E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποια είναι η θηλυκή φιγούρα που κατοικεί στους βάλτους της Ασίας και κυνηγά άντρες και παιδιά

Η λαογραφία μιλά για ένα τρομακτικό στοιχειό που σκίζει τα σπλάχνα των ανθρώπων

Δημοσίευση 29/1/2024 | 01:19

Ποια είναι η θηλυκή φιγούρα που κατοικεί στους βάλτους της Ασίας και κυνηγά άντρες και παιδιά
Nextweb Studio

Το «Pontianak» (ή «Kuntianak») είναι ένα εκδικητικό πνεύμα που κατοικεί σε βάλτους στον πολιτισμό της Νοτιοανατολικής Ασίας που παίρνει τη μορφή μιας όμορφης γυναίκας.

Το Pontianak κυνηγά άντρες, παιδιά και ευάλωτες ψυχές που περιπλανιούνται στο βάλτο. Πιστεύεται ότι είναι το πνεύμα μιας γυναίκας που πέθανε κατά τον τοκετό ή με βίαιο θάνατο, είναι ένα από τα πιο ισχυρά και φοβερά πνεύματα της λαογραφίας της Ινδονησίας και της Μαλαισίας.

Ένας διάσημος θρύλος της Pontianak λέει για έναν άνδρα που εγκαταστάθηκε κοντά σε ένα βάλτο που η Pontianak θεωρεί σπίτι της, παρά τις προειδοποιήσεις των ντόπιων. Κατά την ανέγερση της πόλης, η Pontianak έκανε γνωστή την παρουσία της με πολλαπλές επιθέσεις σε οικοδόμους. Πέταξαν κανόνια στο βάλτο σε μια προσπάθεια να καταστρέψουν τη φωλιά της Pontianak και κατάφεραν να σκοτώσουν το πνεύμα.

Στη Νοτιοανατολική Ασία, ο θρύλος λέει ότι ένας άντρας μόνος του το βράδυ δεν πρέπει ποτέ να κοιτάξει απευθείας μια όμορφη γυναίκα, γιατί μπορεί να είναι ένα φάντασμα που του ξεσκίζει τα σπλάχνα.

Σύμφωνα με τη λαογραφία στη Μαλαισία, την Ινδονησία και τη Σιγκαπούρη, μια έγκυος γυναίκα που πεθαίνει κατά τον τοκετό ή ως αποτέλεσμα ανδρικής βίας μετατρέπεται σε φάντασμα γνωστό ως pontianak. Φορώντας ένα λευκό φόρεμα με μακριά, σκούρα μαλλιά, η pontianak σαγηνεύει τους άντρες πριν χρησιμοποιήσει τα νύχια της για να τους ανοίξει το στομάχι και να καταβροχθίσει τα όργανα. Η παρουσία της συνδέεται συνήθως με τη γλυκιά μυρωδιά του λουλουδιού frangipani, ακολουθούμενη από μια δυσωδία που μοιάζει με σάπιο σώμα.

χ

Αγαπημένη των σκηνοθετών ταινιών τρόμου, η pontianak (ή kuntilanak, όπως την αποκαλούν στην Ινδονησία, ή churel στο Μπαγκλαντές, την Ινδία και το Πακιστάν) συχνά παρουσιάζεται ως απόβρασμα που έχει καταπέσει με κάποιο τρόπο, συχνά αποτυγχάνοντας ως μητέρα. Αλλά η pontianak ενσαρκώνει επίσης μια ανατρεπτική γυναικεία ενέργεια που όλο και περισσότερο αγκαλιάζεται από ένα νέο κύμα συγγραφέων και κινηματογραφιστών.

«Μπορεί να περπατάει μόνη της και να μην χρειάζεται να συνοδεύεται από άντρα. Μπορεί να είναι όσο όμορφη και προκλητική θέλει. μπορεί να είναι εξαιρετικά ευγενική ή ένα τεράστιο φλερτ—αλλά αν τολμήσεις να την αγγίξεις χωρίς τη συγκατάθεσή της, τα νύχια της θα βγουν έξω», λέει στο Broadly η σκηνοθέτις Amanda Nell Eu από την Κουάλα Λουμπούρ. Η μικρού μήκους ταινία του 2017 του Eu, It's Easier to Raise Cattle, που προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σιγκαπούρης, απεικονίζει μια φιλία μεταξύ δύο κοριτσιών από την επαρχία, ένα από τα οποία αποκαλύπτεται ότι είναι pontianak. Αντί να επικεντρωθεί στις δολοφονίες της, ωστόσο, η ταινία δίνει μεγαλύτερη προσοχή στο πώς διαρκεί ο δεσμός μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών ακόμα και μετά την ανακάλυψη των νυχτερινών δραστηριοτήτων της pontianak.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική 27.04.2024
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή 27.04.2024
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά 27.04.2024
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά 27.04.2024
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα Χτες
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories Χτες
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories Χτες
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Προχτές
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο