E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόσο κοστίζει στους αγρότες η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα

Το κόστος για τα καύσιμα της μετάβασης και της επιστροφής στη Θεσσαλία

Δημοσίευση 20/2/2024 | 18:35

Πόσο κοστίζει στους αγρότες η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα

Τα πρώτα τρακτέρ των αγροτών βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας από το μεσημέρι της Τρίτης. Μέχρι το απόγευμα αναμένονται εκατοντάδες τρακτέρ και λεωφορεία για τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα. Πόσα χρήματα κόστισε όμως στους αγρότες της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και της Κρήτης το ταξίδι μέχρι την «καρδιά» της Αθήνας;

Ένας αγρότης που ξεκίνησε από τη Λάρισα για να έρθει στο κέντρο της Αθήνας και να διαμαρτυρηθεί, με σκοπό να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση και να αμβλύνει την ακρίβεια που πλήττει τον κλάδο, δίνει από την τσέπη του περίπου 500€ σε πετρέλαιο για το ταξίδι της μετάβασης και την επιστροφή στη Θεσσαλία από την πρωτεύουσα.

Σημειώνεται, ότι η μέση ταχύτητα που αναπτύσσει στην εθνική οδό ένα τρακτέρ δεν ξεπερνά τα 40 χιλιόμετρα την ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της LiFO, ορισμένοι από τους αγρότες θα καλύψουν τα έξοδα για τα καύσιμά τους από τα κοινά ταμεία των συνεταιριστικών ενώσεων είτε και με δωρεές από επιχειρηματίες της Θεσσαλίας.

Σε αυτά τα έξοδα δεν υπολογίζεται η πιθανή φθορά των λάστιχων του τρακτέρ (είναι κατασκευασμένα για χώμα και όχι για άσφαλτο). Αν καταστραφούν ολοσχερώς από το πολύωρο ταξίδι, ο αγρότης μπορεί να χρειαστεί να δαπανήσει τουλάχιστον 2.000 ευρώ για την αντικατάστασή τους.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

.Περίπου 150 τρακτέρ, δεκάδες πούλμαν και 5.000 αγρότες αναμένεται να «πλημμυρίσουν» το κέντρο της Αθήνας, ζητώντας να ικανοποιεί το σύνολο των αιτημάτων του κλάδου, την ώρα, όμως, που η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, πως αυτό δεν είναι εφικτό.

Προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία - Τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
  • Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  • Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στιγμές τρόμου για άνδρα στη Μαγούλα ‑ Η στιγμή που του επιτίθεται τσοπανόσκυλο

Ελλάδα 21.02.2026
«Αν με είχε δαγκώσει στον λαιμό, θα ήμουν νεκρός»

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τέσσερις τραυματίες

Ελλάδα 21.02.2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον δράστη

Αθλήτρια πατινάζ ταxύτητας παραλίγο να χάσει το μάτι της από την λεπίδα πατινιού αντιπάλου

Αθλητικά Νέα 21.02.2026
Σοκαριστικό βίντεο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Συνελήφθη 25χρονος στη Θεσσαλονίκη που έτρεχε με 186 χλμ την ώρα σε δρόμο με όριο τα 90

Ελλάδα 21.02.2026
Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε 41χρονο που εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες να οδηγεί στην Τούμπα, υπό την επήρεια μέθης

Νεκρή 27χρονη Βραζιλιάνα influencer μετά από επιπλοκές αισθητικής επέμβασης

Κόσμος 21.02.2026
Η Μπιάνκα Ντίας υπέστη πνευμονική εμβολή και δύο επιληπτικές κρίσεις κατά την ανάρρωση στο σπίτι της κοντά στο Σάο Πάολο

«Βιβλικό δικαίωμα» του Ισραήλ να καταλάβει όλη τη Μέση Ανατολή, λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην περιοχή

Κόσμος 21.02.2026
«Θα ήταν μια χαρά αν έπαιρνε όλα τα εδάφη» είπε ο Μάικ Χάκαμπι σε συνέντευξη, υπερασπιζόμενος τις ενέργειες του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια καλεί τον Τραμπ να αποζημιώσει τους Αμερικανούς μετά την ακύρωση των δασμών

Κόσμος Χτες
Κάθε δολάριο που αφαιρέθηκε παράνομα πρέπει να καταβληθεί αμέσως, με τους τόκους. Να επιστρέψεις τα χρήματα» τόνισε ο Γκάβιν Νιούσομ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η μπόρα στην Αττική

Καιρός Χτες
Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές