε Ρώσος καλλιτέχνης που ασκούσε κριτική στο Κρεμλίνο ‑ Δέχθηκε 5 σφαίρες

Κόσμος 16.06.2026
Ρώσος καλλιτέχνης που επικρίνει το Κρεμλίνο δολοφονήθηκε στην Πολωνία

Σοκαριστικό βίντεο ‑ Εύβοια: Αγριο ξύλο ανάμεσα σε δύο μαθήτριες Γυμνασίου

Ελλάδα 16.06.2026
Στον καβγά συμμετείχαν και άλλες μαθήτριες που είχαν δημιουργήσει έναν «κλοιό» γύρω τους