E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιούργκεν Κλοπ: Αποχωρεί από την Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν

«Δεν θα δουλέψω τον επόμενο χρόνο»

Δημοσίευση 26/1/2024 | 18:53

Γιούργκεν Κλοπ: Αποχωρεί από την Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν

Για την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2024 μίλησε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Γερμανός προπονητής που οδήγησε τους Reds στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 30 χρόνια και του Champions League ξεκαθάρισε ότι θέλει να ξεκουραστεί και πως δεν θα τον δούμε στον πάγκο κάποιας ομάδας τη νέα σεζόν.

Θυμίζουμε ο Κλοπ είχε συμβόλαιο με την ομάδα της Premier League έως το 2026.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη Τύπου του Κλοπ

«Δεν θα δουλέψω την επόμενη χρονιά»

Ο Γερμανός εξήγησε ότι δεν θα δουλέψει σε καμία ομάδα τη νέα σεζόν: «Δεν έχω ζήσει ποτέ μία φυσιολογική ζωή. Αυτό είναι αλήθεια. Έχοντας τρεις ή τέσσερις εβδομάδες ξεκούρασης το καλοκαίρι ήταν αρκετό κάποτε, όχι τώρα όμως.

Κανένας σύλλογος, καμία εθνική ομάδα για του χρόνου, κανένας αγγλικός σύλλογος για πάντα, μπορώ να το υποσχεθώ αυτό. Ακόμη και δεν έχω κάτι να φάω, δεν θα συμβεί αυτό».

Ερωτηθείς εάν θα αλλάξει γνώμη εάν θα πάρει το πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν είπε: «Εαν κατακτήσω κάτι φέτος, δεν θα με κάνει να αλλάξω γνώμη. Έπρεπε να πάρω μία απόφαση και την πήρα με σύνεση. Είναι ανεξάρτητη από τα αποτελέσματα που θα έχουμε φέτος. Βλέπω πάντως ότι υπάρχει μία καλή βάση για αυτή την ομάδα και για αυτό είναι η κατάλληλη στιγμή να παραδώσω την ομάδα σε κάποιον άλλο».

Για το πότε έμαθαν οι παίκτες του την απόφαση: «Οι παίκτες έμαθαν για την απόφασή μου το πρωί της Παρασκευής και δεν είχαν πολλές ερωτήσεις. Έχουμε έναν πολύ ισχυρό δεσμό. Είμαστε επαγγελματίες. Η συμφωνία με τους παίκτες είναι για έναν χρόνο (με την έναρξη της σεζόν). Είμαστε σε αυτό το χρόνο και όλοι έχουν καλή διάθεση. Συνήθως όταν ένας προπονητής λέει αντίο, είναι επειδή απολύεται. Με την πορεία μας πέρυσι πολλοί προπονητές θα είχαν απολυθεί, όμως στην περίπτωσή μας δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο. Πριν το ανακοινώσω στο κοινό, είχα μερικές κουβέντες τις προηγούμενες ημέρες με μερικούς ανθρώπους και υπήρχαν κάποια δάκρυα. Αυτό ήταν φυσιολογικό από τη στιγμή που ήμασταν τόσο καιρό μαζί. Ο σύλλογος χρειάζεται χρόνο για να σχεδιάσει το μέλλον του ενώ είμαστε στο παρόν».

Για το ποιοι μπορεί να χάρηκαν με την απόφασή του: «Άνθρωποι που είναι εκτός Λίβερπουλ, ίσως να χάρηκαν. Τα πράγματα που μας αποσπούν στην προσοχή έρχονται από έξω και εμείς δεν θα επιτρέψουμε πράγματα να μας αποσπάσουν την προσοχή. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις πως θα κατακτήσουμε τα πάντα αλλά το γεγονός πως δεν θα είμαι προπονητής τη νέα σεζόν δεν θα σημαίνει πως θα παλέψουμε λιγότερο. Θα παλέψουμε και θα δώσουμε το 100%. Ξέρω πως δεν μπορώ στο μέλλον να κάνω τη δουλειά αυτή αλλά μπορώ να την κάνω μία χαρά τώρα».

«Δεν θα παίξω ρόλο στην επιλογή διαδόχου»

Για την επιλογή διαδόχου: «Δεν θα έχω ρόλο στην επιλογή του διαδόχου μου. Αυτό που έχουμε χτίσει τα τελευταία εννιά χρόνια είναι μια απίστευτα ισχυρή δομή στο παρασκήνιο.

Κι αυτός είναι ένας λόγος που μπορώ να φύγω. Πολλοί άνθρωποι δουλεύουν εδώ, σε μια κοινή ιδέα, για να βρουν την τέλεια λύση για τη Λίβερπουλ.Το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται είναι συμβουλή από έναν γέρο που αποχωρεί.

Η Λίβερπουλ χρειάζεται έναν προπονητή που να βρίσκεται στο τοπ, εάν δεν μπορώ να είμαι στο 100% είμαι υποχρεωμένος να το πω στον σύλλογο».

Για την καλύτερη ανάμνησή του από τη Λίβερπουλ: «Δεν είμαι προετοιμασμένος να απαντήσω στο ποια είναι η καλύτερή μου ανάμνηση, έχω πολλές ξεχωριστές αναμνήσεις και δεν έχω πράγματα για τα οποία έχω μετανιώσει. Στο μυαλό μου πάντως, οι καλύτερες αναμνήσεις δεν έχουν έρθει ακόμη, είναι μπροστά μας»,

Για το εάν πήρε τη σωστή απόφαση: «Δεν παίρνω αποφάσεις ελαφρά τη καρδία, ακόμη πιστεύω ότι πήρα τη σωστή απόφαση. Αυτή τη στιγμή τα συναισθήματα πάντως είναι ανάμεικτα. Είμαι έτοιμος να απαντήσω ακόμη και σε 500.000 ερωτήσεις, όμως έτσι είναι η κατάσταση, δεν αλλάζει. Ένιωσα ανακούφιση όταν το αποφάσισα».

Το μήνυμά του στους οπαδούς των Reds: «Ελπίζω πραγματικά να δεχτείτε την απόφασή μου και δεν είμαι σε διάθεση να σας πω ευχαριστώ. Αυτά θα γίνουν αλλά τώρα πρέπει να συνεχίσουμε.

Δεν υπάρχει μπέρδεμα όσον αφορά στα συναισθήματά μου για τους οπαδούς, το μήνυμα που έχω να τους δώσω είναι να προσπαθήσουμε να αρπάξουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο από αυτή τη χρονιά».

Γιατί δεν κέρδισε τρία αλλά ένα Champions League: «Αν θέλεις να κατηγορήσεις κάποιον που δεν κέρδισε το Champions League τρεις φορές, τότε μπορείς να κατηγορήσεις εμένα, κανέναν άλλο».

Για το εάν είχε σαν σκέψη να σταματήσει όταν υπέγραφε έως το 2026: «Δεν είχαν αυτή την σκέψη όταν υπέγραψα νέο συμβόλαιο, ήμουν 100% πεπεισμένος ότι θα πάμε στο 2026. Υποτίμησα τα επίπεδα ενέργειάς. Νόμιζα ότι είναι ατελείωτα. Τώρα δεν είναι. Δεν είμαστε νεαρά κουνέλια πια για να πηδάμε όσο ψηλά συνηθίζαμε να πηδάμε. Κάνω αυτή τη δουλειά για 24 χρόνια, όταν κάνεις την καριέρα που έχω είναι σχεδόν αδύνατο να ξεκινάς από εκεί που ξεκίνησα εγώ κα να καταλήγεις στη Λίβερπουλ».

Για τις απαιτήσεις στη Λίβερπουλ: «Γι' αυτή τη δουλειά πρέπει να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Συνέχεια. Ειδικά σε έναν σύλλογο σαν τη Λίβερπουλ, γιατί ξέρω ότι σημαίνει τόσα πολλά, για τόσο πολύ κόσμο. Δεν μπορώ να το κάνω με τρεις ρόδες.

Δεν θέλω και δεν θα ήθελα ποτέ να το κάνω χαλαρά. Ως προπονητής βασίζω πολλά στην ενέργεια, στο πάθος, στα συναισθήματα, στις προσωπικές σχέσεις, σε όλα αυτά. Και στα παίρνει όλα, τα ζητάει όλα από εσένα.

Και τη στιγμή που θα σκεφτείς ότι δεν μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά, θα πεις "α τότε μήπως να αλλάξω στιλ", αλλά δεν μπορώ να αλλάξω, έτσι είμαι. Οπότε αν δεν μπορώ να το κάνω όπως πρέπει, το σταματάω και ενημερώνω τους ανθρώπους.

Την περασμένη σεζόν και εκείνη πριν από τρία χρόνια, μπορείτε να τις μετρήσετε ως "χρονιές σκύλου". Εάν κοιτάξετε μία φωτογραφία μου το 2015 και μία τώρα, θα αναρωτηθείτε: "Πέρασαν μόνο 9 χρόνια».

Η... βόμβα της αποχώρησης του Κλοπ

Νωρίτερα, η είδηση της ημέρας στον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου έγινε δίχως αμφιβολία η απόφαση του Γιούργκεν Κλοπ να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν 2023-24. Ο Γερμανός τεχνικός ανακοίνωσε την αποφασή του μέσω μιας συνέντευξης στο επίσημο κανάλι των Reds.

Ο 56χρόνος τεχνικός σε μια συνέντευξη διάρκειας 25 λεπτών προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν θα συνεχίσει στην ομάδα ενώ άφησε ανοικτό να μην συνεχίσει στην προπονητική και τόνισε πως δεν θα προπονήσει ποτέ άλλη ομάδα στην Αγγλία. Ο Κλοπ θα παραχωρήσει σήμερα στις 17:00 συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους της Λίβερπουλ, στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

«Φεύγω από τη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν. Αντιλαμβάνομαι οτι είναι σοκ αλλά μπορώ να εξηγήσω το σκεπτικό μου» ξεκίνησε την ανακοίνωσή του ο Κλοπ. Αφού ξεκαθάρισε ότι «αγαπώ τα πάντα στη Λίβερπουλ, την πόλη και τους φιλάθλους μας» ο Κλοπ αποκάλυψε ότι έλαβε την απόφασή του αυτή γιατί «έχω αδειάσει από ενέργεια».

Ολόκληρη η συνέντευξη:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Μόνα Λίζα ... μετακομίζει! Τι λέει η διευθύντρια του Λούβρου

Πολιτισμός Χτες
Μια τέτοια κίνηση θα προσέφερε στους επισκέπτες μια καλύτερη εμπειρία, τόνισε

Γρίπη των πτηνών: Ανησυχία στις ΗΠΑ γιατί μεταπήδησε στις αγελάδες

Κόσμος Χτες
Πόσο πρέπει να ανησυχούν οι Ευρωπαίοι

Πύργος: Τον λήστεψε ενώ έβαφε την εκκλησία του χωριού

Ελλάδα Χτες
Tον έριξε από τη σκάλα και άρχισε να τον χτυπά

«Ασημένιες» Φίτσιου ‑ Κοντού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας

Αθλητικά Νέα Χτες
Το κατέκτησαν στην Ουγγαρία στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών τερματίζοντας σε 7:31.94 πίσω από το πλήρωμα της Ρουμανιας

Πέθανε ο Τάκης Χατζόπουλος

Ελλάδα Χτες
Ήταν, μαζί με τον Λάκη Παπαστάθη, δημιουργός της σειράς «Παρασκήνιο»

Πάτρα: Είχαν στήσει κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε σχολείο ‑ Στις 19 οι συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Η εγκληματική οργάνωση ολοκλήρωσε τουλάχιστον 65 αγοραπωλησίες ναρκωτικών, μέρος των οποίων πραγματοποιήθηκε σε ανήλικους πελάτες, ακόμη και σε σχολικούς χώρους

Σπαράζει καρδιές η Μαρία Καρυστιανού: «Ξέρω ότι το παιδί μου θα ήταν περńφανο για μένα με αυτό που κάνω»

Ελλάδα Χτες
Συγκλονίζει η Πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών-Θυμάτων Τεμπών

Πώς θα λειτουργούν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Οικονομία Χτες
Το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας μεταφοράς κεφαλαίων σε συνεχή χρόνο θα είναι κλειστό

Θεσσαλονίκη: Πυκνώνει το μυστήριο με την εξαφάνιση 47χρονου ρεμπέτη από τις Συκιές

Ελλάδα Χτες
Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μίλησε o φίλος του

Υπόθεση Καλλιάνου: «Ποτέ δεν πήρα φακελάκι με 500 ευρώ»

Ελλάδα Χτες
«Αμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη»

Λάρισα: Μώλωπες, χτυπήματα, βρισιές, απειλές ‑ 109 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε 109 μέρες

Ελλάδα Χτες
Από νοικοκυρές μέχρι απόφοιτες πανεπιστημίου τα θύματα