E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόσο κοστίζει στους αγρότες η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα

Το κόστος για τα καύσιμα της μετάβασης και της επιστροφής στη Θεσσαλία

Δημοσίευση 20/2/2024 | 18:35

Πόσο κοστίζει στους αγρότες η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα

Τα πρώτα τρακτέρ των αγροτών βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας από το μεσημέρι της Τρίτης. Μέχρι το απόγευμα αναμένονται εκατοντάδες τρακτέρ και λεωφορεία για τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα. Πόσα χρήματα κόστισε όμως στους αγρότες της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και της Κρήτης το ταξίδι μέχρι την «καρδιά» της Αθήνας;

Ένας αγρότης που ξεκίνησε από τη Λάρισα για να έρθει στο κέντρο της Αθήνας και να διαμαρτυρηθεί, με σκοπό να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση και να αμβλύνει την ακρίβεια που πλήττει τον κλάδο, δίνει από την τσέπη του περίπου 500€ σε πετρέλαιο για το ταξίδι της μετάβασης και την επιστροφή στη Θεσσαλία από την πρωτεύουσα.

Σημειώνεται, ότι η μέση ταχύτητα που αναπτύσσει στην εθνική οδό ένα τρακτέρ δεν ξεπερνά τα 40 χιλιόμετρα την ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της LiFO, ορισμένοι από τους αγρότες θα καλύψουν τα έξοδα για τα καύσιμά τους από τα κοινά ταμεία των συνεταιριστικών ενώσεων είτε και με δωρεές από επιχειρηματίες της Θεσσαλίας.

Σε αυτά τα έξοδα δεν υπολογίζεται η πιθανή φθορά των λάστιχων του τρακτέρ (είναι κατασκευασμένα για χώμα και όχι για άσφαλτο). Αν καταστραφούν ολοσχερώς από το πολύωρο ταξίδι, ο αγρότης μπορεί να χρειαστεί να δαπανήσει τουλάχιστον 2.000 ευρώ για την αντικατάστασή τους.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

.Περίπου 150 τρακτέρ, δεκάδες πούλμαν και 5.000 αγρότες αναμένεται να «πλημμυρίσουν» το κέντρο της Αθήνας, ζητώντας να ικανοποιεί το σύνολο των αιτημάτων του κλάδου, την ώρα, όμως, που η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, πως αυτό δεν είναι εφικτό.

Προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία - Τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
  • Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  • Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κύπρος: Χειροπέδες σε 44χρονο που βίασε επανειλημμένα την πεθερά του ‑ Τι είπε στον εισαγγελέα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Υπό κράτηση 44χρονος στη Λεμεσό μετά από καταγγελία της πεθεράς του για σeξουαλική κακοποίηση και επαναλαμβανόμενη παρενόχληση.

Επίθεση σε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ στα Ζωνιανά: Έσπασαν το όχημα και άρπαξαν εξοπλισμό, «μας περικύκλωσαν με κατσούνες»

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Το συνεργείο είχε πάει στην περιοχή για να αντικαταστήσει μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας

«Κατά συρροή νύφη» για να παίζει στα καζίνο του Λας Βέγκας: Τουλάχιστον 14 γάμοι ‑ αστραπή

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Σύμφωνα με την κατάθεσή της στην αστυνομία «θα μπορούσε να βγάλει έως και 20.000 δολάρια από έναν γάμο»

Αγριος ξυλοδαρμός 17χρονης από τον σύντροφό της στη Ρόδο για 5,5 ώρες

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
«Αν θέλει σφαλιάρα κανείς για να συνέλθει, είναι οκ να του τη ρίξεις»

Η παμπ στη Μπανγκόκ που έγινε παγίδα θανάτου: Τι κρύβεται πίσω από την τραγωδία με τους 30 νεκρούς

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Παράνομες κατασκευές, εύφλεκτα υλικά και άδεια εστιατορίου αντί διασκέδασης αποκαλύπτονται ως τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στη Μπανγκόκ.

Βγήκε για SUP στη Λήμνο και γύρισε με πρόστιμο 250 ευρώ: Τι πρέπει να θυμάστε πριν ανεβείτε στη σανίδα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Πρόστιμο 250 ευρώ επιβλήθηκε χθες το μεσημέρι σε αναβάτη στην παραλία του Αη Γιάννη στη Λήμνο, επειδή δεν φορούσε το υποχρεωτικό ατομικό σωσίβιο.

Αφησε τον υπολογιστή ανοιχτό για 309 ώρες και ζήτησε υπερωρίες ‑ Τι αποφάσισε το δικαστήριο

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Δικαστήριο της Βαρκελώνης απέρριψε την αξίωση εργαζόμενης για 309 ώρες υπερωριακής απασχόλησης εξ αποστάσεως, κρίνοντας ότι η ενεργή σύνδεση υπολογιστή δεν αποδεικνύει πραγματική εργασία.

Προφυλακίστηκαν ο 29χρονος και η 26χρονη για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η 26χρονη όσο και ο 29χρονος φέρεται ότι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και οποιαδήποτε συμμετοχή στην πράξη κάνοντας λόγο για σκευωρία των αρχών και επικαλέστηκαν το δικαίωμα της σιωπής

Γιατί το αναμμένο αυτοκίνητο σε κλειστό γκαράζ μπορεί να αποβεί μοιραίο ‑ Tι πρέπει να γνωρίζετε

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Το τραγικό περιστατικό στον Πειραιά με δύο νεκρούς επαναφέρει στο προσκήνιο τους κινδύνους του μονοξειδίου του άνθρακα και τις απλές συνήθειες που μπορούν να σώσουν ζωές.

Αποχωρεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, παραμένει ως ανεξάρτητος στη Βουλή

Ελλάδα 14.07.2026
Ο βουλευτής Αχαΐας γνωστοποίησε την απόφασή του με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής

Περιοδείες σε όλη την Ελλάδα ξεκινά η Καρυστιανού για να ανακόψει την πτώση του κόμματός της στις δημοσκοπήσεις

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα ξεκινά η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» έναν κύκλο επισκέψεων, με στόχο τη συμμετοχή σε πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις και τη συνάντηση με στελέχη και μέλη του κινήματος

Θρίλερ με 20 τόνους Έμενταλ: Το τυρί εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ανάμεσα στη Βαυαρία και τη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Αναπάντητο παραμένει το μυστήριο με τους 20 τόνους Έμενταλ αξίας άνω των 80.000 ευρώ που χάθηκαν στο δρόμο προς τη Γαλλία