E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

10 μυστικά για πεντανόστιμες σούπες που δε γνώριζες

Αν αναρωτιέσαι πώς να πετυχαίνεις κάθε σούπα, διάβασε αυτό!

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 29/1/2024 | 15:54

10 μυστικά για πεντανόστιμες σούπες που δε γνώριζες
Φωτ. αρχείου / pexels

Οι σούπες είναι ένα εύκολο φαγητό που οι περισσότεροι θέλουμε να απολαμβάνουμε, ειδικά το χειμώνα με το κρύο. Μπορεί να είναι εύκολες, όμως έχουν κι αυτές τα μυστικά τους που καλό είναι να γνωρίζουμε για να τις κάνουμε καλύτερες και να τις ευχαριστιόμαστε εμείς και οι αγαπημένοι μας.

1) Η σούπα γίνεται πιο νόστιμη όταν σοτάρονται τα λαχανικά στην αρχή του μαγειρέματος με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο, πριν ρίξεις τα υγρά.

2) Όταν προσθέτεις νερό ή ζωμό, πρέπει να είναι καυτά ώστε να μη διακόπτεται ο βρασμός.

3) Κατά τη διάρκεια του βρασμού του κρέατος, του ψαριού ή των πουλερικών και των λαχανικών, μην ξεχνάς να απομακρύνεις με τρυπητή κουτάλα τους αφρούς που σχηματίζονται στην επιφάνεια της σούπας. Αυτό θα της δώσει διαφάνεια και καλύτερη γεύση.

4) Για να κάνεις τις σούπες πιο χορταστικές τους προσθέτουμε μικρή ποσότητα κάποιο ψιλό ζυμαρικό (π.χ. αστράκι ή πεπονάκι), ρύζι ή τραχανά. Το ρύζι ταιριάζει στην ψαρόσουπα, την κοτόσουπα και σε όλες τις σούπες των οσπρίων (ρεβυθόριζο, φακόριζο), ο τραχανάς σε όλες τις σούπες των λαχανικών, τις κοτόσουπες και τις κρεατόσουπες, το κριθαράκι, το κοφτό μακαρονάκι, το πεπονάκι και κάθε ψιλό ή σπασμένο ζυμαρικό σε όλες τις μινεστρόνε και τις σούπες κρεατικών και πουλερικών.

5) Ο πιο εύκολος και φυσικός τρόπος να χυλώσεις τις σούπες των οσπρίων (φασολάδα, ρεβυθάδα, φακές κλπ) είναι να πάρεις μια μικρή ποσότητα από την κατσαρόλα μαζί με το ζουμάκι της, να την πολτοποιήσεις στο μπλέντερ και να την ανακατέψεις στην κατσαρόλα δίνοντας μια τελευταία βράση στη σούπα.

Φωτ. αρχείου / pexels

6) Για να πήξεις μια σούπα βελουτέ που βγήκε νερουλή, διαλύεις 1 κουταλιά κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το ανακατεύεις στη σούπα δίνοντας μια τελευταία βράση. Αν αντίθετα η βελουτέ είναι πολύ πηχτή, την αραιώνεις με ζεστό νερό ή ζωμό.

7) Ο ζωμός κότας, βοδινού ή λαχανικών θα δώσει μια επιπλέον γευστική νότα στη σούπα. Ο σωστός συνδυασμός είναι 4 φλιτζάνια σπιτικού ζωμού προς 1 φλιτζάνι νερού.

8) Σε κάποιες σούπες (π.χ. μανιταρόσουπα) μπορείς να προσθέσεις και γάλα ή κρέμα γάλακτος. Σε αυτήν την περίπτωση είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις φρέσκο γάλα ή κρέμα γάλακτος και πάντα να είναι ζεστό πριν το αναμείξεις με τα υπόλοιπα υλικά, ώστε να μη διακοπεί το βράσιμο με την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας.

9) Μόλις είναι έτοιμη και λίγο πριν τη σερβίρεις, δοκίμασε να προσθέσεις φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό, άνηθο, κόλιανδρο ή βασιλικό. Θα δώσουν απίστευτο άρωμα στη σούπα και βέβαια θα ανεβάσουν τη θρεπτική της αξία.

10) Το κατάλληλο γαρνίρισμα κάνει τη διαφορά. Μερικά κρουτόν, τριμμένο πικάντικο τυρί, λίγο προσούτο ή μια κουταλιά γιαούρτι θα δώσουν μια διαφορετική πινελιά και η σούπα θα γίνει ακόμα πιο λαχταριστή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Spa & θερμές πηγές: τα πιο αναζωογονητικά μέρη στην Ελλάδα για φθινοπωρινή απόδραση

Ταξίδια 05.11.2025
Τα πιο μαγικά spots για να “λιώσεις” στο νερό και να ανανεωθείς εκ των έσω!

Η Σίσσυ Χρηστίδου με look που λέει ‘less is more’ με τον πιο κομψό τρόπο

Style 05.11.2025
Το minimal look που κάνει τη Σίσσυ να ξεχωρίζει χωρίς καμία προσπάθεια!

Γιατί το δέρμα σου δείχνει «θαμπό» το φθινόπωρο και πώς να του ξαναδώσεις λάμψη

Style Χτες
Μόλις αλλάξει η εποχή, αλλάζει και το δέρμα σου - και όχι πάντα προς το καλύτερο

Το ελληνικό τρικ που έκανε το μέλι μπλε και τους τουρίστες να τρελαίνονται

Food Χτες
Μόλις το βλέπουν οι τουρίστες, «παθαίνουν πλάκα και το δοκιμάζουν» -

Το βραστό, ταπεινό λαχανικό με τη μεγάλη αξία

Food Χτες
Πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Α, C και Κ

Ο τρόπος ζωής και διατροφής που σώζει από το εγκεφαλικό επεισόδιο

Body+Mind Προχτές
Ετσι μπορείς να προστατευτείς

Το πιο punk σημείο της Ευρώπης: Η πιο «παράνομη» γειτονιά που έγινε τουριστικό αξιοθέατο

Ταξίδια Προχτές
Πώς μια εγκαταλειμμένη στρατιωτική βάση μετατράπηκε σε εργαστήριο ελευθερίας

Ο ακριβότερος καφές στον κόσμο πωλείται πλέον στο Ντουμπάι – και η τιμή του προκαλεί ίλιγγο

Food Προχτές
«Είναι σοκαριστικό, αλλά αυτό είναι το Ντουμπάι» λένε

Το μυστικό των κατοίκων της Νικόγια που ζουν πάνω από 100 χρόνια: Τι τρώνε;

Food Προχτές
Τα 3 φτηνά τρόφιμα που τρώνε καθημερινά στην Κόστα Ρίκα

Μήπως τα ψυχολογικά βάρη που κουβαλάς δεν είναι δικά σου;

Σχέσεις Προχτές
Στο νέο επεισόδιο του «Πόσο Εγώ;» μιλάμε για τα βάρη που δε φαίνονται αλλά σε κρατούν κάτω - εκείνα που δεν είναι καν δικά σου, μα τα κουβαλάς σαν να σου ανήκουν.