E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ηράκλειο: «Δεν είμαι δολοφόνος, είμαι 1,5 χρόνο σε σοκ», λέει η 39χρονη για την επίθεση με βιτριόλι στον πρώην της

Ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου - Στο εδώλιο δύο ακόμη άτομα - Δεν θα παραστεί στο δικαστήριο το θύμα

Δημοσίευση 13/2/2024 | 10:55

Ηράκλειο: «Δεν είμαι δολοφόνος, είμαι 1,5 χρόνο σε σοκ», λέει η 39χρονη για την επίθεση με βιτριόλι στον πρώην της

Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η δίκη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος 38χρονου που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2022 σε ξενοδοχείο της πόλης.

Στο εδώλιο κάθεται η 39χρονη πρώην σύζυγος του θύματος, η οποία αντιμετωπίζει, την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Κατηγορούμενοι είναι δύο ακόμη άτομα, μία φίλη της και ο οδηγός ταξί που την επιβίβασε μετά την επίθεση, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία.

«Δεν είμαι δολοφόνος, είμαι ενάμιση χρόνο σε σοκ», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων η 39χρονη στην απολογία της, σύμφωνα με το creta24.gr.

Η μεταφορά της στο δικαστικό μέγαρο έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με την 39χρονη να φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο και πάνοπλους αστυνομικούς να βρίσκονται μέσα και περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου.

Από τη δίκη θα λείπει το θύμα, καθώς όπως ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες μέσω των δικηγόρων του, Αλ. Κούγια και Αλ. Σπανάκη, δεν θα παραστεί.

«Για τους κανόνες ηθικής που υπηρετεί ο ίδιος, τόσο στην περιοχή στην οποίαν ανδρώθηκε, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, του είναι αδιανόητο να παραστεί στο Δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους στρεφόμενος εναντίον γυναίκας, οποιοδήποτε έγκλημα και να έχει διαπράξει εις βάρος του αυτή και ότι κατόπιν αυτής της επιλογής του, εγκαταλείπει το Δικαστήριο, χωρίς τη δική του παρουσία, να αποφασίσει αυτεπαγγέλτως για τη τύχη των δύο κατηγορουμένων γυναικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση των δύο δικηγόρων του.

To χρονικό της υπόθεσης

Η επίθεση με το βιτριόλι σημειώθηκε τα ξημερώματα της 22ας Οκτωβρίου του 2022 και ενώ το 37χρονο τότε θύμα και η δράστιδα βρίσκονταν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης.

Η γυναίκα έριξε στον εν διαστάσει τότε σύζυγό της το καυστικό υγρό, το οποίοι σύμφωνα με την επίσημη έκθεση περιείχε «εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση θειικών ανιόντων γεγονός το οποίο συνάδει με την περίπτωση το εν λόγω δείγμα να ήταν πυκνό υδατικό διάλυμα θειικού οξέος».

Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή, επιβιβαζόμενη σε ταξί και παραδόθηκε στις αρχές τρεις ημέρες μετά.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα και κρίθηκε απαραίτητη η αεροδιακομιδή του στην Αθήνα. Νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Θριάσιο, όπου υποβλήθηκε σε πολλά χειρουργεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρίο: Ξέφυγε τον κίνδυνο το μωρό με μηνιγγίτιδα από τη Ζάκυνθο

Ελλάδα 25.02.2026
Ενθαρρυντικό είναι ότι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση

Ρώμη: Πεθερός επιτέθηκε με μπαλτά στη νύφη του στη μέση του δρόμου

Κόσμος 25.02.2026
Ο 85χρονος, κρατώντας μπαλτά, της επιτέθηκε αιφνιδιαστικά, προκαλώντας της τραύματα στο κεφάλι και στα χέρια

Airbnb: Πώς θα αποφύγουν πρόστιμα για απόκρυψη εσόδων οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές

Οικονομία 25.02.2026
Τα πρόστιμα για ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων τύπου Airbnb ξεκινούν από 5.000 ευρώ

Έβρος: Αγωνία για την αύξηση της στάθμης του νερού

Ελλάδα 25.02.2026
«Κρίσιμες οι επόμενες ώρες» λέει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας

Μπιλ Γκέιτς: Παραδέχθηκε σχέσεις με Ρωσίδες – Από ποιους ζήτησε συγγνώμη για τον Επστάιν

Κόσμος 25.02.2026
Δημοσίευμα της Wall Street Journal φέρνει στο φως όσα ειπώθηκαν σε εσωτερική συνάντηση του ιδρύματός του

Παραπέμπεται σε δίκη ο Βαρουφάκης μετά τις δηλώσεις του για τα ναρκωτικά

Πολιτική 25.02.2026
Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για τις 16 Δεκεμβρίου 2026 - Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Η εξήγηση πίσω από τα βαμμένα κόκκινα πρόβατα στην Κρήτη

Ελλάδα 25.02.2026
Γιατί οι κτηνοτρόφοι βάφουν τα πρόβατά τους

Τι θα περιλαμβάνει το αναβαθμισμένο συσσίτιο των φαντάρων: Θα λαμβάνουν ημερησίως έως και 3.200 θερμίδες

Ελλάδα 25.02.2026
Βάσει του νέου δόγματος των Ενόπλων Δυνάμεων, θα υπάρχει διαφοροποίηση στο διατροφολόγιο των στρατεύσιμων ανάλογα με τη σωματική καταπόνηση και το στάδιο της εκπαίδευσης

Βραζιλία: 29 νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από κατολισθήσεις

Κόσμος 25.02.2026
Εικόνες καταστροφής από τόνους λάσπης και ισοπεδωμένα κτίρια