E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Ήμουν κοστουμαρισμένος, πήγαινα σε πεντάστερα»: Ποιος ήταν ο «Αλλος Ανθρωπος» Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος πριν το 2009

«Καμιά 20αριά χρόνια εκπαίδευα πωλητές»

Δημοσίευση 30/1/2024 | 21:10

«Ήμουν κοστουμαρισμένος, πήγαινα σε πεντάστερα»: Ποιος ήταν ο «Αλλος Ανθρωπος» Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος πριν το 2009

«Η ζωή μου ξαναξεκίνησε το 2011. Πέθανα το 2009 και ξαναγεννήθηκα το 2011» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», ο οποίος ελέγχεται για απάτη και ξέπλυμα χρήματος, ενώ μαρτυρίες και ντοκουμέντα τον φέρνουν συχνά – πυκνά να ασχολείται με τα «φρουτάκια».

Έμεινε άνεργος στα 47, για σχεδόν δύο χρόνια, έφτασε στο ναδίρ και στα όρια της κατάθλιψης και έγινε ένας από τους αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος.

«Από το Μάιο του 2011, τότε με το Σύνταγμα και τους Αγανακτισμένους, μου άρεσε πάρα πολύ εμένα αυτό, βέβαια στην αρχή είχα πολλή οργή κι εγώ μέσα μου» ανέφερε στο podcast της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

«Ήθελα να αποδείξω σε μένα ότι δεν είμαι παράσιτο. Ότι επειδή έχασα τη δουλειά μου δεν μπορώ να προσφέρω στην οικογένειά μου, στον εαυτό μου». Στα 47 του αναγκάστηκε να γυρίσει στο σπίτι της μητέρας του όμως δεν το έβαλε κάτω. Πήρε μια κατσαρόλα και με 4 ευρώ στην τσέπη άρχισε να μαγειρεύει σε λαϊκές και πλατείες.

«Το πρώτο μου μαγείρεμα έγινε με 4 ευρώ, της μάνας μου 4 ευρώ» αναφέρει σε συνέντευξή του. «17 εκατομμύρια μερίδες φαί με 50 λεπτά τη μερίδα, είναι 8.5 εκατ. ευρώ είναι τεράστιο το νούμερο και μιλάω μόνο για το φαγητό, ούτε για τη βενζίνη, ούτε για τα νοίκια, ούτε για τα ρεύματα».

Αυτά έλεγε την ώρα που η Αρχή Διαφάνειας έκανε φύλλο και φτερό τα οικονομικά της κοινωνικής κουζίνας, έρευνα που έβγαλε τρύπα 600.000 ευρώ.

«Είχα Ζ4, κουστουμαρισμένος με γραβάτες». Πρό 2009 ο Κ. Πολυχρονόπουλος δούλευε σε εταιρείες marketing και έβγαζε κάμποσα λεφτά. «Καμιά 20αριά χρόνια εκπαίδευα πωλητές και έμενα σε πεντάστερα ξενοδοχεία. Δούλευα μέχρι τα ξημερώματα, με κοστούμι γραβάτα με αυτοκίνητα πολυτελείας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν