E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Από την πολυτέλεια και την καλή ζωή στο έγκλημα: Η ζωή της έγινε ταινία, πολλά χρόνια μετά

Ο χαμένος κύκνος της Νέας Υόρκης

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 23/1/2024 | 01:20

Από την πολυτέλεια και την καλή ζωή στο έγκλημα: Η ζωή της έγινε ταινία, πολλά χρόνια μετά
collage

Η Ann Woodward έπρεπε να έχει ένα παραμυθένιο τέλος. Ξεκίνησε να δουλεύει σε κλαμπ και κατέληξε στο να παντρευτεί τον πιο περιζήτητο εργένη της Αμερικής. Αλλά μια ξαφνική και μυστηριώδης στροφή την οδήγησε κοινωνικό σε ένα σκοτεινό μονοπάτι. Αυτό που κατέληξε σε αίμα, προδοσία και τον δικό της φρικτό θάνατο.

Από την αρχή, το μόνο που ήθελε να είναι η Ann Woodward ήταν να γίνει διάσημη. Αν και γεννήθηκε στην επαρχία μέχρι τα 23 της είχε μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, άλλαξε το όνομά της σε «Ann Eden» και η υπέροχη εμφάνισή της τη βοήθησε να δουλέψει ως μοντέλο! 

H ομορφιά της ήταν αρκετή για να της δώσουν οι ακροατές τον κάπως παράδοξο τίτλο «The Most Beautiful Girl In Radio»

Στα τέλη της δεκαετίας του 1930, η Ann είχε γίνει περιζήτητη ηθοποιός ραδιοφώνου, και μάλιστα είχε έναν ρόλο στο Set to Music του Noel Coward. Με τα γυαλιστερά μαλλιά της, τα μεγάλα μάτια και τα σαρκώδη χείλη της, η ομορφιά της ήταν αρκετή για να της δώσουν οι ακροατές τον κάπως παράδοξο τίτλο «The Most Beautiful Girl In Radio». Αλλά έμελλε να ανακαλύψει ότι θα υπήρχε πάντα μια ζοφερή πλευρά στα αστραφτερά όνειρά της.

Αν και η Ann είδε κάποια επιτυχία στα πρώτα της χρόνια στη Νέα Υόρκη, ήταν επίσης ένα τρόμο να συνεχίσει οποιαδήποτε από αυτή την επιτυχία. Στα 20 της, δούλευε ως επί το πλείστον ως showgirl για το Monte Carlo του FeFe, ένα νυχτερινό κέντρο που εξυπηρετούσε τους πλούσιους και ισχυρούς άνδρες της πόλης. Και πάλι, η Ann ήξερε ακριβώς τι να κάνει με τους πλούσιους και ισχυρούς άνδρες...

Η ιστορία της και το τέλος

Η Ann Woodward γεννήθηκε ως Evangeline Crowell στις 12 Δεκεμβρίου 1915 στο Πίτσμπουργκ του Κάνσας. Μετά το διαζύγιο και τους νέους γάμους των γονιών της, η φιλόδοξη νεαρή καλλονή μετακόμισε στο Κάνσας Σίτι και εφηύρε ξανά τον εαυτό της ως Ann Eden. Η μητέρα της πέθανε το 1941 και η Eden μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να ακολουθήσει μια καριέρα ως μοντέλο και ηθοποιός. Μέσα από τη φιλοδοξία και τη σκληρή δουλειά, έκλεισε συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων John Robert Powers, καθώς και πολλούς ρόλους στη σκηνή και στο ραδιόφωνο.

Η Σχέση με τον Billy Woodward

Ενώ εργαζόταν ως showgirl στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης FeFe's Monte Carlo της Νέας Υόρκης, η Ann γνώρισε τον William Woodward Sr., έναν πλούσιο κληρονόμο της Εθνικής Τράπεζας του Ανόβερου και της Belair Farm στο Μέριλαντ. Σύντομα ερωτεύτηκε τον μικρό γιο του William, και τον ιδιοκτήτη του κορυφαίου αλόγου ιπποδρομιών Nashua. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1943. Αν και αρχικά την απέφευγε η υψηλή κοινωνία, η Ann έγινε δημοφιλής σοσιαλιτέ ενώ το ζευγάρι απέκτησε δύο γιους, τον William και τον James. Ο Billy ζήτησε διαζύγιο το 1947, αλλά η Ann αρνήθηκε, απρόθυμη να εγκαταλείψει τον πλούτο και την κοινωνική της θέση.

Το φθινόπωρο του 1955, μια σειρά από διαρρήξεις σημειώθηκαν στη γειτονιά της Woodwards. Αργά ένα βράδυ, πιστεύοντας ότι άκουσε έναν διαρρήκτη, η Ann πυροβόλησε δύο φορές με το κυνηγετικό όπλο της, σκοτώνοντας τον σύζυγό της! Αν και το ερώτημα παραμένει αν επρόκειτο για ατύχημα ή δολοφονία, το μεγάλο δικαστήριο δεν της απήγγειλε κατηγορία. Μετά το θάνατο του, η πόρτα της κοινωνίας έκλεισε με δύναμη για την Ann.

Το 1975, ο Truman Capote δημοσίευσε μια λεπτώς κεκαλυμμένη αφήγηση της ιστορίας της Ann η οποία oύτε λίγο ούτε πολύ την κατηγορούσε για απροκάλυπτη δολοφονία. Η Ann αυτοκτόνησε την ίδια χρονιά. Και οι δύο γιοι της αυτοκτόνησαν, πηδώντας ο καθένας από ένα παράθυρο στο Μανχάταν.

Ο νεότερος James το 1976, ένα χρόνο μετά τη μητέρα του, και ο William το 1999. Η ζωή της έγινε ταινία, πολλά χρόνια μετά...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική 27.04.2024
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή 27.04.2024
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά 27.04.2024
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά 27.04.2024
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα Χτες
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories Χτες
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories Χτες
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Προχτές
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο