E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποια εστιατόρια αξίζει να επισκεφτείς μετά την έξοδό σου στο θέατρο

Για να ολοκληρώσεις όμορφα τη βραδιά σου…

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 15/2/2024 | 16:55

Ποια εστιατόρια αξίζει να επισκεφτείς μετά την έξοδό σου στο θέατρο
Facebook Athenee Athens
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνία: 16/02/2024
ΦΕΒ 2024
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829


Έχεις απαντήσει ήδη στο ερώτημα ποια θεατρική παράσταση θα παρακολουθήσεις (Αν όχι, τότε τσέκαρε τις προτάσεις μας εδώ) και έχεις κλείσει και τα εισιτήριά σου. Πώς θα συνεχίσεις μετά τη βραδιά σου;

Μπορεί όσο διαρκούν οι θεατρικές παραστάσεις να είμαστε απορροφημένοι από το έργο, αλλά μία έξοδος για θέατρο είναι ολοκληρωμένη όταν έχεις και ένα πλάνο για μετά: να κουβεντιάσεις και να επεξεργαστείς με ένα ποτήρι κρασί ή ποτό στο χέρι και ένα γευστικό πιάτο μπροστά σου, όσα παρακολούθησες.

 

Σύνταγμα

Athenée

Είναι ίσως η πιο κλασική after theater επιλογή του κέντρου της Αθήνας. Ο εμβληματικός χώρος με την εκλεπτυσμένη αισθητική γίνεται σημείο συνάντησης για κάθε ώρα της ημέρας, αλλά ειδικά το βράδυ, μετά το θέατρο, προσφέρεται για ένα εξαιρετικό γεύμα ή απλά για ένα cocktail και χαλαρή συζήτηση.

Βουκουρεστίου 9, Αθήνα

 

Farina Athens

Μια ανάσα από το Σύνταγμα, στην πιο elegant και κοσμική Στοά της Αθήνας στο Citylink στη Στοά Σπύρου Μήλιου, θα βρείτε το ολοκαίνουριο Farina, με άνετους χώρους και κομψή vintage αισθητική, ένα πραγματικό premium ιταλικό εστιατόριο, που το μενού υπογράφει ο Executive Chef Χάρης Μπούρης. Αν σου αρέσει η ιταλική κουζίνα (και σε ποιον δεν αρέσει), αξίζει να το δοκιμάσεις!

Βουκουρεστίου 3, Αθήνα

 

 

Πλατεία Αγίας Ειρήνης

School Pizza Bar

Αγαπημένο στέκι που ξέρεις από πριν ότι θα φας καλά αν το επισκεφτείς. Στον κατάλογό του θα βρεις τα άπαντα της ιταλικής κουζίνας, όπως rizotti, λουκούλλειες μακαρονάδες και φυσικά την τέλεια πίτσα, εκείνη με τη λεπτή ζύμη, την αυθεντικά ιταλική.

Πλ. Αγίας Ειρήνης 8, Αθήνα

 

 

Hoocut

View this post on Instagram

A post shared by hoocut (@hoocut)

Οι αναμορφωτές του εθνικού γρήγορου φαγητού. Το σουβλάκι εδώ αποκτά διαφορετική υπόσταση. Λεπτοκομμένα κομμάτια κρέατος, άψογα ψημένα αγκαλιάζουν χειροποίητες αφράτες και λεπτοκαμωμένες πίτες, δημιουργούν ένα αληθινό κομψοτέχνημα που αγαπήθηκε από την πρώτη ημέρα. Διαχρονικά, μεγάλοι πρωταγωνιστές τα τυλιχτά με ζουμερό πρόβατο αλλά και με λουκάνικο μαύρου χοίρου και καυτερή χειροποίητη σάλτσα.

Πλ. Αγίας Ειρήνης 9, Αθήνα

 

Κολωνάκι

Frankie

Ένα κομψό εστιατόριο, ειδικά αν έχεις αδυναμία στην ιταλική κουζίνα. Προσφέρει πληθωρικά πιάτα με φρέσκα ζυμαρικά αλλά και ωραιότατη πίτσα στον ξυλόφουρνο, ενώ διαθέτει και αρκετές vegan επιλογές.

Σκουφά 42, Αθήνα

 

Bao Bae

Bao buns, sushi και κοκτέιλ, ό,τι πρέπει για βόλτα στο Κολωνάκι και συζήτηση μετά το θέατρο.

Καψάλη 5-7, Κολωνάκι

 

 

Γκάζι

Cerdo Negro


Οι δρόμοι γύρω από την Τεχνόπολη και τις εξόδους του μετρό είναι αρκετά πολύβουοι, οπότε για μια πιο ήσυχη post-theater επιλογή, μπορείς να πας λίγο παραπέρα, στο Cerdo Negro (δηλ. μαύρος χοίρος).

Ένα μικρό εστιατόριο - γαστροταβέρνα, που άνοιξε λίγες μέρες πριν το πρώτο  lockdown και ψήνει και καπνίζει σε ανοιχτή φλόγα, παρουσιάζοντας μια κουζίνα πεντανόστιμη και πρωτότυπη που βασίζεται σε ψητά και καπνιστά σε ανοιχτή φλόγα.

Βίτωνος 5, Αθήνα

 

Κανέλλα

Ένα στέκι που σερβίρει αυθεντικό μαμαδίστικο φαγητό έως πολύ αργά (ιδανικό για όσους έχουν ξενυχτήσει). Δεν αποκλείεται να συναντήσεις και τους αγαπημένους σου ηθοποιούς, καθώς αποτελεί ένα καλλιτεχνικό στέκι.

Λ. Κωνσταντινουπόλεως 70, Αθήνα

 

 

Κυψέλη

Κυβέλη

Με όνομα που εμπνέεται από την εμβληματική θεατρική ηθοποιό η Κυβέλη είναι ένα εστιατόριο από τα λίγα, με άψογη εξυπηρέτηση, αλλά και του μεζεδοπωλείου, λόγω της οικειότητας που μας κάνει να νιώθουμε από την πρώτη στιγμή.

Επτανήσου 15, Αθήνα

 

Lisa

Στο Lisa, στη Φωκίωνος Νέγρη, ανοίγουν φρέσκα ζυμάρια και ψήνουν, σε τρεις εντυπωσιακούς θολωτούς φούρνους, πίτσες στα πρότυπα της Νάπολης αλλά σε πιο σύγχρονη «μετάφραση» –λεπτό, μαλακό ζυμάρι που χρειάζεται να το διπλώσεις για να φας, αλλά στεφάνι μικρότερο και λιγότερο «ψωμένιο». Το μενού έχει από μαρινάρα (από τις πιο ωραίες επιλογές) μέχρι πίτσα με marmite, μοτσαρέλα, προβολόνε, σκόρδο και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Όσοι προτιμούν τα καυτερά ας δοκιμάσουν την Lucifer με πικάντικο ιταλικό λουκάνικο nduja ή μια διαφορετική εκδοχή της pepperoni με σάλτσα ντομάτας, σαλάμι spianata, προβολόνε, παρμεζάνα και χαλαπένιος.

Φωκίωνος Νέγρη 25, Κυψέλη

 

 

Εξάρχεια

Pharaoh

Ένα εστιατόριο με απλό, ελληνικό φαγητό, μαγειρεμένο σε ανοιχτή κουζίνα με ξυλόφουρνο και στόφες, χωρίς να χρησιμοποιούνται καθόλου συμβατικοί φούρνοι.

Σολωμού 54, Αθήνα

 

Λότζα της γειτονιάς

Το νέο αυτό στέκι στα Εξάρχεια είναι εμπνευσμένο από την κουζίνα των γιαγιάδων του ηθοποιού, Σπύρου Χατζηαγγελάκη και αυτός είναι ο λόγος που στο μενού του θα βρεις παραδοσιακά φαγητά.

Χαρ. Τρικούπη 76, Αθήνα

 

 

Αμπελόκηποι

Balthazar

Το bar – restaurant που στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό κτήριο του 1897 και διαθέτει έναν από τους λίγους εναπομείναντες κήπους στο κέντρο της πόλης. Από το 1973, το Balthazar σερβίρει αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες και τα τελευταία χρόνια την κουζίνα έχει αναλάβει ο διάσημος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας, φέρνοντας την τεχνογνωσία και το πάθος του στο τραπέζι.

Αναστασίου Τσόχα 27, Αμπελόκηποι

 

48 Urban Garden

Ένα εστιατόριο με σύγχρονη αισθητική και multi ethnic γεύσεις αλλά και υπέροχα cocktails, που θα σε κάνει να ξεχάσεις ότι βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας.

Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι

 

 

Χίλτον

OX Chop House

Δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε αυτό το εστιατόριο που μαγειρεύει τα χιτ της ελληνικής ψησταριάς σε ανοιχτή κουζίνα με κάρβουνα και ξυλόφουρνο, ενώ ο σομελιέ Γιάννης Μακρής έχει συνθέσει μία ενδιαφέρουσα λίστα από ιδιαίτερα κρασιά.

Χατζηγιάννη Μέξη 9, Αθήνα

 

Ψυρρή

Zampano

Ένα ζεστό, χαλαρό εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, με όνομα εμπνευσμένο από τον ομώνυμο ήρωα του Fellini στο «La Strada», που υποδύθηκε ο Άντονι Κουίν. Το μενού αποτελείται από φρέσκιες εποχιακές πρώτες ύλες από ελληνικά ντόπια προϊόντα, που οι ιδιοκτήτες προμηθεύονται από όλη τη χώρα, ενώ ποικιλίες εκλεκτών ελληνικών τυριών και αλλαντικών, συνοδεύουν την πληθωρική λίστα κρασιών από όλη την Ελλάδα. Επίσης, υπάρχουν δύο μενού, ένα για το μεσημέρι κι ένα για το βράδυ, πολλά, όμως, από τα πιάτα μπορείς να τα βρεις και στους δυο καταλόγους.

Σαρρή 18, Ψυρρή

 

Λοκάλι

Βρίσκεται εκεί όπου ήταν παλιά το θερινό σινεμά Cine Ψυρρή, κάτω από τα δέντρα, σε ένα αθηναϊκό σκηνικό με παλιές καρέκλες και μεγάλα ξύλινα τραπέζια. Το μενού του αποτελείται από νόστιμους και καλοφτιαγμένους μεζέδες, σαλάτες, ελαφριά πιάτα και υπέροχα κοκτέιλ.

Σαρρή 44, Ψυρρή

 

Νέος Κόσμος

Teras

Σε μια διώροφη μονοκατοικία του ‘30 με μωσαϊκά και γύψινα στεγάζεται το Teras, συνδυάζει ποτό με ιδιαίτερες επιλογές σε πιάτα, όπως vegan φετουτσίνι με σάλτσα κάσιους,  σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών και ταχίνι και  σούπα κολοκύθα με τζίντζερ. Όσοι προτιμούν κάτι για τη μέση για να συνοδεύσουν το ποτό τους μπορούν να δοκιμάσουν τάκος με μαριναρισμένα μανιτάρια ή «σουβλάκια» κοτόπουλου και elote, μεξικάνικο καλαμπόκι με φέτα, τσίλι και κόλιανδρο.

Βρεσθένης Θεοδώρητου 45, Νέος Κόσμος

 

Annie fine cooking

Ένα μικρό εστιατόριο που μαγειρεύει με γνώμονα την εποχικότητα, τη βιωσιμότητα και την εξαιρετική ποιότητα των υλικών, αναδεικνύοντας τους μικρούς παραγωγούς στο μενού του, που αλλάζει καθημερινά, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα εγχώρια προϊόντα. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα πιάτα στα οποία παντρεύει το ψάρι με το κρέας. 

Μεναίχμου 4, Νέος Κόσμος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

The Meet Market #EasterEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Cityλάιφ 27.04.2024
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 27/04 έως 28/04

Main ‑ event TEDxAUTH 2024: Osmosis

Cityλάιφ 27.04.2024
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ.28/04

Ανακοίνωση προβολών Horrorant Film Festival 2024!

Σινεμά Προχτές
ΕΛΙΖΕαπό 18/04 έως 28/047

Έρχεται το Hobby Festival 2024

Cityλάιφ 24.04.2024
ΠΑΛΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΟΣΥαπό 26/04 έως 28/04

Flea Market

Cityλάιφ 24.04.2024
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 27/04 έως 28/04

#JobDay Δήμου Παύλου Μελά

Cityλάιφ 22.04.2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ26/04

Vinyl Market

Cityλάιφ 21.04.2024
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 26/04 έως 28/04

Η Πεντάμορφη και το Τέρας ‑ Κλασικό Μπαλέτο

Θέατρο+Χορός 19.04.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΘΕΑΤΡΟΝ ΑΙΘ. ΑΝΤΙΓΟΝΗαπό 17/05 έως 19/0515