E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καταγγελία για τη σειρά «Famagusta»: «Δεν έδωσα συγκατάθεση για την ιστορία μου»

Η ανάρτηση του κ. Γιώργου Γαλήνη και το ντοκιμαντέρ

Δημοσίευση 20/2/2024 | 19:37

Καταγγελία για τη σειρά «Famagusta»: «Δεν έδωσα συγκατάθεση για την ιστορία μου»

Η σειρά «Famagusta» από την προβολή του πρώτου επεισοδίου στον «αέρα» του Mega προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και ανατριχίλας στους τηλεθεατές. Η δραματουργική απεικόνιση της τουρκικής εισβολής εναλλάσσεται με τους ήρωες του «Famagusta» σήμερα, 50 χρόνια μετά την κυπριακή τραγωδία και τη μνήμη που είναι αδύνατο να σβήσει.

Οι ιστορίες που ξετυλίγονται σε κάθε επεισόδιο προκαλούν ρίγη.

Ωστόσο, ο κ. Γιώργος Γαλήνης προχώρησε σε μια ανάρτηση – καταγγελία σε ότι αφορά το σχετικό επεισόδιο της σειράς «Famagusta». Ο κ. Γαλήνης στην καταγγελία του κάνει λόγο για ξεκάθαρη αντιγραφή και αναπαραγωγή περιεχομένου χωρίς την σχετική άδεια.

Ο κ. Γαλήνης σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην καταγγελία του είχε μιλήσει για την ιστορία της οικογένειάς του στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Κλάτσες δκυολοήτιτζιες» του Γαβριήλ Χρυστοστόμου το 2019 και υποστηρίζει πως είδε την ιστορία του να αναπαράγεται στην σειρά «Famagusta» παρόλο που αρνήθηκε στον σεναριογράφο την αναπαραγωγή της.

Ο κ. Γαλήνης επισημαίνει επίσης ότι ούτε ο καθηγητής του σχολείου στο οποίο μίλησε, ούτε τα παιδιά που εργάστηκαν για την παραγωγή του ερωτήθηκαν για το αν η δουλειά τους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη σειρά.

Η ανάρτηση – καταγγελία για τη σειρά του Mega «Famagusta»

Από ψες το βράδυ είμαι πάρα πολύ αναστατωμένος και ταυτόχρονα θυμωμένος και αγανακτισμένος. Πρώτη φορά μου φέρθηκαν κάποιοι τόσο ανέντιμα.

Πολλοί φίλοι και γνωστοί επικοινώνησαν και επικοινωνούν μαζί μου από ψες για να μου αναφέρουν πως στην πολυδιαφημιζόμενη σειρά Famagusta προβαλλόταν η προσωπική μου ιστορία. Μια «κατάθεση» που είχα δώσει μαζί με τον αδελφικό μου φίλο Γαβριήλ Χρυστοστόμου.

Το 2019 μας ζητήθηκε από τον παιδικό μου και επίσης αδελφικό μου φίλο κ. Γιώργο Κολοκοτρώνη, φιλόλογο καθηγητή στο Γυμνάσιο Αγλαντζιάς, να μιλήσουμε στα παιδιά του Σχολείου του για τα προσωπικά μας βιώματα σχετικά με την Τουρκική Εισβολή και τους πατεράδες μας, με σκοπό να ετοιμάσει μαζί με τους μαθητές του ένα μικρό ντοκιμαντέρ. Παρόλες τις επιφυλάξεις μας, μιας και δεν ήταν εύκολο για εμάς να μιλήσουμε, τελικά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση.

Αποτέλεσμα η ετοιμασία του ντοκιμαντέρ «Κλάτσες δκυολοήτιτζιες».

Τον περασμένο Απρίλη επικοινώνησε μαζί μου ο σεναριογράφος της πιο πάνω σειράς και μου είπε πως είδε τις «Κλάτσες..» και θα ήθελε κάποια στιγμή να τα πούμε και από κοντά.

Τέλη Αυγούστου μου μιλά τηλεφωνικώς για τη σειρά και μου λέει πως θα ήθελε να συμπεριλάβει την ιστορία μας σε αυτή. Εγώ ευγενικά του αρνήθηκα. Το ίδιο και ο Γαβριήλ με τον οποίο επικοινώνησε. Δυο βδομάδες μετά μου στέλνει η παραγωγή με ηλεκτρονικό μήνυμα το κείμενο-σενάριο που ετοιμάστηκε. Ταυτόχρονα επικοινωνεί και πάλι μαζί μου ο σεναριογράφος και μου ζητά συγκατάθεση για να περιλάβει την ιστορία μας στη σειρά. Πάλι ευγενικά αρνούμαι και του εξηγώ τους λόγους και τις σκέψεις μου. Την επομένη επικοινωνεί μαζί μου ο παραγωγός και του λέω τα ίδια.

Με ευχαριστούν και κλείνουμε. Ψες δυστυχώς, η ιστορία μας προβάλλεται….

Υ.Γ. τον κύριο Κολοκοτρώνη, τα παιδιά που κοπίασαν για να ετοιμάσουν τις «Κλάτσες…» καθώς και το Γυμνάσιο Αγλαντζιάς ούτε που πέρασε από το μυαλό τους να τους ρωτήσουν αν μπορούν να αξιοποιήσουν τη δουλειά τους.

Το ντοκιμαντέρ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανδρομάχη: Η εντυπωσιακή εμφάνισή της στην πίστα ‑ Δείτε βίντεο

Tabloid 22.09.2025
Η τραγουδίστρια εμφανίστηκε με ένα μακρύ, εφαρμοστό μαύρο φόρεμα, το οποίο διέθετε κοψίματα στα πλαϊνά

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Η υπόθεση δολοφονίας που στοιχειώνει την οικογένειά του από το 1983

Tabloid 22.09.2025
Ο διάσημος ηθοποιός προσπάθησε έως το τέλος της ζωής του να βρεθεί ο δολοφόνος του φίλου της κόρης του

Της ζήτησε να πει 3 τραγούδια από το μπλουζάκι της και έγινε ρεζίλι: Ήταν η τραγουδίστρια της μπάντας

Χιούμορ 22.09.2025
Τύπος στο TikTok αμφισβήτησε γυναίκα που φορούσε μπλουζάκι μπάντας

Η Μαίρη Βιτινάρος πιο όμορφη από ποτέ με μπικίνι στο Κάπρι

Tabloid 22.09.2025
Το μοντέλο, που έγινε γνωστό από τις guest εμφανίσεις του στο GNTM, μοιράστηκε υλικό από το ταξίδι του

«Λύγισε» ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στο Buongiorno: Συγκινημένοι Σκορδά και Ουγγαρέζος με την εξομολόγησή του

Tabloid 22.09.2025
Η παρουσιάστρια βλέποντας το συγκεκριμένο απόσπασμα, «λύγισε» στον αέρα!

Σοκ σε φεστιβάλ! Συγκρότημα της heavy metal... «αποκεφάλισε» τον Μασκ και «δολοφόνησε» τον Τραμπ

Παράξενα 22.09.2025
Το βίαιο σόου των Gwar προκάλεσε αντιδράσεις για «νομιμοποίηση της βίας»

Πολύ δύσκολες ώρες για τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

Tabloid 22.09.2025
Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο ηθοποιός

Το τρελό post της Ιωάννας Τούνη για την εκδίκηση στους πρώην

Tabloid 22.09.2025
Δείτε το βίντεο που ανάρτησε η Instagrammer στο TikTok

Μαρία Ανδρούτσου: Αναβίωσε τη θρυλική «Τάμμυ» και το TikTok πήρε φωτιά

Tabloid 22.09.2025
21 χρόνια μετά το τέλος της επιτυχημένης κωμωδίας

Γιατί η Monica Bellucci και ο Tim Burton αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους

Celebrity Stories 22.09.2025
Το παραμύθι τελείωσε με μια λιτή ανακοίνωση