E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ηράκλειο: «Δεν είμαι δολοφόνος, είμαι 1,5 χρόνο σε σοκ», λέει η 39χρονη για την επίθεση με βιτριόλι στον πρώην της

Ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου - Στο εδώλιο δύο ακόμη άτομα - Δεν θα παραστεί στο δικαστήριο το θύμα

Δημοσίευση 13/2/2024 | 10:55

Ηράκλειο: «Δεν είμαι δολοφόνος, είμαι 1,5 χρόνο σε σοκ», λέει η 39χρονη για την επίθεση με βιτριόλι στον πρώην της

Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η δίκη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος 38χρονου που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2022 σε ξενοδοχείο της πόλης.

Στο εδώλιο κάθεται η 39χρονη πρώην σύζυγος του θύματος, η οποία αντιμετωπίζει, την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Κατηγορούμενοι είναι δύο ακόμη άτομα, μία φίλη της και ο οδηγός ταξί που την επιβίβασε μετά την επίθεση, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία.

«Δεν είμαι δολοφόνος, είμαι ενάμιση χρόνο σε σοκ», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων η 39χρονη στην απολογία της, σύμφωνα με το creta24.gr.

Η μεταφορά της στο δικαστικό μέγαρο έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με την 39χρονη να φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο και πάνοπλους αστυνομικούς να βρίσκονται μέσα και περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου.

Από τη δίκη θα λείπει το θύμα, καθώς όπως ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες μέσω των δικηγόρων του, Αλ. Κούγια και Αλ. Σπανάκη, δεν θα παραστεί.

«Για τους κανόνες ηθικής που υπηρετεί ο ίδιος, τόσο στην περιοχή στην οποίαν ανδρώθηκε, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, του είναι αδιανόητο να παραστεί στο Δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους στρεφόμενος εναντίον γυναίκας, οποιοδήποτε έγκλημα και να έχει διαπράξει εις βάρος του αυτή και ότι κατόπιν αυτής της επιλογής του, εγκαταλείπει το Δικαστήριο, χωρίς τη δική του παρουσία, να αποφασίσει αυτεπαγγέλτως για τη τύχη των δύο κατηγορουμένων γυναικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση των δύο δικηγόρων του.

To χρονικό της υπόθεσης

Η επίθεση με το βιτριόλι σημειώθηκε τα ξημερώματα της 22ας Οκτωβρίου του 2022 και ενώ το 37χρονο τότε θύμα και η δράστιδα βρίσκονταν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης.

Η γυναίκα έριξε στον εν διαστάσει τότε σύζυγό της το καυστικό υγρό, το οποίοι σύμφωνα με την επίσημη έκθεση περιείχε «εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση θειικών ανιόντων γεγονός το οποίο συνάδει με την περίπτωση το εν λόγω δείγμα να ήταν πυκνό υδατικό διάλυμα θειικού οξέος».

Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή, επιβιβαζόμενη σε ταξί και παραδόθηκε στις αρχές τρεις ημέρες μετά.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα και κρίθηκε απαραίτητη η αεροδιακομιδή του στην Αθήνα. Νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Θριάσιο, όπου υποβλήθηκε σε πολλά χειρουργεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο ηθοποιός Αντονι Γκίρι σε ηλικία 78 ετών

Κόσμος 15.12.2025
Ο ηθοποιός ήταν γνωστός για την συμμετοχή του στη σειρά General Hospital στην οποία υποδύθηκε τον Λουκ Σπένσερ

Σημαντική αλλαγή έρχεται στις συναλλαγές με κάρτες: Θα κάνουμε αναλήψεις χρημάτων ακόμη κι από τα σούπερ μάρκετ

Οικονομία 15.12.2025
Δεν θα υπάρχει χρέωση ενώ παράλληλα θα μειωθεί η εξάρτηση από τα ΑΤΜ – Ήδη η MasterCard εφαρμόζει την πρακτική αυτή σε άλλες χώρες

Walled Off Hotel: Το ξενοδοχείο του Banksy στη Βηθλεέμ επαναλειτουργεί με μήνυμα ειρήνης

Πολιτισμός 15.12.2025
Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το τείχος στη Δυτική Όχθη, είχε μείνει κλειστό μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και τον πολέμο που ακολούθησε στη Γάζα

Δεκαπέντε κρατούμενοι βρέθηκαν νεκροί σε φυλακή του Ισημερινού

Κόσμος 15.12.2025
Ένα μακάβριο περιστατικό συνέβη στη φυλακή Λιτοράλ του Γουαγιακίλ

«Ουρανία Α»: Το αλιευτικό ιδιοκτησίας του «Έλληνα Εσκομπάρ» με τους 3 τόνους κοκαΐνης

Κόσμος 15.12.2025
Το αλιευτικό «Ουρανία Α», που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και φορτώθηκε στον Ατλαντικό, ανήκει στον φερόμενο ως «Έλληνα Εσκομπάρ»

Η καλύτερη τοιχογραφία του κόσμου βρίσκεται στην Καλαμάτα και είναι για τη Μαρία Κάλας

Πολιτισμός 15.12.2025
Σύμφωνα με τη διαδικτυακή πλατφόρμα Street Art Cities

Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του Βαγγέλη Μαρινάκη, Ειρήνη

Ελλάδα 15.12.2025
Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη, στον Αγιο Νικόλαο, στον Πειραιά

«Δύσκολες» οι συνομιλίες στο Βερολίνο: «Πετάνε το μπαλάκι» στο Κίεβο για το εδαφικό

Κόσμος 15.12.2025
Οι ΗΠΑ επιμένουν για απόσυρση της Ουκρανίας από την περιοχή του Ντόνετσκ

Κρήτη: «Να μην έχει καταλήξει, φοβάμαι», λέει ο πατέρας του 33χρονου ιατρού που αγνοείται

Ελλάδα 15.12.2025
Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές αλλά και στους συγγενείς του 33χρονου γιατρού, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την περασμένη Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου, από την περιοχή κατοικίας του στην Κρήτη

«Έπεσε» το Spotify: Δεκάδες χιλιάδες αναφορές προβλημάτων από χρήστες

Κόσμος 15.12.2025
Προβλήματα στη χρήση της εφαρμογής καταγράφονται σε πολλά μέρη του κόσμου