E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σeξ για να αποφύγουμε ασθένειες

Τι λέει η κινέζικη ιατρική

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/2/2024 | 11:14

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σeξ για να αποφύγουμε ασθένειες

Ξεχάστε τα φάρμακα καθώς το συχνό σeξ θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την αποφυγή αρκετών ασθενειών. Ειδική στην κινέζικη ιατρική λέει ότι το τακτικό σeξ είναι απαραίτητο για την καλή υγεία. Αποκάλυψε πόσο συχνά θα πρέπει να κάνουμε σeξ με βάση την ηλικία.

Η Nina Cheng ανέβασε στο TikTok ένα βίντεο λέγοντας: «Γνωρίζατε ότι το ανεπαρκές σeξ θεωρείται αιτία ασθενειών στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική; Ενώ η παραδοσιακή κινεζική ιατρική συχνά τονίζει τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της υπερβολικής σeξουαλικής δραστηριότητας, πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι το ανεπαρκές σeξ θεωρείται επίσης αιτία ασθενειών».

Πόσο συχνά πρέπει λοιπόν να κάνετε σeξ για να κρατάτε τις ασθένειες μακριά; Η Cheng επικαλέστηκε το σeξουαλικό εγχειρίδιο Su Nu Jing ηλικίας 2.000 ετών για να δώσει απαντήσεις. Σύμφωνα με το εγχειρίδιο, οι άνθρωποι στη δεκαετία των 20 πρέπει να κάνουν το περισσότερο σeξ δηλαδή κάθε τέσσερις ημέρες. Οι 30άρηδες πρέπει να κάνουν σeξ κάθε οκτώ ημέρες, ενώ οι 40άρηδες κάθε 16 ημέρες. Τα πράγματα επιβραδύνονται όσο προχωράει η μέση ηλικία, με το κείμενο να υποστηρίζει ότι οι 50άρηδες πρέπει να κάνουν σeξ μία φορά κάθε τρεις εβδομάδες. Οι 60άρηδες καλό είναι να κάνουν σeξ μόλις μία φορά τον μήνα για να έχουν καλή υγεία. Η γκουρού του σeξ έχει λύση και για όσους δεν έχουν σύντροφο λέγοντας ότι και με την αυτοϊκανοποίηση μπορεί κάποιος να αποφεύγει τις ασθένειες αρκεί να φτάνει σε oργασμo.

Άλλη άποψη έχουν οι επιστήμονες

Ωστόσο, επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πρέπει να έχουν oργασμo πιο συχνά από ό,τι συμβουλεύει το Su Nu Jing. Για τους άνδρες, έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι οι συχνές εκσπερματώσεις θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την αποφυγή του καρκίνου του προστάτη.

Μια μελέτη σε σχεδόν 32.000 άνδρες διαπίστωσε ότι τα υψηλά επίπεδα σeξουαλικής δραστηριότητας μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη κατά 33%. Ο ιδανικός αριθμός εκσπερματώσεων είναι 21 το μήνα - ή περισσότερες από πέντε φορές την εβδομάδα, επιμένουν οι ερευνητές. Στο μεταξύ οι γυναίκες θα πρέπει να έρχονται σε κορύφωση σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα. Η γιατρός από το Ντιτρόιτ Andrea Pennington υποστηρίζει ότι οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον τρεις οργασμοuς την εβδομάδα. «Τα οφέλη είναι πολλά. Η ανακούφιση από το στρες, η αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους είναι μερικά από αυτά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Ελλάδα Χτες
Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα Χτες
«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ελλάδα Χτες
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Κώστας Γκίνης: Με το σταυρό στο στόμα βρέθηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Πορόιας

Ελλάδα Χτες
Τραγικό φινάλε στην εξαφάνιση του 45χρονου άνδρα

Παράλυση στα ελληνικά αεροδρόμια ‑ Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις των επιβατών

Ελλάδα Χτες
Πολλοί επιβάτες να ταλαιπωρούνται και να αναζητούν διευκρινίσεις για τα δικαιώματά τους