E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ηλεία: «Ο 50χρονος που παρασύρθηκε από χείμαρρο φώναζε για βοήθεια»

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/1/2024 | 15:22

Ηλεία: «Ο 50χρονος που παρασύρθηκε από χείμαρρο φώναζε για βοήθεια»

Εκτός από τους διασώστες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι στο Πλουτοχώρι Ηλείας βρίσκονται στο σημείο της τραγωδίας και προσπαθούν να εντοπίσουν τον 50χρονο συγχωριανό τους.

Νωρίτερα είχε εντοπιστεί νεκρή η 38χρονη σύντροφο του 50χρονο οδηγού του ΙΧ που παρασύρθηκε από το χείμαρρο, με τα ίχνη του ίδιου ωστόσο να εξακολουθούν να αγνοούνται. Πλέον οι έρευνες έχουν επεκταθεί και στην γύρω αγροτική περιοχή, εκτός από την κοίτη του ποταμού.

«Φώναζε για βοήθεια αλλά δεν καταφέραμε να τον βγάλουμε»

Το iefimerida.gr συνομίλησε με κάτοικο του χωρίου που από το πρωί βρίσκεται στο σημείο των ερευνών. Ο κύριος Γιώργος Γαλανόπουλος περιγράφει «Οκτώμισι η ώρα χθες το βράδυ έγινε το συμβάν. Είχε βγει το ρέμα έξω. Υπερχειλίζει αυτό συνέχεια όταν βρέχει υπερβολικά. Είναι 2-3 οικισμοί γύρω γύρω και μαζεύονται σε αυτό το ρεύμα τα νερά από τους χειμάρρους και κάνει υπερχείλιση».

«Τώρα υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του, δεν το είδε, δεν ξέρουμε για ποιο λόγο. Ήταν 3 αυτοκίνητα πίσω, τα οποία του είπαν να σταματήσει αλλά προχώρησε. Όταν είδε τον κίνδυνο, φώναξε για βοήθεια, αλλά δεν προλάβαμε με τα τρακτέρ να πάμε να τον βγάλουμε. Και τον πήρε το ορμητικό νερό παρασύροντας το αυτοκίνητο. Τον πήρε μέσα ο κεντρικός όγκος του νερού που έτρεχε και τους πήρε και τους 2 ανθρώπους μαζί του», λέει αναφορικά με το πώς έγινε η τραγωδία.

«Η κατάσταση στο χωριό είναι πολύ δύσκολη. Το κλίμα είναι βαρύ και οι έρευνες συνεχίζονται. Έχουν έρθει όλες οι δυνάμεις. Εδώ είναι ο δήμαρχος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρεστένων. Εδώ είναι και ο αντιπεριφερειάρχης. Είναι η ΕΜΑΚ Πατρών, η ΕΜΑΚ του Πύργου πολύ μεγάλη Πυροσβεστική δύναμη, αστυνομία, ασθενοφόρα. Όλοι συμμετέχουν στο ψάξιμο, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες οι άνθρωποι», αναφέρει.

«Την κοπέλα, την πήρανε το πρωί μόλις την βρήκαμε 9:30 η ώρα και την μετέφεραν στο νοσοκομείο για τα περαιτέρω. Τώρα η προσοχή έχει στραφεί στο να βρουν και το παλικάρι. Είναι ζωντανό; δεν είναι; Κανείς δεν ξέρει. Το αυτοκίνητο το βρήκαμε, το σήκωσε ο γερανός. Είχαμε πιθανότητες να τον βρούμε μέσα αλλά δεν τον βρήκαμε. Τώρα ψάχνουν και γύρω στα χωράφια μήπως τον εντοπίσουν εκεί. Ήταν γύρω στα 50 χρόνων ο Νίκος και η αρραβωνιαστικιά του λίγο μεγαλύτερη από τα τριάντα. Το παιδί, δούλευε ταξί, είχε έδρα τον Πύργο αλλά ζούσε στο χωριό το δικό μας».

«Τους βλέπαμε να χάνονται...», λέει ο πρόεδρος του χωριού

Συγκλονιστική είναι επίσης και η περιγραφή του προέδρου της κοινότητας Πλουτοχωρίου, Μιχάλη Μπιρλή. Όπως λέει η απόφαση του συγχωριανού του να επιχειρήσει να περάσει το φουσκωμένο ποτάμι προκάλεσε αυτή την τραγωδία.

«Έπρεπε να βγουν έξω από το αμάξι. Να προσπαθήσει να κάνει όπισθεν. Βέβαια ότι και να πούμε τώρα είναι αργά. Καθόταν μέσα στο αμάξι και καλούσε σε βοήθεια. Δυστυχώς κάποια στιγμή μπροστά στα μάτια μας το αμάξι χάθηκε με αναμμένα φώτα μέσα στο ποτάμι. Τους βλέπαμε να χάνονται…».

«Όπως ερχόντουσαν προς το χωριό είχε ξεχειλίσει το ποτάμι. Συνέχεια αυτό γίνεται. Τον βλέπαμε απέναντι μας στα 40 μέτρα. Πήγε να περάσει από την άκρη που δεν ήταν τόσο ορμητικά τα νερά. Αλλά τον γύρισε το νερό στο πλάι. Ήταν ένα τέταρτο σε εκείνο το σημείο. Ζητούσε βοήθεια. Έπαιρνε τηλέφωνο έναν φίλο του και κάτι παιδιά εδώ στο καφενείο. Αλλά δεν μπορούσε κανείς να τον πλησιάσει. Ούτε με τα τρακτέρ. Έβρεχε καταρρακτωδώς και είχε ανέβει πολύ η στάθμη του νερού. Καλέσαμε σε βοήθεια, όμως όταν είδαμε από μακρυά τους φάρους της Πυροσβεστικής, το νερό πήρε το όχημα. Η κατάσταση στο χωριό είναι δραματική θρήνος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κωνσταντοπούλου: Συκοφαντίες τα περί μη καταβολής δεδουλευμένων ‑ Προαναγγέλλει μηνύσεις

Ελλάδα 17.02.2026
«Ενεργό παρακράτος, οργανωμένο έγκλημα και απόπειρα πολιτικής εξόντωσης» – Όσα είπε για τις καταγγελίες

Συγγενείς θυμάτων Τεμπών: Προκλητική παραγγελία ‑ εμπαιγμός για τις εκταφές

Ελλάδα 17.02.2026
Δικηγόρος κάνει λόγο για διάταγμα «δικτατορικού τύπου» με τελεσίγραφα και διαδικασίες άρον-άρον

«Μαζεύανε τα πτώματα και τα ρίχνανε σαν τσουβάλια» – Συγκλονίζει μάρτυρας της εκτέλεσης των 200 Ελλήνων από τους ναζί στην Καισαριανή

Ελλάδα 17.02.2026
Οι συγγενείς των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή μεγάλωσαν με το τραύμα εκείνης της ημέρας. Ο πόνος μεταφέρθηκε στις επόμενες γενιές, ως ζωντανή υπενθύμιση μιας βαρβαρότητας που έμεινε ατιμώρητη.

Βιολάντα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των υδραυλικών για τους σωλήνες – «Εγώ είμαι το αφεντικό και θα το κάνεις όπως σου λέω»

Ελλάδα 17.02.2026
Θάψαμε τους σωλήνες προπανίου χωρίς καμία προδιαγραφή ασφαλείας ισχυρίζεται ένας από τους υδραυλικούς λέγοντας ότι αυτές ήταν οι εντολές του ιδιοκτήτη της Βιολάντα

ΔΥΠΑ: Επίδομα 200 ευρώ για 12 μήνες – Σε ποιους απευθύνεται

Οικονομία 17.02.2026
Ποια είναι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Δίκη για τα Τέμπη: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της έδρας

Ελλάδα 17.02.2026
Μια γυναίκα οδηγούσε ένα πατίνι σε δρόμο στην Κρήτη και παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα

Κακοκαιρία: Οδηγός εγκλωβίστηκε στο ρέμα Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη ‑ Δείτε βίντεο

Καιρός 17.02.2026
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, αστυνομικοί αλλά και διερχόμενοι οδηγοί, για να βοηθήσουν τον οδηγό

Φρένο στις ενοχλητικές κλήσεις: 50.000 ευρώ αποζημίωση για τηλεφωνικό μάρκετινγκ

Ελλάδα 17.02.2026
Κατώτατη αποζημίωση 10.000 ευρώ ανά παράβαση και σαφές μήνυμα συμμόρφωσης στην αγορά

Νέα απεργία στα θέατρα την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου ‑ Ποιοι εξαιρούνται

Ελλάδα 17.02.2026
Κύριο αίτημα της απεργίας είναι η υπογραφή Συλλογκών Συμβάσεων Εργασίας

Θλίψη στο Mega: Πέθανε ξαφνικά ο Κώστας Κοσμίδης

Ελλάδα 17.02.2026
Ο 52χρονος «έφυγε» ξαφνικά το βράδυ προδομένος από την καρδιά του