E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βίντεο: Καβγάς Γεωργιάδη με Πολάκη στη Βουλή ‑ «Σας κατηγορώ ότι πήρατε λεφτά»

«Δεν είστε κακός, είστε διεφθαρμένος», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/2/2024 | 18:56

Βίντεο: Καβγάς Γεωργιάδη με Πολάκη στη Βουλή ‑ «Σας κατηγορώ ότι πήρατε λεφτά»

Ένταση προκλήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Παύλου Πολάκη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Υγείας, για την απουσία, όπως υποστήριξε, του ΕΟΔΥ από τη δίκη που αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ, αφήνοντας υπονοούμενο ότι υπήρξε παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού.

Οι τόνοι ανέβηκαν με τους δύο πολιτικούς να αντάλλαζουν χαρακτηρισμούς, ενώ στο τέλος, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ο κ. Γεωργιάδης «έστειλε» φιλάκι στον κ. Πολάκη προκαλώντας μεγαλύτερη έκρηξη στον βουλευτή Χανίων.

Δείτε το βίντεο:


Ο Άδωνις Γεωργιάδης, παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε στις 10 αθωωτικές αποφάσεις που αφορούν τις υποθέσεις των Πουλή – Θεοφιλάτου, ενώ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, λέγοντας: «κ. Πολάκη πιστεύω ότι θα πρέπει όσο σκληρή και αν είναι η πολιτική μας αντιπαράθεση, οι άνθρωποι στην πολιτική να έχουν μια αξιοπρέπεια μια γενναιότητα και μια συνείδηση. Έχετε κατηγορήσει τον κ. Σταμάτη και την κ. Θεοφιλάτου, γιατί είναι συνεργάτες μου. Γιατί είναι οι δύο μοναδικοί υπάλληλοι του ελληνικού κράτους που απολύθηκαν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, κατ΄εντολή του κ. Πολάκη επί της ασκήσεως διώξεως».

Ο κ. Γεωργιάδης, είπε ότι ήταν πρωτόγνωρη αυτή η περίπτωση στη μεταπολίτευση να απολύονται δηλαδή δύο υπάλληλοι, ο ένας μάλιστα ήταν και συνδικαλιστής των εργαζομένων και απολύθηκε, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας, από τον κ. Πολάκη «που το παίζει εργατοπατέρας» και εξήγησε ότι ένιωσε την ηθική ανάγκη να τους προσλάβει ο ίδιος.

«Κύριε Πολάκη, έχετε το θλιβερό προνόμιο στην Ελλάδα να έχει απολύσει δύο εργαζομένους επειδή τους μισείτε. Τόσο κακός είστε», είπε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς τον πρώην υπουργό. Και συνέχισε: «Ερωτώ κύριε συνάδελφε ανθρώπινα αν έχετε ίχνος ανθρωπιάς, εκτός από πρωτόγνωρο μίσος. Έχετε κατηγορήσει 10 φορές ανθρώπους και η δικαιοσύνη τους λέει αθώους, έχετε τύψεις που από το μίσος για εμένα καταστρέφετε τις ζωές τους;». Και κατέληξε, «είστε ο πιο κακός άνθρωπος στην ελληνική Βουλή».

Στη δευτερολογία του ο κ. Πολάκης, επέμεινε στις κατηγορίες του ενώ απάντησε στον κ. Γεωργιάδη ότι χιλιάδες κόσμος τον καλεί ώστε να τον ευχαριστήσει για πράγματα που έχει βοηθήσει ο ίδιος και άρα δεν είναι κακός άνθρωπος. Σήμερα, μάλιστα, όπως είπε, τον κάλεσε κάποιος για να τον ευχαριστήσει που βοήθησε τον αδερφό του, χωρίς ο ίδιος να θυμάται καν για ποιο πράγμα αφορούσε. «Δεν είστε κακός, είστε διεφθαρμένος», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στη συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη ισχυριζόμενος ότι έκανε μορφασμούς την ώρα που μίλαγε.

Χρειάστηκε να παρέμβει και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Λαμπρούλης από την έδρα ζητώντας να πέσουν οι τόνοι και να περιοριστεί ο Παύλος Πολάκης στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε και όχι σε μια γενική τοποθέτηση ώστε να ανταλλάξουν ύβρις, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τότε, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι στον έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ βρέθηκαν εικονικά τιμολόγια που σχετίζονται με τον υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο έλεγχος στη δική του θητεία, «τα βρήκε όλα τζάμι», όπως σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Σας κατηγορώ ότι πήρατε λεφτά, αυτό είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο αθώος Πολάκης που δεν έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι… Εγώ βρήκα δυο εκατ. ευρώ που πληρώθηκαν με εντολή του αδιάφθορου Παύλου Πολάκη», υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον προεδρεύοντα Γιώργο Λαμπρούλη να διακόπτει την άγρια σύγκρουση και να κλείνει τα μικρόφωνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΕΕ προσφέρει 450 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Μέση Ανατολή

Κόσμος 16.03.2026
Στήριξη σε Παλαιστίνη, Συρία, Λίβανο, Ιορδανία και Αίγυπτο καθώς οι ανθρωπιστικές ανάγκες αυξάνονται και η πρόσβαση βοήθειας γίνεται ολοένα δυσκολότερη. Ποιο το ποσό ανά περίπτωση.

Μόσχα: 20χρονος ποδοσφαιριστής έσφαξε μητέρα μπροστά στην κόρη της

Κόσμος 16.03.2026
Ποδοσφαιριστής δολοφόνησε μητέρα μπροστά στην κόρη της και πετούσε τα κλοπιμαία από το παράθυρο. Το χρονικό της φρίκης

«Αυτός δεν είναι δικός μας πόλεμος, δεν τον ξεκινήσαμε εμείς»: Και η Γερμανία λέει όχι στον Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 16.03.2026
Και η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέρριψετο αίτημα των ΗΠΑ για στρατιωτική υποστήριξη

Χωρισμένη στα δύο η εβδομάδα: Ανοιξη μέχρι αύριο, χειμώνας από Τετάρτη

Καιρός 16.03.2026
Έρχονται έντονες βροχές, κρύο και χιόνια στα ορεινά

Στάρμερ: Δεν θα συρθούμε στον πόλεμο με το Ιράν

Κόσμος 16.03.2026
«Δεν θα γίνει ο πόλεμος δώρο για τον Πούτιν»

Αρχή για το Ξέπλυμα: Αντιμέτωπος με κακούργημα ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ, δεν δήλωσε 3,2 εκατ. ευρώ

Ελλάδα 16.03.2026
Λόγω του ύψους των ποσών, τόσο η μη δήλωση όσο και η ανακριβής δήλωση τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος

Ταξί: Μέχρι πότε η απεργία στην Αττική

Ελλάδα 16.03.2026
Η απόφαση του ΣΑΤΑ

Χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο

Κόσμος 16.03.2026
Το Αμπου Ντάμπι αναφέρει θύματα μετά από περιστατικό με πυραύλους

Δώρο Πάσχα 2026: Μέχρι πότε είναι η καταβολή ‑ Πώς υπολογίζεται

Οικονομία 16.03.2026
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι που θα πληρωθούν