E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Barilla στο διάστημα!

Τα ζυμαρικά Barilla Fusilli στο μενού των αστροναυτών

Δημοσίευση 1/2/2024 | 17:59

Η Barilla στο διάστημα!
Ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Barilla

Για πρώτη φορά τα ζυμαρικά Barilla μπαίνουν σε τροχιά, για να μεταφέρουν τη γεύση της ιταλικής κουζίνας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), αλλά και για την πιο ακραία γευστική δοκιμή που έγινε ποτέ. Περίπου 3 κιλά Fusilli Barilla ταξίδεψαν τον Ιανουάριο για δύο εβδομάδες σε διαστημική κάψουλα με το πλήρωμα της αποστολής Ax-3, με στόχο να δοκιμαστούν και να αξιολογηθούν αν μπορούν να παραμείνουν al dente σε μηδενική βαρύτητα.

Η πρωτοβουλία προέκυψε από τη συνεργασία μεταξύ της Barilla και του Υπουργείου Γεωργίας, Διατροφικής Κυριαρχίας και Δασών της Ιταλίας, της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας και της Axiom Space, στα πλαίσια της προσπάθειας ένταξης της ιταλικής κουζίνας από την UNESCO στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας.

Τα ζυμαρικά Barilla που ταξίδεψαν στο διάστημα ήταν ήδη μαγειρεμένα και έτοιμα να ζεσταθούν προς κατανάλωση, καθώς οι συνθήκες μικροβαρύτητας δε θα επέτρεπαν το μαγείρεμά τους. Η R&D ομάδα της Barilla διασφάλισε ότι η απλή συνταγή ζυμαρικών με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι, που αντιπροσωπεύει την εμπειρία της ιταλικής γεύσης, μπορεί εγγυημένα να παραμείνει al dente, ακόμη και στο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, η Barilla ενέπλεξε ορισμένα μέλη του πληρώματος σε αισθητηριακές δοκιμές για να κατανοήσει καλύτερα τις διατροφικές απαιτήσεις των αστροναυτών σε ακραίες συνθήκες, καθώς σε μηδενική βαρύτητα, η εμπειρία του φαγητού και η αντίληψη των γεύσεων είναι πολύ διαφορετικές. Η Barilla κατάφερε με τα ζυμαρικά της, ένα παραδοσιακό προϊόν διατροφής που είναι όμως ταυτόχρονα καινοτόμο, πρακτικό και με υψηλή θρεπτική και ενεργειακή αξία, να δημιουργήσει το ιδανικό γεύμα. Πρόκειται για μια ισχυρή πρόκληση για μια εταιρία που διαρκώς διερευνά τις δυνατότητες των τροφίμων, σχεδιάζοντας το μέλλον της διατροφής.

"Παράγουμε ζυμαρικά για περισσότερα από 140 χρόνια. Είναι ένα προϊόν που έχει τις ρίζες του στο πολύ μακρινό παρελθόν και αποτελεί σύμβολο της ιταλικής κουζίνας σε όλο τον κόσμο. Το γεγονός ότι συμμετέχουμε σε αυτή τη διαστημική αποστολή μας γεμίζει υπερηφάνεια και μας δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσουμε ένα νέο σύνορο στο κομμάτι της διατροφής, δίνοντας παράλληλα στους αστροναύτες λίγο από την αίσθηση ότι βρίσκονται στο σπίτι τους", σημείωσε ο Paolo Barilla, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Barilla.

Το όνειρο της Barilla να εξερευνήσει το μέλλον των τροφίμων, και ειδικότερα των ζυμαρικών, έχει μακρά ιστορία. Για πάνω από 30 χρόνια, η Barilla βρίσκεται σε ένα ταξίδι με στόχο την αύξηση της βιωσιμότητας της παραγωγικής διαδικασίας του σκληρού σιταριού, ενώ εδώ και 5 χρόνια, στο πλαίσιο του Good Food Makers - ενός παγκόσμιου προγράμματος ανοικτής καινοτομίας για την αγροτική τεχνολογία και την τεχνολογία τροφίμων - συνεργάζεται με καινοτόμες εταιρείες, οι ιδέες των οποίων θα συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος για τα τρόφιμα. Η δέσμευση της Barilla για τα ζυμαρικά του αύριο γίνεται πραγματικότητα, χάρη στα "Fusilli στο διάστημα".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Thanksgiving Menu στο Hard Rock Cafe Athens

Wellness 26.11.2025
Το Hard Rock Cafe Athens καλωσορίζει και φέτος το Thanksgiving με ένα ζεστό, γευστικό και προσεγμένο μενού που αναδεικνύει τις κλασικές γεύσεις της ημέρας των Ευχαριστιών

Περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες παρευρέθηκαν στο My Gap Feel & Fill Festival 2025

Δράσεις Χτες
Διοργανώθηκε για άλλη μία χρονιά από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2025, στο Πολεμικό Μουσείο

Βραδιά συγκίνησης για το 19ο Docfest με Αφιέρωμα στο Διονύση Σαββόπουλο

Better life Προχτές
Το 19ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest υποδέχθηκε τους λάτρεις του ντοκιμαντέρ στην επίσημη έναρξή του

Around the Table 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός από τη Mastercard επιστρέφει για 4η χρονιά

Δράσεις Προχτές
Μία ξεχωριστή dining εμπειρία, αποκλειστικά για κατόχους Mastercard.

Cookie Frou: Ένα νέο «γλυκό καταφύγιο» στην καρδιά της Αθήνας

Wellness 17.11.2025
Η Πατησίων απέκτησε το νέο της γλυκό hotspot!

Το νέο More.com τώρα διαθέσιμο δωρεάν για όλες τις συσκευές

Tech 17.11.2025
Το More.com παρουσιάζει το νέο του Mobile App, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στον τρόπο που το κοινό ανακαλύπτει, ζει και συνδέεται με τα events

September 18: Νέο εστιατόριο έρχεται στη Στοά Καΐρη

Wellness 17.11.2025
Το September 18 θα λειτουργεί από το πρωί έως το βράδυ, εμπνευσμένο από όλα εκείνα που εκπροσωπεί ο Σεπτέμβριος

Η Cava Anthidis συμπληρώνει 80 χρόνια ιστορίας και τα γιόρτασε με τρεις ξεχωριστές βραδιές στο Κολωνάκι

Better life 11.11.2025
Το κατάστημα της Cava Anthidis στο Κολωνάκι (Πατριάρχου Ιωακείμ 45) είναι πλέον και ένα κομψό bar, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν επί τόπου το κρασί ή το ποτό τους

Εορταγορά Υποστήριξης της ΠΝΟΗΣ – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού

Δράσεις 10.11.2025
29 & 30 Νοεμβρίου 2025 | Κατάστημα «ΜΑΤΙ», Ψυρρή