E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σeξ για να αποφύγουμε ασθένειες

Τι λέει η κινέζικη ιατρική

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/2/2024 | 11:14

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σeξ για να αποφύγουμε ασθένειες

Ξεχάστε τα φάρμακα καθώς το συχνό σeξ θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την αποφυγή αρκετών ασθενειών. Ειδική στην κινέζικη ιατρική λέει ότι το τακτικό σeξ είναι απαραίτητο για την καλή υγεία. Αποκάλυψε πόσο συχνά θα πρέπει να κάνουμε σeξ με βάση την ηλικία.

Η Nina Cheng ανέβασε στο TikTok ένα βίντεο λέγοντας: «Γνωρίζατε ότι το ανεπαρκές σeξ θεωρείται αιτία ασθενειών στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική; Ενώ η παραδοσιακή κινεζική ιατρική συχνά τονίζει τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της υπερβολικής σeξουαλικής δραστηριότητας, πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι το ανεπαρκές σeξ θεωρείται επίσης αιτία ασθενειών».

Πόσο συχνά πρέπει λοιπόν να κάνετε σeξ για να κρατάτε τις ασθένειες μακριά; Η Cheng επικαλέστηκε το σeξουαλικό εγχειρίδιο Su Nu Jing ηλικίας 2.000 ετών για να δώσει απαντήσεις. Σύμφωνα με το εγχειρίδιο, οι άνθρωποι στη δεκαετία των 20 πρέπει να κάνουν το περισσότερο σeξ δηλαδή κάθε τέσσερις ημέρες. Οι 30άρηδες πρέπει να κάνουν σeξ κάθε οκτώ ημέρες, ενώ οι 40άρηδες κάθε 16 ημέρες. Τα πράγματα επιβραδύνονται όσο προχωράει η μέση ηλικία, με το κείμενο να υποστηρίζει ότι οι 50άρηδες πρέπει να κάνουν σeξ μία φορά κάθε τρεις εβδομάδες. Οι 60άρηδες καλό είναι να κάνουν σeξ μόλις μία φορά τον μήνα για να έχουν καλή υγεία. Η γκουρού του σeξ έχει λύση και για όσους δεν έχουν σύντροφο λέγοντας ότι και με την αυτοϊκανοποίηση μπορεί κάποιος να αποφεύγει τις ασθένειες αρκεί να φτάνει σε oργασμo.

Άλλη άποψη έχουν οι επιστήμονες

Ωστόσο, επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πρέπει να έχουν oργασμo πιο συχνά από ό,τι συμβουλεύει το Su Nu Jing. Για τους άνδρες, έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι οι συχνές εκσπερματώσεις θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την αποφυγή του καρκίνου του προστάτη.

Μια μελέτη σε σχεδόν 32.000 άνδρες διαπίστωσε ότι τα υψηλά επίπεδα σeξουαλικής δραστηριότητας μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη κατά 33%. Ο ιδανικός αριθμός εκσπερματώσεων είναι 21 το μήνα - ή περισσότερες από πέντε φορές την εβδομάδα, επιμένουν οι ερευνητές. Στο μεταξύ οι γυναίκες θα πρέπει να έρχονται σε κορύφωση σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα. Η γιατρός από το Ντιτρόιτ Andrea Pennington υποστηρίζει ότι οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον τρεις οργασμοuς την εβδομάδα. «Τα οφέλη είναι πολλά. Η ανακούφιση από το στρες, η αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους είναι μερικά από αυτά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλώδιο 1 χιλιομέτρου χρησιμοποιούσαν για ρευματοκλοπές στον Ασπρόπυργο!

Ελλάδα 05.02.2026
Αντρες της ΕΛΑΣ εντόπισαν καλώδιο 1 χιλιομέτρου το οποίο χρησιμοποιούνταν για ρευματοκλοπές!

Ξεμπλοκάρουν χιλιάδες μεταβιβάσεις ακινήτων – Οι 4 μεγάλες αλλαγές

Οικονομία 05.02.2026
Ανοίγει ο δρόμος για αγοραπωλησίες κατασχεμένων ακινήτων.

Στις 18 του μήνα τελειώνει ο μισθός για το 62,1% των ελληνικών νοικοκυριών

Οικονομία 05.02.2026
Η μεσαία τάξη στη χώρα μας πιέζεται ασφυκτικά όπως προκύπτει από τα στοιχεία της νέας έρευνας που διενήργησε το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Γερμανία: Από εγκεφαλική αιμορραγία πέθανε ο Τούρκος ελεγκτής που ξυλοκοπήθηκε από 26χρονο Έλληνα, ήταν πατέρας 2 παιδιών

Κόσμος 05.02.2026
Ο Έλληνας δεν είχε εισιτήριο και όταν ο 36χρονος του ζήτησε να κατέβει από το τρένο, άρχισε να τον χτυπάει στο κεφάλι

Χίος: Οι σπαρακτικές μαρτυρίες δύτη και γιατρών και η κάμερα του Λιμενικού που ήταν κλειστή

Ελλάδα 05.02.2026
«Λύγισαν» γιατροί, νοσηλευτές και δύτες από την ανείπωτη τραγωδία με τους μετανάστες στη Χίο

Γερμανικές κορβέτες: Αυτός είναι ο 54χρονος Έλληνας που κρατείται για σαμποτάζ – Τα ρίχνει όλα στον Ρουμάνο

Κόσμος 05.02.2026
Το Συμβούλιο Εφετών Θράκης αποφασίζει για την έκδοσή του ή όχι στη Γερμανία - Τι λέει ο πατέρας του 54χρονου

Ανατροπή με τις συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για τα πυρηνικά: Θα γίνουν κανονικά στο Ομάν την Παρασκευή

Κόσμος Χτες
Με ανάρτησή του στο Χ, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί, επιβεβαίωσε τις συνομιλίες στο Ομάν, που θα ξεκινήσουν το πρωί της Παρασκευής

Η Μπαρτσελόνα πέρασε από την Αλμπαθέτε και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι Καταλανοί επικράτησαν 2-1 εκτός έδρας, αποφεύγοντας την έκπληξη και εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την τετράδα.

Η Αρσεναλ νίκησε ξανά την Τσέλσι και πέρασε στον τελικό του League Cup

Αθλητικά Νέα Χτες
Με γκολ του Χάβερτς στο φινάλε, οι Gunners εξασφάλισαν την πρόκριση στο «Γουέμπλεϊ» με δύο νίκες επί των Μπλε

Το μήνυμα της Lufthansa στην ΕΛΑΣ για την 16χρονη Λόρα: «Ταξίδεψε μόνη της για την Γερμανία, δεν έχουμε άλλες πληροφορίες»

Ελλάδα Χτες
Οι Αρχές ρώτησαν πέντε φορές την αεροπορική εταιρεία, πριν απαντήσει εν τέλει για τη τύχη της ανήλικης που έχει εξαφανιστεί από τη Πάτρα