E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απέναντι στον Κασσελάκη ποιος; Τα ονόματα που ακούγονται στον ΣΥΡΙΖΑ

Ψυχροπολεμικό το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε εξέλιξη είναι το συνέδριο του κόμματος

Δημοσίευση 23/2/2024 | 10:27

Απέναντι στον Κασσελάκη ποιος; Τα ονόματα που ακούγονται στον ΣΥΡΙΖΑ

Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας η εκδήλωση με τίτλο «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιός;» είχε ανάψει φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ. Απ[ό το βράδυ της Πέμπτης, όμως, το ερώτημα άλλαξε. «Απέναντι στον Κασσελάκη ποιος» φαίνεται ότι αναρωτιούνται όσοι έθεσαν θέμα ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμέσως μετά το «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» του Στέφανου Κασσελάκη.

Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκ νέου σε εκλογική διαδικασία καθώς μετά τη χθεσινή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα οι νέες εκλογές θεωρήθηκαν αναπόφευκτες.

Αυτό που ίσως πολλοί δεν περίμεναν ήταν ο Κασσελάκης να ζητήσει τη διεξαγωγή τετραπλών κάλπεων, δηλαδή για πρόεδρο, Κεντρική Επιτροπή, Νομαρχιακές και Συντονιστικές οργανώσεις μελών. Η πρόταση αυτή, σε συνδυασμό με μια εξαιρετικά σκληρή επίθεση κατά των εσωκομματικών του αντιπάλων – στον απόηχο των εκρηκτικών συνεδριάσεων της ΠΓ στις αρχές της εβδομάδας-δείχνει την πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, να επιχειρήσει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των δομών του κόμματος και να διαλύσει οριστικά τις αμφισβητήσεις για τα επόμενα τρία χρόνια

Η επίθεση Κασσελάκη σε διαφωνούντες και η στόχευση πίσω από τις τετραπλές κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ

Ποια θα είναι όμως οι υποψήφιοι που θα βρεθούν απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, διεκδικώντας τη θέση της προεδρίας; Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του OPEN, Χρήστο Τσιγουρή, για την ώρα δεν είναι βέβαιο ποιοι θα είναι αυτοί, πόσο μάλλον όταν, ένα από τα πρόσωπα στα οποία πέφτουν τα βλέμματα όλων είναι και του κ. Φάμελλου. Πρέπει να σάς πω όμως έγινε σαφές, όταν ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε σε «τεράστια εγώ» που, επί της ουσίας, υπαινίχθηκε ότι θέλουν να γίνουν αρχηγοί, αναμφισβήτητα αναφέρθηκε σε αυτά τα πρόσωπα. Θεωρώ και σας λέω πως, όλοι χθες το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας Κασσελάκη, έριχναν το βλέμμα τους και ρωτούσαν να μάθουν, ποια θα είναι η θέση της Όλγας Γεροβασίλη και του Διονύση Τεμπονέρα. Επίσης και το όνομα του κ. Φάμελλου ήταν μεταξύ των συζητήσεων μεταξύ των στελεχών που έχουν μία έκδηλη αγωνία. Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε, αν έχουμε εκλογές, τον αντίπαλο του κ. Κασσελάκη ανάμεσα στα 2 – 3 πρόσωπα.

Όπως συμπληρώνει, υπάρχει ο χρονικός ορίζοντας που είναι σφιχτός δεδομένου του γεγονότος ότι έχουμε ευρωεκλογές σε λίγους μήνες και θα πρέπει, το πρόσωπο που θα είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει αυτή την πολιτική πρόταση και να την πάει στον κόσμο. Υπάρχει το χρονοδιάγραμμα των δύο εβδομάδων, είναι μία αρχική σκέψη που ειπώθηκε χθες το βράδυ, ωστόσο υπάρχει ένα ζήτημα με τον χρόνο, το πώς όλα αυτά θα καταφέρουν να ολοκληρωθούν γιατί η διαδικασία δεν είναι απλή. Υπάρχουν τα μέλη, η ηλεκτρονική ψηφοφορία, λογικά θα γίνει αρκετή συζήτηση για τη διαδικασία. Για να γίνουν όλα αυτά, όμως, πρέπει να υπάρχουν αντίπαλοι.

«Θα πρέπει να ρίξουμε το βλέμμα μας στο τι θα κάνει ο Διονύσης Τεμπονέρας και η Όλγα Γεροβασίλη, είναι τα πρόσωπα που αυτή τη στιγμή συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη προσοχή γιατί επί της ουσίας συζητάμε για το αν θα βρεθεί έτερος διεκδικητής απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι μέχρι αύριο το πρωί θα πρέπει να δηλωθούν οι υποψηφιότητες στο συνέδριο το οποίο και θα εγκρίνει τελικά τη διαδικασία. Η κουβέντα που υπήρχε χθες ήταν ότι μέχρι την Κυριακή το πρωί, ή το μεσημέρι θα πρέπει να κατατεθούν οι υποψηφιότητες.

Η προθεσμία για υποψηφιότητες στον ΣΥΡΙΖΑ
Αν και κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα από δω και πέρα και με ποιον τρόπο θα ολοκληρωθεί το Συνέδριο, οι υποψηφιότητες απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι το πρωί της Κυριακής.

Ήδη, πάντως ο Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 προανήγγειλε ότι υπάρχει πρόσωπο που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι και έδειξε την Όλγα Γεροβασίλη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρένα Δούρου: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Ελλάδα 29.04.2024
Η πρώτη δήλωση της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση για το Μάτι

Ποινές έως 111 έτη για το Μάτι, αλλά εξαγοράσιμες: Φυγαδεύτηκαν οι κατηγορούμενοι

Ελλάδα 29.04.2024
Απογοήτευση των συγγενών μετά την ανακοίνωση των ποινών - Το δικαστήριο μετέτρεψε τις ποινές σε χρηματικές προς 10 ευρώ ημερησίως

Πάσχα: Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων

Ελλάδα 29.04.2024
Αναχωρούν για τα νησιά, αυξημένη η κινητικότητα στο λιμάνι του Πειραιά

Προσποιήθηκε τον υπάλληλο του ΥΠΟΙΚ και απέσπασε από ιδιοκτήτη καφέ 2.000 ευρώ

Ελλάδα 29.04.2024
Ο δράστης συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες Κυριακή στην Τούμπα, στη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που παρέλαβε το συμφωνηθέν ποσό από τον παθόντα

Μπόνους παραγωγικότητας για τους δημόσιους υπαλλήλους ‑ Τι προβλέπει

Ελλάδα 29.04.2024
Θα είναι οι προϊστάμενοι εκείνοι που θα ανάβουν στους υπαλλήλους τους το πράσινο φως για το μπόνους παραγωγικότητας

Φωτιά στο Μάτι: Οργή για την απόφαση του δικαστηρίου από τους συγγενείς των θυμάτων

Ελλάδα 29.04.2024
«Έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φυλακή! Όλοι αθώοι; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη»

«Μπλόκο» στην υποβολή χιλιάδων φορολογικών δηλώσεων ‑ Τι πρέπει να κάνετε

Οικονομία 29.04.2024
Χιλιάδες δηλώσεις που είναι προσυμπληρωμένες από την ΑΑΔΕ, μπλοκάρονται από το σύστημα και δεν εκκαθαρίζονται

Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: Ένοχοι 6 κατηγορούμενοι

Ελλάδα 29.04.2024
Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Μαρούσι: Αναζητείται ο δράστης του φονικού έξω από μπαρ ‑ Βίντεο από τη συμπλοκή και τις πρώτες βοήθειες στο θύμα

Ελλάδα 29.04.2024
Τι προηγήθηκε της εν ψυχρώ εκτέλεσης και τι εξετάζει η αστυνομία