E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόσο κοστίζει στους αγρότες η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα

Το κόστος για τα καύσιμα της μετάβασης και της επιστροφής στη Θεσσαλία

Δημοσίευση 20/2/2024 | 18:35

Πόσο κοστίζει στους αγρότες η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα

Τα πρώτα τρακτέρ των αγροτών βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας από το μεσημέρι της Τρίτης. Μέχρι το απόγευμα αναμένονται εκατοντάδες τρακτέρ και λεωφορεία για τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα. Πόσα χρήματα κόστισε όμως στους αγρότες της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και της Κρήτης το ταξίδι μέχρι την «καρδιά» της Αθήνας;

Ένας αγρότης που ξεκίνησε από τη Λάρισα για να έρθει στο κέντρο της Αθήνας και να διαμαρτυρηθεί, με σκοπό να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση και να αμβλύνει την ακρίβεια που πλήττει τον κλάδο, δίνει από την τσέπη του περίπου 500€ σε πετρέλαιο για το ταξίδι της μετάβασης και την επιστροφή στη Θεσσαλία από την πρωτεύουσα.

Σημειώνεται, ότι η μέση ταχύτητα που αναπτύσσει στην εθνική οδό ένα τρακτέρ δεν ξεπερνά τα 40 χιλιόμετρα την ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της LiFO, ορισμένοι από τους αγρότες θα καλύψουν τα έξοδα για τα καύσιμά τους από τα κοινά ταμεία των συνεταιριστικών ενώσεων είτε και με δωρεές από επιχειρηματίες της Θεσσαλίας.

Σε αυτά τα έξοδα δεν υπολογίζεται η πιθανή φθορά των λάστιχων του τρακτέρ (είναι κατασκευασμένα για χώμα και όχι για άσφαλτο). Αν καταστραφούν ολοσχερώς από το πολύωρο ταξίδι, ο αγρότης μπορεί να χρειαστεί να δαπανήσει τουλάχιστον 2.000 ευρώ για την αντικατάστασή τους.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

.Περίπου 150 τρακτέρ, δεκάδες πούλμαν και 5.000 αγρότες αναμένεται να «πλημμυρίσουν» το κέντρο της Αθήνας, ζητώντας να ικανοποιεί το σύνολο των αιτημάτων του κλάδου, την ώρα, όμως, που η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, πως αυτό δεν είναι εφικτό.

Προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία - Τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
  • Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  • Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία Byron: Σε ποια περιοχή έριξε το απόγευμα την περισσότερη βροχή στην Αθήνα

Καιρός Χτες
Το Meteo δημοσίευσε χάρτη με τις περιοχές που δέχθηκαν την περισσότερη βροχή λόγω κακοκαιρίας Byron

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα για τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών

Μαγειρίας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τη Ferrari την πήραμε από αναγκαστική απαλλοτρίωση οικοπέδου»

Ελλάδα Χτες
Ο Χρήστος Μαγειρίας στάθηκε και στα τυχερά δελτία που κέρδισε - Έκανε λόγο πως πήρε το «πολύ 25 χιλιάρικα»

Eurovision 2026: Το Ισραήλ παραμένει στον διαγωνισμό τραγουδιού

Eurovision Χτες
Αρκετές χώρες θα μποϊκοτάρουν

«Έσκασαν» φρεάτια από τη βροχή στην Καλλιθέα ‑ Βίντεο

Ελλάδα Χτες
Σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία Byron στην Αττική

Μαγειρίας στη Βουλή: Με λεφτά που μου δώρισε η μάνα μου αγόρασα τη Ferrari

Ελλάδα Χτες
Η μητέρα του, είπε, τού παραχώρησε το μερίδιό της από απαλλοτρίωση έκτασης - Εχω κερδίσει συνολικά από τζόκερ σε έξι χρόνια 25.000 ευρώ, είπε

«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι»

Κόσμος Χτες
«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι» - Ακαδημαϊκός περιγράφει τις 903 ημέρες αιχμαλωσίας στο Ιράκ

Συγκλονιστικές εικόνες, η ΕΜΑΚ διέσωσε οικογένεια από πλημμυρισμένο δρόμο στη Λακωνία

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμών σε Λακωνία και Δήμο Ανατολικής Μάνης