E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα καφέ ‑ εστιατόρια των μουσείων της Αθήνας που αξίζει να επισκεφτείς

Τα Μουσεία της Αθήνας εκτός από φάροι του πολιτισμού, μπορεί να είναι και φάροι της γαστρονομίας!

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 21/2/2024 | 15:54

Τα καφέ ‑ εστιατόρια των μουσείων της Αθήνας που αξίζει να επισκεφτείς
Facebook Natu

Όμορφα αίθρια και αυλές, μπαλκόνια με υπέροχη θέα και κατάφυτοι κήποι διαμορφώνονται κατάλληλα για να προσφέρουν μια μικρή ανάπαυλα για ελαφρύ γεύμα πριν ή μετά από μία επίσκεψη στα Μουσεία της Αθήνας ή ένα ρομαντικό δείπνο υψηλής γαστρονομίας και αισθητικής!

Μουσείο της Ακρόπολης

Νόστιμες παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης, συνδυάζονται με απολαυστικές μελωδίες και υπέροχη θέα: τον μοναδικό Παρθενώνα στην Ακρόπολη και την εντυπωσιακή, αρχαιολογική ανασκαφή που απλώνεται στη βάση του Μουσείου. Το μενού κινείται σε αυστηρά ελληνικά μονοπάτια, με πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές που ανανεώνονται εποχικά.

Τις Παρασκευές  και το Σάββατο, το εστιατόριο "ξενυχτά" ως τα μεσάνυκτα γι' αυτό επωφεληθείτε και απολαύστε ένα μενού, με θέα τον Παρθενώνα! Λειτουργεί έως τις 12 τα μεσάνυχτα, με ένα ξεχωριστό μενού βασισμένο σε κλασικές και παραδοσιακές συνταγές, δίνοντας επίσης ιδιαίτερη έμφαση σε τοπικά προϊόντα ονομασίας προέλευσης μέσα από την πλούσια ποικιλία που προσφέρει ο τόπος μας.

 

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Natu Restaurant

View this post on Instagram

A post shared by Natu (@naturestaurant)

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας παρέχει σημαντικές πληροφορίες για ό,τι αφορά τον πλανήτη κι έχει σκοπό τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης. Στεγάζεται σε ένα υπέροχο, νεοκλασικό κτίριο στην Κηφισιά κι αν το επισκεφτείς, μη χάσεις την ευκαιρία να περάσεις λίγο χρόνο στον κήπο του.

Εκεί θα βρεις και το Natu Restaurant που παίρνει το όνομά του από τη λέξη Natura που σημαίνει φύση.

Με πρώτης ποιότητας υλικά, ο Executive Chef Δημήτρης Σκαρμούτσος, συνθέτει αριστοτεχνικά τις γεύσεις της Μεσογείου, υπογράφοντας με τις δημιουργίες του γεύματα που σε προσκαλούν να τα δοκιμάσεις.

Αποτελεί μια από τις καλύτερες γαστριμαργικές προτάσεις σε αθηναϊκό μουσείο, που αξίζει να δοκιμάσετε. Το περιβάλλον είναι άνετο, ξεκούραστο ανάμεσα σε δάφνες, μυρτιές, σχίνους, ροδιές, λεβάντες και άλλα αρωματικά φυτά της Ελλάδας, δίπλα στη λίμνη με τα νούφαρα ή κάτω από τον κέδρο του Λιβάνου και τα κυπαρίσσια, τις ελιές και τα πεύκα.

 

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Cycladic Café

Ανάμεσα στα δύο κτήρια του μουσείου, ένας ιδιαίτερα ζεστός και φωτεινός χώρος, ένα όμορφο αίθριο, σε καλωσορίζει και σε υποδέχεται για ένα διάλειμμα μέσα στην ημέρα για καφέ ή φαγητό. Η διάφανη οροφή καθώς και το μικρό σιντριβάνι, διακοσμημένο από το περίτεχνο ψηφιδωτό δημιουργούν την αίσθηση μιας μυστικής όασης καλά κρυμμένης στο κέντρο της Αθήνας, έναν χώρο αναψυχής και ξεκούρασης για καθημερινές αποδράσεις των επισκεπτών του Μουσείου και των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Με τον καφέ σου μπορείς να δοκιμάσεις καλοφτιαγμένα αυγά σκραμπλ με λίγο τσίλι, λάιμ και φρέσκο κρεμμυδάκι σε προζυμένιο ψωμί ή κυκλαδίτικη φρουτάλια με κολοκύθι, μπρόκολο, πατάτα, καλαθάκι Λήμνου και μυρωδικά. Εκτός από αυγά, το brunch έχει επίσης πίτες ημέρας με ζυμωτό φύλλο, ελαφριά γεύματα αλλά και πιο χορταστικά πιάτα: από ψάρι ημέρας με χόρτα μέχρι χειροποίητες ραβιόλες με σάλτσα ψητής πιπεριάς και σκοτύρι Ίου, καθώς και ποικιλία κρασιών.

 

Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης

Το Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης στεγάζεται στο νεοκλασικό συγκρότημα που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού. Το καφέ του διαθέτει μία υπέροχη θέα στην Αθήνα και προσφέρει ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα, αφού η διακόσμησή του σε μεταφέρει στις σελίδες ενός πολύχρωμου παραμυθιού. Θα εμπνευστείς από το έργο της Navine G. Khan – Dossos, "Imagine a palm tree", που κοσμεί τους τοίχους και θα απολαύσεις ποτό, καφέ ή τις νοστιμιές της κουζίνας, με την Αθήνα «πιάτο».

Το μενού δεν προσφέρει πολλά πέρα από καφέ, φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, σουμάδα, βανίλια υποβρύχιο, γλυκά του κουταλιού και απλά σάντουιτς, αλλά το περιβάλλον θα σε κερδίσει.

 

Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

Το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού στεγάζεται σε ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά κτήρια της Αθήνας κοντά στον Εθνικό Κήπο και τη Βουλή των Ελλήνων.

Μια νέα συνεργασία με το Αρχείο Ακριθάκη δίνει την καλλιτεχνική πινελιά που αρμόζει στον ανανεωμένο χώρο του δεύτερου ορόφου του Μουσείου Μπενάκη προσφέροντας μια ευχάριστη ανάπαυλα μετά την περιήγηση στα εντυπωσιακά εκθέματα, για καφέ αλλά και γεύμα με προτάσεις που φέρουν την υπογραφή του "Δειπνοσοφιστήριον Catering". Στο μενού, θα βρεις μεταξύ άλλων προτάσεις όπως σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο, χορταρικά και κρέμα από κοπανιστή, κασιώτικα ντολμαδάκια, παστίτσιο με σκιουφιχτά, μοσχαράκι ραγού και μπεσαμέλ με Σαν Μιχάλη, ριζότο με βασιλομανίταρα και βιολογικό στήθος κοτόπουλου σε σάλτσα στιφάδο. Τα κυρίως πιάτα του εστιατορίου αλλάζουν συχνά, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στους θαμώνες του εστιατορίου, ενώ τα μέλη του Μουσείου θα απολαμβάνουν δωρεάν τον πρωινό τους καφέ κάθε μέρα (10:00 π.μ – 11:00 π.μ).

 

Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή - B & E Goulandris Café-Restaurant

Οι φίλοι της σύγχρονης τέχνης βρήκαν τον προορισμό τους στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Στον ημιώροφο του πολυώροφου κτιρίου συναντάς το καφέ του μουσείου, B&E Goulandris Café-Restaurant. Ένας κομψός, φιλόξενος χώρος που διαθέτει και ένα κρυφό, καταπράσινο αίθριο που μοιάζει με αστική όαση και που φέρει πλέον τη σφραγίδα του ομίλου IT.

Το μενού επιμελείται o chef Δημήτρης Δαγκλής, ο οποίος έχει δημιουργήσει έναν κατάλογο που υπόσχεται μια comfort gastronomy εμπειρία για πρωινό με καφέ και γλυκό, ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή απογευματινό γεύμα ή μια στάση μετά την επίσκεψή σου στο μουσείο.

Τα πρωινά απολαμβάνεις μια κούπα φρεσκοαλεσμένου καφέ taf μαζί με σπιτικά κέικ και γλυκά ημέρας από το fresh pastry corner, ενώ το μεσημεριανό σου γεύμα μπορεί να περιλαμβάνει από μία νόστιμη burrata και poke bowl με μαριναρισμένο τόνο μέχρι σκιουφιχτά με κατσικίσιο τυρί και gnocchi.

 

Εθνική Πινακοθήκη

Η Εθνική Πινακοθήκη είναι ένα νέο στολίδι στον χάρτη των Μουσείων της πόλης. Το κτίριο που επεκτάθηκε για να φιλοξενήσει τη συλλογή του μουσείου αποτελεί ένα σταθμό στην Αθήνα που οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφθείς. Εκεί δίπλα στο κανάλι που δημιουργήθηκε ως προσομοίωση του ποταμού Ιλισού, θα βρεις και το cafe ILISSOS, της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου, το οποίο προσφέρει μια ποικιλία ροφημάτων, σνακ και γευμάτων. Το ωράριο του καφέ – εστιατορίου ακολουθεί εκείνο του μουσείου.

 

Ολυμπιακό Μουσείο

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας σε προσκαλεί σε ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, μέσα από μία χρονολογική αφήγηση, κατά την οποία αναδεικνύονται οι τρεις μεγάλοι σταθμοί του Ολυμπιακού Ιδεώδους: η Γέννηση (Αρχαία Ολυμπία), η Αναβίωση (Αθήνα 1896) και η Επιστροφή των Αγώνων στην Ελλάδα (Αθήνα 2004).

Στους επιμέρους χώρους του Μουσείου στεγάζεται ένα νέο σημείο συνάντησης, το καφέ - εστιατόριο "1896", με ελληνική και μεσογειακή ταυτότητα, στο οποίο μπορείς να απολαύσεις τον καφέ ή το γεύμα σου με θέα το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών "Σπύρος Λούης" (Ο.Α.Κ.Α.).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

8 παλιά νεοκλασικά της Αθήνας που είναι μπαρ ή καφετέριες

Urban 28.04.2024
Mέρη που πας για καφέ ή ποτό και έχουν την αίγλη της παλιάς Αθήνας!

Τι θα δούμε αυτό το ΣΚ στο Horrorant Film Festival

Exodos Χτες
Το 9ο Horrorant Film Festival φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος του

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink Προχτές
Όλα είναι πεντανόστιμα!

Ανακοίνωση προβολών Horrorant Film Festival 2024!

Σινεμά 25.04.2024
ΕΛΙΖΕαπό 18/04 έως 28/047

Πού θα φας πεντανόστιμα νηστίσιμα γλυκά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 23.04.2024
Υπάρχουν επιλογές για κεράσματα την περίοδο της Σαρακοστής κι όχι μόνο

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Τα 5+1 πιο ινσταγκραμικά καφέ της Αθήνας

Eat + Drink 17.04.2024
Ό,τι πρέπει για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες για το Instagram στην παραμυθένια τους διακόσμηση!

Μικροσκοπικά ουζερί για θαλασσινά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 16.04.2024
Ζέστη, ήλιος και διάθεση για εξόδους!

7 εναλλακτικά εστιατόρια για ένα ρομαντικό ραντεβού

Eat + Drink 12.04.2024
Επειδή δεν είναι εύκολο να βρεις το τέλειο μέρος για ραντεβού, σου βρήκαμε εμείς τα καλύτερα!