E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πλοίο έπεσε πάνω σε γέφυρα και την κατεδάφισε: Πέντε νεκροί

Συγκλονιστικές εικόνες από το τραγικό συμβάν

Δημοσίευση 22/2/2024 | 12:11

Πλοίο έπεσε πάνω σε γέφυρα και την κατεδάφισε: Πέντε νεκροί

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα άδειο φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σε γέφυρα στη νότια Κίνα την Πέμπτη, προκαλώντας την κατάρρευση μέρους της, μετέδωσαν οι αρχές και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ταξίδευε μεταξύ των πόλεων Φοσάν και Γκουανγκζού όταν έπεσε στη γέφυρα Lixinsha, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Το σκάφος «ήρθε σε επαφή με... τις κολόνες της γέφυρας, προκαλώντας την κατάρρευση του οδοστρώματος από πάνω», σύμφωνα με το CCTV.

Πιο συγκεκριμένα, το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 5:30 π.μ. όταν πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έπεσε πάνω σε υποστύλωμα της γέφυρας Λισίνσα στην περιφέρεια Νάνσα.

Πέντε οχήματα, μεταξύ των οποίων μια μοτοσικλέτα, ενεπλάκησαν στο δυστύχημα.

Δυο εξ αυτών έπεσαν στον ποταμό και τα υπόλοιπα κατέληξαν στο πλοίο.

Πέντε οχήματα έπεσαν από τη γέφυρα, λόγω της σύγκρουσης, δήλωσε το γραφείο ναυτιλιακών υποθέσεων της Guangzhou. Το γραφείο ανέφερε αρχικά ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρία άτομα αγνοούνται. Ένας δημοσιογράφος του CCTV ανέφερε αργότερα ότι το γραφείο είπε ότι "και οι τρεις αγνοούμενοι βρέθηκαν χωρίς ζωτικά σημάδια". Σύμφωνα με το CCTV, μεταξύ των νεκρών ήταν ο οδηγός ενός άδειου λεωφορείου, ο οδηγός ενός ηλεκτρικού σκούτερ και τρία άτομα σε ένα μικρό φορτηγό όχημα.

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός πρόσθεσε ότι η σύγκρουση σημειώθηκε «λόγω ακατάλληλων χειρισμών από το πλήρωμα» του πλοίου, που ονομάζεται Lianghui 688.

Άλλοι δύο άνθρωποι διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου παραμένουν σε «σταθερή κατάσταση», ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός

Πρόσθεσε ότι ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου «τραυματίστηκε ελαφρά» στο περιστατικό και ο ιδιοκτήτης του σκάφους είχε τεθεί υπό «έλεγχο».

Η περιοχή όπου σημειώθηκε η σύγκρουση είναι μια μεγάλη βιομηχανική και μεταποιητική περιοχή που διασταυρώνεται από ένα πυκνό δίκτυο ναυτιλιακών δρομολογίων. Παρόμοια ατυχήματα έχουν συμβεί και στο παρελθόν στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του 2012 όταν ένα νεόκτιστο κρουαζιερόπλοιο έπεσε σε μια γέφυρα στην ανατολική πόλη Wenzhou, χωρίς να προκληθούν θύματα. Το 2007, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα φορτηγό πλοίο χτύπησε μια γέφυρα μήκους 1.600 μέτρων στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ, προκαλώντας κατάρρευση τμήματος της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Το λιγουρεύεσαι;»: Η ανάρτηση Τσίπρα με την αφιέρωση του βιβλίου του στον Αδωνι Γεωργιάδη

Πολιτική 25.11.2025
«Βαθύτατες ευχαριστίες για τη δωρεάν διαφήμιση» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Υγείας

Κίνα: Εντοπίστηκε το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού στην ιστορία της χώρας

Κόσμος 25.11.2025
Στους 1.444 τόνους τα εκτιμώμενα αποθέματα

Οικογένεια ληστών που έκλεψε πάνω από 1,2 εκατ. καλείται να επιστρέψει μόλις 1 λίρα από τις κλοπές της

Κόσμος 25.11.2025
Είχαν κλέψει και τον επιθετικό της Λίβερπουλ, Αλεξάντερ Ίσακ

Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Αθλητικά Νέα 25.11.2025
Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, περιγράφει την απαιτητική καθημερινότητά του στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και θυμάται τη στιγμή που «είπα `τέλος, δεν μπορώ να το κάνω άλλο`»

Ιταλία: Ανδρας μεταμφιέστηκε στη νεκρή μητέρα του για να παίρνει τη σύνταξη

Κόσμος 25.11.2025
Αντρας στην Ιταλία ντύθηκε σαν τη νεκρή μητέρα του και προσπάθησε να ανανεώσει την ταυτότητά της για να συνεχίσει να εισπράττει την σύνταξη

Δραματική ανατροπή στην άγρια δολοφονία στη Σαλαμίνα: Τη σκότωσε με σφυρί η νύφη της

Ελλάδα 25.11.2025
Η 46χρονη σύζυγος του γιου της γυναίκας που βρέθηκε δολοφονημένη στη Σαλαμίνα, συνελήφθη από τις αρχές και ομολόγησε το ειδεχθές έγκλημά της

Αλιμος: Τρομακτική μαρτυρία για τον «δράκο» ‑ «Με άρπαξε, με φίλησε στο στόμα και με χούφτωσε»

Ελλάδα 25.11.2025
Ο δράστης φέρεται να στήνει καρτέρι σε σκοτεινά ή απομονωμένα σημεία της περιοχής

Τραγωδία στο Κιλκίς: 47χρονος Αντισυνταγματάρχης κατέρρευσε στη Λέσχη Αξιωματικών

Ελλάδα 25.11.2025
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Σκάνδαλο στην Ιταλία: Ανδρας 56 ετών υποδύθηκε τη νεκρή μητέρα του για να εισπράττει τη σύνταξή της

Κόσμος 25.11.2025
Τον πρόδωσε ο χοντρός λαιμός του και η βαθιά φωνή του

Βορίζια: Επέστρεψαν στα σχολεία οι μαθητές 23 μέρες μετά το μακελειό

Ελλάδα 25.11.2025
Καμπανάκι κινδύνου για τη διαιώνιση της βαριάς ατμόσφαιρας και τις επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία των μαθητών

Σιέρα Λεόνε: Η εφιαλτική σκιά της «μαύρης μαγείας» ‑ Το εμπόριο ανθρώπινων μελών και οι δολοφονίες

Κόσμος 25.11.2025
Πολλές οικογένειες υποφέρουν από δολοφονίες που φέρονται να συνδέονται με τελετουργίες μαγείας στη Σιέρα Λεόνε - Το BBC Africa Eye ερευνά αυτούς που κρύβονται πίσω από το εμπόριο ανθρώπινων μελών.