E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σeξ για να αποφύγουμε ασθένειες

Τι λέει η κινέζικη ιατρική

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/2/2024 | 11:14

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σeξ για να αποφύγουμε ασθένειες

Ξεχάστε τα φάρμακα καθώς το συχνό σeξ θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την αποφυγή αρκετών ασθενειών. Ειδική στην κινέζικη ιατρική λέει ότι το τακτικό σeξ είναι απαραίτητο για την καλή υγεία. Αποκάλυψε πόσο συχνά θα πρέπει να κάνουμε σeξ με βάση την ηλικία.

Η Nina Cheng ανέβασε στο TikTok ένα βίντεο λέγοντας: «Γνωρίζατε ότι το ανεπαρκές σeξ θεωρείται αιτία ασθενειών στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική; Ενώ η παραδοσιακή κινεζική ιατρική συχνά τονίζει τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της υπερβολικής σeξουαλικής δραστηριότητας, πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι το ανεπαρκές σeξ θεωρείται επίσης αιτία ασθενειών».

Πόσο συχνά πρέπει λοιπόν να κάνετε σeξ για να κρατάτε τις ασθένειες μακριά; Η Cheng επικαλέστηκε το σeξουαλικό εγχειρίδιο Su Nu Jing ηλικίας 2.000 ετών για να δώσει απαντήσεις. Σύμφωνα με το εγχειρίδιο, οι άνθρωποι στη δεκαετία των 20 πρέπει να κάνουν το περισσότερο σeξ δηλαδή κάθε τέσσερις ημέρες. Οι 30άρηδες πρέπει να κάνουν σeξ κάθε οκτώ ημέρες, ενώ οι 40άρηδες κάθε 16 ημέρες. Τα πράγματα επιβραδύνονται όσο προχωράει η μέση ηλικία, με το κείμενο να υποστηρίζει ότι οι 50άρηδες πρέπει να κάνουν σeξ μία φορά κάθε τρεις εβδομάδες. Οι 60άρηδες καλό είναι να κάνουν σeξ μόλις μία φορά τον μήνα για να έχουν καλή υγεία. Η γκουρού του σeξ έχει λύση και για όσους δεν έχουν σύντροφο λέγοντας ότι και με την αυτοϊκανοποίηση μπορεί κάποιος να αποφεύγει τις ασθένειες αρκεί να φτάνει σε oργασμo.

Άλλη άποψη έχουν οι επιστήμονες

Ωστόσο, επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πρέπει να έχουν oργασμo πιο συχνά από ό,τι συμβουλεύει το Su Nu Jing. Για τους άνδρες, έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι οι συχνές εκσπερματώσεις θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την αποφυγή του καρκίνου του προστάτη.

Μια μελέτη σε σχεδόν 32.000 άνδρες διαπίστωσε ότι τα υψηλά επίπεδα σeξουαλικής δραστηριότητας μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη κατά 33%. Ο ιδανικός αριθμός εκσπερματώσεων είναι 21 το μήνα - ή περισσότερες από πέντε φορές την εβδομάδα, επιμένουν οι ερευνητές. Στο μεταξύ οι γυναίκες θα πρέπει να έρχονται σε κορύφωση σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα. Η γιατρός από το Ντιτρόιτ Andrea Pennington υποστηρίζει ότι οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον τρεις οργασμοuς την εβδομάδα. «Τα οφέλη είναι πολλά. Η ανακούφιση από το στρες, η αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους είναι μερικά από αυτά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εξαφάνιση Λόρας: Ανήλικοι εντόπισαν τη 16χρονη στην Αθήνα

Ελλάδα 14.01.2026
Βρέθηκε στίγμα του wifi της στην Ομόνοια

Αυτό είναι το κτίριο της «σούπερ‑πρεσβείας» της Κίνας στο Λονδίνο – Αντιδράσεις από ειδικούς στην ασφάλεια

Κόσμος 14.01.2026
Από εδώ το Πεκίνο «θα μπορούσε να κατασκοπεύει ολόκληρη την Ευρώπη» λένε οι επικριτές του σχεδίου

Η στιγμή της έκρηξης drone στο ελληνόκτητο τάνκερ «Delta Harmony» στη Μαύρη Θάλασσα: Βίντεο στο Telegram

Κόσμος 14.01.2026
Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Telegram φέρεται να αποτυπώνεται η στιγμή που μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκρήγνυται πάνω στο κατάστρωμα του «Delta Harmony»

Θλίψη στην ΕΡΤ: Πέθανε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μητσιώνης ‑ Με λυγμούς η ανακοίνωση από τη Δουβαρά

Ελλάδα 14.01.2026
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια θανάτου του Δημήτρη Μητσιώνη ούτε το αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας

Σκάνδαλο στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας – Τι κρύβει το πόρισμα για το FIR

Ελλάδα 14.01.2026
Τι αναφέρει το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που διερευνούσε τα αίτια

Συναγερμός στην Ελλάδα: Κύμα γρίπης απειλεί έως 2 εκατομμύρια πολίτες

Ελλάδα 14.01.2026
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον εμβολιασμό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 2.700.000 πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί, αριθμός σημαντικός αλλά όχι επαρκής

Καταργείται το ΣΔΟΕ – Η νέα υπηρεσία που έρχεται να «ταράξει τα νερά»

Ελλάδα 14.01.2026
Νέα εποχή στους ελέγχους: Τι αλλάζει με την κατάργηση του ΣΔΟΕ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 22χρονος έτρεχε με 167 χιλιόμετρα στη Μουδανιών

Ελλάδα 14.01.2026
Ρίσκαρε ζωές για την αδρεναλίνη – Το ανώτατο όριο στον συγκεκριμένο δρόμο είναι τα 90 χιλιόμετρα

Σαρωτικές αλλαγές στις κληρονομιές ‑ Ποιοι ευνοούνται και ποιοι χάνουν

Ελλάδα 14.01.2026
Κληρονομιές χωρίς χρέη, συγκρούσεις και κατακερματισμό

Μεσολόγγι: Νεκρός 70χρονος οδηγός τρακτέρ ‑ Το όχημά του ανετράπη σε ρέμα

Ελλάδα 14.01.2026
Το αγροτικό μηχάνημα ανετράπη σε δύσβατο σημείο και τα διασωστικά συνεργεία επιχείρησαν για την ανάσυρση του οδηγού, ο οποίος εντοπίστηκε δίχως τις αισθήσεις του

Νέα κυβερνητική σύσκεψη με αγρότες σήμερα – Κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα βάζει στο τραπέζι το μπλόκο της Νίκαιας

Ελλάδα 14.01.2026
Στο επίκεντρο της συνάντησης προβλήματα που έχουν ανακύψει από την υποχρεωτική εφαρμογή ρυθμίσεων, όπως τα ΑΤΑΚ και τα ΚΑΕΚ

Λόρα: Πριν από 2 χρόνια προσπάθησε να εξαφανιστεί από σχολική εκδρομή στην Ισπανία

Ελλάδα 14.01.2026
Νέες αποκαλύψεις αναφορικά με τη Λόρα, που αγνοείται για έκτη μέρα