E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

10 μυστικά για πεντανόστιμες σούπες που δε γνώριζες

Αν αναρωτιέσαι πώς να πετυχαίνεις κάθε σούπα, διάβασε αυτό!

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 29/1/2024 | 15:54

10 μυστικά για πεντανόστιμες σούπες που δε γνώριζες
Φωτ. αρχείου / pexels

Οι σούπες είναι ένα εύκολο φαγητό που οι περισσότεροι θέλουμε να απολαμβάνουμε, ειδικά το χειμώνα με το κρύο. Μπορεί να είναι εύκολες, όμως έχουν κι αυτές τα μυστικά τους που καλό είναι να γνωρίζουμε για να τις κάνουμε καλύτερες και να τις ευχαριστιόμαστε εμείς και οι αγαπημένοι μας.

1) Η σούπα γίνεται πιο νόστιμη όταν σοτάρονται τα λαχανικά στην αρχή του μαγειρέματος με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο, πριν ρίξεις τα υγρά.

2) Όταν προσθέτεις νερό ή ζωμό, πρέπει να είναι καυτά ώστε να μη διακόπτεται ο βρασμός.

3) Κατά τη διάρκεια του βρασμού του κρέατος, του ψαριού ή των πουλερικών και των λαχανικών, μην ξεχνάς να απομακρύνεις με τρυπητή κουτάλα τους αφρούς που σχηματίζονται στην επιφάνεια της σούπας. Αυτό θα της δώσει διαφάνεια και καλύτερη γεύση.

4) Για να κάνεις τις σούπες πιο χορταστικές τους προσθέτουμε μικρή ποσότητα κάποιο ψιλό ζυμαρικό (π.χ. αστράκι ή πεπονάκι), ρύζι ή τραχανά. Το ρύζι ταιριάζει στην ψαρόσουπα, την κοτόσουπα και σε όλες τις σούπες των οσπρίων (ρεβυθόριζο, φακόριζο), ο τραχανάς σε όλες τις σούπες των λαχανικών, τις κοτόσουπες και τις κρεατόσουπες, το κριθαράκι, το κοφτό μακαρονάκι, το πεπονάκι και κάθε ψιλό ή σπασμένο ζυμαρικό σε όλες τις μινεστρόνε και τις σούπες κρεατικών και πουλερικών.

5) Ο πιο εύκολος και φυσικός τρόπος να χυλώσεις τις σούπες των οσπρίων (φασολάδα, ρεβυθάδα, φακές κλπ) είναι να πάρεις μια μικρή ποσότητα από την κατσαρόλα μαζί με το ζουμάκι της, να την πολτοποιήσεις στο μπλέντερ και να την ανακατέψεις στην κατσαρόλα δίνοντας μια τελευταία βράση στη σούπα.

Φωτ. αρχείου / pexels

6) Για να πήξεις μια σούπα βελουτέ που βγήκε νερουλή, διαλύεις 1 κουταλιά κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το ανακατεύεις στη σούπα δίνοντας μια τελευταία βράση. Αν αντίθετα η βελουτέ είναι πολύ πηχτή, την αραιώνεις με ζεστό νερό ή ζωμό.

7) Ο ζωμός κότας, βοδινού ή λαχανικών θα δώσει μια επιπλέον γευστική νότα στη σούπα. Ο σωστός συνδυασμός είναι 4 φλιτζάνια σπιτικού ζωμού προς 1 φλιτζάνι νερού.

8) Σε κάποιες σούπες (π.χ. μανιταρόσουπα) μπορείς να προσθέσεις και γάλα ή κρέμα γάλακτος. Σε αυτήν την περίπτωση είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις φρέσκο γάλα ή κρέμα γάλακτος και πάντα να είναι ζεστό πριν το αναμείξεις με τα υπόλοιπα υλικά, ώστε να μη διακοπεί το βράσιμο με την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας.

9) Μόλις είναι έτοιμη και λίγο πριν τη σερβίρεις, δοκίμασε να προσθέσεις φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό, άνηθο, κόλιανδρο ή βασιλικό. Θα δώσουν απίστευτο άρωμα στη σούπα και βέβαια θα ανεβάσουν τη θρεπτική της αξία.

10) Το κατάλληλο γαρνίρισμα κάνει τη διαφορά. Μερικά κρουτόν, τριμμένο πικάντικο τυρί, λίγο προσούτο ή μια κουταλιά γιαούρτι θα δώσουν μια διαφορετική πινελιά και η σούπα θα γίνει ακόμα πιο λαχταριστή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι Προχτές
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!