E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η τραγική ιστορία του καρκίνου στη βρετανική βασιλική οικογένεια

Αρκετά ακόμα μέλη της έχουν δώσει μεγάλες μάχες με τον καρκίνο τα περασμένα χρόνια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/2/2024 | 00:09

Η τραγική ιστορία του καρκίνου στη βρετανική βασιλική οικογένεια
@Reuters

Ο 75χρονος σήμερα βασιλιάς Κάρολος ο Γ’, διαγνώστηκε με καρκίνο, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τη Δευτέρα. Ο καρκίνος ανακαλύφθηκε όταν ο βασιλιάς υποβλήθηκε σε μια διαδικασία ρουτίνας στις 17 Ιανουαρίου για τη θεραπεία ενός διευρυμένου προστάτη.

Το παλάτι μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει τον τύπο ή το στάδιο του καρκίνου, λέγοντας μόνο ότι δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη. Ο βασιλιάς Κάρολος ξεκίνησε άμεσα τις θεραπείες τη Δευτέρα.

Ωστόσο δεν είναι ο πρώτος από τη βρετανική βασιλική οικογένεια που διαγιγνώσκεται με καρκίνο. Αρκετά ακόμα μέλη της συνθέτουν μια τραγική ιστορία της οικογένειας με την εν λόγω ασθένεια, έχοντας δώσει μεγάλες μάχες με τον καρκίνο τα περασμένα χρόνια.

Σάρα Φέργκιουσον, Δούκισσα της Υόρκης: Καρκίνος μαστού και δέρματος

@AP

Η πιο πρόσφατη περίπτωση είναι η Σάρα Φέργκιουσον, Δούκισσα της Υόρκης, που ανακοίνωσε στις 21 Ιανουαρίου ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος μόλις ένα μήνα μετά τη λήψη θεραπειών για τον καρκίνο του μαστού.

«Έχω αφιερώσει λίγο χρόνο στον εαυτό μου καθώς διαγνώστηκα με κακόηθες μελάνωμα, μια μορφή καρκίνου του δέρματος, τη δεύτερη διάγνωση καρκίνου μέσα σε ένα χρόνο αφότου διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού αυτό το καλοκαίρι και υποβλήθηκα σε μαστεκτομή και επανορθωτική χειρουργική επέμβαση», είπε η 64χρονη Φέργκιουσον με μια ανάρτησή της στο Instagram. «Χάρη στη μεγάλη επαγρύπνηση του δερματολόγου μου το μελάνωμα εντοπίστηκε όταν έπρεπε».

Βασίλισσα Ελισάβετ Β’: Καρκίνος μυελού των οστών

@Brittanica

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ πάλεψε με το μυέλωμα, έναν επώδυνο καρκίνο του μυελού των οστών, τα τελευταία χρόνια της ζωής της, σύμφωνα με το «Elizabeth: An Intimate Portrait», μια επερχόμενη βιογραφία του Gyles Brandreth.

«Είχα ακούσει ότι η βασίλισσα είχε μια μορφή μυελώματος, καρκίνο του μυελού των οστών, που εξηγούσε την κούρασή της και την απώλεια βάρους και εκείνα τα «προβλήματα κινητικότητας» που μας έλεγαν συχνά κατά τη διάρκεια του τελευταίου περίπου έτους της ζωής της», έγραψε η Brandreth στο το βιβλίο.

Η Hilary Fordwich, μια βασιλική ειδικός με έδρα το Μέριλαντ, σημείωσε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ αγαπούσε να ιππεύει άλογα και το έκανε μέχρι την ηλικία των 93 ετών. «Με τον καρκίνο του μυελού των οστών της, άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα κινητικότητας, τα οποία περιόρισαν την ιππασία της», είπε η Fordwich στο Fox News Digital.

Η βασίλισσα πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2022 σε ηλικία 96 ετών.

Δούκας του Ουίνδσορ: Καρκίνος του λάρυγγα

@history.com

Ο Δούκας του Ουίνδσορ, ο οποίος υπηρέτησε ως βασιλιάς Εδουάρδος Η' για μόνο ένα χρόνο πριν παραιτηθεί από τον θρόνο τον Δεκέμβριο του 1936 προκειμένου να παντρευτεί τη διαζευγμένη Γουόλις Σίμπσον, διαγνώστηκε με καρκίνο στο λαιμό το 1971.

Ο Δούκας ήταν μακροχρόνιος καπνιστής και φέρεται να έλαβε θεραπεία με κοβάλτιο μετά τη διάγνωσή του. Πέθανε στο Παρίσι της Γαλλίας στις 28 Μαΐου του 1972 σε ηλικία 77 ετών.

Βασίλισσα Ελισάβετ Α' (Βασιλομήτωρ): Καρκίνος του παχέος εντέρου και του μαστού

@wikipedia.org

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, η Βασιλομήτωρ, ήταν βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου και των Κυριαρχιών της Βρετανικής Κοινοπολιτείας από τις 11 Δεκεμβρίου του 1936 έως τις 6 Φεβρουαρίου του 1952.

Το 1966, η Ελισάβετ διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ενός όγκου, όπως έγραψε ο βιογράφος William Shawcross στο «The Queen Mother: The Official Biography».

Το 1984, η βασίλισσα έλαβε ξανά διάγνωση καρκίνου, αυτή τη φορά στον μαστό και υποβλήθηκε σε ογκεκτομή. Έζησε μέχρι τα βαθιά γεράματα και πέθανε στις 30 Μαρτίου του 2002, σε ηλικία 101 ετών.

Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’: Καρκίνος του πνεύμονα

@wikipedia.org

Ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’, ο οποίος ανέλαβε το θρόνο στις 11 Δεκεμβρίου του 1936 μέχρι τον θάνατό του, διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα τον Σεπτέμβριο του 1951.

«Ήταν μανιώδης καπνιστής και τον είχαν συμβουλέψει οι γιατροί του να καπνίζει για να βοηθήσει «να ηρεμήσουν οι πνεύμονές του» λόγω του τραυλισμού του», είπε ο Fordwich.

Ο επί χρόνια καπνιστής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του αριστερού πνεύμονα, σύμφωνα με την The Independent. Μετά από μια αρχική περίοδο ανάρρωσης, η υγεία του βασιλιά επιδεινώθηκε και υπέκυψε στην ασθένεια στις 6 Φεβρουαρίου του 1952, σε ηλικία 56 ετών.

Βασιλιάς Εδουάρδος Ζ’: Βασικοκυτταρικό καρκίνωμα

Ο βασιλιάς Εδουάρδος Ζ', ο οποίος βασίλεψε από τις 22 Ιανουαρίου 1901 μέχρι τον θάνατό του το 1910, διαγνώστηκε με βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, την πιο κοινή μορφή καρκίνου του δέρματος, το 1907.

Ο καρκίνος του, που βρέθηκε στο δέρμα δίπλα στη μύτη του, θεραπεύτηκε με ράδιο. Λόγω των πρόσθετων προβλημάτων υγείας αργότερα στη ζωή του, ο Έδουάρδος ο Ζ’ πέθανε σε ηλικία 68 ετών στις 6 Μαΐου του 1910, μετά από μια σειρά καρδιακών προσβολών.

Πριγκίπισσα Βικτωρία: Καρκίνος του μαστού

Η κόρη της Βασίλισσας Βικτωρίας και του Πρίγκιπα Αλβέρτου, που γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου του 1840, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 1898.

Μητέρα οκτώ παιδιών, πέθανε από την ασθένεια στις 5 Αυγούστου του 1901, σε ηλικία 60 ετών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

6+1 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Μυστικό Δείπνο

Ιστορικά 29.04.2024
Γιατί λέγεται Μυστικός και άλλες απορίες

Πάσχα στις άλλες χώρες: Πώς το γιορτάζουν οι ξένοι

Stories 29.04.2024
Το Πάσχα γιορτάζεται με διάφορους τρόπους σε όλο τον κόσμο

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;

Ιστορικά 29.04.2024
Πού βρίσκεται ο τόπος σταύρωσης του;

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά 29.04.2024
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Γιατί ανάβουμε κεριά στην εκκλησία;

Πάσχα 29.04.2024
Πώς επικράτησε το άναμμα των κεριών

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα ‑ Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα

Ιστορικά Χτες
Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή Χτες
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά Χτες
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά Χτες
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories Χτες
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες

Stories Χτες
Ο πόλεμος των φύλων στη Νότια Κορέα

Η ηθοποιός Jean Spangler εξαφανίστηκε μια νύχτα. Το μόνο που βρήκαν ήταν ένα σημείωμα

Πρόσωπα Χτες
Η περίπτωση της Jean Spangler, της επίδοξης ηθοποιού που εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη το 1949