E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι κάμερες έχουν καταγράψει τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στη Σταδίου ‑ Στόχος ήταν το υπουργείο Εργασίας

Γνώριζαν πως υπάρχουν κάμερες στην περιοχή αλλά αδιαφόρησαν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/2/2024 | 11:59

Οι κάμερες έχουν καταγράψει τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στη Σταδίου ‑ Στόχος ήταν το υπουργείο Εργασίας

Το υπουργείου Εργασίας ήταν ο στόχος των βομβιστών που τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο κέντρο της Αθήνας. Λίγο πριν τη 1:30 το πρωί σημειώθηκε έκρηξη βόμβας επί της Σταδίου και από αυτήν προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές. Από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια τόσο στο υπουργείο Εργασίας (έως και τον πέμπτο όροφο) που βρίσκεται απέναντι από το σημείο της έκρηξης, όσο και σε άλλα γειτονικά κτίρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό ακριβώς ήθελαν να επιτύχουν εκείνοι που έβαλαν τον μηχανισμό ακριβώς απέναντι από το κτίριο του υπουργείου. Αυτό που ήθελαν ήταν να «κατευθύνουν» το ωστικό κύμα και η έκρηξη να κάνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά στο υπουργείο Εργασίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι της έκρηξης προηγήθηκαν δύο τηλεφωνήματα αγνώστων οι οποίοι προειδοποίησαν για την τοποθέτηση του μηχανισμού. Αρχικά είπαν ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο υπουργείο Εργασίας και αργότερα στο επόμενο τηλεφώνημα είπαν πως η βόμβα βρίσκεται σε υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το υπουργείο και το οποίο είναι κλειστό αυτήν την εποχή καθώς γίνεται ανακαίνιση. Σύμφωνα με την αστυνομία ο μηχανισμός εξερράγη στη 01:29 σε αυτό το σημείο.

stadioy_ekriksi__2_


Το υπουργείο δεν είχε αστυνομικό για φύλαξη, παρά μόνο σεκιούριτι ιδιωτικής εταιρείας.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή, οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να «αποκρυπτογραφήσουν» τη συνδεσμολογια του εκρηκτικού μηχανισμού, ωστόσο θα προσπαθήσουν να το κάνουν από τα υπολείμματα που άφησε η έκρηξη.

Το δεδομένο είναι πως κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τους δράστες. Ένα στοιχείο που δείχνει πως ήταν αποφασισμένοι για την πράξη τους καθώς γνώριζαν πως καταγράφονται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας.

Οι Αρχές θα πάρουν το υλικό από τις κάμερες ώστε να δουν πως έφτασαν εκεί οι δράστες, προς τα που διέφυγαν και κυρίως αν θα καταφέρουν να τους ταυτοποιήσουν.

Την ευθύνη για την τοποθέτηση της βόμβας αναλαμβάνει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».


Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

stadioy_ekriksi__1_

stadioy_ekriksi__1_

IMG_5985

IMG_5983

IMG_5989

«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γραμματέας σχολείου στις ΗΠΑ έκανε σeξ με δύο μαθητές, την ξυλοκόπησε ο σύζυγός της όταν την έκανε τσακωτή

Κόσμος 17.02.2026
Η παντρεμένη γραμματέας με τον έναν εκ των μαθητών έκανε σeξ τουλάχιστον πέντε φορές πριν συλληφθεί

Τόνι Μπλερ: Από πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Senior Advisor στον όμιλο Antenna

Ελλάδα 17.02.2026
Η δήλωση του προέδρου του ομίλου, Θοδωρή Κυριακού, για τη συνεργασία τους

Δολοφονία στις φυλακές Δομοκού: «Δεν ήταν μπροστά ο Αλκέτ Ριζάι»

Ελλάδα 17.02.2026
Το βίντεο που εξετάζουν οι Αρχές

Πέθανε ο εμβληματικός αγωνιστής Jesse Jackson

Κόσμος 17.02.2026
Ήταν δύο φορές υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ

Με χειροκροτήματα και επευφημίες από εργαζόμενους η έξοδος του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» από τα δικαστήρια

Ελλάδα 17.02.2026
Οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν, μάλιστα, και προς το όχημα, προσπαθώντας να χαιρετίσουν τον εργοδότη τους

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ ‑ Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο»

Καιρός 17.02.2026
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι τις επόμενες ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

«Δακρύζαμε από την οσμή ακόμα και όταν περνούσαμε απ’ έξω», καταγγέλλουν εργαζόμενοι της Βιολάντα

Ελλάδα 17.02.2026
Νέες αποκαλύψεις για κακοτεχνίες στις εγκαταστάσεις

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των ξενοδοχείων Hyatt μετά τις αποκαλύψεις για επαφές με τον Επστάιν

Κόσμος 17.02.2026
«Καταδικάζω τις πράξεις και τη ζημιά που προκλήθηκε από τον Επστάιν και την Μάξγουελ και αισθάνομαι βαθιά θλίψη για τον πόνο που προκάλεσαν στα θύματά τους»

Απεργία ταξί: «Χειρόφρενο» για 3 ημέρες τραβούν οι οδηγοί στην Αττική – Τα κύρια αιτήματα του ΣΑΤΑ

Ελλάδα 17.02.2026
Μηχανοκίνητη πορεία των ταξί στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί προς το υπουργείο Μεταφορών