E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προειδοποίηση Παγώνη για την ιλαρά: «Είναι πολύ πιο μεταδοτική από τον κορονοϊό»

Ποιοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο

Δημοσίευση 23/2/2024 | 09:27

Προειδοποίηση Παγώνη για την ιλαρά: «Είναι πολύ πιο μεταδοτική από τον κορονοϊό»

Για την, όπως τόνισε, άκρως μεταδοτική ιλαρά μίλησε το πρωί της Παρασκευής (23/2) η Ματίνα Παγώνη και εξήγησε ποιοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Παράλληλα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε στα απογευματινά χειρουργεία και επεσήμανε πως «έρχονται για να μειωθεί η λίστα στα πρωινά τακτικά χειρουργεία».

Αναφερόμενη στο κύμα ιλαράς που έχει σαρώσει την Ευρώπη η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο είπε: «Όσες μητέρες δεν έχουν εμβολιάσει τα παιδιά τους, πρέπει να κάνουν και τις δύο δόσεις. Η μία δόση δεν σημαίνει ότι είσαι εμβολιασμένος, ότι έχεις κάλυψη. Όποιος έχει κάνει και τις 2 δόσεις είναι καλυμμένος εφ’ όρου ζωής».

«Η ιλαρά είναι πολύ πιο μεταδοτική από τον κορονοϊό, γι’ αυτό και στο εξωτερικό είχαν τόσα πολλά κρούσματα. Είναι επικίνδυνη η ιλαρά, γιατί μπορεί να κάνει επιπλοκές, όπως πνευμονία και εγκεφαλίτιδα» συμπλήρωσε.

Τι είπε για τα απογευματινά χειρουργεία

«Τα απογευματινά χειρουργεία έρχονται για να μειωθεί η λίστα στα πρωινά τακτικά χειρουργεία» δήλωσε.

«Ο υπουργός μας είπε ότι θέλει να μειώσει τα τακτικά πρωινά χειρουργεία, ο κόσμος που είναι στις λίστες να εξυπηρετηθεί. Το δεύτερο, οι γιατροί να πάρουν κάτι παραπάνω από το μισθολόγιο» σημείωσε.

Όσον αφορά τους ασθενείς που περίμεναν επί χρόνια σε λίστες χειρουργείων, πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι δωρεάν τα απογευματινά χειρουργεία.

«50.000 απογευματινά χειρουργεία, τα οποία ο κόσμος περίμενε με μεγάλες αναμονές, αυτά θα τα πληρώσει το κράτος» τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Ελλάδα Χτες
Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Πάσχα Χτες
Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Κόσμος Χτες
Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Ελλάδα Χτες
Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Ελλάδα Χτες
Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Ελλάδα Χτες
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Ελλάδα Χτες
Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Ελλάδα Χτες
Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Ελλάδα Χτες
Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός Χτες
Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση