E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πλοίο έπεσε πάνω σε γέφυρα και την κατεδάφισε: Πέντε νεκροί

Συγκλονιστικές εικόνες από το τραγικό συμβάν

Δημοσίευση 22/2/2024 | 12:11

Πλοίο έπεσε πάνω σε γέφυρα και την κατεδάφισε: Πέντε νεκροί

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα άδειο φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σε γέφυρα στη νότια Κίνα την Πέμπτη, προκαλώντας την κατάρρευση μέρους της, μετέδωσαν οι αρχές και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ταξίδευε μεταξύ των πόλεων Φοσάν και Γκουανγκζού όταν έπεσε στη γέφυρα Lixinsha, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Το σκάφος «ήρθε σε επαφή με... τις κολόνες της γέφυρας, προκαλώντας την κατάρρευση του οδοστρώματος από πάνω», σύμφωνα με το CCTV.

Πιο συγκεκριμένα, το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 5:30 π.μ. όταν πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έπεσε πάνω σε υποστύλωμα της γέφυρας Λισίνσα στην περιφέρεια Νάνσα.

Πέντε οχήματα, μεταξύ των οποίων μια μοτοσικλέτα, ενεπλάκησαν στο δυστύχημα.

Δυο εξ αυτών έπεσαν στον ποταμό και τα υπόλοιπα κατέληξαν στο πλοίο.

Πέντε οχήματα έπεσαν από τη γέφυρα, λόγω της σύγκρουσης, δήλωσε το γραφείο ναυτιλιακών υποθέσεων της Guangzhou. Το γραφείο ανέφερε αρχικά ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρία άτομα αγνοούνται. Ένας δημοσιογράφος του CCTV ανέφερε αργότερα ότι το γραφείο είπε ότι "και οι τρεις αγνοούμενοι βρέθηκαν χωρίς ζωτικά σημάδια". Σύμφωνα με το CCTV, μεταξύ των νεκρών ήταν ο οδηγός ενός άδειου λεωφορείου, ο οδηγός ενός ηλεκτρικού σκούτερ και τρία άτομα σε ένα μικρό φορτηγό όχημα.

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός πρόσθεσε ότι η σύγκρουση σημειώθηκε «λόγω ακατάλληλων χειρισμών από το πλήρωμα» του πλοίου, που ονομάζεται Lianghui 688.

Άλλοι δύο άνθρωποι διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου παραμένουν σε «σταθερή κατάσταση», ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός

Πρόσθεσε ότι ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου «τραυματίστηκε ελαφρά» στο περιστατικό και ο ιδιοκτήτης του σκάφους είχε τεθεί υπό «έλεγχο».

Η περιοχή όπου σημειώθηκε η σύγκρουση είναι μια μεγάλη βιομηχανική και μεταποιητική περιοχή που διασταυρώνεται από ένα πυκνό δίκτυο ναυτιλιακών δρομολογίων. Παρόμοια ατυχήματα έχουν συμβεί και στο παρελθόν στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του 2012 όταν ένα νεόκτιστο κρουαζιερόπλοιο έπεσε σε μια γέφυρα στην ανατολική πόλη Wenzhou, χωρίς να προκληθούν θύματα. Το 2007, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα φορτηγό πλοίο χτύπησε μια γέφυρα μήκους 1.600 μέτρων στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ, προκαλώντας κατάρρευση τμήματος της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έβρος: Αγωνία χωρίς τέλος – 150.000 στρέμματα κάτω από το νερό

Ελλάδα 26.02.2026
Συνεχείς ροές από Βουλγαρία και Τουρκία δοκιμάζουν τις αντοχές των κατοίκων, με ολονύχτιες μάχες στα χωριά

Κλείνει ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» στις 10:00 το πρωί

Ελλάδα 26.02.2026
Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση

Πύργος: 23χρονος έβαλε «ακουαφόρτε» στις τουαλέτες του πρώην σχολείου του

Ελλάδα 26.02.2026
Ο παλιός μαθητής έγινε αντιληπτός και φέρεται να απείλησε τους καθηγητές

Ζάκυνθος: Σε διαθεσιμότητα η παιδίατρος για την υπόθεση του βρέφους που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα

Ελλάδα 26.02.2026
Σε αναστολή άσκησης καθηκόντων τίθεται η παιδίατρος

Μαρία Καρυστιανού: Μου έταξαν το υπουργείο Δικαιοσύνης

Πολιτική 26.02.2026
Επιμένει για τα δημοψηφίσματα

Σε αναστολή η παιδίατρος για την υπόθεση του βρέφους που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στο Ρίο

Ελλάδα Χτες
Διατάχθηκε ΕΔΕ για την εφημερία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου – Σταθερή η κατάσταση του 5μηνου στη ΜΕΘ Πατρών

Πόρισμα ΕΜΠ για τη φονική έκρηξη στα Τρίκαλα: Διαβρωμένος σωλήνας χωρίς αντιδιαβρωτική προστασία

Ελλάδα Χτες
Το πόρισμα του ΕΜΠ παραδόθηκε στις δικαστικές Αρχές και θα χρησιμοποιηθεί στην ποινική διερεύνηση της υπόθεσης στα Τρίκαλα

Αντριου Μαουντμπάντεν Ουίνδσορ: Το Παλάτι του απαγόρευσε να κάνει ιππασία στα βασιλικά κτήματα

Κόσμος Χτες
Το βρετανικό Παλάτι έχει έρθει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση μετά τη σύλληψη και την έρευνα σε βάρος του αδελφού του βασιλιά Καρόλου